Golven van door vliegtuig gelanceerde kruisraketten vanuit de Kaspische Zee en “Caliber” gelanceerd vanuit de Zwarte Zee zijn onderweg en slaan in binnen Oekraïne, schrijft Hal Turner.

De eerste golf vliegtuig gelanceerde kruisraketten vanuit de Kaspische Zee – naderde ongeveer 14:50 (Kievse tijd, 15 november) De tweede golf raketten ± 15:30. Er wordt ook gesproken over de lancering van “Caliber” vanuit de Zwarte Zee.

Ambtenaren melden dat Rusland raketten heeft gelanceerd vanuit de Zwarte Zee en de Kaspische Zee en ook Tu-95 bommenwerpers zouden in de lucht zijn.

VS military analist Maj. (Rtd) Hauser “Russian Air Force (RuAF) heeft minstens 4x Tu-95s en 4x Tu-160s in de lucht ten oosten van Donetsk, die mogelijk kruisraketten afvuren vanop een afstand van 100-150 km; andere rapporten melden dat Russische fregatten & kruisers meer kruisraketten lanceren.”

Russische raketaanvallen op Oekraïne hebben Kiev getroffen en het commando- en operationeel hoofdkwartier van de VSU uitgeschakeld.

Het elektriciteitsnet van Kiev heeft ook stuiptrekkingen.

In Kahrkov is alle elektriciteit uitgevallen nadat Russische raketten die stad hebben getroffen.

UPDATE 12:28 PM EST —

Kiev, Kharkov, Lvov en Zhytomyr hebben geen stroom meer.

Rusland heeft een goed moment uitgekozen om toe te slaan. Oekraïne/Rusland wordt getroffen door een zware sneeuwstorm. Er ligt al zo’n 5 cm sneeuw en het komt hier hard aan. Mensen zullen bevriezen en verhongeren zonder stroom. Terwijl ze rillen, moeten ze zich misschien afvragen of ze hun NAZI regering wel willen. Dat de oorzaak is van dit alles.

  Russisch succes in de Donbas versnelt

UPDATE 12:46 PM EST —

Kaart van bevestigde Russische raketaanvallen in Oekraïne:

Volgens het Oekraïense luchtmachtcommando heeft Rusland ongeveer 100 raketten gelanceerd.

48% van Oekraïne zit zonder stroom en elektriciteit. Noodtoestand afgekondigd. Polen zal extra elektriciteit leveren. Waterstations in 30% van Kiev uitgevallen.

Rusland boekte vannacht grote winst. Oekraïense leger in wanorde.

Een woordvoerder van de Oekraïense luchtmacht zei dat het Russische leger ongeveer 100 kruisraketten heeft gebruikt bij de massale raketaanval van vandaag.

Volgens hem overtreft deze aanval de raketaanval van 10 oktober, waarbij 84 raketten werden gebruikt.

Op dit moment weten we van aankomsten in:

— Kiev
— Kiev regio
— Sumy
— Sumy regio
— Kharkov
— Kharkiv regio
— Kremenchug
— Cherkassy
— Zaporozhye
— Krivoy Rog
— Kirovohrad
— Dnepropetrovsk
— Nikolaev
— Nikolaev regio
— Odessa
— Odessa regio
— Vinnitsa
— Zhytomyr
— Khmelnytsky
— Ternopil
— Chernivtsi
— Ivano-Frankivsk
— Lviv
— Lviv regio
— Kovel
— Rivne

In Kiev is bevestigd dat de gebouwen van de generale staf en het operationeel commando van de strijdkrachten van Oekraïne zijn getroffen.

De burgemeester van Lviv meldt een moeilijke situatie: 80% van de stad zit zonder elektriciteit, de warmtetoevoer is gestopt en het elektrisch vervoer rijdt niet.

Oekraïne zit nu met 79% stroomverlies. Volgende ronde raketaanvallen werd dezelfde vanavond verwacht. Oekraïens leger in volle bezetting nu ze hulp moeten bieden aan elektriciteitsnet.

***

Kherson begint steeds meer op een val voor VSU te lijken. Je weet wel, voorraden komen niet aan, elektriciteit valt uit en dat soort dingen.

  Nucleaire oorlog tussen VS en Rusland zou 5 miljard mensen wegvagen

RT:

Rusland heeft de Oekraïense energie-infrastructuur aangevallen met een “massale” raketaanval, maakte Kiev dinsdag bekend. De aanvallen kwamen minder dan een dag nadat president Vladimir Zelensky voorwaarden had gesteld voor vredesbesprekingen met Rusland die Moskou “onrealistisch en ontoereikend” noemde. Russische troepen “lanceerden 85 raketaanvallen op Oekraïne”, zei Zelensky dinsdagavond in een noodtoespraak. Zijn kantoor noemde de situatie na de aanval “kritiek” en voegde eraan toe dat de meeste aanvallen gericht waren op faciliteiten in het centrum en het noorden van het land. De situatie in Kiev is bijzonder moeilijk, aldus het plaatsvervangend hoofd van de presidentiële administratie, Kirill Timosjenko. De Oekraïense energieleveranciers hebben hun toevlucht genomen tot noodstroomonderbrekingen om uitval van het energiesysteem te voorkomen, voegde hij eraan toe.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Video: Verrassingsontmoeting van Oekrainse tank met Russische vrachtwagens aan de frontlinie van KhersonVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOorlogszuchtige debielen van Europa zijn in verwarring na het mislukken van hun hysterische oproepen tot WO3
Volgend artikelGeloof het of niet!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Heel mooi….en als de Russen nu slim zijn, en ik neem aan dat ze dat zijn, dan gaan ze door tot het einde…..dat wil zeggen totdat niets of niemand in Oekraïne nog beweegt of anderszins rare dingen zou kunnen gaan doen…..

  Indien Rusland nu niet doorgaat zal BINNEN ENKELE WEKEN WOIII en absoluut FEIT zijn…….mijn kop eraf anders…..dit is gewoon een kopie van het begin van WOII.

  Stom stom stom….

  Gladiator

 2. Russiche shit leger na 8mnd hebben een paar km veroverd (gejat) en staan ze in hun achteruit maar flatjes en infra structuur schieten is makkelijk .Alle wereld machten inclucief shithole landen in azie zien wat een lozers het zijn einde van een zg wereldmacht bye bye poetintje

  • Ja , dom he van die Russen dat ze niet van het begin af aan het land naar een Derde Wereld status hebben gebombardeerd zoals de VS/NATO normaal doen.
   Misschien gewoon naar de SMS blijven kijken , daar hebben ze (en hun ‘experts’) ook geen idee van strategie of doelstellingen en wint Zelenski met gemak en staat over een paar maanden in Moskou om die stoute Putin voor een tribunaal te slepen.

   • Nou ja…mooi Den Haag is boos over zo veel ellende voor het Oekrainse volk die in het midden staan tussen twee “grootmachten”. Logisch dat die zijn woede uit. Ik denk dat hij zich ook realiseert dat het Amerikaanse leger geen haar beter was. Noch in Vietnam noch in Afghanistan

  • Ik respecteer jouw mening, ken veel mensen die zo praten als jij doet, sinds de coronaperiode zijn mijn ogen/oren wel helemaal open gegaan, waar zijn de oprechte leiders, of landen/volkeren die voor hun souvereniteit gaan, of journalisten die onafhankelijk onderzoek doen en door over berichten, waar zijn zij allemaal gebleven, zie ze niet meer!!!

  • *LOL*…Den Haag he? Zeker een onderdeel van de debielen die Nederland ‘regeren’. Moet haast wel, want ik kan je niet betrappen op gezond verstand, doch slechts het papegaaien van staatspropaganda

  • Maar intussen wel nagenoeg het gehele Oekrainse leger verwoest en alle NATO hardware die zo langzamerhand ook zonder zit opgeruimd en dat met 1/10 deel van het Russische leger.
   Even wachten op de nog komende 300.000 met de benodigde hardware.
   It’s over voor NATO en Oekraine. (en de NWO goddank )

 3. ZE HADDEN HET ZO MAKKELIJK KUNNEN VERMIJDEN !!!!!! MAAR HET UK-VOLK HEEFT DE LEIDERS DIE ZE VERDIENEN..💥💥💥❗❗❗

 4. Even goed Lezen Peeters je bent te snel.
  Ik zag het ook niet in een keer maar na de tweede keer lezen viel het kwartje .
  Ik dacht het zelfde als Peeters , maar na goed lezen kwam het goed .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in