Kristina Paukshtite op pexels.com

Angstzaaierij uit Moskou – of de realiteit die de EU-regeringen ons niet willen vertellen: Gazprom-baas Alexey Miller waarschuwt nu voor een veel hoger gasverbruik door de grote Europese steden in de winter – na slechts vijf dagen extreme vorst zou de situatie fataal zijn, bericht Exxpress.at.

Keer op keer wordt in heel Europa benadrukt – ook door de Oostenrijkse minister van Energie en Klimaat Leonore Gewessler – dat “de gasopslag vol is”, dat niemand zich zorgen hoeft te maken over de gasvoorziening in de komende winter: “Niemand hoeft te bevriezen”, werd ook door de Oostenrijkse federale regering beloofd. Bondspresident Alexander Van der Bellen relativeerde dit in een ORF-interview op 20 september: niemand hoeft de komende winter “excessief te bevriezen”, d.w.z. een beetje, maar niet te veel, niet excessief.

Tijdens de Energy Week in Moskou laat de CEO van het grote Russische energiebedrijf Gazprom (473.800 werknemers, 112 miljard euro jaaromzet) nu echter van zich horen: Poetin’s Gazprom-baas Alexey Miller heeft de West-Europese landen duidelijk gewaarschuwd voor een dramatische crisis in de energievoorziening in de komende winter.

Verbruik in Oostenrijk: 12 terawattuur gas per wintermaand

“De winters in Europa kunnen natuurlijk relatief warm zijn. Maar één week of zelfs vijf dagen extreme vorst is genoeg om complete grote Europese steden te laten bevriezen,” en legde Alexey Miller uit dat de EU-landen bij extreme kou een tekort zouden krijgen van 800 miljoen kubieke meter gas per dag. Dat zou een derde van de jaarlijkse vraag zijn, haalde de Gazprom-baas analisten aan.

In feite rekent Oostenrijk ook met de optimale gegevens: in de wintermaanden november, december, januari en februari wordt per maand tussen de tien en 12,12 terawattuur aardgas verbruikt, in een zomermaand slechts 3,7 tot 4,2 terawattuur. Volgens minister van Energie Leonore Gewessler is er momenteel 80,92 terawattuur opgeslagen in de Oostenrijkse gasopslagplaatsen. Verwacht wordt echter dat slechts 40 tot 60 terawattuur aardgas daadwerkelijk beschikbaar zal zijn voor Oostenrijk – wat genoeg zou zijn voor iets minder dan vier (relatief zachte) wintermaanden. Na november, december, januari en februari zouden we begin maart een bevoorradingsprobleem kunnen hebben in Oostenrijk, misschien al begin februari als de temperaturen ijzig zijn.

  Feiten ter plaatse in Oekraïne dwingen tot een verandering in het media-narratief

Leonore Gewessler (Groenen) weigert koppig exacte informatie te geven over de werkelijke Oostenrijkse gasreserves die gebunkerd zijn. “Ik weet zeker dat ze het ons graag zou vertellen als dat ons zou geruststellen,” zei een politiek deskundige onlangs in een interview met eXXpress.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Eerste sneeuw bereikt Oekraïne; Europa gaat een koude, donkere, (dodelijke) winter tegemoetVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelToespraak in Astana: Poetin voorspelt wereldwijde honger en sociale onrust
Volgend artikelVS-kolonel Douglas Macgregor: “De heer Zelensky is in paniek”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Ik denk persoonlijk dat de politici van Europa liegen over de gasopslag. Als toch het Europese volk erachter zou komen dat er daadwerkelijk niet genoeg gas is opgeslagen voor de winter breekt de pleuris in Europa uit.

  • Er zit genoeg gas onder Groningen voor 1 jaar Nederland. Maar aangezien er “contracten” zijn met Duitsland, gaat sws 90 % van wat ooit opgepompt zal worden naar Duitsland gaan.
   Ook waren al berichten dat Groninger veld weer open gaat als Duitse ziekenhuizen de boel niet warm kunnen houden..
   Over de nederlandse ziekenhuizen( en vetpleeghuizen e.d.) wordt niet gesproken. Een veelzeggende opmerking…

 2. Alsof we 5 dagen extreme vorst zullen hebben, of gaan krijgen in Nederland, yeah right. En dan nog, 5 dagen? Waar heb je het over, als het nou maanden achtereen zou zijn… 🤨

  Waar blijven die nukes, wordt het lekker warm van. 🤣

  • Druif oktober 14, 2022 at 10:46

   Zeker nooit iets over weer manipulatie gehoord. HAARP zegt je dus niets, alleen achterlijke niet ter zake doende vluchtige internetscheten plaatsen.

  • Druif, heb je wel eens aan de ouderen in Nederland en de rest van de EU gedacht? Ouderen hebben een veel hogere temperatuur nodig om te overleven. Waar de migranten leven bij temperaturen van + 23 graden en dat kost ze dan niets, verkommeren onze ouderen omdat de meesten de energiekosten niet meer op kunnen brengen.

 3. Moeten we met z’n allen scheten bijhouden in flessen om er ons mee te kunnen verwarmen ,ofzo???
  Ik word stilaan raar van die zelfkastijding van Europa, schijnbaar onder leiding van een grote ,machtige sekte,(naam niet noemen) die onze levens steeds meer tot nachtmerrie gaan maken, ME DUNKT…
  Srry,heb me even laten gaan.

 4. Het zuidelijke halfrond heeft in hun laatste winter, onze zomer, extreem koude temperaturen gehad, tot 40° kouder dan normaal. Dat gaat hier zwaar worden.

  • Inderdaad. Ik volg Electroverse.co en deze melden dat er door het uitblijven van zonnevlammen er een global cooling aankomt ipv global warming. Het zoveelste leugen dat gaat uitkomen. Door een onstabiele jetstroom kan het bij ons ook opeens goed afkoelen.

 5. Heel veel mensen gebruiken met die extreem hoge en onnodige gecreëerde gasprijzen, al veel minder, hier gebruik ik bv minder dan de helft als in een normaal ander jaar, vanwege die diefstal op de burgers, ik verwarm dan bij met een elektrische kakel laag wattage direct naast mij en alleen in de kamer.

  Voor de rest staan in mijn huis alle radiatoren de thermostaat kranen op minimaal, anti vries stand en staat de temperatuur van het water niet op een onnodig hoge stand, verder heb ik een elektrische inductie kookplaat gekocht die gewoon in een normaal stopcontact kan, is max iets van 3000w en heeft 3 pits ipv 4 erg handig en werkt zeer goed, beter dan verwacht en moet zeggen, ik wende er sneller aan dan gedacht, owja moest dan ook inductie kookgerei kopen pannen, dus ff naar de action en ook weer geregeld 🙂 later ooit nog eens een elektrische CV ketel, maar die hebben nu nog een te hoog wattage, moet je bijna of gewoon krachtstroom voor hebben… Ik wacht nog op betere oplossingen, anders moet ik men meterkast aan laten passen en haat mensen over de vloer die ik niet ken en of ik die wel vertrouwen kan enz enz (lastige voor mezelf)

  In elk geval is een gas gestookte CV ketel, ook al heb je een zuinige, enorm duur in Gas verbruik, helemaal natuurlijk met die knettergekke gestuurde gasprijzen voor agenda 2030 you own nothing and will be broke and they try to enslave you agenda.

 6. Het overgrote deel aan gas word verbruikt door de industrie,bedrijven ondernemers etc.Om deze ook te compenseren zal naast de 20-24 miljard voor burgers ,naar verwachting nog een 60-70 miljard nodig zijn.
  De komende jaren zal er steeds op gas bespaard moeten gaan worden.Gas blijft schaars,dus duur.
  We gaan LNG vanuit de VS krijgen.De prijzen van 2021 gaan nooit meer terug komen.
  Tel daarbij de atronomische kosten van steun aan Ukraine, nieuwe luilanders,crisis 1tm10 en je weet wat er komt.
  You own nothing..
  Of je daar blij van word volgens SSchwab betwijfel ik.

 7. Je moet alles met humor oplossen.
  Als het koud wordt, allemaal naar D66 of VVD of CU gasten en daar naar binnen. Zij hebben voor deze troep gezorgd….

  Maar idd: niet na 5 dagen maar na 10 dagen strenge vorst komter wat beroerling in onze maatschappij.

  Niet veel; want er zijn heel veel linkse lamlullen….

 8. Er zit genoeg gas onder Groningen voor 1 jaar Nederland. Maar aangezien er “contracten” zijn met Duitsland, gaat sws 90 % van wat ooit opgepompt zal worden naar Duitsland gaan.
  Ook waren al berichten dat Groninger veld weer open gaat als Duitse ziekenhuizen de boel niet warm kunnen houden..
  Over de nederlandse ziekenhuizen( en vetpleeghuizen e.d.) wordt niet gesproken. Een veelzeggende opmerking…

 9. Het zou zo makkelijk zijn , begin eens vredesbesprekingen met Putin. Alleen een gek gaat zijn toekomst en die van zijn kinderen verpesten door niet 1X te gaan praten met hem.
  Dit is niet effe een winter kou leiden, onze volledige economy waar 70 jaar aan gebouwd is gaat naar zijn grootje. we gaan willens en wetens terug naar de 20 er jaren.
  Hebben we zon’n immense haar tegen Rusland, of zijn we te trots ?, in ieder geval ga maar vast iets bedenken om het over een paar jaar jullie kinderen het te vertellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in