Telkens wanneer iemand erop wijst dat ik verwachtte dat de bevrijdingsoperatie van Rusland in Oekraïne sneller zou verlopen, wijs ik erop dat Douglas Macgregor dezelfde voorspelling deed als ik. Hij heeft het doorgenomen en uitgelegd waarom het langer duurde dan wij verwachtten. Hij wijst op de weigering van de VS om te onderhandelen (een weigering die mij niet verbaasde), maar ook op de bereidheid van de Oekraïners om zonder reden te sterven, en het grootste van alles, het vermogen van de Oekraïners om weg te komen met het bombarderen van steden en het afvuren van artillerie van achter menselijke schilden, schrijft Andrew Anglin.

De domheid van het Oekraïense volk heeft zeker iedereen geschokt. En wij weten allemaal dat de media liegen, maar hun verdediging van het menselijke schilden programma is echt over de top geweest – vooral sinds WaPo en anderen er begin maart al voor waarschuwden.

Nu veroordelen natuurlijk zowel de VN als Amnesty International de menselijke schilden.

Hoe dan ook, uiteindelijk heeft het voor Rusland beter uitgepakt, want zij zullen bijna de helft van het land in handen krijgen, in plaats van alleen de twee provincies die zij opeisten. Het is triest van de Russische soldaten, en ik zou Rusland gesteund hebben om zoveel burgers te doden als nodig was om hun eigen troepen te beschermen, want elke “Oekraïner” die niet is overgelopen, is medeplichtig aan dit moordplan.

Maar het is wat het is en dit “tegenoffensief” dat Zelensky twee maanden lang aan het oppompen was, is gewoon totaal mislukt. Dit betekent in feite dat een tweede leger weggevaagd is, en nu is hij bezig een derde samen te stellen, zodat hij de rest van het grondgebied tussen hier en de rivier kwijt kan raken.

  Biden's Crack Kronieken trappen het Trans Pride zomeroffensief van de NAVO af

RT:

Het Oekraïense leger heeft zijn beloofde tegenoffensief niet kunnen uitvoeren, en Russische troepen zullen nu waarschijnlijk de hele Zwarte Zeekust van Oekraïne overnemen, heeft kolonel Douglas Macgregor, een voormalig adviseur van de minister van defensie in de regering-Trump, gezegd.

Tijdens een livestream die afgelopen dinsdag door de voormalige Amerikaanse rechter en columnist Andrew Napolitano werd gehouden, deed Macgregor de berichten in sommige Amerikaanse media dat het Russische leger tot nu toe ongeveer 80.000 man in Oekraïne heeft verloren, af als “volstrekt onzinnig”. Volgens de gedecoreerde veteraan uit de Golfoorlog zijn de “nauwkeuriger cijfers waarschijnlijk dertien- tot vijftienduizend doden aan Russische kant,” en hebben de Oekraïense strijdkrachten er “zestig- tot tachtigduizend verloren.”

In een reactie op deze berichten eind juli beschreef de woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, de vermeende Russische slachtoffercijfers als “nep”. Hij betreurde ook dat zelfs gerenommeerde mediakanalen tegenwoordig misleidende berichten publiceren.

De laatste keer dat het Russische Ministerie van Defensie een update gaf van het aantal slachtoffers was eind maart, toen het officiële dodental op 1.351 was gekomen, met 3.825 gewonde militairen.

Gevraagd naar commentaar op de huidige stand van zaken aan de frontlinie, zei de voormalige ambtenaar van het Pentagon dat het merendeel van het Russische personeel rust had gekregen, “omgekleed, gereorganiseerd,” om in augustus het offensief te hernieuwen. Macgregor beweerde dat de eerste tekenen van dat gebeuren al duidelijk waren, “vooral in het zuiden.” Hij voorspelde verder dat het Russische leger de belangrijke havenstad Odessa zou innemen, waardoor Oekraïne een “door land ingesloten land” zou worden.

“De Oekraïners zijn niet in staat geweest om een soort tegenoffensief op te zetten. Ik zie dus niet veel aanwijzingen dat de Oekraïners dit kunnen tegenhouden,” beweerde de voormalige adviseur van het Pentagon. Bovendien zei Macgregor dat de activiteiten van de Russische strijdkrachten ten zuiden van Charkov in het oosten van Oekraïne hem voorkwamen als voorbereidende “vormende operaties”, bedoeld om de weg te effenen voor een groot offensief later.

Hij concludeerde dat “eerst de operatie in het zuiden komt en daarna op in Charkov,” waarbij hij er nogmaals op wees dat het Oekraïense leger niet in staat lijkt te zijn om een van beide tegen te houden.

Macgregor voegde eraan toe dat hij verwachtte dat deze offensieven “eind augustus-begin september” voorbij zullen zijn.

Vorige maand suggereerden een aantal Oekraïense topfunctionarissen dat het leger van het land in augustus een tegenoffensief zou beginnen in het zuiden van het land om de stad Kherson te heroveren.

God hebbe de Russische soldaten. Al mijn liefde en gebeden en nooit een microscopisch stukje gebrek aan respect. Maar afgezien van de doden, is dit allemaal nogal hilarisch. Rusland wilde maar een klein stukje land en een kleine concessie in de vorm van neutraliteit, en in plaats daarvan krijgen ze 5 keer zoveel grondgebied als ze gevraagd hebben, en Oekraïne zal de concessies moeten geven als er geen warme lichamen meer zijn om in de vleesmolen te duwen.

  De achterbakse narratieven van de NAVO verpletteren

Rusland krijgt veel meer land dan zij gevraagd hebben, een drastisch versterkte economie, een veel sterkere munt… als je niet wist dat het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken de lakens uitdeelde, zou je denken dat die Zelensky voor Poetin werkte.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

BREAKING: Russische geografische doelstellingen “zijn veranderd” in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoe de Westerse beschaving werd uitgewist
Volgend artikelEuropa betaalt en lijdt – Zelensky verwent zijn oligarchen met een minibelastingtarief van 18%
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Poetin: het Westen heeft het lot van kanonnenvlees voorbereid voor de bevolking van Oekraïne

  Poetin: het Westen heeft het lot van kanonnenvlees voorbereid voor de bevolking van Oekraïne | Russische lente
  President Vladimir Poetin zei dat het Westen het lot van kanonnenvlees heeft voorbereid voor de bevolking van Oekraïne.

  Conflicten zoals de Oekraïense zijn noodzakelijk voor westerse landen om hun hegemonie in de wereld te behouden, legde de Russische leider uit.

  “Ze hebben conflicten nodig om hun hegemonie te behouden. Dat is de reden waarom ze het lot van kanonnenvoer voor de bevolking van Oekraïne voorbereidden, het “anti-Rusland” -project uitvoerden, een oogje dichtknijpen voor de verspreiding van de neonazistische ideologie, voor de slachtingen van inwoners van Donbas, gepompt en blijven pompen het regime van Kiev met wapens, inclusief zware wapens”, zei Poetin in zijn toespraak tot de deelnemers en gasten van de X Moskou-conferentie over internationale veiligheid.

  “De situatie in Oekraïne laat zien dat de VS dit conflict proberen te verlengen. Ze handelen op dezelfde manier, waardoor het potentieel voor conflicten in Azië , Afrika en Latijns-Amerika wordt aangewakkerd”, voegde de Russische president eraan toe.

  Bron: https://rusvesna.su/news/1660642600

 2. Rusland is de laatste 20 jaar steeds negatief in het nieuws voorgesteld. Maar hoeveel van de berichten over Rusland, gebracht door de MSM kan je nog geloven? Als je de tactieken van het westen (US, VN, NATO, EU,…) bekijkt hoe ze steeds beginnende democratien telkenmale in de kiem willen smoren door onlusten te creeren (Libie, Sirie, Arabische lente, Oekraine?…). Steeds door organisaties/ NGO’s gesponsord door multimiljardairs, die zoveel mogelijk uit de picture worden gehouden door de MSM, zou je geneigd zijn te overwegen wat er dan wel waarheid kan zijn en zou het verhaal dat nu opgehangen door de MSM eens totaal het tegendeel kunnen zijn. Indien onze elite ons dan toch wil uitdunnen, alles afhandig maken en ons veroordelen tot muggeneters, mogen we dan niet stilaan simpathie hebben voor Rusland? Onze enige hoop is straks nog dat Rusland niet stopt bij de helft van Oekraine, maar verder oprukt naar het westen. Is Rusland nog het Rusland van vroeger?
  De westerse bevolking komt zo stilaan in een spagaat tussen kiezen voor de corupte EU elite zoals voorgedragen door het WEF, en een Rusland dat onschuldige slachtoffers van het Zelensky regime (gesteund door de “democraten” van de VS) beschermt, met uiteraard wel in het achterhoofd de meest lucratieve delen van het land te verwerven. Indien Rusland doorzet, tegen welk leger dient het dan nog te vechten aangezien zelfs het EU leger ‘platgespoten” is door onze virologen? Als de elite wil overleven zal ze dringend van tactiek moeten veranderen, en gaan onderhandelen, ja zelfs samenwerken met Rusland, of alles mogelijk verliezen.
  Of hebben zij nog andere troeven in handen???

 3. A;ls je een man van middelbare leeftijd onder dwang een apenpakkie aan laat trekken en je geeft hem een wapen en stuurt hem naar het front, heb je nog geen soldaat.

  Geen training, geen bevoorrading geen strategie, niets; ze moeten als slachtvee naar het front.
  —————-
  de menselijke schilden: moeten door de Russen genegeerd worden.

  vergeet niet een paar jaar terug, in Syrie; NL piloot viel het huis van een bommenmaker aan; dat explodeerde
  Man verloor gezin.
  Kreeg schadevergoeding van paar millioen van de idioten in Den Haag.

  Onterecht op 2 manieren. zijn schade was niet meer dan f10.000 een vrouw kost daar niet veel.
  Maar ook: iedereen wist dat die bommaker daar zat; ze vonden het prachtig!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in