Kolonel Markus Reisner van het Oostenrijkse leger presenteert de huidige stand van zaken (video) van de oorlog. Het Oekraïense leger heeft zeven brigades van zijn Territoriale Verdedigingstroepen verplaatst van het westen naar het gebied ten oosten van de Dnjepr. Als deze volledig bemand waren, zal elk van hen ongeveer 3.000 soldaten hebben gehad. Dat zijn veel troepen, maar het zijn zuivere infanteristen zonder zware wapens en met uiterst weinig training. Kol. Reisner toonde ook een verzameling van 15 video’s waarin leden van dergelijke en andere eenheden hopeloze situaties beschrijven, een terugtocht uitroepen of hun commandanten aanspreken op verwaarlozing, schrijft Moonofalabama.org.

Het moreel is zo slecht omdat het niet goed gaat met die troepen.

Yves Smith, met een prachtige kop in de stijl van de Daily Mail:

De oorlogssituatie heeft zich niet noodzakelijk in het voordeel van Oekraïne of het Westen ontwikkeld, maar zij zijn van plan om te onderhandelen als zij de zaken een beetje hebben omgedraaid – Yves Smith / Naked Capitalism

Een zeer lang vertrouwd contact stuurde dit bericht door van een voormalige hoge Amerikaanse militaire functionaris:

Net binnen van een legerkolonel in het gebouw:

“Sprak vandaag met iemand die zei dat de basistraining van de Ukie 10 dagen is en dan naar het front. Er vallen 65% slachtoffers. Minstens het dubbele of meer van de verliezen van de Russen, maar daar hoor je niets over.”

Ik betwijfel ten zeerste dat de Russische eenheden, zoals ze nu vechten, een percentage slachtoffers van meer dan 10% hebben. Rusland roteert regelmatig eenheden in en uit om ze wat rust te geven en ze te laten bijtanken. Het is nu een klassieke Russische artillerieoorlog en er komt pas infanterie bij als de Oekraïners al verslagen zijn.

Als dit permanente vermalen doorgaat zullen de Oekraïners spoedig een breekpunt bereiken.

Waarom is Duitsland zo traag geweest met het leveren van wapens? – Spiegel

De Bundesnachrichtendienst (BND), de Duitse buitenlandse inlichtingendienst, vreest dat het Oekraïense verzet in de komende vier tot vijf weken zelfs gebroken zou kunnen worden. In een aantal geheime briefings van de afgelopen dagen hebben analisten van de BND opgemerkt dat de Russen zich weliswaar veel langzamer bewegen dan aan het begin van de oorlog, maar dat zij wel elke dag kleine stukjes grondgebied weten te veroveren. De BND acht het mogelijk dat de troepen van Poetin tegen augustus de hele Donbas onder hun controle kunnen hebben.

  De situatie in Oekraïne is een historische gebeurtenis van immense omvang

In een Duitstalig interview legt Kolenel Reisner uit wat dat “breken” van het Oekraïense verzet zou betekenen:

“Vier mobiele raketsystemen, dat is pure symboliek.” – 4 jun 2022 – N-tv

V: U sprak over een kettingreactie die zich aan Oekraïense kant zou kunnen ontwikkelen.

A: Het gevaar is dat er algemene paniek uitbreekt in de ketel en dat de soldaten zullen proberen zich terug te trekken naar een gunstige linie die gemakkelijker te houden is. Als dat op een ordelijke manier gebeurt, zou dat een lijn ten oosten van Sloviansk en Kramatorsk zijn. Maar als er paniek uitbreekt, zou die laatste linie veel dieper kunnen liggen, bij de Dnjepr.

Dat moment zou een Russische “diepe operatie” mogelijk maken, waarbij een tweede echelon verse Russische troepen diep in de achterhoede van het Oekraïense leger aan de westkant van de Dnjepr zou doorbreken, de Oekraïense aanvoerlijnen zou vernielen en de overgebleven weerstand zou opjagen.

Sommige volwassenen zien in wat er aan de hand is.

Oproepen om conflict te beëindigen nemen toe nu crisis Rusland-Oekraïne 100ste dag bereikt – China Daily

Jeffrey Sachs, een professor aan de Columbia Universiteit die als adviseur diende van drie secretarissen-generaal van de Verenigde Naties, zei dat “het in het belang van Oekraïne is om terug te keren naar de onderhandelingstafel, wat het sinds eind maart geweigerd heeft te doen”.

“Ik geloof dat de VS moeten erkennen dat zij onverantwoordelijk hebben gehandeld door aan te dringen op uitbreiding van de NAVO naar Oekraïne en Georgië,” zei hij tegen China Daily.

De onverteerbare waarheid in Oekraïne – Andrew Latham / The Hill

Dan blijft er maar één andere denkbare uitkomst over: een versplinterd en gedeeltelijk uiteengevallen Oekraïne, dat noch volledig deel uitmaakt van het Westen, noch geheel binnen de Russische invloedssfeer valt. Een versplinterd Oekraïne, omdat de hele Donbas en misschien ook andere gebieden buiten de controle van Kiev zullen komen; een gedeeltelijk uiteengerukt Oekraïne, omdat de Krim deel zal blijven uitmaken van Rusland (althans in Russische ogen); en een niet volledig deel van het Westen, omdat het niet vrij zal zijn om lid te worden van de NAVO of zelfs maar een zinvol partnerschap met de EU aan te gaan. Eenvoudig gezegd, deze uitkomst is niet alleen niet onmogelijk, maar zelfs niet onwaarschijnlijk.

  Beelden! Poetin lanceert "speciale militaire operatie" in Oekraïne, Kiev noemt het "grootschalige invasie"

Hoe de oorlog zal eindigen … – 3 juni 2022 – Gilbert Doctorow

Om precies te zijn, vanaf het allereerste begin was de belangrijkste kwestie voor Moskou toen het zijn militaire avontuur in Oekraïne begon, van geopolitieke aard: ervoor zorgen dat Oekraïne nooit meer gebruikt zal worden als een platform om de veiligheid van de Russische staat te bedreigen, dat Oekraïne nooit meer lid van de NAVO zal worden. Wij mogen er veilig van uitgaan dat de internationaal gegarandeerde en gecontroleerde neutraliteit van Oekraïne deel zal uitmaken van een vredesregeling. Die zou mooi ondersteund worden door een nieuwe realiteit op het terrein: namelijk door het afsnijden van verschillende Rusland-vriendelijke en van Rusland afhankelijke ministaatjes op het vroegere grondgebied van Oost- en Zuid-Oekraïne. Tegelijkertijd worden met deze oplossing veel van de beschuldigingen aan het adres van Rusland, die de venijnige sancties ondersteunen die nu tegen de RF worden toegepast en die Europa en de wereld in het algemeen veel kosten, van de internationale politieke agenda geschrapt: er zal geen sprake zijn van territoriale verwervingen.

Als Kiev gedwongen wordt de onafhankelijkheid van deze twee, drie of meer voormalige oblasten te erkennen, zoals hun bevolking eist, dan is dat een situatie die volledig verenigbaar is met het Handvest van de Verenigde Naties. In één woord, een besluit van het Kremlin om geen delen van Oekraïne buiten de Krim te annexeren, dat door velen in Europa al lang stilletjes wordt aanvaard, zou de weg bereiden voor een geleidelijke terugkeer van beschaafde betrekkingen binnen Europa en zelfs, uiteindelijk, met de Verenigde Staten.

  Duits leger bereidt zich voor op mogelijke oorlog met Rusland, blijkt uit uitgelekt intern rapport

Welkom aan boord Gilbert.

Klik voor groot.

Als ik naar deze kaart kijk, denk ik dat de meest voordelige eindtoestand voor Rusland de oprichting zou zijn van een nieuw onafhankelijk land, noem het Novorussija, op het land ten oosten van de Dnjepr en ten zuiden langs de kust, dat een overwegend etnisch Russische bevolking heeft en dat in 1922 door Lenin aan de Oekraïne was gehecht. Die staat zou politiek, cultureel en militair op één lijn met Rusland staan.

Om economische redenen heb ik daar later nog wat aan toegevoegd:

Novorossija omvat ruwweg de rode en gele gebieden op de bovenstaande kaart. Het omvat ook de waardevolle, door de Sovjet-Unie ontwikkelde ijzerertsmijnen en fabrieken van Kryvyi Rih ten westen van de rivier de Dnjepr.

IJzererts uit Kryvyi Rih, steenkool uit Donbas, olie en gas uit de oostkust en de haven van Mariupol vormen samen de zware industrie die het economische hart van Oekraïne vormde. Samen zouden zij een levensvatbaar en zelfs welvarend land vormen met 80+% van het BBP dat Oekraïne vroeger had.

Rusland kan het zich nu veroorloven langzaam te gaan met dit project. De tijd staat aan zijn kant. De olie- en gasprijzen zijn gestegen. Voor Rusland is de oorlog monetair neutraal tot winstgevend. Het “westen” is al verdeeld. Als gevolg van zijn sancties tegen Rusland zullen zijn economieën in stagflatie wegglijden met sociale onrust om de hoek.

Na verloop van tijd zal de drang om de zelfvernietigende sancties op te heffen er alleen maar toe leiden dat het westen de oplossing van Rusland voor zijn NAVO-probleem zal aanvaarden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoe de komende wereldwijde hongersnood in Rusland wordt gemeldVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelJoe Biden: Oekraïne moet misschien land aan Rusland afstaan
Volgend artikelEen hulpeloos volk, vermoeid en getraumatiseerd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in