Münkler: Tot een klassieke grote aanval is Oekraïne niet in staat

Na maanden van beloften om een slag te slaan, ogenschijnlijk om Rusland terug te drijven naar zijn oorspronkelijke grens, is Oekraïne op mars en lijdt, zoals verwacht, enorme verliezen in manschappen en materieel. En de verliezen zullen nog groter worden, schrijft Larry Johnson.

Rusland zegt al bijna 4.000 Oekraïense soldaten te hebben gedood in een periode van 48 uur. De redenen voor de dreigende mislukking van Oekraïne zijn vrij eenvoudig. Ten eerste heeft Oekraïne niet de getrainde mankracht om 300.000 gevechtsklare troepen bijeen te brengen die nodig zijn om de Russen serieus te bedreigen. Ten tweede hebben de troepen waaruit de aanvalsbrigades bestaan verschillende trainingen gekregen uit verschillende landen (bijv. de V.S., het V.K., Frankrijk en Polen) en zijn ze niet getraind om als een leger in beweging te opereren. Ten derde heeft Oekraïne niet de tanks, mobiele artillerie en nabije luchtsteun van gevechtsvliegtuigen en -helikopters die nodig zijn om een offensief langer dan een week vol te houden. Ten vierde heeft Oekraïne geen levensvatbaar luchtverdedigingssysteem en kan het de Russische luchtmacht niet stoppen met het onophoudelijk bombarderen van Oekraïense bevoorradingslijnen en opslagdepots.

De vernietiging van een groot deel van de Kakhova-dam en de overstroming van Zuid-Oekraïne die daar het gevolg van was, houdt de deskundigen bezig met eindeloze speculaties over wie het gedaan heeft en wat het betekent. Ik stel voor dat u het verslag van Simplicius leest, dat uitgebreid is en een goede samenvatting geeft van de verschillende theorieën over wie er voordeel heeft bij deze ramp en wie eronder lijdt.

  Oekraïense militairen executeren groep Poolse huurlingen in Vuhledar

Persoonlijk denk ik dat het een Oekraïense operatie was. De volgende tweet maakt de zaak beknopt.

We hebben een soort bewijs dat dit het lang beloofde Oekraïense offensief is, met dank aan de Russische generaal Shoigu. Hij maakte een ongebruikelijke publieke verschijning en beschreef in detail wat Rusland aan het doen is:

Het onvermogen van Oekraïne om Rusland op het slagveld te verslaan en de daarmee gepaard gaande vernietiging van bijna een miljard dollar aan onlangs geschonken Westers militair materieel zal waarschijnlijk een politieke omwenteling in Kiev veroorzaken. Ik denk dat de dagen van Zelensky geteld zijn. Hij bevindt zich op een pad dat griezelig veel lijkt op de ondergang van Adolf Hitler in de bunker onder de Reichstag toen de Sovjettroepen dichterbij kwamen.

Als de lijkschouwing op Oekraïne eindelijk klaar is, denk ik dat we zullen leren dat de Russische inlichtingendienst alles heeft overtroffen wat Oekraïne van zijn westerse bondgenoten heeft gekregen. Het lijkt erop dat niemand in het Westen goede bronnen heeft binnen de Russische legerleiding. Rusland heeft echter belangrijke bronnen binnen de Oekraïense generale staf, de militaire inlichtingendienst en de NAVO en kent de plannen en de slagorde van Oekraïne. Net als een goede pokerspeler laat Rusland niets los en neemt het de tijd om te beslissen wanneer en hoe het zal toeslaan. Op dit moment worden de Oekraïense troepen die proberen op te rukken naar de Russische verdedigingslinies aan stukken gescheurd. Blijf op de hoogte.

Bonus:

UKRAINE OFFENSIVE – WITH SCOTT RITTER AND ANDREI MARTYANOV


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne zegt meer raketten neer te schieten dan Rusland afvuurt – ShoiguVolg Frontnieuws op Telegram

  "Zelfmoordactie " - Russisch leger verdrijft Oekraïense landingstroepen van onder Antonov Brug

Lees meer over:

Vorig artikelBasisschool geeft 8-jarige jongens “puberteitskits” met inlegkruisjes en maandverband
Volgend artikelKievse strijdkrachten leden zware verliezen in de zuidelijke sector van Donetsk (Foto’s, Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

 1. Het gevaar zit erin dat, zodra de rol van oekraine als proxy uitgespeeld is, de navo een full-scale oorlog begint. Ze kunnen duidelijk niet tegen hun verlies, typisch voor psychopaten. Dat zou kunnen beginnen tijdens de aangekondigde ‘oefeningen’ volgende week. Als dat gebeurt is het te hopen dat China het westen ‘preventief’ aanvalt, ook zij zijn in hun vizier. Het westen denkt beiden tegelijk aan te kunnen, maar het is niet de eerste keer dat ze zichzelf overschatten.

  • Leo,
   Volgens mij heb je het artikel niet goed gelezen. Rusland is op alles voorbereid. Dit heeft niks met het Westen te maken van hoe ze denken, of hoe ze zullen reageren. De doctrine van Rusland is puur gebaseerd op het verdedigen van hun grondgebied, al meer dan 1000 jaar. Het Westen begrijpt nog steeds niet dat het deze keer ook zal mislukken om Rusland te knechten. Misschien komt er een oorlog, wat ik betwijfel, tussen de NAVO en Rusland, maar dan zal Rusland wapens inzetten, waar de hele wereld nog nooit van gehoord heeft, en dan praat ik niet van atoomwapens, maar wapens die ze al meer dan 70 jaar in ontwikkeling hebben, en minimaal 20 jaar vooruit liggen op de Verenigde Staten. (HAARP). Het voordeel van Rusland is altijd het nadeel van de Verenigde Staten, en dat is: Dat we helemaal niks weten van Rusland, en alles weten van de Verenigde Staten. Dit is werkelijke geschiedenis, wat ik al 30 jaar van Internet haal, en tevens de ondergang van de Hegemon. Wat jullie hier allemaal lezen, komt bijna allemaal uit een brein van een Amerikaan of Westerling, en wat ik dan bijna allemaal omzet in een Russisch denken. Onthoud wat Putin heeft gezegd: We zijn nog niet eens begonnen.

   • Well said, Efka.
    “defending their territory for over 1,000 years.” – I would say : “much, much more than 1000 years.”
    During the last century Russia DID was enslaved several times though. – in 1917 ,Yelzin years, 1991 ,… i might missed somth. So , I think : this war is a liberation war not only of Russia ,but also of Ukrainian Christians and Europe.

 2. Ik weet niet of ik alleen ben met het gevoel van “ kriebels in de buik, we zijn er bijna “.
  Maar het gevoel dat het allemaal een hoogte punt bereikt, is toch wel een reële of niet?
  Misschien is het valse hoop…

  • Zoals Leo hierboven al liet verstaan : slechte verliezers kunnen erg gevaarlijk en zelfs suicidaal worden….Laat ons dus hopen dat er toch nog een greintje gezond verstand zit in die uitermate dwaze koppen van wat men westerse leiders noemt … maar ik zou er niet te veel op rekenen….

 3. Het zijn verhalen, ieder voor eigen gewin, belangen.

  In het geval dat dit het grote offensief van Oekraïne was. Forget it .
  Mogelijk dat het nog los lopende 🇺🇦waren die geslachtofferd konden worden.
  Dna monsters nemen, lijkt mij voor de geschiedschrijving handig. (haar bv)

  Denkt men nu dat die miljarden / triljoenen naar oekistan zijn gegaan…
  die heeft de NAVO ;
  ‘Zie het resultaat, in het veld’
  Als een geweer het überhaupt doet mag men in zijn handen klappen.
  Voor de Dam is beter materiaal en expertise gebruikt.
  Ook daar geldt; rotte dat burgers verzuipen, als ik mijn poen maar heb.
  Militair zijn is een vak, lijkt op dokter, verpleegkundige, docent.

  • Nu nog giro 555 hulp aan Oekraïne , waar blijft de grote televisie show . Met zo’n mooi bord wie er hoeveel heeft gedoneerd.

   Voor de slachtoffers van de Dam doorbraak en het redden van de vissen. Mogelijk zijn ze nu een 😭 filmpje maken…..

  • Terug in de tijd , rotte dat mensen / slaven vastgeketend zijn als ik mijn nootmuskaat , katoen, maar heb.

   Zit erin lijkt er nooit uit te zijn gegaan, de bolsjewistische satanische ideologie.

   • Rotte: dat mensen mogelijk gehandicapt/ overlijden aan een experiment, als ik mijn geld maar heb .
    Oh een bonnetje kwijtraken 5.5 miljard ook een optie : hij zit er nog. Lijkt “ÉEN global family“
    ‘The good and the bad Guy’

 4. Fears of ANOTHER environmental disaster in Ukraine after world’s largest ammonia pipeline is shelled, ‘releasing huge poisonous gas cloud’, a day after dam is blown up, sparking huge floods
  Russian and Ukrainian sources reported shelling in Ukraine’s Kharkiv region
  World’s largest ammonia gas pipeline runs 1,534 miles from Togliatti to Odessa
  Ammonia is a key fertiliser ingredient but is also highly toxic for lungs and eyes
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-12168419/Fears-environmental-disaster-Ukraine-worlds-largest-ammonia-pipeline-shelled.html
  https://english.alarabiya.net/News/world/2023/06/07/Ukraine-blew-up-key-ammonia-pipeline-says-Russia

 5. als het helemaal duidelijk is dat de oekraine niet meer bestaat zal de navo iets flikken en dan begint het echte werk voor de russen.
  ik denk dat brussel verdwijnt.
  ik denk dat de russen doorstoten tot het roergebied.
  ik denk ook dat het vk in de golven verdwijnt voor het grootste gedeelte.
  de vs zal het ook te verduren krijgen net als het midden-oosten.

  het westen had gedacht dat de proxy oorlog voldoende zou zijn om rusland op de knieeen te krijgen maar helaas zal het niet baten en maar goed de psychopaten moeten verdwijnen naar de krochten van de hel.

  • De Westerse krankzinnige hoogmoed zal een zeer diepe val maken. De motor van Europa, Duitsland, zit al in een recessie en zal m.I. Veel landen meeslepen. Europa wordt doelbewust naar de donder geholpen. Usa plan loopt op volle toeren. Weg goedkope energie en usa heeft niet voor niets een potje om de industrie van hier naar usa te lokken. Het ergste is dat de bende in Brussel en in de westeuropese regeringen die spel meespelen en totaal niets voor het Europese volk over hebben.
   Dag Europa, dag pleuro. En het wordt ook dag dollar, dag usa.
   Steeds meer landen hebben schoon genoeg van de smerige politiek van usa en Europa. De Brics zal steeds meer landen in de armen sluiten naar een andere en betere toekomst.
   Arm volk in Europa die zulke lijers (geen leiders) heeft. Want het gewone volk is altijd de pineut.

 6. We volgen het verder op gepaste afstand, de Russen mogen net als in 40-45 trots zijn op hun leidinggevende mensen, hun volk en leger, toen en nu weer tegen de Nazi’s, ze rusten die wel rauw, daarom hou ik ook zo van Rusland, ik haat het nazisme net zo, lang leve Rusland, mogen zij zegevieren en de autonoom,soeverein denkende nieuwe alliantie de de-dollarisering erdoor krijgen, hier krijg ik hoop van, zonder deze hoop is de aardkloot ten dode opgegeven. Evergrey zingt het Save us, save us,save us!!!!!!!!!!

 7. “Rusland heeft echter belangrijke bronnen binnen de Oekraïense generale staf, de militaire inlichtingendienst en de NAVO en kent de plannen en de slagorde van Oekraïne.”
  Laat dat even doordringen.
  Rusland heeft áltijd hooggeplaatste spionnen binnen westerse ‘beslissingscentra’ gehad. In de jaren ‘60-‘90 waren we daar niet blij mee. Grappig hoe dat kan veranderen in de tijd, vnl. vanwege zo’n demente maffia deepstate crimineel in washington en een stel corrupte deepstate psychopaten in europa.

 8. Russisch Ministerie van Defensie: de Oekraïense DRG heeft de belangrijkste ammoniakpijpleiding nabij Masyutovka opgeblazen

  Op de avond van 5 juni blies een groep Oekraïense saboteurs de belangrijkste ammoniakpijpleiding “Tolyatti – Odessa” nabij het dorp Masyutovka, in de regio Kharkov, op. Dat meldt het ministerie van Defensie van de Russische Federatie.

  https://inforeactor.ru/24096848-minoboroni_rf_ukrainskaya_drg_podorvala_magistral_nii_ammiakoprovod_v_raione_masyutovki

 9. Dat krijg je Adriaan als het leger verliest van Rusland om zo veel mogelijk leed onder de bevolking te maken .
  Als ik Rusland was dan bleef er geen enkele militair gebouw in Kiev en Lviv staan dat ging onmiddelijk naar stof .
  E ik hoop dat die domme nog een grote fout maakt dan kan Rusland dat Kutvolk het tot stof veranderen.
  Vieze gore Brussel bende .

  • Treeg juni 7, 2023 at 17:45

   Ja beste Treeg, sinds 24-februari-2022 hoop ik precies hetzelfde, Zelensky is een groothandelaar in menselijk leed, pleegt genocide op zijn eigen bevolking, ongelofelijk wreed “mens” hij heeft er natuurlijk schijt aan met een neus vol wit poeder.

   Ik hoop dat de Russische Spetsnaz hem opsporen.

 10. wanhoop, en woede doet die verraderlijke onmensen rechtstreeks naar de hell lopen.. alhoewel hun bazen de oorlogstrom nog steeds doet roffelen.. terwijl hun onzinkbare boot zinkt…tja een Russische ijsberg is veel te sterk voor deze arrogante witte huis en hun inwonende misdadigers..

 11. Ik denk dan aan de figuren die daar achter zitten, Hillary Clinton, McCain, en die gore tronies van die senatoren.

 12. Wie zei dat laatst hier op het forum dat de Dnjepr de nieuwe grens wel eens kunnen worden. Er is nog een partij die het gedaanten hebben. Namelijk de NATO.

  Dan Kan de laatste zonder gezichtsverlies de vredesonderhandelingen beginnen. Als al het materieel wat ze sturen al op voorhand kapot geschoten wordt en je durft niet zelf troepen te sturen, dan moet je wat. Het spelletje is mislukt, of er gaat een tandje bij gezet worden. We gaan het zien, Deze site zit er bovenop, kan niks anders zeggen.

  Op een Amerikaanse site las ik gisteravond dat er geen ervaren soldaten meer zijn in Oekraïne, 80% van wat nu het front gestuurd wordt komt zwaargewond terug of dood. Volgens verpleegkundigen aan het front die het niet meer aan kunnen zien. Maar ja, alles is propaganda.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in