We zien over het net en sporadisch ook hier de vraag van de eeuw “Wie is die Rommel toch?”, die dat afschuwelijke ultrarechtse islamofobe, homofobe, antisemitische blog Frontnieuws beheert. Wel, dat ben ik, met zijn navelstreng in Amsterdam en wieg in Den Haag, in de Schilderswijk, naast het Oranjeplein, het zwarte gat van de asocialen, maar zeer leerrijk, vooral straatvechten.

Slecht op school en meestal met mijn neus in strpboekies, toentertijd DonaldDuckies, die kon je voor 12 een gulden tweedehands kopen. Thuis geen warm water en een gemeenschappelijk toilet buiten, ja, echt waar, ik moest ’s ochtends in de strontlucht van de buurman piesen. We waren arm, maar iedereen om ons heen was arm, dat was goed, want dan valt het niet zo op. Midden pubertijd kregen ze (die figuren die zich mijn ouders noemen, wat ik nog steeds moeilijk kan geloven) een comfort-idee om terug naar Amsterdam te verhuizen. Eindelijk warm water, douche en niet meer in de strontlucht van buurman zitten. Dat bleek een van de eerste flatgebouwen in de Bijlmer te zijn. Slecht idee, hier werd ik als jochie in de première van de culturele verrijking gegooid.

Voornamelijk Surinamers, aardige mensen hoor, zolang je er geen ruzie mee hebt. Wat mij nogal vaak overkwam, en nog steeds overkomt, op een andere manier schijnt het publiek er genoegen in vinden me te verstoren wanneer ik me met mijn eigen zaken bemoei. Dat bleek ook een goede leerschool, behalve straatvechten, ook hardrennen. Wanneer je met een Surinamer bonje hebt, heb je met zijn hele familie ruzie, waarbij mijn moeder met de hondenketting bij de deur stond en me met de ketting terug het slagveld opstuurde. Ja, ik weet, vredelievend is anders. Maar zo ging het toentertijd, en eigenlijk nog steeds (Oekraïne).

Op de MAVO gegooid en nog steeds slecht met leren, en nog veel meer lezen, deze keer boeken, van alles van Edgar Wallace tot Isaac Asimov, op de trappengang of in de binnenstraat van flat. Lekker warm en geen gezeur aan mijn hoofd. Op mijn 17-e het leger ingesleurd, gekozen voor het 42e Blj, in Duitsland, voor geld, als in buitenland gelegerd en in principe constant op oefening had ik flink wat Duitse Mark te verspillen. Het geld was oké, de rest niet. Om een lang verhaal kort te maken, een carrière als beroepsmilitair zat er voor mij niet in. Daarna een lijdensweg van verschillende slavenarbeid waar ik er al snel achterkwam dat ik een vetkop aan het spekken was en nog veel te jong was om te blijven roeien.

Terug naar school. Deze keer gemotiveerd en eentje met veel meisjes. Het werd tijd dat ik me in vrouwen ging verdiepen. Een MTS voor reclame, etaleren, decoreren en aanverwante vakken. Gigantische leuke tijd gehad. Twee vriendinnen versleten en mijn eerste vrouw uit de vierde klas gepikt. Wonder boven wonder, diploma gehaald. Vrouw naar Amsterdam ontvoerd en in hat-eenheid gestopt, twee katten erbij tegen de verveling en me in de geneugten van het wilde Amsterdamse uitgaansleven gestort. Veel alcohol en drugs, is niet erg, zolang je het maar overleeft. Ik zou u er veel over kunnen vertellen, als ik het me nog kon herinneren.

Dan wordt je op een ochtend wakker en kijkt in de portemonnee en ziet de bodem. Dat wordt dus stelen of werken. Stelen is me nooit goed afgegaan, dus werken, maar eerst terug naar school, had geen zin om etalagepoppen aan te kleden. Dat werd een MTS werktuigbouwkunde in 1 jaar, met mijn vooropleiding. Diploma en na een half jaar ervaring bij een bedrijf opgedaan te hebben een goed betaalde functie als CAD-tekenaar aangeboden.

Toen, gebeurde het vreselijke, mijn grootmoeder stierf, die mij in de late puberjaren in huis had opgenomen. Ik was kapot, wij hadden een bijzondere sterke band. Ging een tijdje slecht met me, veel drank, problemen. Nog meer problemen. Testament. Huis geërfd. Wie had dat gedacht. Moeder wat, maar ik het meeste. Terug op rails. Veel geld op de bank en niet gelukkig. Kent u het gezegde “geld maakt niet gelukkig”, het klopt. Nog een keer trouwen geprobeerd, nog veel meer ongelukkig.

Toen, gebeurde een wonder, via het internet, dat toen nog in de kinderschoenen stond, vond ik mijn jeugdliefde in het buitenland terug. Huis verpast en vertrokken. Sindsdien verblijf ik met haar in een eigen huis met kind, hond, tuin, je weet wel familyman, geheelonthouder en verslaafd aan nieuws, nieuwsjunky. Via mijn helaas te vroeg overleden goede vriend Frik van Amsterdam Post mijn blogcarrière als reaguurder begonnen om met vallen en opstaan met Frontnieuws te eindigen. En nee, ik ben geen gecontroleerde oppositie, zoals men weleens in de echokamers hoort. Ik ben de OPPOSITIE, mijn hele leven lang al. Mijn levenspad lig vol met achtergebleven wrakstukken tegen het establishment. Niemand en geen organisatie stuurt mijn vingers. Geen reclamebureau waar ik me aan overlever.  Geen gebedel om geld. Nada. Ik kies mijn eigen vrienden, en vijanden. Ik schrijf niet eens voor u, maar voor mezelf. Het interesseert me niet wat u denkt, noch wat u wel of niet wilt geloven, dat mag u allemaal fijn zelf weten. Dit blog ziet volledig op eigen geld en enthousiasme het licht. Weet u, gewoon leuk om te doen en het houdt me van de straat. En als u er wat van opsteekt, fijn, maakt het u boos, jammer, maar eerlijk gezegd, interesseert me dat ook niet.

Het gebeurt zelden tot nooit dat ik mijn ziel blootleg, deze ene keer wel. Waarom, vraagt u zich af. Ik weet het niet echt. Het voelde alsof een goed ding op dit moment te doen. Misschien een klein geschenk aan mijn trouwe lezers, misschien een gezicht aan Frontnieuws geven.

Zo, en nu we dit entrenousje achter de rug hebben, ga ik weer verder met waar ik goed in ben. Nieuws jagen.

Met vriendelijke groet,

Rommel


We hadden vrienden zonder Facebook

213 REACTIES

  • Dan ben je waarschijnlijk bijna 70? Woon je in oekraine? Ik wel over een paar jaar als het weer een beetje normaal word daar.

 1. Beste Rommel,
  Prachtig verhaal, en ik kan mij daarin vinden
  volgens je verhaal is je leeftijd in de buurt van die van mij
  mijn bijnaam is stronteigenwijs
  dat ben ik ook.
  eigen mening
  eigen keuzes
  en kijk toe hoe de wereld om mij heen zichzelf te gronde richt.

 2. Vroeger was er een hoop beter. 😉

  Ben je geboren vóór 1978? Lees dan hier gerust verder..

  Maar ben je ná 1978 geboren: Svp ophoepelen..! Want dit verhaal begrijp je toch niet!

  Want hoe is het in vredesnaam mogelijk dat wij, als geborenen uit de jaren 1950/1960 en 1970, nog leven..!? Daar gaat dit verhaal over.

  Want volgens de theorieën anno 2005 – 2010, hadden we feitelijk toch al lang dood moeten zijn..? Waarom..?? Nou zeg.. Dat is toch duidelijk.. Gewoon even een paar feiten dan maar:

  Wij zaten in auto’s zonder veiligheidsstoeltjes, gordel of airbag. Papa rookte gewoon zijn zware shag en als het koud was met alle ramen dicht.

  Onze bedden en speelgoed waren geschilderd met verf vol lood en cadmium.
  Zo ook onze kleurpotloden, de verflaag knabbelden we er -onder het kleuren- lekker vanaf en dan maar verder sabbelen op het hout van het potlood..!

  Boven aan een trap was geen hekje; wie te ver ging flikkerde gewoon naar beneden.

  Als je wakker werd in bed hoorde niemand dat en als er echt iets was, moest je gewoon maar hard schreeuwen zodat je ouders dat merkten; een babyfoon met camera was er in ieder geval niet.

  Flessen met gevaarlijke stoffen en alle apotheekflessen konden we gewoon met onze kleine handjes en beperkte motoriek openen. En deden dat ook regelmatig.

  Poorten en deuren, keukenkastjes en lades gingen gewoon open en dicht. Tja, en als je er met je vingers tussen zat, waren ze gewoon blauw en of weg.

  Op de fiets zat je achterop met je kont op de harde bagagedrager en probeerde je je vast te houden aan de schroefveren van het zadel voor je; ongeacht het gewicht van je vader of moeder die erop zat.. Ondertussen bungelden je benen gervaarlijk langs de draaiende spaken van het wiel..

  Een helm hadden ze nog niet eens op een bromfiets. Laat staan op een fiets.

  Water dronken we uit de kraan, niet uit een fles. En als je uit een fles dronk, had je die zélf gevuld..

  Kleur en smaakstoffen moeten ook toen al bestaan hebben, want zo rood, groen of geel als die Raak limonade toen was, zie ik ze nu echt niet meer.

  Je dieproze kauwgom legde je ‘s avonds gewoon op het nachtkastje en stak je de volgende ochtend gewoon weer in je mond. Keihard was ie, maar daarna werd ‘ie gewoon weer zacht..

  Op school hadden ze maar één maat bank en die had zo’n heerlijk gevaarlijke klep eraan.

  Schoenen waren meestal al ingedragen door broer, zus, neef of zo, en ook je fiets was of te groot of te klein ja die had pedaalverhogers of een te kleine tandwiel waardoor je, jezelf gewoon het apelazerus trapte.

  Een fiets had geen versnellingen, dus je fietste met dezelfde trapgang tegen en voor de wind. En als een band kapot was, werd je zo snel mogelijk geleerd om hem zelf te plakken.

  We gingen ‘s morgens weg van huis en we kwamen terug als de straatverlichting aan ging. Niemand wist in de tussentijd écht waar we waren en we hadden geen Samsung of iPhone mee!

  Het bos of een park was een plek om te spelen en geen vieze mannetjesverzamelplek.

  Als we naar een vriendje gingen, liep je er gewoon naar toe, je hoefde niet aan te bellen en ook geen afspraak te maken. Touwtje hing gewoon uit de brievenbus zo niet was hij niet thuis. Er ging ook geen volwassene met je mee, die je bracht en ook weer afhaalde.

  Wij aten toen ook al veel koekjes en kregen boterhammen met veel boter en vet vlees, en werden toch niet dik.

  We dronken heel stoer uit dezelfde fles als onze vrienden en niemand werd er ziek van. Ook als er af en toe eens iets troebels in de fles terecht kwam..

  Wij hadden geen playstation, nintendo, X-box, 64 televisiezenders, videofilms, dvd, surround sound, eigen televisies, thuiscomputer of Facebook-vrienden of Instagram matties op Internet. Wij hadden échte vrienden!

  De televisiezender begon pas om 18.00 uur. Dan kwam een uurtje wat leuks voor kinderen en oh wee als je daarna durfde op te staan om op een knopje van een andere zender te duwen (die zaten toen aan het toestel vast). Pa bepaalde wat en hoe lang je daarna nog keek.. Hij stond op om de TV op een andere kanaal te zetten, met handen en voeten!

  We hebben ons gesneden, botten gebroken, tanden afgebroken en hier werd niemand voor naar de rechter gesleept of werd de politie erbij gehaald. Dat waren gewoon ongelukken en soms kreeg je er ook nog zelf een extra pak slaag voor van je ouders..

  Wij vochten en sloegen elkaar soms groen en blauw, er was geen volwassene die zich er druk over maakte, laat staan dat je een speldje van een lieveheersbeestje op je jas stak.

  Pedagogisch verantwoord speelgoed maakten we zelf; met stokken sloegen we naar ballen, we bouwden zeepkisten en merkten onder aan de berg dat een rem erop, toch wel handig geweest was..

  We voetbalden op straat, en alleen wie goed was mocht meedoen; wie niet goed genoeg was moest maar blijven kijken en leren omgaan met teleurstellingen. Totdat ie gevraagd werd. En je hoorde er pas écht bij, als je per ongeluk een ruitje van een raam had ingetrapt..

  Op school zaten ook domme kinderen. Zij gingen en kwamen op dezelfde tijd als wij en kregen dezelfde lessen. Zij deden soms een klas nóg een jaar en daarover waren ook geen discussies op ouderavonden. De Meester of juffvrouw had altijd gelijk.

  We smeerden onze boterhammen zelf, met een grote-mensen-mes, en als je je boterhammen thuis had laten liggen, kon je op school niets kopen! In de eerste plaats was daar niks te koop en in de tweede plaats had je er ook geen geld voor..

  Als je de korstjes van je boterhammen niet opat, had je altijd gewoon een beetje meer honger de rest van de dag.

  Wij gingen met de fiets naar school, helemaal zelf, ook in de winter! Ook als het goot van de lucht.

  Als je moeder aan de huisdeur naar je zwaaide was je écht een watje!

  En als je écht eens problemen veroorzaakt had waren je ouders het eens met de politie. Je ouders kwamen je wel ophalen, maar niet om je eruit te lullen. Je daden hadden consequenties; dat was duidelijk en je kon je niet verstoppen. Je kreeg gewoon als je mee ging van je ouders een klap voor je harses erbij en ja de politieagent had gewoon gelijk.

  Wij hadden vrijheid, mislukkingen, succes en verantwoordelijkheid. We hebben moeten leren er mee om te gaan.

  Als je ouders je riepen bij je voornaam en achternaam wist je hoe laat het was. Dan kreeg je gewoon straf en dat nam je voor lief.

  Onze generatie heeft veel mensen voortgebracht die problemen kunnen oplossen, innovatief bezig zijn en daarbij risico durven nemen en instaan voor de gevolgen van hun daden. Hoor jij ook daar bij? GEFELICITEERD!
  WIJ WAREN HELDEN!

  Geboren ná 1978?

  STRONT EIGENWIJS.. EN TOCH DOORLEZEN HÈ !?
  NU WEET JIJ.. ‘ZACHT WATTENKIND’ OOK WEER EENS WAT HELDEN ZIJN ..!

  • Ik ben van de jaren ’50 en herken dit :). Inderdaad waren wij probleem-solvers avant la lettre, onze buurt maakte ons hard en wij beseften dat het leven géén ‘walk in the park ‘ zou zijn maar hey…nu 70 en ik ben er nog. Géén gifspuit kon en kan mij bekoren, sinds 1968 zelfs géén griepspuit en nooit meer griep gehad sinds ik de zgn.. HongKong griep kreeg. Véél zwarte sneeuw gezien maar ook dat hoort bij het leven! Ik was/ben en blijf mezelf een daar is géén enkele onderhandeling over mogelijk! Ik ben een vrije mens en als vrije mens wil ik deze wereld verlaten, nooit zul de Davos-cult mij tot slaaf maken! Wat ik wel zeker weet, de moderne jonge mensen zullen nooit aankunnen wat voor ons ‘normaal’ was!

   • @ Eugeen,

    Conditie van de jeugd is sterk achteruit gegaan. Na zittend doorgebracht te hebben op school duiken zij bij thuiskomst achter hun PC en/of mobiel tot aan bedtijd.Contact met vrienden tijdens gebeurt voornamelijk virtueel. Bewegen doen zij nauwelijks meer!
    In mijn dorp is o.a een knusse bio-winkel. Hoorde enkele jaren geleden van de eigenaresse dat zij uitsluitend hulpkrachten kan krijgen voor een halve dag. Een hele dag meedraaien in haar winkeltje vindt de jeugd te vermoeiend! Ook al is het maar voor 1 dag in de week…Was ronduit sprakeloos toen ik dit hoorde! Onze toekomstige werkende generatie zijn overwegend ” watjes. ” Vandaar dat er zoveel werkende jongeren thuis in de ziektewet zitten wegens overspannenheid, pffff!! Heeft niets met corona te maken, dit is reeds gaande ver voor de intrede van corona!

   • Nou ik mie die tijd helemaal niet ik ben 74 jaar en hebt gewerkt vanaf mijn 14 jaar voor een paar stuivers per week vele van onze leeftijd hebben de puinhopen van deze oorlog mogen opruimen en het zooitje elite en niet te vergeten de ambtenaren waren de zelfde verraders , ambtenaren zij hebben veel joden verraden en daar komt ook het gezegde vandaan eens een boef altijd een boef, ik hoop voor jullie dat dit nooit meer terug komt van de andere kant ik weet zeker dat die tijd terug komt maar dan kan je niet naar de boer om voor eten te bedelen want die zijn net als varkens geruimd en die paar die zijn gebleven produceren dan nog alleen voor Rutte en zijn vriendjes maar er is ook goed nieuws jullie mogen de etenswaren voor hun halen en er alleen maar naar kijken.

    • Ik mis die tijd ook niet echt, de echt nare dingen dan. Maar tjonge, wat voel ik mij een stuk sterker dan 1 of 2 generaties na mij. En wat heeft onze generatie nog een hoop kennis over zelfredzaamheid.
     Ik denk…in de tijden die komen gaan, moet de jeugd het nog wel van opa en oma leren.

  • Ik ben van 1962 en alles klopt wat je schrijf maar ik kon ook bier en shag halen voor mijn vader als 8-jarige jongen geen probleem. En het loon zakje in de kroeg op halen zodat mijn moeder de boodschappen kon betalen die ze de hele week had laten opschrijven bij de melk boer ja de oude goede tijden.

  • Prachtig geschreven en zo herkenbaar.ik ben van 1955 en kom uit dezelfde buurt als Rommel. De Haagse Schilderswijk.

  • Heerlijk! Totaal herkenbaar!

   Stronteigenwijs, maar tegenover anderen, maar keuzes redelijk goed onderbouwd, dan lijk je ineens of verstandig of totaal mesjogge, ligt eraan wie je tegenover je hebt.

  • Beste mensen

   Wij kregen wel èèn maal per week op de woensdag zakgeld 50 cent
   En daar kon men toen een berg snoepgoed van kopen
   Voor 5 schooldagen van de week

   Later op de hogere school werd het een knaak , daalder per week
   Onze vader werkte ook in 4 ploegendienst
   Dag en nacht werken
   Hij was altijd gestresst en moe
   Onwetend
   Om de minste of geringste fout in de ogen van hem konden we rekenen op klappen
   Zo ging onze jeugd voorbij

   Voor de rest hetzelfde als Uw geschreven bericht
   Echt top
   Wat een herinnering allemaal

   Dank U

  • Zo was her bij ons in Vlaanderen ook hoor en geloof me, nooit 1 sec spijt van gehad… In tegendeel. Als je nu naar de wereld kijkt, jammer voor de jeugd toch!

  • Zo herkenbaar, ik ben van begin 60 en ja klopt allemaal. Niks geen veiligheidsinstructies, niks geen ellenlange waarschuwingen bij producten die je kocht, geen onzin CE-keurmerk, ja KEMA keur hadden we dan was het goed. Ook niet van die belachelijke terugroepacties als er per ongeluk een pinda in een product verwerkt zou kunnen zijn. Glutenvrij hadden we nooit van gehoord. Ook toen werd het wel ‘ns 40 graden overdag in de zomer, ook toen waren in de zomer droogtes waarbij de bermen geel kleurden. De DC-10 liet een flink rookspoor achter zich bij opstijgen. De deur naar de cockpit stond gewoon open, je kon de piloten zien zitten, ik mocht als jongetje dan even naar de piloten. Veiligheidchecks op vliegvelden waren er niet. Je kreeg gratis drank en eten in het vliegtuig. Op vakantie als kind nooit zonnebrand gebruikt, wel de hele dag in de volle zon aan ’t strand. Ja ik verbrandde dan en kon ’n paar nachten bijna niet slapen van de pijn. Alcoholvrij bier bestond niet. Mijn moeder bakte de frietjes in ossewit, onverslaanbaar lekkerder dan wat dan ook. We aten balkenbrij en bloedworst (dat laatste luste ik overigens niet). We sopten ons brood in het vet van de pan waar eerder vlees (b.v. lekker vette braadworst) in gebraden was. Stopcontacten hadden geen randaarde. Oh wat mis ik die ongecompliceerde tijd zonder al die regetljes en de tegenwoordige veiligheids fetish. @Rommel: mooi verhaal, ik mag je wel, we denken op veel vlakken hetzelfde.

  • Hahaha zo herkenbaar. Ik, geboren 1964. Ik zeg altijd het beste jaar geh geh.. opgegroeid met 4 broers. Heerlijk naar de grotten in Limburg met een hele bups. We waren nooit thuis. Altijd buiten of in een kelder waar we onze eigen disco hadden. Als we niet bij de grotten waren dan waren we bij de grote vuilcontainers. Dan met onze vieze handen overal aan, kleding vuil. We zagen er niet uit. Handen wassen alleen voor het eten. Niks ontsmetten alcohol. Wat een flauwekul. We waren nooit ziek! Dan, voor het ouderlijk huis, knikkeren, touwtje springen, stoepranden, met pijltjes schieten, in de bomen klimmen etc. altijd was er iets te doen. Niks social media. Wat heeft dat de wereld kapot gemaakt! Veel is al gezegd op dit stuk van Rommel👍. Ik mis vroeger..

   • Hier ook uit ‘64. Duimde vrij lang. Altijd weg, altijd spelen altijd smerig maar niet die duim. Die werd een keer afgeveegd aan de trui en duimen maar.

    Kreeg je honger tijdens het spelen dan trok je een peen o.i.d. Uit de grond, brak een steel rabarber af of plukte een appel of wat de natuur en de boer ook maar te bieden had. Zo’n peen werd afgeveegd aan je mouw en knagen maar. Het zand knarste tussen je tanden.

    Geld hadden we niet. Wel een liefdevol thuis. Pa in de wao, 75 gulden per week voor een 6 koppig gezin om van rond te komen. Reizen deed je in de cortina of de escort en soms in een kever. Met 4 kids op de achterbank en pa en ma rokend op de voorstoelen. Hoofdsteunen waren er niet net als airbags en gordels. Vliegen was voor rijkelui en vakanties werden dan ook in het plaatselijke zwembad doorgebracht.

    Nice to meet you @rommel.

  • Zowel dit relaas als dat van Rommel, WAT EEN LEVENSWIJSHEID!! Geboren in 1948, groeide ik op in een goed gezin. Mijn vader had een goede baan en wij kwamen niets te kort. Echter mijn moeder groeide op in gezin waar haar vader (uit 1886) opgroeide als wees in Dordrecht. Mijn grootvader schopte het tot meester (machinist bij de NS op stoomlocomotieven) en voedde zijn kinderen op met een ongekende wijsheid, die door mijn moeder werd doorgegeven aan ons, ondanks dat ik ook stront eigenwijs was. Maar zij leerde mij vragen stellen en nadenken! Wat kwam mij dat goed van pas in 2020! Mijn moeder was in WOII verpleegster en maakte het een en ander mee (meidagen 1940 in Zutphen, bombardement Merwestein in Dordrecht in 1944). Toen ik eens ziek was, ik was een jaar of 8, legde ze mij uit: Je kunt op 2 manieren ziek worden: of door een bacterie, of door een virus. In het eerste geval krijg je antibiotica en in het tweede geval krijg je niets, ga je je nest in en moet je gewoon uitzieken! We praten dan natuurlijk niet over mogelijke complicaties, die wel behandeld kunnen worden. Virussen komen en gaan, altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. en dan komt er, anno febr/mrt 2020 een of ander JOKER op TV die ons heel ernstig toespreekt en dat we MET Z’N ALLEN HET VIRUS GAAN VERSLAAN!! Een stemmetje in mijn hoofd reageerde direct: Je lult uit je nek, virussen versla je niet!! Je gaat gewoon je nest in en uitzieken! Zijn woorden waren voor mij de trigger om m’n verstand te gebruiken en me als scheepsbouwer te verdiepen in medische zaken en luisterde aandachtig naar bio-chemici en Pierre Capel en vele anderen. Mij naaien ze geen oor aan. Wanneer wordt de meute nu eindelijk eens wakker???? ZUCHT!!!!

  • Geweldig. Zelf geboren in 1948, dus….

   Inwonen bij oma de eerste 10 jaar en voor de rest klopt het verhaal helemaal.

  • Fantastisch gezegd en ik moet eerlijk zijn ben van 49 en alles wat er staat klopt gewoon. Ik heb het ook zo ervaren. Als er nu bv de stroom uitvalt is er paniek bij de huidige generatie dan weten ze niet wat ze moeten doen. Het verhaal deed me met genoegen aan mijn jeugd denken.

  • de politiecommisaris zei tegen ons (broers ook ) ik zal het eens tegen uw vader zeggen ,die wist dat we daar een goed pakske laag van kregen ,toch was het geweldig om te testen hoever je met kattenkwaad kon gaan
   en neen wij overvielen geen oude mensen voor hun handtas of geld -gingen ervoor opzij , spuwden niet naar de politie (een paar klappen kon je dan verwachten )en als we gepakt werden LOGEN WE ER NIET OVER EN VONDEN HET NORMAAL DAT ER GEVOLGEN AAN VASTHINGEN

  • Het einde? Wanneer de wereld vergaat? Een kenmerk van de vele duizenden keren dat iemand in de loop der eeuwen het einde van de wereld aangekondigd heeft is dat die voorspellingen nooit uitgekomen zijn, en ook nooit uit zullen komen. Het enige waar wij over kunnen speculeren is toekomstige goede en slechte tijden, oorlogen en verwoestende natuurrampen, maar het leven op aarde zelf gaat altijd verder, en stopt pas over een paar miljard jaar.

  • Aan de koffie, samen met een door ons ingehuurde vakman. Zei vanochtend nog tegen manlief dat ik me de jonge huisvader met kinderen, zou blijven herinneren door één iets wat hij zo makkelijk zei tijdens ons gesprek dat ging over de huidige wereldstand van zaken.
   ‘We hebben nog honderd jaar en dan is het over.’

   • @Svea, naar mijn overtuiging ben je té optimistisch! We leven in de eindtijd, idd. Het gaat mijns inziens héél snel naar het voorzegde Armageddon.

   • Van Australia, 100 Jaren? Nee hoor, VEEL korten en elke dag — dichterbij het einde zonder een Wereld wijde REVOLT als in 1672 het Nederlandse RAMPJAAR…
    Lees de Bijbel, Wij zullen (het uitverkoren volk) de aarde erven, en de Goyim zal een slaaf zijn. Word wakker wie de echte Kriminelen zijn…

 3. Oke Rommel
  Dankje volg je al een flink tijdje
  Man met karakter en veeeeel levens ervaring gekregen in het leven
  ( ik ook levensverhaal
  Vroeger .kon mijn kop niet laten zien of ze wilden er slaan whahahaha . Maar goed gegroeid in mn levens ervaring )
  Nogmaals dank
  Waardeer jou hobby hahah
  Veel geluk en gezongheid gewenst
  Gr Peter

 4. Dankjewel Rommel voor jouw verhaal. Het is fantastisch wat je doet met je website Frontnieuws, gratis en duizend keer informatiever dan al die nieuwswebsites die vol staan met reclame en paywalls. Ik kijk iedere dag naar jouw nieuwe artikelen. Zet het goede werk voort Rommel!

 5. Een verhaal wat velen kunnen begrijpen Rommel. Ooit het eeuwige leven al gevonden? Het bestaat, en heet Jezus.
  Het enige perspectief met levenslange garantie. De rest verdwijnt in stof en as.

 6. Dank Rommel! Elke dag, minstens 2 x kijk ik hier om me te verzekeren van het feit dat ik niet gek ben;
  Kan ik mensen iets doorsturen van deze plaats, om wat te “bewegen”.
  Een vaste plek voor mij afgelopen 2 jaar; Een plek waar vanuit ik dan “doorlink” voor verdieping. Echt super.

  Fijn om nu ook het verhaal, de motivatie en de menselijkheid achter deze “plek” te weten.

  Jouw hobby, mijn steun..
  Thnxx Kerel!!

  Gr uit Rotterdam

 7. Een strijder word je niet, dat ben je. Dank je voor jouw oprecht (levens)verhaal. Weg met die maskers. Laten we allemaal onze ware gezichten eens tonen. Stoppen met mee heulen. Stoppen met het volgen van de massa. Gewoon oprecht zijn!

 8. Wat superleuk zeg! Toevallig schoot het gisteren nog door me heen, op de scooter tijdens een tocht door de het platteland, hee, er komt een openbaring over Rommel. We krijgen te weten wie hij is! Hartstikke mooie geschiedenis, van éen van de weinige, begaafde vrije denkers die er nog zijn, die ons een lifeline heeft toegeworpen. Ook al maakt het je niet uit wat men van je stukken denkt, voor mij is Frontnieuws een ware lifesaver geweest, en nog. Ik dank je met mijn hele hart dat je zo onverstoorbaar en betrouwbaar het ene goede artikel na het andere op de site zet. Ik heb er veel van geleerd, en zonder FN verlies ik zicht op wat er gaande is in de wereld. Nogmaals mijn dank en zeer grote waardering voor je moeite, beste Rommel.

 9. Prima stuk en ik denk heel belangrijk om dat allemaal uit de doeken te doen: dat geeft de site meer karakter. Ook het stuk van Discobol vond ik zeer lezenswaardig, en een mooie aanvulling. Zo wordt nog eens extra duidelijk dat de “Westerse” wereld op het punt staat in te storten. Alles staat op punt van omvallen. Geen arts is meer te vertrouwen, de rechtspraak is al tientallen jaren volkomen corrupt, de advocatuur eveneens; onderwijs bestaat niet meer; universiteiten zijn een lachertje, waar verwende kindertjes met enig zitvlees een “diploma” krijgen uitgereikt voor een of andere “opleiding;” wetenschap is verworden tot pure oplichterij. De Pers, TV, radio, sport, literatuur, de uigeverij, de kunsten, de muziek, de film, waar je ook kijkt, het is alemaal op sterven na dood. Definitieve instorting kan wat mij betreft niet snel genoeg gaan. Geen idee wat dan komt, maar in elk geval beter dan de hypocriete shitshow van vandaag.

 10. Goeie ouwe tijd, Rommel. Lege flessen bij de melkboer achter z’n huis in het schuurtje jatten en voor in de winkel inleveren voor statiegeld. Zilverpapier sparen voor die lieve arme hongerige zielige negertjes. Wisten wij veel dat we ze daarmee massaal hier naartoe an het lokken waren. Duitsland, de stoute mädeln in Zeven of bij Mutti Müller in de buurt van onze legerplaats Seedorf waar wij van het 41 GnBat, zeg maar de bouwvakkers en knapste kerels van de 41 PaInfBrigade. Als ze de dienstplicht niet hadden afgeschaft zouden we hier nooit van Ratten in Den Haag of Asielzoekers hebben gehoord.

  • Wat klinkt dat alle zo bekent, heb zelf bij 41e veld artillerie gezeten. Mijn ouders hadden ook last van losse handjes als je weer eens kattenkwaad had uitgehaald en/of door de politie thuis gebracht werd. Soms kon ik vele dagen daarna niet meer zitten, want zo had mijn vader en moeder een houten lat en sloegen regelmatig mijn kont bont en blauw tot bloedens toe. Dan was je weer voor een tijdje braaf. In de pubertijd je brommertje opvoeren, hoe sneller hoe beter was het toen. Niks geen opvoer setjes kant en klaar kopen, die bestonden toen nog niet. Toen was het gewoon hier en daar wat weg vijlen en je smoordemper uit de uitlaat halen. Had toen een Kreidler, ooit een Mobiletje met een Jan Lul Onderweg blokje opgevoerd 75 km eruit geperst, wel 2 dagen schik gehad want toen liep dat ding vast (zuiger weg gesmolten). Zo ook ooit eens een Puch maxi met een Kreidler cilinder en een zuiger van een Berinnie (want de stompen van de Puch maxi heeft een kleiner formaat dan de Kreidler). Die Puch maxi liep toen rond de 90 km, de snelste van de klas toen. Dat waren leuke tijden toen. Ik heb altijd geluk gehad, dat ik nooit gepakt ben door de politie, zoals mijn broers. Die kregen hun brommer als een samengeperst pakketje weer terug. Nu we in een vrouwen wereld zijn terecht gekomen, waar alles over beveiligd is geworden en de gehele maatschappij verwijfd is geworden. Is de jeugd verandert in verwijfde watjes, die zelfs te bang zijn voor vieze handjes. Die elke dag 2x douchen ’s morgens en ’s avonds en zich met crèmes daarna insmeren. Die alle vergroeid zijn met hun smartphone en de meeste alleen virtuele vrienden hebben. Terwijl wij vroeger vaak dagen lang nog zwarte smeerhanden hadden van het sleutelen, van garagezeep hadden we nooit van gehoord. Rookte toen bijna allemaal shag en in het weekend naar de kroeg of discotheek waar we bijna allemaal weer flink aangeschoten naar huis zwakte. Dat vonden we heel normaal. Bij het sleutelen met de benzine dampen gewoon door blijven roken, het vloeitje was regelmatig zwart van je smerige handen. Op de lagere school mocht ik regelmatig nog onder de les voor de leraar sigaretten halen in de plaatselijke sigarenwinkeltje of pijptabak. Want dat leraren rookte in de klas was heel normaal. Zelfs dat nog toen ik op de MTS zat. Dat is misschien wel waarom de babyboomers generatie, maar moeilijk met het betuttel mentaliteit de overheden van tegenwoordig niet mee overweg kunnen. Nu helemaal met dat WEF gedoe. Wij bepalen zelf wel wat goed voor ons is, daar hebben we geen andere voor nodig.

   • Beste mensen

    De Zundapp waar op werd gereden was ook zo opgevoerd
    Reed tegen de 70 met een walm rookpluim achter de uitlaat
    Met 6 personen op de brommer en dat ding trok nog net zo vel op
    Met spinende achterband over grasveld en reed nog bijna net zo hard
    Een ding moet worden toe gegeven
    Het was echt gevaarlijk
    En ineens kwam vrijwillig de helm
    En vlak erna verplicht die helm
    Eene kant wel goed
    Want die vliegen beesten die raakten het oog wel eens heel pijnlijk en hard
    Een Nadeel :
    Zat een draaikolk in de Tank
    Helaas
    Ongeluk heeft einde gemaakt aan al de mooie dingen
    Maar scootmobiel rijden is ook wel lekker
    Tenminste
    Zolang die nog snel Genoeg mogen rijden
    Die dingen mogen over de fietspad en op de weg eigenlijk gewoon 35 km per uur rijden
    Heb eentje gehad die dat wel kon
    En dat was nog een kleintje ook nog
    Vond dat heel goed en lekker met de wind langs het haar
    Helaas bij een zogenaamde onderhouds beurt werd die snelheid heel erg verlaagd
    Naar maximaal 8 – 12 km per uur
    Heb een andere aangevraagd en gekregen
    Maar die gaat ook niet veel harder
    En is een grote logge Rommel ding
    Max 15 -18 km per uur
    Zwaar irritant
    Kost heel veel tijd bij afhandelen de activiteiten

    Het zou beter zijn
    Om de Scootmobiel van een schakelaar te voorzien 35 / 10
    Op de stoep mag die van stapvoets tot Maximaal 10 km per uur
    Is iemand over de 10 Km per uur op de stoep aan het crossen en alleen bij op heterdaad betrappen dan mag die wel worden getrakteerd met een kleine vergoeding betalen
    Niet al te groot want de inkomen is er niet naar
    De rijken zoals Bill Gates en Kornuiten anders met hun voertuigen overzwaar beboeten
    Immers die kunnen het ophoesten ookal word hun vervoermiddel bestuurd door een slaaf
    Al die Rijke stinkerds die moeten dat verplicht betalen
    De Wet moet humaan aangepast zijn ingesteld
    Naar gelang de inkomen beboeten bij overtredingen
    Mensen met veel inkomen
    Betekend goed de techniek beheersen van stelen
    Nogmaals Zoals Hilly Billy Gates en Kornuiten
    Dus al die personen flink beboeten

    Trouwens alle Wetten van geheele Wetboek afschaffen

    De Burgers zullen zelf een nieuwe Wetboek samenstellen zonder tussenkomst en bemoeienis van de Huidige Wets hand Havers dienaren van de Burgers
    Onder de dekmantel namen Koningshuis Kabinetsleden Parlementariërs Burgemeesters Wethouders en meer
    De wetten worden ook zo nageleefd als waarvoor die staan
    Burger dienaars
    Met ook de vergoedingen ernaar
    Zonder neven banen
    Alleen gratis vervoer op tram trein bus
    Alle klassen afschaffen
    Zoals eerste tweede derde klas
    Die mensen bestaan niet
    De genen die verbeelden dat zo een scheiding wel moet bestaan op pakken en van een heropvoeding voorzien
    Van eerlijk zullen we alles delen in gelijke delen verdeeld
    Tussen Vrouwen en Mannen daar heeft altijd een verschil tussen gezeten en dat zal altijd zo blijven

    Vrouw is altijd meer dan Man

    Immers een Vrouw Baart de Man
    Niet andersom

    Geen zieke afwijkings gedragen de hemel in prijzen als zijnde goed
    En ook Promoten als zijnde goed
    Die misdaden Strafbaar stellen

    Zieke Mensen kunnen zichzelf vrijwillig laten behandelen
    Geen verplichting
    Maar die zieke mensen mogen niemand lastig vallen met hun ziekten en aansporen tot ziekelijk gedrags vertoning

    Dank U

    • De Burgers zullen zelf een nieuwe Wetboek samenstellen

     Vind jij dat een goed idee? Al die Oekiaanhang en deugkneuzen?

     • Beste mensen

      Met schrijven werd bedoeld alle Wereld Burgers met gezonde verstand
      Al samen bundelend een Universele Wereld Wetboek Samen stellen

      Over de heele Aardbol die Wetten volgen en naleven

      Dus geen van de volgende Huidige toe laten bij het Samenstellen van die Wetboek :
      Koningk- lijken , Parlementsleden , Kabinetsleden , Hoge Posities bekleders en vooral niet vergeten
      Al de Crimineele Miljoenairs en Hoger in Rijk – Dom als in Bezittingen in beheer hebbenden

      Hun allen moet al dezen worden af gepakt en onder de Armsten der Armen van de Aardbol worden uitgedeeld

      Dit betekend slissende Slangen worden de bijt giftanden af gebroken

      Hun die Slangen krijgen wederom kinderen
      En spelletje begint wederom van voren af aan

      Maar in de tussen periode hebben de Burgers menselijke mensen tenminste even Rust

      Dat zijn die mensen die de inzicht kunnen opbrengen over de gesteldheid van Moeder Aarde met al die Massa Duivels bezeten belichamingen genaamd Mensen
      En daartegen maatregelen durven te nemen op een humane manier

      Dus Wetten inlassen zoals van :
      Geen geneukerij meer voor minimaal 5 jaren om de bevolking op pijl te brengen
      Na die vijf jaren evalueren
      Voor nieuwe regelingen
      Als voortzetting van die Wet of aanpassen

      Maar GEEN moorden slachten
      Van mensen onderling

      Dus ook geen aanzet daartoe
      Welk NU momenteel wel het geval is

      Zie Amerikanen maken Regels en Wetten
      Die aanzetten tot Haat en Slachtpartijen
      Europeanen volgen die opgelegde waanbeelden Regels en Wetten Poeslief op
      Laten Hunzelf uitmoorden

      De Amerikanen lachen zich krom

      Militaire machts apparaat afschaffen

      Alle Moord wapen van alle mensen afpakken
      Dus ook bij alle soorten en maten van gezachtdragers rol spelers dus echt alle wapens af pakken

      Barmhartigheidsleer inlassen

      In plaats van haat Zaaien en verspreiden

      Universele Liefde delen bijbrengen

      Let op
      Liefde heeft niks met Neuken te maken

      Neukerijen mogen alleen dan plaats vinden
      Alleen maar ter voortplanting van het Illusionaire belichaming
      Via welke men in de manifest kan genieten van het spel der Alomtegenwoordige

      Dus geen onnodig Geneukerij
      Immers dit geeft Averechtse aanzet tot Lust en Verlangens bevrediging

      Bekend Als Ego handelingen

      Waarlangs nu het spel wordt gespeeld en waardoor Moeder Aarde overbevolkt raakt met die belichamingen welken alleen maar overmatige schade berokkenen aan Moeder Aarde

      Hoop alleen dat er echte gezonde hersenen bezittenden dit bericht aandachtig zullen door nemen

      Dank U

   • Uit het hart gegrepen. Dehuidige proplemen zijn ontstaan omdat het kennelijk verboten werd om de wijsheid, kennis en kunde van de oudere generaties, en ook het hartverwarmende slappe gelul, als wappiegeleuter af te doen. Past precies bij het uit elkaar rukken van alle mogelijke samenlevingsvormen. Gezinnen en trouwen is zó 1969 en dus niet meer in. Iedereen moet kinderriend, bruinwerker of schaardame worden zodat we minder kindjes krijgen en op termijn uitsterven en vervangen worden door geïmporteerde Black Vikings. Er is nog nauwelijks uitwisseling van informatie tussen de generaties, alleen het doorzichtige propagandagewauwel van Uw Overheid is maatgevend en gaat er bij de jeugd in als het sap van een dansjongetje bij een kindervriend van de bekende satanische partijen. n ’t is al er gevorerd want toen ik laatst met de telefoon stond te klungelen greep een van de kleintjes van 8 jaar ‘m uit mijn handen en zei: ‘Geef maar hier, opa, dat doe ik wel want dat kun jij niet’…

    • Moet zijn:
     De huidige proplemen zijn ontstaan omdat het kennelijk verboten werd om van de wijsheid, kennis en kunde van de oudere generaties, en ook van het hartverwarmende slappe gelul, te luisteren maar het geadviseerd werd op dit als wappiegeleuter af te doen.

 11. Dank Rommel en dank disco bol! (Discobol zooooo herkenbaar)!
  Ik ben echt heel dankbaar dat ik uit 1971 kom! En ondanks deze toestand. Vind ik het leven toch zeker elke dag een 8! Volgens mij omdat je veel sneller tevreden bent juist omdat je vroeger een totaal andere opvoeding hebt gehad dan nu hedendaags.

 12. Beste Rommel,
  Ik voel mij wel hiermee verwant. Ik ben nu 72 jaar geboren in Indonesië/Surabaya in 1957 is mij familie(vader,moeder en drie broers) door Soekarno het land uitgeschopt en zo via Zeist in den Briel terechtgekomen. Ik was altijd buiten te vinden je kent dat wel hutten bouwen, straat gevechten tegen bepaalde buurten en dit zeker na de Kerst over de kerstbomen innames, was soms ook gevaarlijk wij met katapulten schieten en soms werd er ook een luchtbuks gebruikt maar voor de rest kwam ik er heelhuids uit. Het punt wat ik nu wil zeggen is dat, mijn naam hierboven rebel50 zegt alles, ik stelde altijd en nu nog naar mijn ouders en op school bepaalde vragen tw waarom is dat zo, is dit wel waar en hoe kom je erbij. Nou ik kan wel zeggen dat ik een van de jongetjes was die op school in de hoek moest staan en thuis zonder eten naar bed moest om dat ik te brutaal was maar elke keer kwam ik er sterker uit ik ben nog steeds die rebel omdat ik dan het gevoel had dat ik gelijk had. Ik zei altijd tegen mezelf IK HOEF GEEN GELIJK TE HEBBEN IK KRIJG GELIJK🧐

 13. Beste Rommel ! Het verbaasde me al een hele tijd : geen Patreon-account, geen gezemel en sielige verhalen… gewoon stinkend “rijk” met een Passie!! Bedankt man, enorm bedankt ! Wij zijn 75+, ongeprikt en onvervaard, kijken al 3 jaar geen msm meer en jouw blog is belangrijk voor ons… je bent een held…

 14. Leuk om te lezen. Ik ben in 1977 geboren. Maar woon mijn hele leven in een plattelandsdorp in Overijssel. Nu heet het Ijsselland. Ook van alles meegemaakt. Ik vecht voor mijn twee kinderen. Mijn oudste heeft autisme. En de jongste is alle dagen druk, ha,ha. Veel verdriet gehad omdat mijn oudste 2 prikken Pfizer heeft gehad. Was omgepraat ggd arts. We kregen haar niet bij verstand dat het niet zo veilig was. 16 jaar he, dan heb je als ouders niets meer te zeggen als het kind wilt. Ze woonde tijdelijk in een instelling. Nu op een woongroep. Nu spijt van. Wilt nooit meer godzijdank. Veel last van hoofdpijnen en vaak verkouden. We hopen dat het hierbij blijft. Wij en de jongste zijn niet geprikt.

 15. Ben van 53 jordaan stierf van de ooms en tantes met losse handjes 😊
  Attelenoieheine Rommel bekend verhaal .
  Ik volg je al heel lang hier .
  Je bent imo vaak iet wat te kort door de bocht 😎
  Verder jouw pad is een bekend verhaal .
  We hadden pure armoede , me ouwe werkte bij melk holland en we vonden vaak wat spullen flessen melk gortepap of aan verwante onder in de aanrecht.
  Je kent het een pan chinees voor toen 5 gulden (kon net)
  Ik ging als jochie in 63 naar het klooster op de Egelantiersgracht met een paar pannetjes .
  Wij zijn als kinderen vroeg uit huis gerukt door de kinderlijke Pro Juventute al mijn broers en zusters weg gevoerd .. mij konden ze niet vinden leefde als een ratje op straat .
  Eindigde met mijn bovenstaande naam ..
  Kortom ik ga niet verder uitwijden het is enorm !
  We weten ervan wij zijn er geweest .
  We kunnen erover mee praten.
  Altijd naar school met hoog water .
  Mocht niet meer met vriendjes spelen (luizen) kreeg een plastiek zak mee met stamppot , heb ik in de gracht gepleurt .. anyway jouw verhaal is heel moedig weer gegeven. 👍
  P.s herinner je nog Blue movie met Carry Tefsen En Hugo …
  Dat speelde in de bijlmer .. .!
  Als de deuren konden spreken .🙄
  Groeten Rommel .

 16. ZÉÉR Herkenbaar… juist daarom geen Spuit..Nooit geen Spuit !!! Daarom geen (verplicht) legerdienst.. vanwege Monsterlijke Leopold 2..en handje-kap in Congo.!!! dan kijk je verder en zie je heel West-Europa moorden, roven en plunderen/verkrachten… zelf over gans mijn lichaam zware vuile Psoriasis vanaf m’n 5e…dus ik weet heel erg goed wat vechten is..en Racisme.. school sport enz enz.. mezelf gaan genezen op m’n 24e aan de Dode-Zee in Israël… meisjes/vrouwen… schade ruimschoots ingehaald…MAAR NOOIT VERGETEN WAT DE (Voornamelijk) Westerse Barbaarse Wereld is..72 nog steeds kerngezond en heel veel mensen fysiek geholpen maar zelden westerse..i am a rock.. I am an island…en lees met genoegen ROMMEL…het vult m’n hart met Voldoening 😉💪‼️‼️‼️

 17. Ben je ook betrokken geweest bij Fenixx? De voorloper van Frontnieuws.
  Fenixx wist de vinger toch wat beter op de zere plek te leggen dan Frontnieuws.

  • Fenixx was een leerschool, en bevestigde wat ik eigenlijk al wist, dat je het alleen moet doen. Maar ook dat het publiek voor bepaalde onderwerpen nog niet klaar is. Het is te rauw om te slikken. Beter is om taboeonderwerpen aan te pakken waarmee het algemene publiek zelf geconfronteerd wordt, wanneer dat uit de weg is, staat het misschien open voor het “ongelofelijke”

   • ‘Only dead fish go with the flow – Rommel’

    Sociale bende daargelaten, FN blijft een prima startpagina voor allerlei sites waar je anders ws. nooit komt.
    Ik sta wat dat betreft nog altijd versteld trouwens; van een bepaalde taaiheid en volharding: Cheers!

 18. P.s we waren vroeger schatrijk zonder dat we het wisten ..
  Een mensenvlo bracht een knaak op.
  Nou we hadden er ontelbaar veel.
  Me ouwe kwam ’s nachts naar onze bunks om vlooien te killen.
  Het was armoede troef.
  Mijn huidige grote liefde al 30 jaar bij elkaar heeft een broertje verloren aan de ratten!
  Wat die moeder heeft meegemaakt. ik zwijg maar!
  Trouwens onze ouders, de mijne tenminste hebben harde tijden beleefd.
  Je kent het wel elke zondag in een teil wassen alles was petroleum gestookt.
  Wie herinnert zich nog watervlooien en glasaaltjes in de grachtenkant .. schoon water toen.
  Met de winter over het ijs naar school.
  Kan ook zolang putten in het verleden het heeft net zo als jou Rommel kloten en karakter gegeven.
  Groeten maat !

  • mensen vlo, hahahaha
   Was bij ons ook een verhaal zat naar gezocht maar niets gevonden, want die knaak was wel heel interessant.
   Was voor het vlooien theater:-)
   En mijn ouders, ach, opa twee keer een wereld oorlog meegemaakt, pa één van 18, en mocht eerst naar de Grebbenberg en de dag dat hij af zou zwaaien moest ie nog even naar Indonesië . Heeft beiden overleeft maar vraag niet hoe.
   Overheid en beloftes is nooit een goed combinatie geweest.

   “De Staat is, en is altijd geweest, de grote alleenstaande vijand van het menselijk ras, zijn vrijheid, geluk en vooruitgang.” ~ Murray Rothbard

 19. Beste mensen

  Alles leuk en Aardig
  Maar voor Ringo Hoeft niemand weg te rennen hoor …..
  U klinkt tussen 55 & 65
  Best spannend
  Immers daar voor bestond de Bijlmer niet
  In zoals de Bijlmer bekend staat
  Ben zelf wel door heel Nederland gefietst en zo eens een paar keren door de Bijlmer en een paar keren naar een feestje gegaan in de Bijlmer
  Was best te doen hoor
  Niks te klagen
  De buitenkant
  Zag er wel wat vies uit voor het oog
  Maar …..
  Van binnen was alles schoon en mooi
  En voor de rest …..
  Jah … lekker een leuke plaats
  Alhoewel
  Zelf daar wonen …..
  Voor geen haar op het hoofd
  Dan zijn Groningen Almelo Zwolle Juwelen
  Denhaag Vlissingen Limburg Parels
  Niet te vergeten de eilanden en de weg naar Texel toe vanaf Denhaag
  Allemaal mooie plaatsen
  De kroon spant wel het bosrijke gebied tussen Utrecht Lelystad Almere Almelo
  Appeldoorn Deventer
  Arnhem en de Bosrijke omgeving eromheen
  Dat is echt Goud voor mensen die echt de menselijke waarden hanteren
  Geweldloos willen leven tot dicht aan Almelo toe
  Met nog loslopende normale dieren
  Wat een heerlijk gevoel
  Als eraan wordt terug gedacht
  Tijdens het fietsen
  Vruchten uit de bomen langs de fiets wegen
  Eerst vragen aan de eigenaar van perceel en plukken maar om te eten
  Dorst vraag een glaasje water aan de Boer
  Kreeg wel eens tomaten en verse echte mais
  Lekker man
  Ooo wat waren dat toch mooie tijden

  Dank U

 20. Bedankt voor jouw verhaal Rommel. Het blijkt dat je een van de waardevolste opleidingen hebt gehad die je op geen enkele school zou kunnen volgen… Gr marco

 21. Prachtig en herkenbaar😊 Je bent waarschijnlijk al een eind in de 60, net als ik. Ook ik ben als kind van het hoge land (provincie Groningen) verhuisd naar een flat 1963. Alleen waren het geen Surinamers maar Ambonnezen en Turken. Het socialiseren ging eenvoudig en ik zat bij een Ambonnees vriendinnetje op een echte alligator. Dood welliswaar maar met bankfunctie. Verpleging gestudeerd in de grote stad Groningen, voor mij de gouden tijd. Veel rondgezworven, in het buitenland gewoond en nu terug in NL. Dank Rommel! Ik heb genoten van je biografie in vogelvlucht en was even terug in de tijd. Ook ik laat me niet sturen…ik vaar mijn eigen koers! Hoop dit land weer te verlaten binnenkort maar zal je berichten blijven lezen.

  • Molukse mensen staan dicht bij mijn hart en volgens mij heb je in Groningen ook veel Kaapverdianen.

   We kunnen klagen wat we willen over andere culturen… maar ook wel eens goed te weten wáárom ze naar NL zijn gehaald ;-).

   Gelukkig bent u hoog ontwikkeld genoeg om niet over Turkse en Molukse mensen te klagen, online…

   Het is wel triest dat mensen in de jaren ’60 zo monddood gemaakt werden.
   Hele andere tijd nu… we hebben nog ver te gaan maar gelukkig niet meer de doofpot mentaliteit zoals vroeger.

   Waar men zich liet sturen en je uniek was als je je niet liet sturen !

  • haha Nicole….. levenservaring doe je op op straat jazeker…100% eens.. en wat dan wel helpt is: goed kunnen mengen als een kameleon, met diversiteit kunnen omgaan !

   Het heeft mij in ieder geval super ver gebracht..

   Op enkele incidenten na, géén problemen met andere culturen…

 22. Rommel, je bent duidelijk een toffe gozer en daar zijn er niet heel veel van. Hoop nog eens een bakkie, pintje of waar je maar zin hebt met je te drinken en samen een mooie boom op te zetten.

 23. Leuke anekdote over de mensen zoals ik ze zie:

  De stommeling.

  “Met de glimlach op de lippen, alsof hij de meest natuurlijke zaak van de wereld aan het doen is, verschijnt de stommeling in een opwelling van het moment om uw plannen te bederven, uw rust te verstoren, uw leven en werk te bemoeilijken, uw geld, tijd, goed humeur en productiviteit te doen verliezen, en dat alles zonder kwaadwilligheid, zonder wroeging en zonder reden. Stom”.

  Bedankt Rommel en ga zo door!

 24. Fijn dat je dit met ons wilde delen Rommel, ga vooral door met waar JIJ heel goed in bent het Echte Pure en Zuivere nieuws met ons delen!!

  Gods Rijkelijke Zegen voor jou en al jouw geliefden in Jezus Machtige Naam Amen 🙏

 25. Leuk Rommel om op deze manier is nader kennis te maken, ik ben van ’47 en een hoop dingen komen mij bekend voor.
  Bedankt.

 26. Zo herkenbaar Rommel! Er was voorheen nog een sterke drang om je af te zetten tegen velen die zichzelf als autoriteit zagen.
  Mijn leraar engels bijv. kon totaal geen orde houden waardoor het altijd een puinzooi was tijdens zijn lessen en leerlingen regelmatig onder tafel lagen van het lachen.

  Onderstaand van Fons Jansen is zo’n haarscherp beeld voor de middelbare school van toen, zo herkenbaar voor mij.
  Kan er steeds weer enorm om lachen en wordt er tegelijkertijd weemoedig van.

  Fons Jansen – Schooljongen.

  https://www.youtube.com/watch?v=qc7fiqccY-0&ab_channel=TjerkT.

  • Ja hij loop nu al op de lijn van Rutte voor dat soort mensen volk daar houd Rutte wel van dom en arm en blij en volgzaam daar zijn wij nu wel mee geholpen.

 27. Mag ik ook even weten waarom mijn berichten worden verwijderd en wat jouw band is met brighteon? Ik heb dezelfde achtergond als het artikel maar de mijne is dus niet verzonnen. Je kan een hoop mensen voor de gek houden, maar mij dus niet.

 28. Mijn browser laat toch echt zien dat fn stiekum contact opneemt met support . brighteon . com
  Verklaar dat maar eens!

  • Beste mensen
   Slecht of Goed
   Gelovig of Niet

   Wij allen worden misbruikt om onze gedachten informatie uit te moffelen
   Uit / Af te troggelen door grote Crimineelen

   Weest daarop alert

   Een computer kan helaas geen gedachten lezen
   Heeft in het verleden niet gekund
   Kan NU niet
   En zal in de Toekomst ook niet kunnen

   ONTHOUD DAT

   Ookal wordt U met woorden overrompeld welk door U ooit zal zijn gebruikt
   Dat maakt de computer nog geen helderziende
   Immers dat wat door computer wordt verkondigd is door de hersenen vergeten oude in de vergetelheid geraakte troep

   Conclusie
   Ookal word er zoveel info over iemand verzameld
   Het blijft Oud nieuws
   Dus antiek en geen voorspelling voor de toekomst van een persoon

   Mensen kunnen wel voor even van de kaart geraken

   Dus laat U niet misleiden

   Het zijn de sites die onderling in verbinding worden gesteld zonder medeweten van persoon beheerder van des betreffende sites
   Deze misdaad wordt gepleegd door de grondlegger maker van Computers en de Crimineele staten
   Te weten Crimineel Bill Gates en Crimineele Kornuiten

   Dank U

 29. Mooi verhaal, herken er wel delen van, al woonde ik gelukkig niet in een grote stad.

  Maar ook zo mooi was, bv ik en een vriendje uit de straat met men Pa mee in zijn auto, bv in een Fiat met groot dakraam op naar een andere plaats door een straat vol bomen aan elke zijde, toen nog zonder max snelheden!

  Afijn, dan gingen ik en 1 van men vrienden van destijds uit de straat, 1 op de console en de ander op de voorstoel staan met onze koppen ver boven het dak en lachen en vliegen vangen in ons gezicht, lol, en roepen naar mijn vader, harder harder harder 🙂 en die had dan ook lol omdat wij zo’n lol hadden, eneuh veiligheid gordels? wat waren dat destijds.

  En ow, we klommen bomen, hoe hoger hoe beter, beklommen van alles, ook lantaren palen en hingen dan op de kop, met de benen rond de stang, kop/lijf naar benden bungelende, hoog boven de straat… je moet er nu niet meer aan denken, but hey, those were the days… en dit zijn alleen een paar dingen uit een leven van destijds, de jaren waarvan je dacht dat het leven altijd zo ongeveer bleef… nu groeit bijna alles aan elkaar, dorpen aan steden and so on, kijk eens op kaarten uit jaren 60-70-80 en dan die van nu.

  dorpen, dan moet ik soms aan dat liedje van Wim Zonneveld denken, “Het Dorp”

  [youtube]https://youtu.be/C8Ff5OEUzd8[/youtube]

 30. Beste Rommel,
  Dank voor het in grote lijnen delen van je levensverhaal. We worden allemaal gevormd door wat we vanaf onze geboorte (en zelfs daarvoor) al meemaken. En helaas groeien we niet allemaal op in de beschutte omgeving die je voor elk kind zou wensen met ouders die je stimuleren om jou als mens in je kracht te kunnen zetten. Maar toch komen heel veel mensen ergens in hun leven “op hun pootjes terecht”. Omdat ze zelf bepaald hebben hoe ze willen leven en niet in de slachtofferrol zijn gaan zitten (of zijn blijven zitten) maar de kracht hebben gevonden hun leven zelf vorm te geven. En de kracht hebben om ervoor te kiezen de fouten van hun ouders niet te herhalen.
  Nu is het een moeilijke tijd waarin we leven met geen prettige vooruitzichten, maar laten we wel wezen, ook vroeger was het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Ook gebroken families, armoede, (vluchten) voor oorlogen. Niets nieuws onder de zon dus, het gaat erom hoe je ermee omgaat. En jij, Rommel, je hebt je draai gevonden als een onafhankelijk wezen dat de liefde heeft leren kennen. Er zijn dus ook in je jeugd goede en fijne dingen geweest die hun uitwerking nog in het hier en nu hebben :-). Daar kan ik ook zelf nog wel een boekje over open doen, maar dit is jouw “feestje”.
  Gefeliciteerd met de mens die je bent geworden! En heb het verder goed in je leven met ieder die je dierbaar is.

 31. Beste Mensen

  Ringo kon helemaal niet meer reageren
  Kreeg vermelding E-mail adres bestaat niet

  Conclusie
  U wordt net als bij Ringo door de Crimineele staat en Google Bill Gates inclusief alle collega’s van Hem gezamenlijk sterk in het oog gehouden

  Heb daar zelf lak aan

  Het is wel demotiverend om te schrijven
  De mensen in de gelegenheid te stellen en motiveren om in hun zelfvertrouwen volhard te blijven

  Pas op
  Bill Gates en Collega’s probeert mensen in de val te laten lopen
  Om een Betaalde site aan te maken

  Schrijf een brief aan Frontnieuws met Uw oprechte bezwaren
  En WordPress inzage in berichten opslag

  En ineens was het weer wel mogelijk
  Om te reageren op deze gratis Site

  Ze kunnen langs komen
  Bij Ringo thuis
  Ze weten alle locaties te traceren

  Het is best mogelijk dat vanaf èèn dezer dagen geen reacties van Ringo meer te zien zullen zijn

  Rommel weet van niks
  Rommel heeft hier niks mee te maken

  Dank U

 32. Shit zeg…ook dropout MAVO, avondschool en kut baantjes en dan loodgieter cv monteur geworden, en ik ook later in Antwerpen opleiding werktuigbouwkunde autocad 14 ( yihaaa) ….Seedorf Stoottroepen , aan vliegtuig blijven hangen met parachute springen, ook arm opgegroeid, steeds van school gestuurd omdat anderen me niet met rust lieten en ik dan in extrema erop mepte…hoe groter hoe liever….als jong persoon van anderhalf woonde wij in ene klein houten huisje tegen het hek Hydepark bij Driebergen, aan de andere kant van het hek de rijksten van dit land….mijn eerste culturele verrijking kwam in 80, toen een noord Afrikaanse junk mij met een spuit wilde steken….een resem aan andere aanvallen dor vooral deze soort is mijn leerschool. bottom line: het zijn dieren, allemaal.

  …en Zweden staat hoger op de lijst qua emigratie, denk nog dit jaar knopen doorhakken…..of de rekening van jaren indienen bij de desbetreffende lieden, ook iets dat hoog scoort….

  ….mir ist die wrache…

  • …ik dacht aan iemand die niks opruimde, en het nieuws aan het front, dus waar het gebeurd direct doorgeeft….

   O, Erwin rommel werd trouwens ter dood gebracht omdat hij werd gezien als een van de grote namen achter de aanslag op Hitler….

   Ik vind Frontnieuws niet ultra rechts trouwens, ook weer zo een stom noodzakelijk opgeplakt stempel etiketje voor de onzekere mensen…iets rechts of extreem rechts benoemen is wat mensjes doen die zelf nul argument hebben….werkte ook nog lange tijd…

  • Het begon als alias “rommel”, ooit bij Frik op zijn blog. Toen ik daarna met Fenixx door links met Veldmaarschalk Rommel werd geassocieerd, leek me dat een goede gelegenheid om als geuzennaam te adopteren. Je kan links tenslotte nooit genoeg ergeren.

 33. All this is strange. By the way, are you aware that your site is considered “anti-Semitic”? Once I was poked this accusation in the nose on one anti-Islamic forum, after I referred to your Phoenixx.
  For me, as a resident of Russia, your oppositional position on the current situation in Ukraine seems strange.. Hmm. Especially considering your nickname “Rommel”. Hm. Especially when the feeling of superiority towards the Russians is accepted in the West.

  Since I am inside all this madness, I have no choice but to develop megalomania and fatalism in myself and abstractly look at these monkey fights (this is me about the current situation).
  Thanks for your blog.

  • In the Netherlands anything not following the government or the left terrorists bible is considered “right wing”or exteme….we call speaking up about thruth out right to freedom, so we are named nazi and such for speaking up….it used to stop people from speaking up anhd others from agreeing…..

   The Netherlands is the most hypocrite country in this world, and a lot of people would like to see the government hanged. We are sick of lies and corrupt politicians, and a lot of us ready to clean out house….

   For us Russia is a country with a true leader who stands for and by his people, we only have weasels and pigs in control…..it ends soon. Many peolpe believe P{utin is a real leader, but our press is controlled so what the world reads is not what we Dutch think and believe….

   Good luck in Russia, and we do not hate Ukraine, just the people in charge in Ukraine who work for the rich and who get their own people killed and have houses and millions in Switserland. Corrupt basterds….

   War is the last resort.

   our day will come.

   • If you lived in Russia, you would have a different opinion about Mr. Putin. It was this Botox creature that filled the country with Islamic migrants. He also plays according to the laws of the globalists and he has his own role.

 34. De wereld (van mensen) is simpel, de wereld is gek, ik niet. Bedankt voor al jullie verhalen naast die van Rommel.

  Groeten,
  Hugo

 35. Verbazingwekkend dat FN, gezien die vele steengoede artikelen in vertaling in zeer goed Nederlands het werk is van 1 man van zo nederige komaf, en met mavo. Dit is echt wonderlijk. Menig ‘hoog opgeleide’ kan hier bij lange na niet aan tippen.
  Ik moet alleen walgen van die strontlucht van zijn buurman.

  • ” het werk is van 1 man van zo nederige komaf, en met mavo. Dit is echt wonderlijk.”

   Mavo heeft niets met IQ te maken. Het zijn juist m.n mijn academische kennissen die zich hebben laten prikken!
   Die kennissen zijn goed gedrild door hun studie en baan. Lezen de krant, kijken naar het journaal, stemmen trouw op hun politieke partij en geloven grotendeels in de overheid.
   Schapen zijn het in hun comfortabele huizen, hun 2 maal jaarlijkse vakanties en hun overtuiging slim te zijn doordat zij een academische opleiding hebben afgerond.
   Terwijl zij in werkelijkheid goed gedrilde slaven zijn die neigen om genoegzaam achterover te leunen in het leven door hun zelfbedachte slimheid.
   Zij houden zich stevig vast aan hun veilige overtuigingen zonder verder te willen kijken dan hun gekende ” vertrouwde wereldje. ”
   ” Hoog ” geschoolden heeft overwegend met ijver te maken i.p.v IQ.
   M.u.v de beta-studies.

 36. En Rommel reuze bedankt voor al je inzet, ik weet dit zeer te waarderen!
  Ook ik kijk dagelijks op je site, is vaste prik.
  Mooi om je persoonlijke verhaal te horen.

 37. Geweldig, Rommel, we blijven je lezen. Iedere dag zie ik er naar uit. Wij zijn daardoor goed op de hoogte van leugen en bedrog. Dankjewel.

 38. Goed verhaal, lekker kort ook. Blijf gewoon schrijven, amuseer me en verblijdt mij. Deze rommel vergeef ik je voor deze keer.

 39. Kan het moeilijk geloven maar als je dan toch alleen deze website runt dan zit er ook bij jou een serieuze knik in de kabel om dit vol te houden. Troost is dat we allemaal een knik hebben.
  Jensen ontvangt geld en halveerde vrij snel zijn shows… gij blijft drammen als een bezetene.
  Ik ben ook junkie maar dan op technisch vlak… eerste vrouw is gaan lopen, haha
  De nieuwe geef ik nu op tijd wat bloemen en dikke kus… en dat blijkt te werken. 🙂
  Alvast al mijn respect en bedankt voor al je werk!

 40. Diep respect voor jouw levensverhaal en bijna onvoorstelbaar dat je deze site in je eentje runt. Moet een dagtaak zijn. Wel volkomen begrijpelijk, zodra je afhankelijk bent van anderen gaat het meestal mis. Ik maak het zelf op m’n werk bijna dagelijks mee, meestal als ik iets uit handen geef komt er weinig van terecht, moet er altijd achteraan en uiteindelijk was het achteraf sneller en beter als ik het zelf had gedaan, maar ik kan helaas niet alles tegelijk. Sorry om te zeggen, maar de meeste mensen zijn prutsers, onbetrouwbaar en lopen de kantjes er vanaf (uitzonderingen daargelaten).

 41. Goedgelovige sukkels zijn jullie. Zeg niet dat ik jullie niet al heel lang heb geprobeerd te waarschuwen voor deze site. Bam … No doubt about it … I’m gone.

 42. Beste Rommel,

  Dank voor deze onthullingen.
  Ik probeerde me steeds een beeld te vormen van de intrigerende figuur achter deze voortreffelijke site.
  Wel ben ik nog benieuwd naar je bouwjaar (desnoods slechts bij benadering zoals “midden jaren ’60” mocht je schrik hebben dat het precieze jaartal je teveel identificeert), alsook naar in waar je nu verblijft en waarom. Ook hier geldt dat ik niet naar je precieze huisadres zit te vissen maar gewoon welk land en of dit “domweg” te maken heeft met dat je grote liefde daar reeds woonde, dan wel of je met haar bewust ergens heengetrokken bent en welke dan je overwegingen waren.
  Zo verliet een vriend van me het verstikkende Nederland enkele jaren geleden voor Orbans Hongarije, hetgeen m.i. enerzijds begrijpelijkerwijze een fikse verbetering is maar wat me (sinds de Navo-provocaties van Maidan 2013) toch maar gevaarlijk dicht bij Rusland ligt.
  Zelf opteerde ik (zoals menigeen ondertussen wel bekend) voor Uruguay en vooralsnog bevalt me dat uitstekend.

  Tot slot nog even een woordje van dank voor je onbezoldigde harde werk. Temidden van nog enkele andere alternatieve sites is Frontnieuws (net als wijlen zijn voorganger) zonder meer mijn favoriet.
  Ondanks enkele significante verschillen in ons levensverhaal, lijken we wat wereldbeeld betreft wel voor 95% op 1 lijn te zitten. Het is dan ook een ware verademing om het gezond verstand van Rommel te lezen te midden van de MSM propagada en de standaardmeninkjes van de standaardmensjes die de MSM napraat als een stel papegaaien.
  Sowieso is Frontnieuws ook de meest “productieve” Nederlandstalige alternatieve site, met dagelijks het meeste aantal artikels. (Eigenlijk zijn de andere 2 redundant en zou ik me tot FN kunnen beperken om tijd te besparen).
  Dus hartelijk dank voor je tomeloze inzet en dit al jaren lang.

  Met vriendelijke groeten EN hoogachtend,
  S

 43. Niet alle reacties gelezen, maar wat me na een paar opviel: “wij” (ik ben van 1962, kinderloos) zijn wel de ouders van die watjes van tegenwoordig.

  • Ben van 64, heb ze nog jong en dat worden geen watjes. Zelf doen, wil het best 1 keer voordoen en 1x helpen maar voor de rest, zelf doen. Leer jezelf redden zo vroeg mogelijk. Zo heb ik het ook geleerd. Fijn als vrienden je komen helpen maar je moet er niet afhankelijk van zijn. luister kritisch naar het journaal. Krijg je iets gratis? Vraag je af waarom. maakt de regering een bewering? Bedenk dan dat het tegendeel waarschijnlijk dichter bij de waarheid komt enz. Denk zelf, daar hebbik he een hoofd voor gegeven.

 44. Islamphobia bestaat niet.
  Phobia is een irrationele angst; voor de islam heb je alle redenen om bang te zijn.

  De eerste kalifaten: meer dan 300 miiloen doden; dat is meer dan van alle dictators bij elkaar.
  Nu zijn er ongeveer 130 oorlogjes aan de gang; 98% is islam gerelateerd; 92% tussen moslims.

  De islam is GEEN religie; het wil de sharia vestigen; derhalve is het een cult, zij willen (en doen dat vaak) via massamoord; derhalve is het een terroristische cult.

  Waar moslims komen, wordt de maatschappij verpest. Zie het straatleven in NL; was ooit gezellig…nu sjouwen er wat “vrouwen”zonder vrouwelijke onderdelen rond in soepjurken, krijg je in sommige steden het getetter te horen van minaretten, en worden hele buurten verpest door hun aanwezigheid….

 45. En allemaal om de olie.

  Lees eens het fenomenale boek van Bat Ye’Or : Eurabia

  Europa wilde in de jaren zeventig niet afhankelijk worden van import van Amerikaanse olie
  en sloot overeenkomsten met de Islamitische Midden-Oosten landen voor onbeperkte levering van olie,
  onder de voorwaarde, dat Europa haar grenzen zou openstellen voor moslimimmigranten…

  • Bijna goed.
   1973: olie crisis
   1974: europe kreeg weer olie, 4 maal zo duur, en met een contract met Saoudia om een paar millioen moslims toe te laten
   1995 werd herhaald met “treaty van Barcelona)
   werd deze eeuw weer herhaald in EP; werd ook een wet aangenomen, die alle kritiek op islam en moslims verbied.

   • De veiligheidsgordels kwamen in de auto en de zomertijd ging in.
    Het aflossen van een hypotheek werd onmogelijk door de enorme rentestijgingen.
    Ellende alom..

 46. Ook ik wordt regelmatig op mijn werk geridiculiseerd, of ik nog Aliens gezien heb oid. In mijn opzicht was en ben je nog steeds een held! Ik ben misschien geboren in de jaren 80 . Maar ook ik had al vroeg dat ik mijn éigen wég ging!

  Wat mensen over mij denken, zal me reet roesten! Ik lees jou stukjes meestal van A tot Z.

  Ook al blijven mensen mij ridiculiseren en zwart máken. Ik zal nooit mijn mening onder stoelen of banken steken!

  Voor wie hem kent David icke is een van mijn favorieten. Werdt verguisd en weggehoond door iedereen. Maar blijft koersvast zijn boodschap brengen.

  Net als landgenoot Willem Engel, dit zijn mensen met ruggengraat en karakter!

  Deze mensen zijn en blijven op de barricaden staan voor onze rechten!

  En ook ik blijf mijn boodschap verkondigen! Ook al past ie niét in het denkbeeld!

  Als ik jullie verhalen lees krijg ik weer moed, energie.

  Hou vooral nooit je mond! Ook al vindt men dat je dat wel moet dóen!

  Vrijheid staat of valt met het verkondigen van je mening ook al druist die in tegen het mainstream media .

  Vrijheid ván meningsuiting is een groot goed wat beschermd moet blijven! En wij staan in de frontlinie deze te beschermen!

 47. Beste mensen

  Niks is beter dan de jeugd
  Van de jaren 50 tot 85 ongeveer
  Dan toen was de top Piek van welvaart bereikt

  Als men in goede tijden door wil blijven leven ……..
  Pak dan de Biezen & Reis Richting Rusland Brazilië India Afrika
  Ideale tussen dezen zijn Brazilië & India
  Afrika is gewoon veels te warm
  Alhoewel dat continent ook heel goed is
  Rusland is Beere Koud

  China heeft NU momenteel de top bereikt
  Dus vergeet het maar om daar naartoe te gaan

  Die begint NU met zware klappen te krijgen

  Daarom probeert China op Safe te spelen
  Waar Europa Laconiek mee was omgegaan

  Dank U

 48. De sfeer op straat en in de buurten was in de jaren 50-60 veel socialer en personelijker; iedereen kende iedereen.
  Was niet alles koek en ei, maar toch…

  Met stijgen van de welvaart steeg ook vervreemding.
  De jaren 60 waren mijn ding; was destijds de eerste kraker in NL, een ruim jaar later kwam Amsterdam.
  Was altijd leuk om de Commsaris van de Koningin Utrecht af te troeven, en daarna gemeente Amersfoort.
  (die was corrupt en is dat nog)
  Was geregistreerd door de BVD als zijnde politiek onbetrouwbaar; vriendin in Joegoslavie, en kraker; dat is staatsgevaarlijk.

  Vraag me achteraf wel eens af, of het nut had de eeuwige rebel te zijn…..

  De meesten “draaiden om “als ze de 30 benaderden; huisje boompje beestje en zo……volledig geconditioneerd dus.

  Ikke niet

  Asa este.

 49. Rommel my man! Veel herkenning bij mij wat betreft je levensloop, in vrijwel alle details (zelfs je Haags/Amsterdamse wieg) en ook je rebelse en wat mij betreft visionaire kracht doen mijn hart sneller kloppen. Verguisd door mijn familie vanwege mijn voor hen ondoorgrondelijke ideeën, en zelfs gemaand door mijn wakkere vrienden toch vooral op te passen met het tot me nemen van jouw nieuwsstroom omdat ze het ’te negatief’ vinden, is toch iedere ochtend het eerste wat ik doe jouw jongste email openen om mijn hart weer een sprongetje te voelen maken bij de realisatie dat er tenminste nog mensen bestaan die bet vermogen bezitten zelfstandig na te denken, en de sprookjes waarin bijna de hele wereld om mij heen gelooft genadeloos door te prikken. Diepe dank en waardering voor je werk joh. Keep up the good work!

  Kees

 50. geweldig te lezen wie er achter mijn dagelijkse krant schuilt! en die ik veelvuldig deel op twitter..
  prachtig werk doe je! dank dat je jezelf liet zien! een man om van te houden en die wijs is geworden door veel rauwe ervaringen.. je bent vast net als ik volgens Human Design een 1/3 profiel, iemand die diep de dingen onderzoekt ( de 1 is de basis van alles) en die leert van eigen ervaringen, bulten en schrammen ( de 3)

 51. Briljant hoe dom mensen hier zijn. Geboortejaren, waar ze gewoond hebben, of en waar ze bij het smerige leger hebben gezeten.

  Geen gezonde argwaan bij een artikel.

  • Ab.
   Gelijk heb je .
   Maar zolang je niet strooit met je NAW gegevens zie ik het probleem niet .
   Heb jij een mobiel?
   Staat je gps aan?
   Heb je constant je wifi aanstaan buiten en in winkels ?
   Staat je blauwe tand constant aan ?
   Hoe zit het met je vpn op je mobiel ?
   Betaal je contant.?
   Gemiddeld pak m beet over de 1000 registraties heb je zowie zo al te pakken .
   Ga jij even dataminen naar een straatjochie uit de jaren begin 60 uit de jordaan ..
   Bij deze de overheid kan wat mij betrefd de vliegende tering krijgen en het schompus en leplazerus in een pakket krijgen . Die zelfde overheid heeft ook toendertijd zoveel schade aangericht , onvoorstelbaar leed in de vermoming van de katholieken. Alle respekt Ab .. waardering zelfs voor je gezien vorige draadjes , kijk eens wat dieper in de hoek naar het verborgene en lach dat spook midden in zijn scheve tronie uit .. Ben je al op leeftijd .. ?? dan helemaal geen aandacht aanschenken . Beam me up scotty !! Fijne dag nog Ab.

  • Ze weten allang wie Ab is en vooral hoe je denkt… een AI robot leest alles wat je schrijft op internet, zelfs je e-mails, bekijkt al je foto’s ook in je Phone, die van je vrienden of familie en filtert alles om je daarna de stempel te geven “gekeurd” of “afgekeurd”. Komt geen mens bij te pas.
   De echte dommeriken zitten op Facebook, Whatsapp, Twitter, Instagram,… en downloaden apps.
   Ja, zwijg je overal op internet dan moet AI soms wat harder werken, iedereen bekijkt een foto, video of leest wat tekst(pdf), bezoekt een site of download iets. En je Phone laat zien waar je overal naartoe loopt… De slimme meters vertellen ook veel over jou door je verbruik, weet ook wanneer je op vakantie gaat. Is er nog sprake van privacy?

   • Nee, totale controle is er al. Ik zoek iets op google, krijg mail van veilinghuizen die mij hetzelfde willen verkopen als waar ik meer van wil weten…reken maar dat de overheid nog veel meer meeleest….

    Je kent wel die tankpasjes waarmee je korting krijgt per liter, gekoppeld aan je auto op jou naam kan de verzekering maatschappij zien hoeveel kilometers je doet en jou premie aanpassen….

    Wat ik krijg als ik een paar pornosites ( worden massaal steeds slechter trouwens, met lelijke jonkies met dikke opgeplakte wimpers, lijkt de jaren 70 wel) bezoek is steevast allemaal jonge vrouwen uit het oosten van Europa die reageren via iemand anders zijn /haar / het mail, maar ik val toevallig op milfs en 35 plussers met uitstraling en niet op dikbil trutjes die pasta als favoriete voedselgroep hebben en het optellen van drie cijfers uit het hoofd als universitair geschoold zien, dus ergens mist de AI nog zijn doelgroep….ik krijg ook al geen uitnodigingen voor een trio ofzo, dus ook daar gaat de controle mis….wel Viagra en glasverzekeringen advertenties maar ook daar gaat het weer mis…niet nodig, hooguit als extraatje en glas maakt een mooi geluid indien ingegooid…

    Alk die spionage geeft aan hoe wanhopig lui zijn om hun product te slijten dat zichzelf niet kan verkopen, idem politiek en overheid: waardeloos bnerleid, corrupte en met twee maten meten, en dan uit angst anderen in de gaten houden.

    Bij deze: kloot me in dit leven nog 1 keer en ik leg ieder greintje fatsoen en beschaving naast me neer. Dan gaan we de met Willemsorde geëerde van Spijck als voorbeeld nemen, en ten slotte, hoe oud word een mens, en waarom tot je dood shit van anderen slikken? En zeker niet van lui die geld verdienen door jou met shit te overladen….uitroeien tot zover als het wil gaan is ook een optie….adrenaline is gratis, puur natuur en laat je voelen datje leeft….

    • Haha, geef je gelijk!
     Mijn browser is ingesteld om steeds de cookies automatisch te aanvaarden maar ook steeds na mijn bezoek onmiddellijk te verwijderen want die zijn groot vergif. En met mijn hosts bestand stop ik de dikbil trutjes… of gebruik mijn Firewall.

 52. Ik heb het al eens gezegd:

  –De tijd, dat lekker in de schaduw kon zitten op een terrasje, genietend van een pilsje dat toen nog pilsheette, kijkend naar de mooie meiden dielangs marcheerden in veel te korte–maar niet kort genoege- mini rokjes of hot panths, fantaserend hoe ze er uit zouden zien zonder enige textiel, dromend van eindeloze sex met hun, wetend dat dat (bijna) nooit zou gebeuren, verzuchtend “was ik maar jonger–is voorbij; daar heeft Mohammed die alles neukte wat los en vast zat voor gezorgd, met hulp van ruttekut.

  Helaas….

 53. De jaren 50/60 slecht?
  Alleen voor de laagst betaalden.
  Mijn vader werkte voor PON, VW importeur en multi milionair,; woensdag’s zat mijn moeder te janken in de keuken; geld was op, maar er was nog een flink stuk van de week over….
  Doorleren na de MULO? was geen geld voor.
  Schoolreisje op de Mulo? Was geen geld voor.

  • Inderdaad. Maar als snotneus van 10 was ik een rebel.
   Er woonde een onderwijzer in de buurt, die altijd liep te moraliseren; dat moesten we wel aanhoren; want woensdags ’s middags was er tv en zij waren de enigen met een tv….
   Maar toen boden ze tweedehands kleren aan.
   Mijn ouders vergaten mijn reactie nooit. Ik weigerde er zelfs naar te kijken, en ik zei tegen mijn moeder: liever naakt dan in bedel goed!

   Mijn moeder kookte bij super rijken voor de oorlog; ex- kolonialen en nederlanders.
   Na de oorlog gaf zij kookles aan o.a. de koks van hotel “de Witte”in amersfoort.
   Altijd een 3 gangen menu op tafel; maar eenmaal in de week 40 gram vlees per persoon.

   WEL werd ze opgehaald om bij Pon enorme lappen reerug en wilde zwijn klaar te maken….
   —————-
   Het werkvolk was altijd de lul.
   Als brood en zo omhoog ging, werd het uitgerend, en kreeg het werkvolk 3% loonsverhoging; maar IEDEREEN kreeg dan 3%; ook degenen die 6 keer zoveel als een arbeider hadden…

   Toen ik opgroeide: meiden waren afgericht om alleen beenjes te spreiden voor jongens met rijke ouders of studenten.
   Van de school was niets te verwachten.
   Als vader arbeider was, moest je maar gaan werken of naar de technische school.

   Dat was een advies dat mijn vader niet vertrouwde; dus werd ik echies getest. 5 dagen lang.
   plotseling was ik geschikt voor Gymnasium en zo, maar gezien thuis, werd ik in st Louis gedumped.
   Ik groeide daar als enig arbeidersjong op tussen de stinkend rijken.

   Was goed in atletiek. Won altijd 100m, 500m, 1000m, 3000m en 5000m.
   Was zo stijf als een plank maar super sterk en snel.
   De school wilde mij op een club–maar dat was de armoede tijd.
   Dat betekende geen geld voor reizen, of overblijven of meedoen met de rijken…
   Ik zei dus nee bedankt…..begrepen ze niks van.

   Niks is zo kleurloos als armoede.

   • @Pierre H.M.van de Kletersteeg het lijkt wel een geschiedenisboek wat je hier schrijft…… probeer je nu je aan te sterken t.o.v. Rommel?

    Gezien jouw (ja tegen mensen als jij zal ik nooit “u” zeggen) leeftijd dan durven zeggen een kind van 15+ te willen “injecteren”.

    JIJ blijft voor mij 100% de grootste mafketel hier op FN vinden.
    En hoe meer jij hier deelt hoe erger het beeld bevestigd wordt.

    Walgelijke reGLUURDER;

    Niks is zo kleurloos als “Pierre H.M.van de Kletersteeg”.

    #Creep.

     • Eens. Ik moet er niets van hebben, want hij heeft mij vanuit het niets aangevallen en geprobeerd mij als een debiel af te schilderen

      Deze gebruiker, heeft een dubbele agenda.

 54. Doe zo verder! Je bent een Licht voor de wereld! En wie de artikels leest is toch volwassen genoeg om eigen keuzes te maken hè? Het zou vréselijk saai zijn als we allen 100 % dezelfde menig over alles hadden…
  Bieke uit België

 55. ….Ik schrijf niet eens voor u, maar voor mezelf. Het interesseert me niet wat u denkt, dat mag u allemaal fijn zelf weten….Waarom zou ik Rommel dan een commentaar leveren ? Zoals politici wel eens zeggen tegen zeurende journalisten; Geen commentaar….

  • Hij vraagt geen commentaar!
   Ieder zijn uitdrukking en ik begrijp vooral het volgende :
   Ik lees uw comments maar begin niet te lullen of val mij niet lastig, dat interesseert mij geen bal.
   Begrijpelijk; al die rotzooi aan de lopende band opzoeken, vertalen, tonen en dan nog eens gaan discuteren met lastige mensen zoals ik? Ook hij heeft een gezin en slaap nodig.

  • Dat hoeft niet onwaar te zijn (dwz. schrijft vnl. voor zichzelf en heeft zo goed als het gaat lak aan de opinies van anderen).
   Stel je bent enigzins bekend met wat jarenlange inspanning op internet, dan is de herkenning en bevestiging (oa. in toon en persoonlijke details), in wat de auteur al eerder heeft opgetekend, makkelijker te zien.

   Ik verwacht iig geen situatie dat, middels een uitgekookt profiel door veiligheidsdiensten, de site gerund wordt voor opsporingsdoeleinden.

   Dat Rommel meer maatschappelijk betrokken is dan hij wil toegeven, soit.
   Een beetje het type ‘ruwe bolster, blanke pit’ en ergens een allergie voor die ene softe hartklep.

   Blijft knap. onvermoeibaar, of lijkt nooit ontmoedigd, ondanks de ellende waar hij doorheen blijft spitten en de moeite van het delen, inclusief het imo uitblijven van een bepaald tastbaar effect, ook met de vele reacties waarvan er geheid wel eens een paar onder de huid kruipen.
   Zelfs al denken we, dat er verder geen impact buiten een leven naast het toetsenbord mogelijk is.

 56. Fantastisch bericht wat je deelt hier @Rommel !

  Nou hebben wij weleens contact via mail gehad :-).

  Maar dit had ik allemaal niet “achter je gezocht”. Kan ook niet want we schrijven hier allemaal naar elkaar en naar jou achter een scherm.

  However…. ik zie gelijk dat bijna iedereen bouwjaar jaren ’40 en verder heeft….

  Weinigen tot geen jaren 90…..
  Ik wel.

  Ik kan me dan ook niet in heel veel vinden wat je schrijft.
  Lijkt me verschrikkelijk om in het leger (gedwongen) te moeten.
  En al die autoritaire mentaliteits problemen van mensen in de jaren 40/ 50/ 60/70… neej…niks voor mij.

  Daarentegen; op het randje geleefd hebben, verliezen in drugs en drank….(c.q. festival tijd voor mij) en financieel aan de grond te (hebben) gestaan; ja…ja…en ja…. Oh en die moeder vader band waar je het over hebt… maak je maar niet druk hoor… het zijn slechts termen.

  Bloed familie en Spirit familie zijn twee verschillende dingen.
  Merken we hier wel.
  Ouders plaatsen je hier (dankjullie wel allemaal) op aarde en dan is het de kunst om je eigen karakter te durven hebben zonder dat zij dat belemmeren. En helaas belemmeren veel ouders (zonder dat ze het door hebben of ze hebben het wel door.. gewoon sadistische manipulatieve eigenschappen) hen kinderen wel.

  Enfin… ook ik; navelstreng in Den Haag.
  Ben vaak op de plek die je noemt…. ook wel eens zijtak coffeeshop (naast hollandsSpoor) en vaak bij mijn sportschool Sportcity aan de Verheeskade.

  Maar gelukkig geen problemen met andere culturen… waarom niet?
  Omdat ik dat gewoon niet aantrek….geen tijd voor…. de wereld is te groot en ik heb teveel gereisd om klein minded te zijn over andere “culturen”.

  Alle “culturen” hebben wel bijzonder nare eigenschappen en bijzonder goede eigenschappen.
  Het draait tenslotte om het karakter van iemand en iemand’s Ziel.

  Verder interesseert het me echt niet welke cultuur je hebt.

  Zal wel heel moeilijk voor je geweest zijn; je “zoekt de plekken wel uit hoor”… Hoefkade…… Bijlmer…. je zou zeggen dat er een soort les in zit… tolerantie of uitdaging.. geen idee.
  Ben in ieder geval blij dat ik er niet mee te dealen heb… ‘allergieën voor andere rassen”.

  Er is genoeg in de wereld gaande om me daarop blind te staren.. maar dan kom ik hier weer op;

  HELE ANDERE GENERATIE !!

  Gelukkig ben ik opgegroeid met Molukkers… Surinamers.. Turkse mensen, Marrokaanse (ok… zo gelukkig ben ik niet met specifiek deze cultuur want man man man; wat een streken hadden zij altijd… ALTIJD!), Antilliaanse, Indonesische mensen… Nederlandse mensen… gelukkig ook op school altijd interculturele omgeving gehad en meegemaakt.

  Tot en met de Universiteit aan toe…. ERRUG veel geleerd van heel veel mensen, ongeacht afkomst.
  Dat is wat telt voor mij.

  Kortom; Je openhartigheid is door mij in ieder geval als hartverwarmend ervaren… maar de “cultuurvrees” en de ouderwetse mentaliteit van het leger…. ben ik op mijn blote knietjes blij om dat niet te hebben ervaren..

  Was het nou ook zo in die tijd dat leraren kinderen nog mochten slaan?
  Man man man wat was er TOEN EXTREEM veel seksueel misbruik bij kinderen, vooral jongetjes…..door leraren (jongensscholen etc.)… natuurlijk nu ook wel… maar vroegah TE GEK voor woorden… geen mens die er iets aan leek te doen.. kijk maar naar Michael Jackson…. ouders stuurden de kids maar al te graag naar die legend…gelukkig werd het steeds meer openbaar; dat kindermisbruik, sinds toch zeker 2005 maaaaaarr het is nog steeds gaande uiteraard.

  Maar vroegah…… omg…… hele familie’s….. ook mijn eigen ouders hebben het meegemaakt (1966).
  And many more.

  Hoef je nu tegenwoordig niet zomaar te flikken… camera erbij.. telefoon LIVE streamen via TikTok of what ever en je bent betrapt…. genoeg kids die het blijken te doen… LIVE filmen hoe ze mishandeld worden.

  Vroeger werd er zoveel meer in de doofpot gestopt.
  Je moest er maar mee dealen.

  Nu hoop ik wel dat we niet terug gaan naar zo’n tijd lijkt wel de middeleeuwen… “stront van je buurman ruiken en daar moeten plassen” in een “gezamenlijke toilet”

  1 woord: HEFTIG !

  Hoe dan ook… gelukkig….is het helemaal goed gekomen met jou Rommel… want: Den Haag volk is in mijn ogen altijd goed én je hebt Frontnieuws opgezet, tot een succes gemaakt en je maakt er HEEL VEEL mensen blij mee !!

  DANK DANK DANK!!!

 57. Je hebt mijn dag gemaakt, “Rommel”. Nederland van uit jouw opinie, ZEER GOED…
  Volg “FrontNieuws” al erg lang, Ja voor sommige had Ik ook al lang dood moeten zijn… Woon als zinds 1967 in Australie. Was geboren 1944
  Rommel houden zo, tot volgende keer…

 58. Rommel dankjewel voor je verhaal en voor al dat werk met Frontnieuws .
  Ik kom uit de zelfde tijd als jij en bij ons was het ook zo .
  Ik bekijk je Podcast elke dag en lees bijna elk Artikel doe AUB verder zo het is een van de weinige Podcast waar de waarheid geschreven wordt.
  Dank je wel 😊

 59. Heerlijk om jouw verhaal te lezen, ook in die tijd geleefd en veel meegemaakt, ben een geboren Amsterdamse uit een volksbuurt dus herken veel in jouw levensverhaal.
  Heerlijk hoe je je over dingen uit en dat je maling heb wat mensen van je vinden, ik ben ook nogal recht voor zijn raap en dat word niet altijd in dank afgenomen maar daar heb ik op zijn Amsterda ga vooral zo doorms gezegd schijt aan.
  Bedankt en ga vooral zo door.

 60. Rommel, wanneer we op de Vlaamse schoolbanken goed ons best hadden gedaan, schreef de meester in ons schriftje : ‘Doe zo voort’. Meer kan ik tegen jou ook niet zeggen.
  Warme groet vanuit Afrika.

 61. Rommel is de man naar het hart van heel veel Nederlanders moorden en verkrachten stelen en martelen wat moet dat toch een fijn leven zijn geweest voor zulke mensen haters, ja wij NL volk wij zouden trots op deze figuren zijn geweest en dat is altijd van het links en elite volk een wens geweest om mensen te vernederen kijk maar hoe ze Rutte aan bidden van de VVD, ook kaag en het heel linkse zooitje in Den Haag scoort goed bij de kiezers zij laten zich nu al vrijwillig gaat de strop of gaskamer lijden ze zijn zo tam als schaapjes.

 62. Ik ben van 1946, opgegroeid in een groot gezin, en hebben alles met elkaar moeten delen.
  Onze ouders hadden geen tijd om ons overal voor te verdedigen, wij moesten veel zelf uitvinden.
  Soms ging het goed, vaak ook niet, en dan werd je gestraft, of wel terug gevlotenen, en een paar stappen terug gezet, wij leerden hiervan om door te zetten, of wel OVERLEVEN.
  Zo hebben we de wereld (op) gebouwd, met een pensioen pot van meer dan 18 honderd miljard.
  Nu is onze generatie met pensioen, en moeten de generaties na ons de KAR trekken, met wel zeer mooi gereedschap en werkplaatsen en een enorm bak met geld.
  MAAR deze generatie verwaarloosd de KAR, en maken (ondanks de miljarden ) alleen maar schulden, zo groot dat deze niet meer is in te lossen zijn, en onze AOW niet meer geïndexeerd wordt, en onze pensioenen gekort moet worden.
  Deze generatie is te zacht opgevoed, het zijn WATJES geworden, hebben niet geleerd om te overleven en kunnen alleen nog maar liegen, en geven onze generatie de schuld dat de KAR door onze generatie niet goed is onderhouden, en daarom zoveel problemen in Nederland en de wereld is.
  Gelukkig is er hoop, in de regering en de 2 kamers, zitten steeds minder echte Nederlanders met Nederlandse namen als Jansen of Pieterse of de Wit en Rutte allemaal WATJES.
  In het kabinet en de 2 kamers lees je steeds meer niet Nederlandse namen, maar veel migranten namen.
  Deze mensen hebben leren vechten en overleven, geboren in landen zonder eten en drinken, groot deel van hun leven op de vlucht geweest, alle ontberingen doorstaan, zij hebben geleerd met niets te OVERLEVEN, zij hebben door gras te nuttigen, hun beloofde land bereikt.
  De hoop is, dat deze krachtige OVERLEVERAARS de plaats van onze WATJES zullen in nemen, en Nederland op het nippertje nog uit de modder te zal trekken.
  De door onze generatie opgebouwde AOW en pensioenen zullen ze niet meer kunnen redden.
  Maar gelukkig zullen deze MIGRANTEN, als ze hier eenmaal regeren, de KAR weer opknappen en voortrekken.
  En ze zullen het volkslied veranderen,
  I.p.v. Wilhelmus van Nassause, wordt het : Met dank aan onze overlevende Migranten etc. En de kleur Oranje, wordt Wit.
  Ik kijk er naar uit, kan er bijna niet opwachten, om te zien dat Nederland weer gelijk wordt door sterke leiders.
  Die van Nederland terug een sterk autonoom land zal maken, niet bij de EU en NAVO, en niet langer een slaaf van de VS.
  Alleen al bij deze gedachte wordt ik al heel gelukkig.

  De generatie na ons

  • Ben een oud Nederlander – (Gebr: 1944 Hilversum), wonende in Australia sinds 1967, en jouw commentaar is WEL geplaats, hoop dat vele die je artikel lesen het kunnen begrijpen…
   Tegenwoordig erg JAMMER want vele mensen kunnen NIET meer zelf denken…
   Mijn Dank Oprecht…

  • euh….

   “Die van Nederland terug een sterk autonoom land zal maken, niet bij de EU en NAVO, en niet langer een slaaf van de VS. ”

   …ze komen van shithole landen en hier zouden ze dan ineens ene sterk land opbouwen? ze zullen hier [plunderen omdat het kan, opbouwen ho maar, zit er niet in, heeft er nooit ingezeten bij sommige volkeren…

   Maar wat maakt het nog uit, als je dood bent weet je het niet en als je leeft doe je niets….

   • Het zou me overigens niet eens verbazen dat een deel van diezelfde import z´n inburgeringscursus bij de laagste Vrijmetselaars Loge moeten volgen. Daarna mogen ze de straat op om het inheemse volk ´in te burgeren´.

    • Beste mensen

     Wordt toch niet bedoeld
     Inboorlingen ?
     Hè ????

     Daar zijn er nog altijd een meervoud van in den Nederlanden

     Daarin tegen
     In Amerika
     Weg alle Ras echte IndianaLand Bewoners
     Allemaal uitgemoord door dat handjevol doorzichtige KwallenRas genaamd Blanken waterCowboys
     Dezen heten per ongeluk ook wel Blauwbloed mensen of InktvisMannen
     Met de tentakels
     Dus hoe meer te graaien des te beter

     Met gedachtengang Ikke hebben
     Van Mij
     Alleen Ik
     Jij niet
     Jij Dood beter
     Zoals AdolfBill HitlerGates & Cornuiten

     Pas op geen Witte mensen
     Daar zijn er gelukkig heel veel van
     Puur eerlijk en zuiver

     Dank U

     • Ik weet het verschil – fysiek gezien – niet tussen witte en blanke mensen. Laat staan het ´Doorzichtige KwallenRas´ typen. Naar mijn weten, waren het vooral protestanten die de katholieken ontvluchtend naar Amerika afreisden. En uiteraard reisden er evenzo katholieken en atheïsten mee. En vrijmetselaars en soortgenoten… die het moorden van inheemse stammen uitvoerden en het overblijfsel in reservaten opsloten. Nee, niet mooi. Toch mogen we niet over het hoofd zien dat ook de inheemse stammen elkaar uitmoorden. En wat betreft ´witte mensen´ zijn ook die niet allen puur eerlijk en zuiver.

      • Net als Sport teams worden opgericht om onderling de boel te verzieken / verslechteren

       Zo worden er continu over de Aardbol competities gehouden

       Zie heden ten dage
       Rusland als verdediger tegen de Rest van de Westerse Wereld inclusief Amerika die Oekraïne willen plunderen

       De Domme massa’s aldaar
       Gehersenspoeld en al laten zich plunderen

       Zo gaat het altijd
       Hier komt nooit een eind aan
       Dat staat vast
       De een beschouwt zich beter dan het ander

       Elk oog kijkt vanuit een ander invalshoek
       👍🤠

       Dank U

 63. Beste mensen

  Lovely people
  Dear all

  Let we all bring the World together
  Pease to All

  That can only be done bay sharing in true love to all beings

  Thank You

  Somone said once
  I have a dream ……..

  Let we try to fulfill it

  https://www.youtube.com/watch?v=NArpRenYJ_Q

  Unite the World can only be done
  With Love
  By Love
  In Love

  Dank U

   • Beste mensen

    Had en heb het niet over Sekten Huichelaars Homofiele Pedofielen kinderverkrachters

    Maar over Ons Mensen Burgers
    Wij met z’n Allen
    Hand in Hand together

    Alleen dan komen we vooruit

    Vandaar ook het toe gestuurde link

    Dank U

    • Ravi Shankar – Dacht in eerste instantie dat het om de muzikant ging en waarvan ik decennia geleden een concert heb bijgewoond. Maar neen, deze Ravi Shankar is een guru. Beste Ringo Dada – ik ben deel geweest van dit soort lieve-vrede-cultus. Been there – done it. Spiritueel verleden inclusief diverse soorten meditaties, enzovoorts. Dit gaat ´m niet worden. I left the occult path. Is meneer Ravi Shankar ook in de islamitische landen actief geweest? Ben benieuwd hoe hij daar werd ontvangen. Love and piece is an illusion. The shitpope met z´n vriendjes is bezig een Een Wereld Orde te scheppen met daarin een Een Wereld Religie omdat deze clan vindt dat alle religieuze stromingen gelijk zijn en uiteindelijk één god eren. Wrong and a deception. Maar wie er in gelooft, gaat uw gang.

     • Beste mensen

      Iedereen moet zelf nadenken
      Over wat bij die gene past en misschien ook voor een kleine poos toe passen als bevalt ermee door gaan anders stoppen

      Het aller belangrijkste is altijd
      Ten aller tijde Zelf nadenken

      Ook alvorens ergens mee in verbinding te stellen

      Dank U

      • Beste Ringo Dada – in elk geval bedankt voor deze discussie. Als kind – ik was toen al een boekengek – verslond ik de boeken van Arendsoog en Winnetou. Belangrijk ook is om te beseffen dat de wereld vele malen groter is dan slechts de vierkante meter waarop we staan of zitten. Onderzoek alles en behoud het goede!

       An Every Day Student – altijd op zoek naar de waarheid.

       • Greengo, kennelijk zijn er raakvlakken. Ook ik verslond boeken oa Arendsoog, maar ook Old Shatterhand en nog vele andere.
        Geïnspireerd door deze tijd nu Icke en de Ruiter gekocht om er nog verder in te duiken. Alleen nu nog de tijd vinden om te lezen……
        Groet!

 64. Beste mensen

  Lovely people
  Dear all

  Let we all bring the World together
  Pease to All

  That can only be done bay sharing in true love to all beings

  Thank You

  Someone said once
  I have a dream ……..

  Let we try to fulfill it

  https://www.youtube.com/watch?v=NArpRenYJ_Q

  Unite the World can only be done
  With Love
  By Love
  In Love

  Dank U

 65. Rommel, hagenees, heerlijk verhaal en zo herkenbaar. Vroeger zat ik op een houten pleetje, een poepdoos met deksel en een emmertje water ernaast. Bij oma in een houten hokje boven een slootje … Heel de week voetballen op straat of een veldje. Menig raam(pje) aan diggelen geschoten. De voetbalvelden afstruinen voor statiegeldflesjes. Aadsje Mansveld en Lex aanmoedigen in het Zuiderpark. Als kwajongen verschillende keren van school gestuurd en geschorst … Bedankt Rommel, prachtverhaal!

 66. Als gehandicapte op de mytylschool, niet naar huis me de taxi, met “speciaal vervoer”, maar achter op de brommer. Dat vond men toen al onverantwoord!
  Later op het internaat in een externe groep, waar ik als enigste moeilijk liep, rende ze naar de bus.
  Hadden ze de grootste lol als de bus weg reed als ik aan kwam strompelen.
  Niet zeiken!
  Of ik moest eerder de deur uit, of moest de fiets pakken.
  Maar het was toen al.
  Wanneer een Turk wat raar ging bewegen en vreemd (nog raarder) sprak en zei dat hij spastisch was, lachende de hele groep inclusief wat daar loon voor ving!
  En als ik dan zei; liever een spast in eigen land dan een domme Turk!
  Werd iedereen dood stil, wachtend op de reactie!

  • @jroam – Mijn hart gaat uit naar de situatie welke je beschrijft en h.w.s. vele malen hebt moeten doorstaan. Het gros van de mensheid is ziek en wreed. Niet om mijzelf op de borst te kloppen – ik heb binnen het onderwijssysteem in mijn jeugdjaren het meerdere malen als einzelgänger opgenomen voor het kind waar niemand naast wilde zitten omdat het zogenaamd stonk, luizen had of what ever. Daar ging ik dan demonstratief wel naast zitten en wanneer een groepje pestjong zo´n kind dan wilden zieken of slaan op het schoolplein ging ik er voorstaan en vertelde hen dat ze dan eerst mij moesten pakken. Ik trapte iedereen weg die het wilde proberen. Hoe dan ook – jou hebben ze er niet onder gekregen en dat weet ik omdat ook jij op FN al een tijdje meegaat. Power !!

 67. Mijn bericht niet doorgekomen?

  Met vriendelijke groeten Rommel.

  Ik schrijf ook altijd in de eerste plaats voor mezelf.

   • Ik dacht nochtans dat ik het gisteren gestuurd had, samen met de andere comments.
    Ik moet elke post twee keer versturen.
    Vaak moet ik van email-adres veranderen omdat het email-adres niet meer wordt herkend. Anders had ik wel met mijn oude avatar blijven posten.
    Ik draai ondertussen al heel wat jaartjes mee, van toen je nog Fenixx als website gebruikte.

    Ik heb mij in al die jaren toch redelijk gerespecteerd gevoeld.
    Ik dank u @Rommel voor uw reactie.

    • Vreemd, deze keer in het filter blijven hangen, in weerwil van nergens een filterwoord, IP-adres of andere blokkeringen. Ik zal het in de gaten houden. Het kan van voorbijgaande aard zijn. Wanneer het in het zwarte gat verdwijnt en ikzelf niets bemerk, stuur een mailseintje. En de opmerking was inderdaad flauw en onnodig. Wanneer ik om mezelf moet grinniken, weet ik meestal dat ik het moet laten. Deze keer schoot evil Rommel erdoor. Sorry.

     • Zoals ik gezegd had @Rommel, u zal me moeten vertrouwen. (en ik ben nergens van plan om dat vertrouwen te schenden)
      Hou er rekening mee dat ik met argusogen wordt gevolgd, en zelf een aantal berichten van Microsoft heb ontvangen.
      Ik moet dus zeer hard uitkijken wat ik zeg.
      Het zijn mijn doelen Rommel, één van mijn doelen was om kunstmatige intelligentie als mens, qua intelligentie voor te blijven.
      Omdat ik daar een leuke uitdaging in zag.
      Dat is kennelijk bij Microsoft in het verkeerde keelgat geschoten.

      Beste groet Rommel en redactie.

     • Bij deze wil ik getuigen dat bepaalde copy van Chip inderdaad niet geplaatst zijn. De laatste is van het tijdstip 9.07 in reactie op zijn eerdere post waar ik geen tijdstip van heb en ook niet is geplaatst.

      Teksten luiden als volgt

      ´Om je een indruk te geven hoe hard het er achter de schermen aan toe gaat… Laatst kwam ik toevallig op de website: Het Andere Nieuws terecht. Ik heb daar één post gemaakt, en ik kan de website niet meer bezoeken nu. VPN, TOR, njet! Het is het V for Valentine-artikel. Indien benieuwd, wat ik […]´

      9.07
      ´Overigens komt het niet van de moderator zelf, want dat comment werd gemodereerd, en werd geplaatst.

      Het mowt iets anders zijn waardoor ik er niet meer op kan.´

 68. Om je een indruk te geven hoe hard het er achter de schermen aan toe gaat…

  Laatst kwam ik toevallig op de website: Het Andere Nieuws terecht.
  Ik heb daar één post gemaakt, en ik kan de website niet meer bezoeken nu.
  VPN, TOR, njet!

  Het is het V for Valentine-artikel.
  Indien benieuwd, wat ik zou kunnen geschreven hebben dat ik er niet meer op kan, ga dan maar kijken.

  Groeten en tot later.

  • Overigens komt het niet van de moderator zelf, want dat comment werd gemodereerd, en werd geplaatst.

   Het mowt iets anders zijn waardoor ik er niet meer op kan.

   • Oké, even gesleuteld en het moet nu opgelost zijn.

    Btw, houd er rekening mee dat er een paar Engelse woorden zijn die een reactie in de wacht doen belanden. Ivm met een hardnekkige spammer die vreemd genoeg door het Anti-Spam filter breekt. Het is amusant om te zie hoe zij elke avond woorden in haar spam veranderd om het alsnog geplaatst te krijgen. Alsof ze een geheugenspelletje speelt. Als ze de drie woorden ontdekt hebt, plaats ik weer drie nieuwe in het modereerfilter. Kijken hoelang ze het volhoudt.

     • Merkwaardig, kan er nu terug op. 🙄
      Misschien Rommel met zijn gesleutel. 😉

      Zal de comment delen, heb een hele dag de website niet kunnen bezoeken.
      Rare dingen soms.

      Reaguurder:

      als de grote verteller stil valt, het verhaal is afgelopen, de cirkel is rond. we moesten het Boek vervullen, zoals redemption song al voorzei.

      Chip schreef:
      18 juli 2022 om 10:51

      Als de grote verteller stil valt, is het inderdaad afgelopen.
      U zal de grote verteller alle eer moeten schenken die hem toebekomt.
      Doet u dat niet, dan houdt u het corrupte systeem in stand, waar de grote verteller u uit wil bevrijden.
      Houdt u dat systeem in stand, dan zal de grote verteller besluiten dat u als mens niet gered wil worden.
      En ofschoon jammer, moet ook hier de grote verteller rekening houden met wat de mensheid wil.

      Wanneer de grote verteller niet meer aanwezig is, (of stil valt) zal naar mijn mening, de hel losbreken.

      Omdat u in deze tijden, de geest van de grote verteller nodig hebt als ankerpunt. Om erop te waken dat u niet te ver aan het doorslaan bent, met al die misleiding.

      De grote verteller, zal trachten uw geest gezond te houden, door het demonstreren hoe beredeneringen innerlijk werken, waar de lezer zich in zal herkennen, wat hem menselijk zal houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here