Pixabay

Migreren noemen ze dat met een technisch woord. Wanneer je site naar een nieuwe server of in dit geval cluster overgebracht wordt.

Gisteren kreeg ik van de Dreamhost kabeljongens een mailtje met dit bericht,

“Om te voorkomen dat uw site down gaat of niet beschikbaar wordt, willen wij
een gratis hoffelijkheid migratie naar ons nieuwste DreamPress cluster aanbieden. Dit is een nieuw cluster dat nieuwe hardware bevat met betere prestaties. De
migratie zal resulteren in een korte periode van downtime terwijl alles overschakelt
en er zal een nieuw IP aan uw domein toegekend worden.”

Wauw, nieuwe hardware met beter prestaties. Gratis! En deze keer was er geen “misschien” in het verhaal. Er verscheen een traantje van geluk in mijn ogen. Lang gewacht en stil gezwegen, nooit gedacht en toch gekregen. God bestaat. En momenteel zit ik op zijn schoot. Voor hoelang het duurt.

Maar natuurlijk hangen er altijd slangen in de boom. Mij werd gevraagd welk tijdstip het beste uitkomt, aangezien zo’n onderneming enige tijd in beslag neemt en de site intussen een tijdje plat gaat. Rond 04:00 in de morgen heeft Frontnieuws de minste bezoekers, dus die tijd werd het.

Nou zit het zo. De Nieuwsbrief gaat elke ochtend omstreeks 00:00 in verzending, naar bijna 19.000 abonnees. Er is een maximum aan Nieuwsbrieven die in een bepaald tijdslimiet verzonden kan worden. Het gaat dus in salvo’s dat momenteel met de huidige abonneebestand een totaal tijdsbestek van ongeveer 14 uur eist. 04:00 ging de migratie van start met daarbij de verandering van IP-nummer. Vanaf dat tijdstip zijn de verzonden Nieuwsbrieven gebounced en in mijn redactiemail teruggekaatst. Vandaar dus dat het overgrote deel van de nieuwsbrieven niet op zijn bestemming is aangekomen.

Sorry, dat had ik niet ingecalculeerd. Na ruim zes jaar bloggen ontdek ik nog steeds mysteries en kom regelmatig voor verrassingen te staan wat het internetgebeuren me nu weer als verrassingspakketje voor me neus schotelt. Maar dat maakt het misschien juist wel zo interessant. Ieder geval ga ik deze struikelsteen in de loop der dag wegschoppen en zal de Nieuwsbrief naar behoren bij de abonnees aankomen die wat verderop achter in de rij staan.

Verder hoop ik dat de migratie geen verdere uitdagingen in mijn gezicht gooit en de hickups bij extreme bezoekersaantallen nu verleden tijd zijn.

Met vriendelijk groet,

Rommel


Een Rampzalige Update

Vorig artikelHeim ins Reich
Volgend artikel“De telefoon blijft maar rinkelen” – De ultrarijken van de wereld kopen in paniek bunkers voor Doomsday
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

19 REACTIES

 1. Also het via Facebook verzonden word kjjk maar got want dear mag je ‘re waarheid nite van zeggen en zeker al het over ‘re grootste smeerbal,klootzak,leugenaar is ‘re nieuwe Hitler dog je gunmen zeggen maar Dan over ‘re gehele wereld.

 2. Beste meneer Rommel
  Hartelijk gefeliciteerd met jullie nieuwe en “ veiliger plek “ op het world wide web.
  Ik heb geen verstand van computers maar ik hoop dat jullie zonder censuur tot in lengte van Jaren verslag kunnen blijven doen zoals dit nu gebeurt. Met jullie nieuwe “ plekje”
  Het is steeds een openbaring om “ de andere kant van het nieuws “ te lezen en ( vaak veel later ) een summier stukje vaak nog verdraaid of veranderd naar de mening van de MSM van jullie nieuwsite , elders te lezen!
  U voorziet ZEKER IN EEN BEHOEFTE, want de oude kanalen liegen/ en moduleren/er op los en doen geen onderzoek meer. Het is allemaal koekoeks één zang.
  Zonder uw kanaal kun je jezelf geen oordeel vellen.
  Fijn dat u zo divers bericht
  DANK‼️🇳🇱

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in