© David Karvala / Flickr / CC BY-NC 2.0 DEED

In een toespraak op het Reagan National Defence Forum in Simi Valley, Californië zei Pentagon-chef Lloyd J. Austin III dat Israël een strategische nederlaag tegemoet kan zien als Palestijnse burgers niet worden beschermd.

Israël heeft het militaire overwicht, maar minister van Defensie Lloyd Austin heeft voor enige controverse gezorgd door te verkondigen dat Israël een “strategische nederlaag” zal lijden als het aantal burgerdoden in Gaza niet afneemt. Sinds het begin van het conflict zijn er bijna 15.200 mensen omgekomen in Gaza, de meesten van hen vrouwen en kinderen, volgens het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid, schrijft Greatgameindia.

Zelfs volgens redelijke schattingen loopt het aantal burgerslachtoffers in de duizenden, ondanks dat het Witte Huis het officiële dodental van de Palestijnen in twijfel trekt. De New York Times zei in een spraakmakend artikel met de titel “Gaza burgers, onder Israëlisch spervuur, worden gedood in historisch tempo” dat er sinds 7 oktober meer burgers zijn omgekomen in Gaza dan in Oekraïne na bijna twee jaar van een bloedig conflict met Rusland.

IN ZIJN OPMERKINGEN OP ZATERDAG BENADRUKTE LLOYD AUSTIN DE VERTAKKINGEN OP LANGE TERMIJN VAN HET MASSAAL DODEN VAN BURGERS, EVENALS DE MOGELIJKHEID VAN VERDERE RADICALISERING VAN EEN HELE SAMENLEVING NAAST DE DREIGENDE INTERNATIONALE TERUGSLAG:

“HET ZWAARTEPUNT LIGT BIJ DE BURGERBEVOLKING EN ALS JE DIE IN DE ARMEN VAN DE VIJAND DRIJFT, VERVANG JE EEN TACTISCHE OVERWINNING DOOR EEN STRATEGISCHE NEDERLAAG,” ZEI AUSTIN ZATERDAG IN EEN TOESPRAAK OP HET REAGAN NATIONAL DEFENSE FORUM IN SIMI VALLEY, CALIFORNIË.

DE MINISTER VOEGDE ERAAN TOE DAT HIJ PERSOONLIJK DRUK HEEFT UITGEOEFEND OP ISRAËLISCHE LEIDERS OM BURGERSLACHTOFFERS TE VERMIJDEN EN GEWELD TEGEN KOLONISTEN OP DE WESTELIJKE JORDAANOEVER TE VOORKOMEN.

“WE ZULLEN DRUK BLIJVEN UITOEFENEN OP ISRAËL OM BURGERS TE BESCHERMEN EN TE ZORGEN VOOR EEN ROBUUSTE STROOM VAN HUMANITAIRE HULP”, VOEGDE HIJ ERAAN TOE.

  Plagen, cyborgs en supersoldaten: Pentagon onderzoekt op biotechnologie gebaseerde oorlogsvoering

—The Hill

Austin benadrukte dat de VS Israël altijd zal verdedigen en dat het zijn “beste vriend in de wereld” zal blijven, ondanks deze uiterst ongebruikelijke opmerking en waarschuwing. De steun van Washington voor Israël, vervolgde hij, is nog steeds “kristalhelder”.

Bekijk Austins opmerkingen tijdens zijn toespraak in Californië dit weekend:

BRICS-landen en landen in het Mondiale Zuiden hebben al uiting gegeven aan hun groeiende woede over het hoge aantal burgerdoden. De Verenigde Staten staan nog steeds alleen in hun ‘blanco cheque’ steun aan Israël bij de VN, waarbij China en Rusland het voortouw nemen in deze beschuldigingen aan het adres van Israël.

Wat The Guardian onlangs opmerkte over wat al lang standaard is als het gaat om VN-resoluties over Gaza: “De VS heeft er uiteindelijk behoorlijk slecht geïsoleerd uitgezien nadat slechts 12 landen zich bij Washington en Israël hadden aangesloten op de algemene vergadering van de VN in hun verzet tegen een motie die opriep tot een duurzame humanitaire wapenstilstand die leidt tot een stopzetting van de vijandelijkheden.”

Ondertussen wakkeren de haviken in het Amerikaanse Congres het vuurtje nog verder aan met opmerkingen zoals die hieronder, waarin senator Lindsey Graham kritiek levert op Austins discours over een “strategische nederlaag”.

GRAHAM VERWIERP HET IDEE RONDUIT MET DE WOORDEN “HIJ IS ZO NAÏEF! IK BEDOEL, IK HEB ALLE VERTROUWEN IN DEZE MAN VERLOREN.”

“HOE ZIT HET MET DE BESCHERMING VAN ONZE SOLDATEN, MANNEN EN VROUWEN IN SYRIË EN IRAK?” GING GRAHAM VERDER. “EEN STRATEGISCHE NEDERLAAG ZOU DE PALESTIJNEN OPRUIEN? ZE ZIJN AL ONTSTOKEN! ZE WORDEN VANAF HUN GEBOORTE GELEERD OM DE JODEN TE HATEN EN TE DODEN.”

  Israëlisch leger ondervindt tegenslag in zuidelijk Gaza (Video's)

GRAHAM GING VERDER EN NOEMDE HET “ECHT NAÏEF” OM TE ZEGGEN DAT ISRAËL VECHT TEGEN EEN “RUSTIGE BEVOLKING” DIE “PAS IS ONTSTOKEN NADAT ISRAËL IS BINNENGEVALLEN OM ZICHZELF TE VERDEDIGEN.”

“IK WIL GEEN ONSCHULDIGE MENSEN DODEN”, ZEI HIJ. “MAAR ISRAËL VECHT NIET ALLEEN TEGEN HAMAS, MAAR TEGEN DE INFRASTRUCTUUR ROND HAMAS… STRATEGISCH FALEN IS HAMAS LATEN BESTAAN.”

Dit zal blijven terugslaan op het Witte Huis terwijl het zich schrap zet voor een “lange oorlog” samen met Israël, die het in binnen- en buitenland steeds meer onder druk zal zetten. Volgens Moon of Alabama lijken de overlevingskansen van de regering Biden in de nabije toekomst steeds kleiner te worden:

MET ELK NIEUW DAGELIJKS BERICHT OVER GEBLOKKEERDE HULP EN MEER DODEN IN GAZA, ZULLEN MEER AMERIKAANSE KIEZERS ZO’N WREED BELEID AFWIJZEN. WEINIGEN BUITEN ISRAËL STEUNEN DERGELIJKE PLANNEN. DE MEESTE KIEZERS OP BIDEN ZULLEN DAT NIET DOEN. ALS BIDEN NETANYAHU NIET ONDER DRUK ZET OM EEN EINDE TE MAKEN AAN DE SLACHTING, VERLIEST HIJ ZEER WAARSCHIJNLIJK DE VERKIEZINGEN.

Arnaud Bertrand, een geopolitiek expert en ondernemer, benadrukt dat “je niet kunt overdrijven hoe buitengewoon zo’n uitspraak van minister van Defensie Lloyd Austin is, die Israël waarschuwt dat het afstevent op een strategische nederlaag.” Dit is vergelijkbaar met zijn conclusie.

Israël kan mogelijk Palestijns gas in beslag nemen voor de EU als onderdeel van de corridor EU-Israël-Soedi-Arabië-Emiraten-India.

  ADL: "Als je Israël bekritiseert, ben je een terrorist"

De rest van Bertrand’s opmerkingen in reactie op SecDef Austin’s onverwacht directe en kritische evaluatie staan hieronder [ZH benadrukt hieronder].

“In dit soort gevechten ligt het zwaartepunt bij de burgerbevolking. En als je hen in de armen van de vijand drijft, vervang je een tactische overwinning door een strategische nederlaag.” In essentie drukt deze uitspraak het gezond verstand uit: het doden van burgers creëert meer Hamas dan het vernietigt.

Daarom is het enige wat Israël tot nu toe heeft gedaan, zichzelf een steeds diepere put blijven graven. Het gebruikt tenslotte op verschillende manieren steun en wapens van het Pentagon voor dit alles, dus Austins uitspraken zijn een beetje misleidend.

Ze moeten echter geloven dat Israël vrij snel zou “zinken” als ze zouden stoppen met het geven van actieve steun, en dat is iets waar ze niet toe bereid zijn. Ze zien Israël als hun “onzinkbare vliegdekschip” in de regio. Dit benadrukt de omvang van het gat dat Amerika en Israël zelf hebben gegraven.

Het “onzinkbare vliegdekschip” maakt water en heeft voortdurende hulp van de VS nodig om niet te zinken. Toch vertelt de VS hen nu openlijk en botweg dat hun acties het zinken versnellen…


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Deagel’s voorspelling voor 2025 liet zien dat Amerika en Israël absoluut vernietigd zouden worden in WO 3, waarbij de bevolking van Israël met meer dan 60% zou afnemen en Amerika zou veranderen in een derdewereldlandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelFrankrijk negeert voor het eerst uitspraak Europees Hof om verdachte jihadist uit te zetten
Volgend artikelDe schokkende waarheid over “witte longziekte”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

4 REACTIES

 1. Ondertussen verliezen de Israëli’s al enkele Duizend soldaten zelfs een generaal..is met zware verwondingen naar een hospitaal gebracht.. waar het voor de rest vd dag Oorverdovend stil bleef…te land én ter (rode) zee… lijden ze onverwachte grote verliezen…én een onverwachte aankondiging… Haifa en Tel AVIV zijn nu zelf een mikpunt…tja zo gaat dat als je denkt de vijand te kennen én blijft Onderschatten…Hamas, Hezbollah, Houiti’s, het lijstje wordt steeds langer..én gemotiveerder…het bloed vd vrouwen én kinderen…Brult voor Rechtvaardigheid én Wraak…

 2. en dat allemaal omdat er heeel lang geleden iemand een stem van ‘ god ‘ had doorgekregen die hem vertelde dat zij het door god uitverkoren volk zouden zijn.
  Tegenwoordig noemt men zoiets ‘ channelen ‘ van een medium.

  Kijk niet vreemd op als er decennia lang tegen opvolgende generaties verteld wordt dat zij ‘prinsen en prinsessen’ zijn, ze de overtuiging krijgen dat dat zo is.

  In het klein; vertel een kind voortduren dat hij/zij beter is dan anderen leeftijdsgenootjes.
  Dat je dan waarschijnlijk een onmens creëert mag duidelijk zijn.
  Plaats iemand op een voetstuk (al dan niet terecht ) en hij/zij gaat zich daarnaar gedragen.

 3. Quote from http://www.listenlittleman.com
  I will tell you why you are laughed at, little man, because I take you seriously, very seriously.

  Invariably you miss the truth in your thinking. You remind me of the whimsical sharpshooter who purposely misses the bull’s eye by a hair’s breadth. You disagree? I’ll prove it.

  You could have become the master of your existence long ago if your thinking aimed at the truth. I’ll give you an example of your thinking:

  “It’s all the fault of the Jews,” you say. “What’s a Jew?” I ask. “People with Jewish blood,” you say. “How do you distinguish Jewish blood from other blood?” The question baffles you. You hesitate. Then you say, “I meant the Jewish race.” “What’s race?” I ask. “Race? That’s obvious. Just as there’s a Germanic race, there’s a Jewish race.” “What are the characteristics of the Jewish race?” “A Jew has black hair, a long hooked nose, and sharp eyes. The Jews are greedy and capitalistic.” “Have you ever seen a southern Frenchman or an Italian side by side with a Jew? Can you distinguish between them?” “No, not really . . .” “Then what’s a Jew? His blood picture is the same as everyone else’s. His appearance is no different from that of a Frenchman or an Italian. On the other hand have you ever seen any German Jews?” “They look like Germans.” “What’s a German?” “A German is a member of the Nordic Aryan race.” “Are the Indians Aryans?” “Yes.” “Are they Nordics?” “No.” “Are they blond?” “No.” “See? You don’t even know what a Jew or a German is.” “But Jews do exist!” “Of course Jews exist. So do Christians and Mohammedans.” “That’s right. I meant the Jewish religion.” “Was Roosevelt a Dutchman?” “No.” “Why do you call a descendant of David a Jew if you don’t call Roosevelt a Dutchman?” “The Jews are different.” “What’s different?” “I don’t know.”

  That’s the kind of rubbish you talk, little man. And with such rubbish you set up armed gangs that kill ten million people for being Jews, though you can’t even tell me what a Jew is. That’s why you’re laughed at, why anybody with anything serious to do steers clear of you. That’s why you’re up to your neck in muck. It makes you feel superior to call someone a Jew. It makes you feel superior because you feel inferior. You feel inferior because you yourself are exactly what you want to kill off in the people you call Jews. That’s just a sampling of the truth about you, little man.

  When you contemptuously call someone a “Jew,” your sense of your own littleness is relieved. I discovered that only recently. You call anyone who arouses too much or too little respect in you a Jew. And as if you’d been sent down to earth by some higher power, you take it on yourself to decide who is a Jew. I contest that right, regardless of whether you’re a little Aryan or a little Jew. No one but myself is entitled to say what I am. I am a biological and cultural mongrel and proud of it; in mind and body, I am a product of all classes and races and nations. I don’t pretend to be racially or socially pure like you, or a chauvinist like you, petty fascist of all nations, races, and classes. I’m told that you didn’t want a Jewish engineer in Palestine because he was uncircumcised. I have nothing more in common with Jewish fascists than with any other fascists. I am moved by no feelings for the Jewish language, Jewish religion, or Jewish culture. I believe in the Jewish God no more than in the Christian or Indian God, but I know where you get your God. I don’t believe that the Jews are God’s “chosen people.” I believe that someday the Jewish people will lose themselves among the masses of human animals on this planet and that this will be a good thing for them and their descendants. You don’t like to hear that, little Jewish man. You harp on your Jewishness because you despise yourself and those close to you as Jews. The Jew himself is the worst Jew hater of all. That’s an old truth. But I don’t despise you and I don’t hate you. I simply have nothing in common with you, at any rate no more than with a Chinese or a raccoon, namely, our common origin in cosmic matter. Why do you stop at Shem, little Jew, why not go back to protoplasm? To my mind, life begins with plasmatic contraction, not with rabbinic theology.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in