Duitse en Europese politici verwachten een militaire overwinning voor Oekraïne. Bij nader inzien is dat echter juist uitgesloten. Wat nodig is, zijn niet meer wapens, maar politici met geopolitieke expertise. In Duitsland en de EU is men daar echter tevergeefs naar op zoek, schrijft Gert Ewen Ungar.

FDP-defensiepolitica Marie-Agnes Strack-Zimmermann wil “voor de golf uitlopen” en Oekraïne preventief van zwaar materieel voorzien. Dat zei de wapenlobbyist in een interview met het Redaktionsnetzwerk Deutschland. Dit mag de wapenindustrie dienen, maar het idee is rampzalig voor Europa en Duitsland.

Strack-Zimmermann is zeker een goede wapenlobbyist, maar haar voorstellen zijn gevaarlijk voor Europa. Haar naïviteit ten aanzien van de geopolitieke gevolgen getuigt van een diepe onwetendheid en strategische onbekwaamheid. Als men haar voorstellen overdenkt, zullen ze met absolute nauwkeurigheid leiden tot een steeds grotere escalatie in de richting van een kernoorlog. Het gebrek aan een vooruitziende blik van Strack-Zimmermann is gevaarlijk voor Duitsland en Europa. Maar niet alleen zij.

Strack-Zimmermann heeft momenteel kritiek op de bondskanselarij. Volgens haar neemt de bondskanselarij Russische verhalen over wanneer zij zegt dat met de tankleveringen een rode lijn is overschreden en dat Duitsland daardoor partij in de oorlog zou worden. De bondskanselarij heeft echter gelijk.

Strack-Zimmermann staat niet alleen in haar tekortkomingen in het denken in geopolitieke contexten. Voor Annalena Baerbock, hoofddiplomaat van Duitsland, is dit ook een mysterie. Ook zij pleit voor wapenleveranties en steun totdat Oekraïne Rusland heeft verslagen.

Ook SPD-secretaris-generaal Kevin Kühnert vindt dat de tijd voor onderhandelingen nog niet is aangebroken. De nieuwszender ntv citeerde Kühnert als volgt:

“Het moment waarop Oekraïne over haar vrede zal onderhandelen, zal komen”, zei Kühnert tegen het ochtendblad ZDF. “Maar het heeft voorwaarden, namelijk de territoriale integriteit van dit land en dat Rusland beseft dat het zijn oorlogsdoelen niet kan bereiken.”

Kühnert herhaalde daarmee het standpunt van talrijke Duitse en Europese politici. Ook EU-commissievoorzitter von der Leyen is van mening dat onderhandelingen pas zin hebben als Rusland het conflict daadwerkelijk militair heeft verloren. Naast Kühnert, Baerbock, Strack-Zimmermann onderschrijven vele Duitse en Europese politici dit standpunt. Maar dat is precies wat er niet zal gebeuren.

  "Geen rechtvaardiging maar een provocatie": Chomsky over de grondoorzaken van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

Het artikel op ntv suggereert ook dat Duitsland of de EU aan tafel zou zitten bij de onderhandelingen. Dat zal ook niet gebeuren. Het is moeilijk voor te stellen na de afgelopen negen jaar. Met zijn deelname aan de Minsk 2-onderhandelingen en zijn rol als garanderende mogendheid had Duitsland zijn kans om de vrede in Europa te bewaren. Duitsland maakte er geen gebruik van.

De voormalige Duitse bondskanselier en toenmalig onderhandelaar in Minsk, Angela Merkel, heeft toegegeven dat Minsk 2 alleen bedoeld was om Oekraïne tijd te geven zich te herbewapenen. Het Westen had geen belangstelling voor een vreedzame oplossing waarbij de territoriale integriteit van Oekraïne behouden bleef.

We kunnen gerust stellen dat de kans om deel te nemen aan de toekomstige vormgeving van Europa daarmee is vergokt. Het conflict zal eindigen in onderhandelingen tussen de VS en Rusland en Oekraïne zal een kans krijgen om zijn gezicht te redden. De EU en de EU-landen staan ​​al lang buitenspel op het diplomatieke schaakbord. Het lijkt erop dat mensen in de relevante kringen het nog niet eens in de gaten hebben.

Bovendien werd in de loop van het conflict steeds duidelijker dat Duitsland en de EU sowieso niets te zeggen hebben in dit conflict, omdat noch de EU noch Duitsland in staat zijn zinvolle, haalbare strategische doelen voor Europa te formuleren. Zij zijn niet in staat een veiligheidsarchitectuur te schetsen die Europa als geheel dient en Rusland omvat. Noch Strack-Zimmermann, noch iemand anders van degenen die haar standpunt delen, zien waar de eis van een militaire nederlaag van Rusland als voorwaarde voor onderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne toe zal leiden. Het leidt tot de volledige vernietiging van Europa.

  Frontnieuws filmpscoop - Gehavende Ukrop heeft boodschap voor zijn familie

Rusland zal deze oorlog niet verliezen. Er staat te veel op het spel – voor Rusland en de wereld. Het conflict in Oekraïne is nu fundamenteel veranderd, mede door het onvermogen van de EU om een onafhankelijk standpunt te formuleren, en is meer geworden dan een gewone proxy-oorlog. In Oekraïne vecht het Westen, geleid door de VS, voor zijn voortbestaan als hegemonie.

Tegelijkertijd is het voor de landen buiten het collectieve Westen duidelijk dat in Oekraïne ook een strijd wordt gevoerd om hun toekomst – hun soevereiniteit, hun culturele identiteit en autonomie, hun vermogen om zich te ontwikkelen. Er ontstaat een nieuwe wereldorde en het Westen vecht daartegen omdat het zijn dominantie en suprematie daarin verliest.

Bovendien blijkt uit het verloop van het conflict tot nu toe duidelijk dat de angst van Rusland voor een agressief Westen meer dan terecht was. De sanctieregeling en de weigering van gesprekken tonen aan dat de Russische interpretatie van het Westen als agressief en vijandig juist is.

In een opiniestuk gaf de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger indirect toe dat de vrees van Rusland voor een opsplitsing en het uiteenvallen van het land niet ongegrond was. Rusland zal er dan ook alles aan doen om dit conflict niet te verliezen.

Verliest Rusland het conflict, dan dreigt de westerse hegemonie nog tientallen jaren te worden gehandhaafd en loopt Rusland het risico opnieuw tot kolonie te worden gedegradeerd. Dit is noch in het belang van de meerderheid van de landen in de wereld, noch in dat van Rusland. Daarom bundelen landen buiten het collectieve Westen steeds meer hun krachten en zoeken ze naar manieren om het sanctieregime van het Westen zo goed mogelijk te omzeilen. Zij bouwen structuren, organisaties en instellingen op die aan de westerse controle ontsnappen, maar hen tegelijkertijd in staat stellen samen te werken op basis van het VN-Handvest.

  In Video 18+: Oekraïense militairen doden buitenlandse huurlingen van Barrier Squad

Niemand buiten het westelijk halfrond is geïnteresseerd in een westerse overwinning in Oekraïne. Daarom zal het conflict in het ergste geval leiden tot de vernietiging van Europa. Een overwinning, zoals beoogd door het politieke personeel in Berlijn en Brussel, is uitgesloten. De geopolitieke naïviteit die in deze gelederen heerst, is gevaarlijk en schadelijk voor Europa en het welzijn van alle Europeanen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Gonzalo Lira – Wie is Zelensky? Een marionet en dit is waaromVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelJapanse wetenschappers onderzoeken verband tussen Covid-prikken en sterfgevallen, ernstige bijwerkingen – “Wij denken dat het vaccin verband houdt met immuunafwijkingen”
Volgend artikelGevaren van “onthoofdingsaanval” van het Pentagon op Rusland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

9 REACTIES

 1. De Duitse politici leven in een kinderlijke fantasiewereld, zonder hun verantwoordelijkheid te beseffen. De schok van de realiteit zal heftig zijn.

  • Als de nieuwe Israëlische regering ingeregeld is zal daar ook wel oorlog met Iran uitbreken. Ik ga aandelen van wapenproducenten kopen. En een boek schrijven, Hoe de LHBTIQ beweging WW3 veroorzaakten.

  • >>> De echte biden is al lang dood. <<<

   Daar ben ik inmiddels ook altijdje van overtuigd. Is niet de eerste en zal zeker niet de laatste zijn..
   Ofwel: de lul is gekloond maar het gebruik van hightec latex maskers sluit ik ook niet uit:

   Joe Biden replaced by DEEPFAKE and Latex Mask wearing Actors
   https://www.bitchute.com/video/DU6JX8SwDmrj/

   Van Carter en Reagan bestonden er ook meerderen.. maar mensen laten zich liever voor de gek houden..

   • Adolf Hitler had ook de nodige dubbelgangers en degene die begin mei 1945 in Berlijn werd aangetroffen was niet de ware AH. Jozef Stalin heeft dit tijdens de conferentie in Potsdam in juni/juli 1945 aan president Harry S. Trumann meegedeeld.
    De Rockefellers zijn in grote mate verantwoordelijk voor de valse geschiedschrijving over WOII. Een voorbeeld: de Duitsers hebben de oorlog verloren, maar de nazis hebben WOII gewonnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in