De mainstream media hebben maandag eendrachtig geprobeerd om de massale overgave van honderden nazi’s van het Azov-regiment en andere Oekraïense militairen die zich verschansten in de staalfabriek Azovstal in Mariupol, te verdraaien als allesbehalve een overgave, schrijft Chris Menahan.

De New York Times, CNN, AP en anderen kozen er allemaal voor om de massale overgave een “evacuatie” te noemen en een “einde” aan hun “gevechtsmissie”.

Het Azov-regiment heeft twee maanden geleden meer dan duizend burgers gegijzeld en als menselijk schild gebruikt, terwijl ze zich verschansten in de tunnels onder de Azovstal staalfabriek.

Poetin heeft vorige maand de Russische strijdkrachten bevolen de fabriek niet binnen te gaan en in plaats daarvan af te sluiten en hen af te wachten. Er werden eerder deze maand al afspraken gemaakt om de civiele menselijke schilden van Azov te evacueren en nu kregen ook de troepen van Azov zelf een veilige haven om te evacueren, nadat zij de Russische voorwaarden voor overgave hadden aanvaard.

Terwijl Azov en andere Oekraïense militairen Russische krijgsgevangenen wreed martelden en zichzelf filmden terwijl zij de families van gesneuvelde Russische soldaten opbelden en bespotten, staat Rusland nu toe dat deze Azov-troepen zich vreedzaam overgeven. Naar verluidt zijn tientallen soldaten voor medische behandeling naar een ziekenhuis in het door Rusland gecontroleerde Novoazovsk gebracht.

“Russische bronnen hebben geschat dat ongeveer 2.200 mensen vastzitten in de kelders van het enorme Azovstal-complex. Het terrein is 11 vierkante kilometer groot en de onderaardse secties zijn ontworpen om een nucleaire aanval te weerstaan,” meldt RT.

“Volgens de onderminister van defensie van Oekraïne, Anna Malyar, en de Generale Staf van de Strijdkrachten van Oekraïne, zullen degenen die zich overgeven geruild worden tegen Russische krijgsgevangenen die door Kiev gevangen genomen zijn. Over de voorwaarden van de ruil is echter nog niet beslist,” ging RT verder. “Moskou heeft nog geen publieke verklaringen afgelegd over een uitwisseling.”

MARIUPO UA: RU MOD SHOWING SURRENDER OF 265 AZOV & UKRAINIAN’S FROM THE AZOVSTAL PLANT


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende video’s tonen Oekraïners die Russische krijgsgevangenen neerschieten en martelenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAlleen onnozele dwazen zetten aan tot een grotere oorlog
Volgend artikelRusland verplaatst kernraketten naar de grens met Finland in tegenreactie op NAVO-bod
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

7 REACTIES

  • Grappig ding inderdaad, maar 80lbs zal ook wel dodelijk zijn denk ik, en die zijn goedkoper, zo ook de pijlen die je echt veel moet hebben als de shtf

 1. De MSM heeft blijkbaar niet in de gaten dat ze met dit soort artikelen Rusland in een goed daglicht stellen, want een evacuatie van die nazi’s , ze medische hulp bieden en voor de rest menselijk behandelen geeft aan dat de Russen allesbehalve die moordenaars zijn waar ze steeds door het westen van zijn beschuldigd.
  Bekijk de beelden maar eens hoe die nazi’s met Russische gevangenen omspringt.

 2. Ik zou ze vorige week een keus gegeven hebben: overgave, of vernietiging.
  Geen overgave, dan door met aanval, totdat er niemand over is.

  Met nazi’s en valse honden: duidelijk zonder pardon laten zien wie de meester is.

 3. even voor de duidelijkheid , alle maatregelen of sancties zijn tegen de eigen westerse bevolking gericht.
  putin of rusland heeft hier geen millimicrometer last van.
  ben pro putin btw.

  ik kan niet meer naar mn moeder heen en weer terwijl zij alleen thuis op een plek in het ziekenhuis voor een levensreddende operatie ligt te wachten ,en ik bedoel sterven.
  ik heb al als gezond en capabel gediplomeerd gecertificeerd ervaren bouwvakker sinds nov 2021 geen enkele inkomen meer mogen genieten omdat …”regels”
  de hulp van mijn moeder niet langs komt want , verkouden.

  gek genoeg mag buurman wel voor zn blinde darm heen.
  en deelt mede , de zusters vervelen zich zo dat ze spelletjes doen op de gang,
  terwijl 6 persoonskamers 1 persoon herbergen…..WTF!!

  en begin de vette traagheid waarin mijn voormalig medelanders floreren en wegkijken
  meer en meer te haten voor hun ikke ikke en de rest ken stikke mentaliteit
  de plaatsvervangende schaamte is voledig over

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in