Woensdagavond begon aan de oostkust van de Verenigde Staten om ongeveer 20.30 uur EST het bericht binnen te komen dat Rusland was begonnen met een enorme raketaanval op Oekraïne. Alle berichten zijn nu bevestigd. Rusland lijkt de grootste raketaanval tot nu toe te hebben gelanceerd sinds het begin van de vijandelijkheden een jaar geleden, bericht Hal Turner.

Het begon met luchtaanvallen in een groot deel van Midden-Oekraïne, zoals te zien is op de onderstaande waarschuwingskaart:

Minuten later werd bevestigd dat 6-7 Tu-22M strategische bommenwerpers in de lucht waren boven de Zee van Azov. De lucht gelanceerde kruisraketten baarden ernstige zorgen.

Het werd al snel duidelijk dat Rusland eerst Shahid-drones gebruikte om de luchtverdediging te overweldigen, waarna kruisraketten zouden volgen.

Het bericht kwam toen met de bevestiging:

– 15 Tu-95 strategische bommenwerpers in de lucht.

– 6-7 Tu-22 strategische bommenwerpers in de lucht.

– Ten minste 3 Russische raketcarriers in de Zwarte Zee – Meerdere lanceringen van Shahed-136 raketten.

Binnen enkele minuten klonken er luchtaanvalssirenes boven heel Oekraïne.

Dit is hoe de rapporten binnenkwamen –

Dnipro. Onbemand luchtvaartuig van het type Shahed. Luchtverdediging geactiveerd.

Vervolgens wordt bevestigd dat er kruisraketten zijn gelanceerd vanuit de Zwarte Zee richting Oekraïne.

Explosies gehoord in Odessa.

Raketten gezien in de richting naar Vinnitsa en Kropivnitsky.

Raket(ten) gemeld boven Mykolaiv oblast.

Raketten gezien boven de regio Vinnytsia op weg naar West-Oekraïne, bevestigd dat het Caliber-kruisraketten zijn.

Berichten over raketten op weg naar Vinnytsia oblast. Explosies waargenomen in Mykolaiv oblast.

Kruisraketten boven de regio Kherson richting Kiev.

De Oekraïense luchtverdediging langs de Zwarte Zee werkt hard om zoveel mogelijk kruisraketten te onderscheppen.

  Escobar: Gouden roebel 3.0 - De SCO verwelkomt een nieuwe 'Global Globe'

Luchtafweeractiviteit gemeld in Mykolaiv oblast. Berichten over neergeschoten raketten.

Explosies in Odesa en Mykolaiv regio’s.

“Als gevolg van de dreiging van een raketaanval in Odessa en de regio, werden noodafsluitingen van de elektriciteit ingevoerd.”

Meer explosies in Dnipro en Mykolaiv de afgelopen momenten.

Eerste berichten over Russische kruisraketten vanuit de Zwarte Zee boven Moldavië richting West-Oekraïne.

Raketten vanuit de Zwarte Zee richting Oekraïne.

Luchtalarm in Kiev en omgeving. Meldingen van Shahed-drones in de lucht naast 10x Tu-95 bommenwerpers. Raketlanceringen zijn mogelijk.

Oekraïense jets zijn opgestegen in Kiev. Dit wordt gewoonlijk gedaan om raketten te onderscheppen.

Berichten over 15 Russische Tu-95 strategische bommenwerpers met mogelijk in de lucht gelanceerde kruisraketten op weg naar doelen. Indien bevestigd zou dit de grootste kruisraketaanval van de oorlog kunnen zijn.

Meer raketten nu in de richting van Zaporizhia en Vinnytsia.

Herhaalde explosies, regio’s Dnepropetrovsk en Nikolajev.

Raket richting Kryvyi Rih gemeld.

Raket gemeld in de richting van Cherkasy Oblast, centraal Oekraïne.

Nu raketten in de richting van Odeshchyna.

Explosies gemeld in Zaporozhye.

Raketten nu gemeld boven de stad Kryvyi Rih in Zuid-Centraal Oekraïne.

Zo ging het meer dan een uur door.

Minstens 6 golven van raketlanceringen hebben Oekraïne getroffen. De consensus is dat dit de grootste raketaanval van Rusland op Oekraïne was sinds het begin van de vijandelijkheden.

ZEER VEEL SCHADE aan Oekraïne.

Update:

De raketaanval was een reactie op een terroristische aanslag in de Russische regio Bryansk, aldus het ministerie van Defensie, bericht RT.

De aanval kwam nadat een Oekraïense inval in de regio Bryansk aan de Russisch-Oekraïense grens op 2 maart twee plaatselijke bewoners het leven kostte en een tienjarige jongen verwondde. De Russische president Vladimir Poetin veroordeelde het incident en noemde het een “terroristische aanval” en noemde de saboteurs “neonazi’s”.

  Globalisten invloed op Rusland verzwakt - Russisch parlement overweegt WHO & WTO te verlaten

Het in Oekraïne gevestigde Russische vrijwilligerskorps (RDK) eiste de verantwoordelijkheid op. Hoewel Oekraïense functionarissen de verantwoordelijkheid voor de inval ontkenden en het afwezen als een “provocatie” door Moskou, vertelde Denis Nikitin, een neonazi-strijder die betrokken was bij het incident, vorige week aan de Financial Times dat Kiev “zijn handtekening had gezet” onder de inval.

Eerder op de dag maakten de Oekraïense autoriteiten melding van aanvallen op energiefaciliteiten in het hele land, waardoor verschillende steden, waaronder de hoofdstad Kiev, gedeeltelijk werden lamgelegd. Generaal Valery Zaluzhny, de opperbevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten, beweerde dat bij de laatste aanval meer dan 80 raketten betrokken waren.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het getier en geraaskal op Vladimir Poetin: Hij hangt in de touwenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVS aan de wereld: We regeren jullie, of we doden jullie
Volgend artikelAls het om Nordstream en F-16’s gaat, kiezen de VS voor politieke gebaren met de armen over elkaar
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

28 REACTIES

 1. Eindelijk?
  Vernietig de hele westerse zooi.
  Wij brengen het zelf daarheen, op een presenteerblaadje.
  De Russen kunnen bijna blind raak schieten.

 2. Volgens de MSM zit Rusland toch al maanden zo goed als zonder raketten en munitie….? Of bedoelen ze daar zichzelf mee….?

  • Het waren in werkelijkheid ook geen kruisraketten maar duizenden met geïmproviseerde katapulten afgeschoten scheppen die Rusland stiekem door middel van schimmige tussenhandelaren geïmporteerd had uit het Westen. Bij hun volgende aanval gaan ze wasmachines gebruiken waar ze de chips uitgehaald hebben.

 3. Ik zat op youtube naar filmpjes te kijken van russische raket artillerie en reguliere artillerie. Dat is geen kattepis. Ze doen daar niet aan ‘woke’ gedoe. Die soya transgenders van de nato hebben nul kans in geval van oorlog.
  Nato politici slikken waarschijnlijk te veel regenboog medicatie. (Of zou het een bijwerking zijn van Bill Gates zijn insecten eten)
  Oekraïne 100% van leger ingezet plus nato huurlingen, Rusland iets van 20% van leger ingezet.
  Waarom gooit de EU niet gewoon de handdoek in de ring en gaat verstandig om vrede vragen. Lijkt economisch vele malen verstandiger. Plus het scheelt heel veel Oekraïnse mensenlevens.

  • Omdat de nato is opgekocht door.mensen die in satan geloven en ons als nuttenloze eters zien en ze verdienen goud geld aan oorlog

  • Je/U gebruikt EU en verstandig in één zin……laten we wel een beetje realistisch blijven….
   Verder heeft de EU al schijt aan de levens van Europese burgers dus waarom zouden voor hun Oekrainse levens ertoe doen?

  • De VS is zijn wereldmacht aan het verliezen, niet alleen dmv van strijdmacht maar vooral economische/financieel.
   Steeds meer landen willen handelen in hun eigen valuta en sluiten zich aan bij de BRICS+ landen. Veel landen zien dat de VS en hun EU slaafjes alleen handelen in eigenbelang en niet te vertrouwen zijn. Het gevaarlijke is dat een kat in het nauw rare sprongen maakt! Als de VS het voor elkaar krijgt met of zonder een Fals Flag een Nucleaire bom te laten ontploffen en zo een Wereld Oorlog ontketent dan zijn we de klos! Dan Nuked Noord Korea Zuid Korea, Israël Nuked Iran en Iran Nuked Israël. En China Rusland en de VS/EU Nuked elkaar! En zo hebben we WEER niks geleerd van de geschiedenis!

 4. Geen wonder bij de aggressieve massale aanlevering in Polen door Rutte, Biden en de voormalige Pharma-gif-verkoper van de terreur en oorlog-organisatie NATO Stottenberg.
  Het kan niemand verbazen wanneer spoedig een Nuke op deze aanleveringshaven zal neerkomen zoals mogelijk ook op Vlissingen, Rotterdam, Antwerpen en Hol_land en Belgie foetsie zijn als gevolg van hun sinds WW2 erg langdurige provokaties.

  Zie de massale NATO-SCHROOT voor HUN OORLOG op: https://www.zerohedge.com/geopolitical/watch-vast-expanse-us-military-hardware-positioned-polish-port.

  Zie ook: http://stateofthenation.co/?p=159048
  https://henrymakow.com/2023/03/the-us-is-a-communist-country.html
  https://henrymakow.com/2023/03/march-8—hungary-to-prosecute.html
  https://henrymakow.com/why_we_celebrate_communist_fes.html
  https://henrymakow.com/2023/03/mike-stone-calling-all-white-men.html
  Alles een overduidelijke voortzetting van HUN NATO- ZioNAZI oorlogen WW1 en WW2 met hun WW3 en kunnen Hitler, Bohrman en Berhard Lippe zich zeer tevreden omdraaien in hun graven.

  Daarom VVD, D666, CDA en Groen PVDA geschimmelde ZioNAZI NATO oorlogspartijen : Weg er mee. NSB, WEG ER MEE !!

 5. Dat komt ervan als je de Beer provoceert.
  Stomme sukkels VS, NATO en EU.
  Straks piepen jullie anders.
  Dit is nog maar het begin.

 6. Volgens youtube: een hele rij luchtverdedigings gevallen vernietigd door de Oekies.

  Vandag pikte ik ook op dat de “militairen”van de oekies bij Bakhmut in opstand zijn gekomen en rebelleren. Schijnt dat de grote Snuiver opdracht heeft gegeven dat neerte slaan.

 7. Gister een aanval op een luchtmacht basis op de Krim door de Oekies.
  En vandaag zou er een hele rij–stuk of 6– anti aircraft batterijen vernietigd zijn op de Krim.

  Als de Krim werkelijk wordt aangevallen, wordt het tijd dat Putin Kiev gaat platgooien.

 8. Maar kijk, die snuivende poot in Kiev is paranoia en zo stom als een varken.

  Als Putin een waarschuwing op Oekie tv zou zetten, zoiets als “bij een aanval op russisch grondgebied
  incl.de Krim en de donesk/Luhansk regio, dan zullen wij een Oekraiense stad plat gooien.”

  Hoeft ie geeneens te doen; maar de Oekies vallen burgerdoelen aan, dus ze denken dat de Russen dat ook zullen doen…..
  Kost niks, en kan veel winst opleveren, aangezien de Snuivende Poot langere afstand raketten heeft gekregen van de demente frauderende gek in Washington.

 9. Die barrage had verschillende doelen.
  –wraak; dat is duidelijk
  –uitvogelen waar hun lucht verdediging staat, zodat ze daar wat heen kunnen sturen;
  –uittesten van de betrouwbaarheid van de hypersonic “Daggers”–en die waren dus perfect.

  Het is aan de burgers daar om vrede te krijgen; als zij het nazi juk afgooien, ik weet zekerdat de Russen ze erbij willen helpen, met wapens explosieven en manschappen, en raket aanvallen–dan is na volledige overgave, de elende voor de burgers voorbij.

  Dan kan Poetin afrekenen met de nazi’s, het leger met groot verlofsturen, en het land herverdelen.
  Als Oekiestan het land houdt zoals ze dat in 1916 hadden, kunnen ze weinig kwaad.

  Als de overzeese demente gek toch oorlog wil, moetie China provoceren. Is natuurlijk de kansgroot dat alle amerikanen met karakters gaan schrijven…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in