geralt / Pixabay

Het blijft een vervelend ding. En sinds kort is Frontnieuws ook het slachtoffer. DDoS-aanvallen, oftewel een Distributed Denial-of-Service aanval.

Voor de leek, een DDoS-aanval is een kwaadwillige poging om het normale verkeer van een beoogde server te verstoren door het doelwit te overweldigen met een vloedgolf van internetverkeer. Een DDoS-aanval is als een onverwachte file die de snelweg verstopt, waardoor regulier verkeer niet op zijn bestemming aankomt.

Gelukkig is daar een oplossing voor, hoewel storend, Cloudflare. In termen van beveiliging gedraagt Cloudflare zich als een uitsmijter van een nachtclub. Als Frontnieuws wordt getroffen door een DDoS-aanval, wordt de server niet meer rechtstreeks getroffen. Cloudflare gedraagt zich als een schild dat alle klappen opvangt. Er is een knop in Cloudflare genaamd “Under Attack” die men kan inschakelen om de site te beschermen tegen ongewenste aanvallen. Hoewel u de plaatjes bovenaan de artikelen dan nog steeds niet ziet verschijnen.

Wanneer de optie “Under Attack” is ingeschakeld, ziet u in eerste instantie dat schild op uw scherm verschijnen, met een vinkje-selectieblokje om u te laten bevestigen dat u een mens bent. Irritant, ja ik weet het. Het is niet anders.

DDoS-aanvallen kunnen minuten tot dagen tot zelfs weken duren. Maar meestal een paar uur.

Soms is de aanval zo massaal dat zelfs Cloudflare er niet goed mee uit de voeten kan. Wat blijkbaar tijdens de recente aanval plaatsvond, en de site enige uren niet meer bereikbaar was.

We zijn ermee bezig.

Frontnieuws

Vorig artikelHet aftellen naar Kharkiv en Odessa is begonnen: Russische troepen klaar voor het slotoffensief in Oekraïne
Volgend artikelRusland heeft gesproken… en het elitaire Westen gruwt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.