Het buitentoilet waarin Mustafa (rechts) het meisje verkrachtte © Politie

Mustafa uit Syrië verkrachtte een 12-jarig meisje, dat hem moest helpen “Zweeds te oefenen”, in een buitentoilet in Borås. Omdat hij beweert dat hij 17 jaar oud was op het moment van zijn misdaad, vermijdt hij gevangenisstraf en deportatie. In plaats daarvan zal de straf een kortdurende taakstraf en jeugdzorg zijn met gespreksbijeenkomsten over “geslacht en normen”.

Mustafa en het meisje hadden contact met elkaar op Snapchat. Volgens het vonnis heeft hij verklaard dat het contact met het meisje gericht was op “het willen van een vriendin waarmee hij zijn Zweeds kon oefenen”, meldt Fria Tider.

Op 27 februari 2020 ontmoetten zij elkaar in Annelundsparken in Borås. Op een speelplaats sleurde hij haar naar een gemeentelijk buitentoilet en verkrachtte haar.

Ik zei dat ik niet wilde, maar toen greep hij me vast en hield me vast. Hij is veel sterker dan ik, hij is ook erg lang dus ik kon niet … Ik probeerde me los te worstelen en toen begon hij mijn kleren en spullen uit te trekken,  ik zei dat ik niet wilde, ik zei dat hij nu echt moest stoppen, en toen raakte ik in paniek en uiteindelijk kon ik me niet meer verzetten, vertelde het meisje tijdens het politieverhoor.

De islamitische kinderverkrachter is nu veroordeeld tot jeugdzorg en 150 uur werkstraf voor kinderverkrachting en seksuele intimidatie.

Aangezien Mustafa verklaart dat hij 17 jaar oud was toen de verkrachting werd gepleegd, is de districtsrechtbank van Borås van mening dat de misdaden nu, met betrekking tot zijn leeftijd ten tijde van de misdaden, in feite “een strafwaarde van acht maanden gevangenisstraf” hebben.

Stram Kurs heeft opnieuw een koran verbrand in Zweden

Maar, vermeldt de districtsrechtbank verder:

Uit een advies van de sociale dienst blijkt dat Mustafa een bijzondere zorgbehoefte heeft en dat hij heeft ingestemd met het jeugdcontract van tien gespreksbijeenkomsten dat de sociale dienst heeft voorgesteld. Tegen deze achtergrond is de rechtbank van mening dat de voorgestelde jeugdzorg de meest geschikte sanctie is.

Tijdens de gespreksbijeenkomsten die Mustafa zal ondergaan, zal hij onder meer moeten spreken over “gender en normen”, waar Nyheter Idag ook op wijst.

Rechter Magdalena Davidsson heeft het vonnis ondertekend.

Abdul uit Irak verkracht 14-jarig meisje – wordt vrijgesproken van verkrachting omdat hij “waarschijnlijk ADHD heeft” en niet een nee kan interpreteren

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here