© Israel Defense Forces (CC BY-NC 2.0)

Slechts 52% van de Israëli’s die twee injecties met het COVID-19 vaccin hebben gekregen, zeiden dat ze gebruik zouden maken van de mogelijkheid om een derde injectie te nemen, volgens een onderzoek dat vrijdag werd vrijgegeven door Prof. Michal Grinstein-Weiss, directeur van het Social Policy Institute (SPI) aan de Washington University en een bezoekend professor aan het Interdisciplinair Centrum in Herzliya, bericht Jpost.com.

Van de mensen onder de 60 jaar zei slechts 47% dat ze de injectie zouden nemen. Van de 60-plussers zei 67% dat ze de booster zouden nemen.

“We besloten, ‘yalla,’ [laten we het doen] zelfs voordat de Food and Drug Administration [noodgoedkeuring geeft], en ik denk dat het ministerie van Volksgezondheid dacht dat er meer geneigdheid zou zijn” om de prik te nemen, zegt Grinstein-Weiss. “Maar er is een grote daling in het aantal mensen dat geïnteresseerd is in vaccineren. Het is verrassend, maar er is niet echt een verlangen naar een derde vaccinatie.”

Israël heeft vorige week de derde vaccinatie opengesteld voor mensen boven de 60 jaar. Enkele duizenden mensen werden vrijdag ingeënt en, ondanks wat uit de peiling blijkt, hebben al meer dan 40.000 ouderen zich aangemeld om de prik deze komende week te nemen.

Uit peilingen die werden gehouden voordat het COVID-vaccin naar het land kwam, bleek dat er onder het publiek een grote mate van aarzeling zou bestaan over het vaccin, maar Israël werd het snelste land ter wereld om de meerderheid van zijn bevolking in te enten.

De peiling vroeg ook of ouders hun jongere kinderen tussen vijf en elf jaar al dan niet een vaccinatie zouden geven als die beschikbaar zou komen, en de meerderheid (54%) zei dat ze dat niet zouden doen. Slechts 23% zei te zullen vaccineren, terwijl 23% zei te aarzelen.

  Canada rapporteert een stijging van 300% in 'ongespecificeerde doodsoorzaken', wat oproept tot onderzoek

Uitgesplitst naar ouders die zich zelf hebben laten vaccineren en ouders die dat niet hebben gedaan, zei geen enkele ouder die het vaccin niet heeft gekregen, dat hij zijn kinderen zou vaccineren, terwijl slechts 27% van de gevaccineerden zei dat wel te zullen doen.

Volgens de peiling zijn er verschillende redenen waarom de bereidheid om de prik te nemen, zou kunnen afnemen.

Wat kinderen betreft, zijn de ouders het meest bezorgd over het feit dat gezondheidsambtenaren nog steeds niet weten wat de gevolgen van het vaccin op lange termijn zijn.

Tot op heden is slechts 35% van de mensen onder de 20 jaar volledig gevaccineerd, tegenover 90% van de mensen boven de 60 jaar.

Uit de peiling bleek echter ook dat naarmate de Deltavariant zich over het land verspreidt, waarbij een hoog percentage van de gevaccineerde personen opnieuw wordt geïnfecteerd, meer mensen van mening zijn dat het vaccin niet werkt.

Slechts 59% van de respondenten zei dat het vaccin beschermt tegen infectie, 69% zei dat het de verspreiding van het virus voorkomt en 82% zei dat het beschermt tegen het ontwikkelen van symptomen.

Ongeveer 53% van alle nieuwe gevallen betreft mensen die volledig waren gevaccineerd, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Bovendien is het publiek van mening dat het geen juiste informatie over de pandemie of de vaccins krijgt, zo bleek uit de enquête. Zo’n 61% van de ondervraagden vond dat er een gebrek aan geloofwaardige informatie over het Coronavirus was en maar liefst 20% zei dat de pandemie deel uitmaakt van een overheidscomplot.

  Russisch leger verklaart dat Covid-pandemie strategische operatie was om de mensheid onder controle te houden

Een derde van de ondervraagden beweert ook dat de media de risico’s van het virus overdrijven.

Ten slotte zijn maar heel weinig mensen nog erg bang om het Coronavirus op te lopen.
Op de vraag hun angst in te schatten op een schaal van 0 tot 100, waarbij 100 staat voor “zeer bang”, was het gemiddelde antwoord 44. Arabieren en haredim (ultra-orthodoxe joden) beoordeelden hun angst het laagst met respectievelijk 36 en 37. Het bangst waren de traditionele Joden met 50.

“Mensen zijn veel banger voor de economische gevolgen [van het virus] dan voor de gevolgen voor de gezondheid,” zei Grinstein-Weiss. “De angst om opgesloten te worden is veel groter dan de angst om getroffen te worden door het Coronavirus.”

Waarom willen Israëli’s geen lockdown? Zij willen niet worden verboden om op de Heilige Dagen bij hun gezin te zijn (48%), willen geen beperkingen opgelegd krijgen over hoe ver zij van huis mogen gaan (46%) en willen de scholen van hun kinderen niet zien sluiten (43%).

Slechts ongeveer een derde van de Israëli’s maakt zich zorgen over zijn persoonlijke economische situatie.

“Ik denk dat dit iets zegt over de Israëlische cultuur: dat mensen zich zo’n zorgen maken over het niet bij hun familie zijn tijdens de feestdagen, zelfs meer dan over het feit dat hun kinderen naar school gaan,” zei Grinstein-Weiss. “De feestdagen zijn erg belangrijk voor de Israëlische samenleving, of je nu gelovig bent of niet, en het was vorig jaar erg moeilijk voor ons.”


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Vaccinatiecijfers uit Israël zijn dramatischVolg Frontnieuws op Telegram

  Plotseling wordt kruisimmuniteit erkend: Opnieuw hadden Prof. Bhakdi en andere deskundigen gelijk
Vorig artikelHoe de Covid zwendel wordt gepleegd
Volgend artikelIsraël en Covid: is het medicijn dodelijker dan de ziekte?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

7 REACTIES

 1. Ik vind het nog bedroefend weinig van de mensen onder de 60, en zeker boven de 60.
  Terwijl deziekenhuizen vol liggen.
  Gaat er dan geen lichtje branden dat het misschien toch niet zo goed werkt als dat ze ze wijs gemaakt hadden.

 2. OP het vliegveld staande ..yom kippoer om het joodse volk bij te staan met collega 4 maanden helping hands zogezegd….militair geschoold….goed gevoel om iets bijgedragen te hebben aan de ontwikkeling van een geteisterd volk…als niet -jood zijnde…
  Tja…zelfs niet gelovig,m.a.w een HEIDEN.
  het nu zichtbare resultaat is bedroevend…..niet qua prestatie hetgeen Oh Israel heeft bereikt…maar de waanzin van de dag….te vergelijken met de waanzin alhier.
  Vanuit hun geloof…zowel vanuit de religie als vanuit hun politieke overtuiging zijn is de joodse bevolking nog los voor een zelfstandig en individueel denken en handelen, veel komt nog voort uit gezins/familiedenken….zo verkeerd.

 3. slechts de helft ??? slechts?? wtf jong, bijna 19 maand verder en nog steeds na 2 PRIKKEN, nog steeds 52 procent?? wtf jung xD….na de uitsluiting van mensen, na alles wat er zich afspeelt, ik bedoel ze zullen toch ook mee krijgen dat t niet alleen daar gebeurt…. NIET TE GELOVEN….

 4. Langzaam komt toch het besef dat men belazerd is door die die men het meest dacht te kunnen vertrouwen.
  De overheid is niets meer dan een geld geile arrogante maffia.

 5. Zinloos nu nadat de eerste 2 genomen zijn. Neem ze dan maar allemaal and get it over with. De troep is al binnen. Wil dit soort verhalen even niet horen. Met het nemen van de eerste 2 is zoveel reeds ondermijnd voor anderen en is tirannie gesteund en zijn de daders alleen maar gesterkt en dan nu aankomen met maar ik ik wil de 3e niet. Sorry. Kan dat even niet aanhoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in