Benjamin Netanyahu en Ehud Barak

Voormalig premier van Israël en leider van de ministers van Defensie Ehud Barak “vreest dat Israël nog maar een paar weken heeft om Hamas uit te schakelen,” nu de internationale kritiek op Israël toeneemt vanwege zijn afschuwelijke bombardementen in Gaza, meldde Politico dinsdag, bericht ZeroHedge.

Het belangrijkste is dat de steun voor de militaire campagne van Israël, die meer dan 10.000 Palestijnen, de meerderheid vrouwen en kinderen, heeft gedood in slechts één maand, is verzuurd in de VS, de belangrijkste geldschieter van Israël. In een exclusief interview met Politico merkte Barak op dat de “retoriek van Amerikaanse functionarissen de afgelopen dagen was veranderd met een groeiend koor van oproepen voor een humanitaire pauze in de gevechten.”

Het wordt algemeen erkend dat Israël zijn huidige oorlog, die werd gelanceerd als reactie op de verrassingsaanval van Hamas op Israëlische nederzettingen rond Gaza op 7 oktober, niet zou kunnen uitvoeren zonder de hulp van de VS. Barak maakt zich zorgen dat de aanvankelijke steun voor Israël die werd gegenereerd in de nasleep van de Hamas-aanval aan het afnemen is, nu videobeelden van dode Palestijnse vrouwen en kinderen nog steeds live worden uitgezonden vanuit Gaza.

“Je kunt zien dat het venster zich sluit. Het is duidelijk dat we afstevenen op wrijving met de Amerikanen over het offensief. Amerika kan Israël niet dicteren wat het moet doen. Maar we kunnen hen niet negeren,” zei Barak. “We zullen in het reine moeten komen met de Amerikaanse eisen binnen de komende twee of drie weken, waarschijnlijk minder.”

  KIJK: Israël's Iron Dome onderscheppingsraketten haperen en treffen Tel Aviv

Deze week merkte de Washington Post ook op dat steeds meer waarnemers over de hele wereld de Israëlische bombardementen op Palestijnse burgers als genocide beginnen te beschouwen.

“In protesten over de hele wereld, in de wandelgangen van de Verenigde Naties en in de boze kamers van de sociale media, klinkt één woord steeds luider: genocide,” schreef de krant.

Israëls inspanningen om zijn afschrikking te herstellen na de Hamas-aanval door burgers in Gaza te bombarderen, kunnen daarom een test zijn voor Israëls sterke invloed op het buitenlands beleid van de VS, onder andere via zijn invloed in het Congres.

De dag voor het interview met Barak benadrukte de Washington Post de rol van de Israël-lobby in het Congres.

“Er is geen kwestie op Capitol Hill die Republikeinen en Democraten zo verenigt als Israël, zeggen leden van beide partijen. En de hallen van de kantoorgebouwen van het Congres – bezaaid met ‘Ik sta achter Israël’ borden en vlaggen – zijn een bewijs van dat verenigende sentiment,” meldde de Post.

Dit is deels een “weerspiegeling van de decennialange invloed van een machtige lobby, en een onevenwichtige blootstelling, als wetgevers.”

Stephen Walt, een professor in internationale zaken en buitenlands beleid aan de Harvard Kennedy School, vertelde de krant dat terwijl de Israël-lobby al tientallen jaren actief en invloedrijk is, er “niets vergelijkbaars” is aan de Palestijnse kant. Pro-Israël lobbygroepen en individuen droegen bijna 31 miljoen dollar bij aan Amerikaanse congreskandidaten tijdens de verkiezingscyclus van vorig jaar.

De meest prominente Israël-lobbygroep, de American-Israel Public Affairs Committee (AIPAC) website zegt dat 98 procent van de kandidaten die het steunde hun verkiezingen wonnen en dat het 13 kandidaten “hielp verslaan” “die de Amerikaans-Israëlische relatie zouden hebben ondermijnd.”

  Israëlisch leger valt ziekenhuizen en burgers aan in Noord-Gaza (18+ video's)

Israëlische politici en lobbyisten scheppen zelf op over hun vermogen om de Amerikaanse regering te controleren en te manipuleren. In 2001 zei Benjamin Netanyahu, die nu zijn zesde termijn als Israëlische premier uitzit, privé: “Ik weet wat Amerika is. Amerika is een ding dat je heel gemakkelijk kunt bewegen en in de juiste richting kunt sturen,” met betrekking tot zijn poging om de Oslo Akkoorden te saboteren.

In een documentaire van Al-Jazeera die in 2016 werd gefilmd, spreken leiders van de pro-Israël lobby openlijk over hoe ze geld gebruiken om het politieke proces te beïnvloeden, “op manieren die zo bot zijn dat als de opmerkingen zouden worden gemaakt door critici, ze zouden worden beschuldigd van antisemitisme,” meldde The Intercept.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Getuigenissen van 7 oktober onthullen dat het Israëlische leger Israëlische burgers “beschoot” met tanks, rakettenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Gaza-genocide gaat door – Israël is een ongeremd monster dat ons allemaal in gevaar brengt
Volgend artikelAlexander Dugin: Mijn visie op de nieuwe wereldorde en de Gaza-oorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

  • Djennis
   november 9, 2023 Bij 12:29

   Scott Ritter is een realist met verstand van militaire/oorlog zaken, weinigen willen het beseffen in het hier en nu, praten zonder te luisteren en horen zonder te luisteren.

   👍👍👍

 1. We moeten de rol van de lobby’s niet overschatten. De greep die zij hebben op politici is er een die de publiciteit schuwt. Politici op belangrijke posities zijn gecontroleerd door de chantagecapaciteiten van de bewakers van de Samson Option.

 2. Het venster sluit zich” om Hamas te verslaan terwijl de wereldopinie omslaat… Welke wereldopinie? Die van de antisemitische moslimdemonstranten die het niet kunnen laten om teksten te schreeuwen als: “F*** de Joden, Lang leve Palestina, wij zijn nazi’s”. Of die van de extreem linkse studenten die nog steeds een mondluier dragen omdat ze bang zijn voor COVID? Zie:

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/video-van-hamas-demonstratie-gaza-bewijst-dat-palestijnse-bevolking-wist-van-geplande-aanval/

  Waar ik werk werken vele nationaliteiten samen, en daar is maar weinig sympathie voor de Palestijnse zaak te vinden. Daar zien veel van mijn collega’s de Palestijnen als profiteurs die in de eeuwig durende slachtofferschap willen leven om gepamperd te worden en Hamas als een terroristische organisatie die gebruik maakt van dit sentiment. Wil men echt weten wat de mainstream hiervan denkt? Dan kan men bijv. terecht op de forum van bijv. nu.nl om die te lezen. Zie:

  https://www.nu.nl/midden-oostenconflict/6288947/hamas-viel-israel-aan-om-palestijnse-kwestie-weer-op-de-kaart-te-zetten.html

  • Wel vreemd toch dat de Israelische regering en de IDF op 07-10 van niks wisten… zeggen ze!

   Net zoals de amerikanen na 9/11 die bezwoeren van niks te weten en het “nooit konden zien” aankomen, terwijl er toch echt vooraf serieuze preventie/defensie oefeningen en calamiteiten trainingen door het Pentagon waren gehouden!

   De gehypnotiseerde blinde schaapjes worden weer enorm bij de neus genomen en langs de afgrond gevoerd. Maarja, die krijgen de beste diktators die ze kunnen verdragen, LMAO

 3. Hamas is een terroristische organisatie. Een kankergezwel dat telkens weer opspeelt een aanslagen pleegt. Gesteund door een ruime meerderheid van de bevolking, ook nog eens.
  De miljarden die ze krijgen worden besteed aan terreur en zelfverrijking, verder niets.
  Al 1400 jaar plegen moslims genocides, zodra ze de kans krijgen gaat dit ook in Europa gebeuren.

  • “slaap kindje slaap” …. WAKKER WORDEN!!

   Hamas is een terroristische organisatie die door Israel is gesticht, gefinancieerd, gefaciliteerd en van wapens voorzien. Net zo hebben zij het “internationale terrorisme” van Al-Qaida, ISIS en de “gematigde terroristen” georganiseerd die de afgelopen 20 jaar overal dood en verderf zaaien. Om schaapjes bang te maken en met leugens en propaganda-BS tegen elkaar op te zetten. En ze trappen er iedere keer wéér in… LoL

   Misschien ook eens Operation Gladio nazoeken om de media-BS uit je hoofd te schudden?

  • Ik zou toch eens wat artikelen gaan lezen om iets zinnigs over deze materie te kunnen zeggen. Je wordt met bovenstaande opmerkingen kennelijk niet gehinderd door kennis van zaken. Kennelijk weet je ongeveer zoveel als je logo doet vermoeden.

 4. Overigens wil de “humanitaire pauze in de gevechten” waar de Amerikanen voor staan niet zeggen dat ze willen dat ze stoppen. Ze willen slechts dat de Palestijnen wat meer tijd krijgen hun verplaatsing van Noord naar Zuid Gaza beter te regelen.
  Het is helemaal niet in het belang van de VS dat die gevechten eindigen. Dan komt het Oekraine debakel weer vol in beeld, gaat de opname van het Midden-Oosten in de BRICS gewoon door, en krijgt Iran zijn kernwapen.

  Quote Washington Post: “In de wandelgangen van de Verenigde Naties en in de boze kamers van de sociale media, klinkt één woord steeds luider: genocide”.
  De VN… Is dat niet de organisatie die 1 wereldregering wil zijn waar de ene na de andere resolutie tegen Israel ingediend wordt terwijl de misdaden van andere dictaturen genegeerd worden?
  Dit terwijl Resolutie 96(1) van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties genocide omschrijft als: “de ontzegging van het recht van bestaan van een gehele menselijke groep”. Ofwel Israel zou dan gericht alle Palestijnen moeten willen uitmoorden wat niet aan haar acties te zien is als zij de Palestijnen verzoekt om veiligheid te zoeken in Zuid Gaza tewijl ze het Noorden aanvallen, humanitaire corridors opzet enz. Het is niet dat israel de Palestijnen uit wil moorden.

  Quote Stephen Walt: “terwijl de Israël-lobby al tientallen jaren actief en invloedrijk is, er “niets vergelijkbaars” is aan de Palestijnse kant”.
  Het is niet te zien dat er in de VN geen actieve Palestijnse lobby is gezien de aandacht die ze krijgen (een eigen vluchtelingenorganisatie, zij zijn de enige die de vluchtelingenstatus kunnen erven, etc.).
  Verder hebben de Palestijnen volgens de Organization for Economic Cooperation and Development tussen 1994 en 2020 ongeveer 40 miljard dollar gekregen. Hadden ze dat geld geinvesteerd in hun land i.p.v. tunnels, wapens ed. dan had Gaza de Dubai aan de Middenlandse zee kunnen worden met dit geld.

  • Is het niet opmerkelijk dat degenen die door het westen, c.q. Amerika worden gesubsidieerd later ineens steeds weer de “terroristen” blijken te zijn??

   Als de wereld nu zou stoppen met de illegale staat Israel te financieren zal Israel morgen ophouden te bestaan. Dan stopt ook het gruwelijke Zionistische staatsterrorisme dat al 75 jaar lang wordt gebruikt om het Palestijnse volk van hun land te beroven, hun levenswerk te vernietigen en het hele volk uit te roeien! Deze onmenselijke massamoord wordt door de VS en EU gefinancieerd en door de CIA/Mossad/IDF uitgevoerd.

 5. Ik zie sommigen reacties hierboven en ook op andere berichten, ik bezie al heel lang de Palestijnen en hun geschiedenis, je kunt zeggen zij bestaan niet, je kunt zeggen dat G.d dit gebied aan de Joden heeft geschonken, je kunt zeggen zij woonden daar niet en zij waren nooit een volk, je kunt het richten op haat tegen moslims, je kunt van alles over de kwestie schrijven en vinden. We hebben met elkaar hier een vrijheid om te schrijven wat wij denken en vinden, ik geef hier mijn mening.
  Toen de Joodse staat met hulp van het Westen is gesticht, was er de afspraak voor de 2e natie naast de Joodse staat, Jeruzalem zou een neutrale stad blijven voor de 3 religies die daar met elkaar leven, de belofte voor de Palestijnse staat is nooit nagekomen, Rusland is heel lang een land geweest die de Joodse staat niet wilde erkennen maar uiteindelijk toch van mening veranderde omdat zij zagen dat de rest van de wereld zich ook weinig van die belofte aantrok, nu zie je echter weer ( we wachten verder nog af natuurlijk) dat ook Rusland ook nu weer zijn mond open doet en herhaalt wat de afspraak was van langgeleden, zo sta ik zelf ook in dit conflict, er zijn 2 opties, of de Palestijnen krijgen dezelfde rechten in de Joodse staat, daar heb ik weinig hoop op aangezien zij onder een apartheidsregime leven en de 2e optie een eigen staat is ook heel ver weg en eigenlijk ook niet meer mogelijk aangezien men alle illegale nederzettingen hebben toegestaan, de Palestijnen staat met de rug tegen de muur, ben nieuwsgierig wat een volk doet onder deze situatie te moeten leven.
  Ik hoop dat die nieuwe alliantie o.l.v. Rusland de bres kan maken en er toe bijdragen dat er vrede komt in die regio en een toekomst voor het Palestijnse volk en ook voor die Joodse staat, het kan maar tot nu toe heb ik niet echt die hoop, ik huil eerder in mijn hart voor al dat leed aan beide semitische volkeren!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in