Kopenhagen: grote demonstratie tegen vaccinpaspoort

1
1665
© Ruptly/Screenshot

Een groot aantal mensen heeft zaterdagavond door Kopenhagen gemarcheerd om te protesteren tegen het zogeheten vaccinpaspoort van de Deense regering, meldt RT/Ruptly.

De demonstratie werd georganiseerd door de groep Men in Black, die ontevreden is over de manier waarop de Deense regering omgaat met de Coronapandemie, en in het bijzonder het plan om speciale digitale “vaccinpaspoorten” in te voeren voor mensen die zijn ingeënt tegen Covid-19.

Het Coronapaspoort betekent in de praktijk dat er een verplichting komt om zich te laten vaccineren om te kunnen reizen, schrijft Yle. Het is ook de bedoeling dat het paspoort zal worden gebruikt om restaurants en amusementsevenementen te bezoeken.

Volgens Yle hebben tot duizend mensen deelgenomen aan de demonstratie van zaterdagavond en hadden de deelnemers fakkels en Bengaalse vuren bij zich.

Op door Ekstrabladet gepubliceerde foto’s is te zien hoe demonstranten foto’s bij zich hadden waarop premier Mette Frederiksen stond afgebeeld als de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-Un.

Twee weken geleden werd tijdens een soortgelijke demonstratie een pop van Frederiksen in brand gestoken. Toen werden ook twee mannen gearresteerd wegens bedreiging van de premier, schrijft Yle.

Psycholoog Nicolai Sennels: Vier factoren die moslims crimineler maken

Big business voor Bil Gates: voorspelt normaliteit alleen met inenting - op onze kosten

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here