Al die visuele oorlogstaferelen die ik op het net tegenkom en niks mee doe omdat er naar mijn idee geen interessant verhaal aankleeft, of überhaupt een verhaal heeft, krijgen hier dagelijks een stekkie op FN. Het staat u vrij om in de reacties zelf videolinken te plaatsen.

Het Russische leger heeft aanvallen uitgevoerd op verschillende vliegvelden en munitiedepots van de Kievse strijdkrachten, kondigde het Ministerie van Defensie op 27 juli aan.

“De Russische strijdkrachten voerden geconcentreerde aanvallen uit met langeafstandsprecisiewapens vanuit de lucht en vanaf zee tegen de vliegvelden, commandoposten en ontplooiingsplaatsen van het Oekraïense leger, assemblagewerkplaatsen en opslagplaatsen voor drones vanaf zee, en ook raketten, bewapening en militaire hardware die vanuit Europese landen en de Verenigde Staten werden geleverd”, zei de woordvoerder van het ministerie, luitenant-generaal Igor Konashenkov.

De woordvoerder voegde eraan toe dat het doel van de gerichte aanvallen was bereikt en dat alle aangewezen doelen volledig waren vernietigd.

Het Russische ministerie van Defensie kondigde ook aan dat het Russische leger meer Oekraïense aanvallen in de richtingen Donetsk, Krasny Liman en Zuid-Donetsk had afgeslagen.

In de richting van Donetsk sloeg de Russische Yug Group of Forces negen aanvallen af in de buurt van Avdeevka, Maryinka en ten noorden van Kirovo. De groep richtte zich ook op Oekraïense eenheden in de buurt van Vesyoloye, Bogdanovka, Predtechino, Dyleevka en Novgorodskoye. Bovendien werd een munitiedepot van de 79e luchtlandingsbrigade van Oekraïne vernietigd door de groep in de buurt van Konstantinovka.

Volgens Lt. Gen. Konashenkov bedroegen de Oekraïense verliezen in deze richting 210 manschappen, een tank, zeven infanteriegevechtsvoertuigen, drie gepantserde gevechtsvoertuigen, twee pick-ups, D-20 en Msta-B getrokken houwitsers en een AN/TPQ-50 anti-batterijradar van Amerikaanse makelij.

De woordvoerder voegde eraan toe dat Russische troepen in deze richting de afgelopen twee dagen ook vier aanvallen van Kievse troepen in de buurt van Klesjtsjevka hebben verijdeld. Meer dan 120 Oekraïense troepen, twee tanks, vier infanteriegevechtsvoertuigen, twee gepantserde personeelsvoertuigen en een Kozak pantservoertuig werden daar vernietigd.

Ondertussen sloeg de Russische Tsentr Group van strijdkrachten in de richting van Krasny Liman een aanval van de Oekraïense troepen af in de buurt van Chervonaya Dibrova. Tijdens het gevecht werden meer dan 15 Oekraïense manschappen, een infanteriegevechtsvoertuig en een motorvoertuig uitgeschakeld.

De groep voerde ook lucht- en artillerieaanvallen uit op verzamelingen van Kievse troepen in de buurt van Nevskoye, Torskoye en Serebryanka.

Kievse troepen verloren 185 manschappen, drie gepantserde gevechtsvoertuigen, drie pick-up trucks, twee D-30 getrokken houwitsers en een Gvozdika gemotoriseerde houwitser in deze omgeving, zei Lt. Gen. Konashenkov, eraan toevoegend dat een munitiedepot van de 100ste Territoriale Verdedigingsbrigade van Oekraïne in de buurt van Yampol ook werd vernietigd.

De woordvoerder onthulde ook dat de Tsentr Group strijdkrachten sinds 23 juli tot 12 kilometer langs het front en 3 kilometer diep is opgerukt in de buurt van Sergeevka.

In de richting van Zuid-Donetsk sloeg de Russische Vostok Group een aanval af van de 35e Mariniersbrigade van Oekraïne in de buurt van Urozhainoye. 16 Oekraïense manschappen werden gedood en twee gepantserde gevechtsvoertuigen werden vernietigd.

De groep richtte zich ook op verzamelingen van manschappen en uitrusting van Kievse troepen in de buurt van Ugledar en Makarovka, en onderdrukte een Oekraïense sabotage- en verkenningsgroep in de buurt van Staromayorskoye.

De situatie in andere richtingen, volgens de verklaring van het Russische ministerie van Defensie:

In de richting Zaporozhye heeft de vijand, na het mislukken van het AFU-offensief ten noorden van Rabotino (regio Zaporozhye), waarbij tot drie bataljons tactische groepen van de strategische reservebrigades betrokken waren, na zware verliezen te hebben geleden, ’s nachts zijn gevechtscapaciteit hersteld en geen actieve acties ondernomen.

Als gevolg van acties van de operationeel-tactische en legerluchtvaart en de artillerie zijn Oekraïense eenheden getroffen in de buurt van Belogorye, Omelnik, Novodanilovka, Orekhov en Pyatikhatki (regio Zaporozhye).

Bovendien werden de acties van 1 Oekraïense sabotage- en verkenningsgroep verstoord in de buurt van Stepanovka (regio Zaporozhye).

De vijandelijke verliezen liepen op tot 280 Oekraïense militairen, 25 tanks, 10 infanteriegevechtsvoertuigen, 3 gepantserde gevechtsvoertuigen, 2 motorvoertuigen, 1 RM-70 Vampire meervoudig gelanceerd raketsysteem van Tsjechische makelij en 2 FH-70 houwitsers van Britse makelij.

In de richting van Kupyansk gingen de aanvalsgroepen van het 7e gemotoriseerde geweerregiment van de Zapad Groep van strijdkrachten door met offensieve operaties ten westen van Kuzyomovka (Volksrepubliek Lugansk) en namen ze meer voordelige posities in.

Als gevolg van acties van de operationeel-tactische en legerluchtvaart, en van artillerie, zijn AFU-eenheden geraakt in de buurt van Sinkovka en Timkovka (regio Kharkov), Stelmakhovka en Novosyolovskoye (Volksrepubliek Lugansk).

De vijandelijke verliezen waren meer dan 35 Oekraïense militairen, 3 gepantserde gevechtsvoertuigen, 4 motorvoertuigen, 1 D-20 houwitser, evenals 1 Gvozdika gemotoriseerd artilleriesysteem.

In de richting van Kherson liepen de vijandelijke verliezen op tot 25 soldaten, 3 motorvoertuigen en 2 D-30 houwitsers.

Operationeel-Tactische en Legerluchtvaart, Raket Troepen en Artillerie van de Strijdkrachten van de Russische Federatie hebben 109 AFU artillerie-eenheden op hun vuurposities, mankracht en hardware in 123 gebieden geneutraliseerd.

Daarnaast zijn er brandstofdepots voor de luchtvaart vernietigd in de buurt van Starokonstantinov (regio Chmelnitskiy).

2 radarstations voor het detecteren van P-18 doelen zijn vernietigd in de buurt van Chuguevo en Novopavlovka (regio Dnepropetrovsk).

1 brandstofdepot van de AFU 47e Gemechaniseerde Brigade is geraakt nabij Malaya Tokmachka (regio Zaporozhye).

Luchtverdedigingseenheden hebben 5 projectielen neergeschoten die werden afgevuurd door HIMARS MLRS.

Daarnaast zijn 20 Oekraïense onbemande luchtvaartuigen vernietigd in de buurt van Belogorovka, Kremennaya (Volksrepubliek Lugansk), Gorlovka (Volksrepubliek Donetsk), Vershina Vtoraya, Tokmak en Malye Shcherbaki (regio Zaporozhye).

In totaal zijn er tijdens de speciale militaire operatie 457 vliegtuigen, 244 helikopters, 5.291 onbemande luchtvaartuigen, 426 luchtverdedigingsraketsystemen, 10.966 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 1.140 gevechtsvoertuigen uitgerust met MLRS, 5.636 veldartillerie kanonnen en mortieren, en 11.920 speciale militaire motorvoertuigen vernietigd.

Vastgelopen Leopard 2A6 geraakt door meerdere Lancets

Schiettent: Lancet spietst getrokken tanks

De strijdkrachten van de Russische Federatie hebben een tank van de strijdkrachten van Oekraïne vernietigd (in brand gevlogen) tijdens de evacuatie met behulp van de ZALA Lancet kamikaze-drone in de omgeving van de stad Orekhov in de regio Zaporozhye.

Oekraïense tank wordt eigendom van Russische antitankgracht

Gewonde Oekraïense soldaten worden verzorgd door Russische troepen die hen gevangen namen

Hongarije’s Orban zegt dat westerse waarden 3 dingen betekenen: Migratie, LGBT en Oorlog

Oekraïense schermer gediskwalificeerd omdat hij weigerde handen te schudden met Russische tegenstander

Nog een AFU-pantserkerkhof na volledige vernietiging bij de aanvallen van gisteren

Deze Bradley werd volledig gesmolten door iets groots

Poetin kondigt elk 50.000 ton gratis graan aan voor veel Afrikaanse landen

Werknemer van Guinese ambassade in Rusland vertelt waarom hij Poetin-shirt draagt

Beroemd Russisch Zoopark-1M tegen-artilerrie systeem helpt Msta-S-ploegen Oekraïense eenheden te vernietigen

In Turkije veegt Russische Beestvrouw de vloer aan met Oekraïners die haar lastig vielen vanwege een tatoeage van Poetin

Khokhols zagen een vrouw op een strand in Turkije met een tatoeage van Poetin en besloten haar te intimideren. Ze hadden alleen niet verwacht dat ze wereldkampioen zou worden in het gevecht SAMBO. Heeft u het resultaat gezien??🤣

Meer vernietigde AFU aan het Rabotino-front (18+)

Geavanceerde Zweedse CV-90 wordt vernietigd door accuraat RPG-schot van Rus die zich verbergt in bosjeslinie

Poetin beantwoordt vragen over AFU-verliezen op laatste dag van offensief

➖ De vijand was in geen van de gebieden van de gevechten succesvol. Het is afgeslagen met zware verliezen.
➖ 39 eenheden, waaronder 26 tanks, werden vernietigd. Verliezen – tot 200 mensen.
➖ Wij zijn ook niet zonder verliezen gebleven, maar het verschil is kolossaal, tientallen keren.
➖ 60% van de uitrusting van de strijdkrachten van Oekraïne werd tijdens de gevechten vernietigd, 40% – door piloten
➖ De Strijdkrachten van Oekraïne gooiden de lichamen van hun doden op het slagveld in de richting van Zaporozhye.
➖ Zonder enige overdrijving kan ik zeggen dat onze soldaten en officieren de beste voorbeelden van massale heldhaftigheid hebben laten zien.
➖ Vandaag zullen onze jongens op mijn bevel staatsonderscheidingen ontvangen in de gevechtszone

Nog een kerkhof van vernield AFU-materieel

Een nieuwe lichting vernietigde AFU-soldaten bemest de velden van Zaporozhye

Verschillende video’s van het front tonen Oekraïense verliezen in Zaporozhye en verschillende andere gebieden, waaronder een Leopard 2 tank van Duitse makelij, een CV90 gepantserd gevechtsvoertuig van Zweedse makelij en verschillende Bradley infanteriegevechtsvoertuigen van Amerikaanse makelij.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

FRONTNIEUWS FILMPSCOOP DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Oekraïens ochtendoffensief ging niet al te best & Ukrop filmt zijn eigen ondergang in loopgraafVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGeprikt, hersenletsel en gemeden door mijn man
Volgend artikelUrsula von der Leyen heeft zichzelf zojuist een ‘Wereldvrede en Vrijheid’-onderscheiding gegeven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

37 REACTIES

 1. mooie boekhouding, indrukwekkend plezierig en pure macht…Russische power en militair inzicht..♥️🇷🇺🇧🇾💪🥊🥊

  • Ben géén voorstander van (ge) vechten……. ben WEL een voorstander van REACTIE op een ACTIE. En als deze mensen (UA) elke keer weer laten blijken dat ze hun verbitterde manier van omgaan met anderen, normaliseren… TJA…… dan kun je dit verwachten.

   WAT EEN VROUW IS DAT ZEG… ze bokst gewoon die vent ook nog ff in elkaar !!

   Super SUMO vecht tactics heeft ze!! Ze laat hun ff een toontje lager zingen…

   En daarna weer lekker zitten….. doooor met de dag….

   Zo is het !!!

   Geweld is nooit goed nee…. maar het LEF dat die mensen (UA) hebben (ook in NL) door hoe ze anderen behandelen is echt te gek voor woorden… het zit hun echt HEEL hoog in de bol…

   HIer bij de AH ook gezien… lieten een hele rij wachten op het pakken van een mandje.. en keken de rij ook nog eens aan met een blik van; wat nou??? Wachten zul je…

   De arrogantie……. echt te gek!

 2. Russische strijdkrachten zijn echt badass.

  Hulde aan Putin voor het verstrekken van graan aan de meeste behoevende landen. Hierdoor voorkomt hij een hongerdood van vele Afrikanen. Nadatvde Afrikanen welvoed zijn en op krachten kunnen ze weer de oceaan oversteken om hier uitkering te krijgen en onze dochters te bezwangeren.

  • Ja dat vond ik ook imposant nieuws dat hij aan zes afrikaanse landen gratis graan verstrekt maar ook nog het daarnaartoe brengt gratis. Een man met een goed hart.

    • Europa dat is een volk van meelopers ven de elite wij hebben het kunnen zien met het zogenaamde gift spuiten de elite werden steeds rijker maar zij gingen niet dood maar wel de dom oren die hun arm uitstaken om een giftspuit te mogen ontvangen en elke spuit leverde de elite 20 euro op ook de artsen en het GGD hebben hun zakken goed gevuld hoe meer doden hoe meer zij verdiende en dat zelfde gebeurd nu in deze smerige oorlog wat door de elite is veroorzaak de oorlog industrie speken goed hun zakken en de nutteloze zijn kanononen voer hoe meer doden hoe rijker dat tuig wordt maar zelf zie je die lafaards in geen velde of wegen , vuile moordenaars zijn het.

  • Wees niet bang dat deze mensen zullen komen. Zij zijn daar gebleven tot aan de honger toe, alle ndere lffe afriknen zijn gevlucht. Putin voed de juiste mondjes. Geen zorgen daarover.

  • Whahaha Sjaa, jij denkt dat die mensen dit als doel hebben?

   Wat voel jij je geïntimideerd zeg…. zo erg…dat je niet eens meer inziet dat we als landje van de kaart gevaagd worden als Rusland en Afrikaanse landen samen gaan werken…..

   Bedenk je wel dat er meer is dan de angst voor gemixte kinderen hé…. ben ik er ook 1 van namelijk.

   Dit is veel groter dan mengen van ras…. gek…

   Dit gaat over het feit dat wij als klein NL landje geen kans maken in de oorlog straks….

   Immigreer jij?? Sla Zuid Amerikaanse landen en Afrikaanse landen en Caribische eilanden en Aziatische landen dan maar over…met je ras angst.. haaa!!

  • Denk je nou echt dat mensen die in (tropische) landen wonen waar de lekkerste fruit aan bomen groeit en de lekkerste vis in de helder blauwe zeeën te vinden is…en de meest zuivere lucht inademen tussen bergen en watervallen.. dit willen inruilen voor NL ??

   Een land waar NU STRAKS OOK HONGER IS whaaa !! gek !!

   • wat doe je hier dan nog, lee? ga lekker terug naar dat walhalla van je voorouders die daar vandaan komen. de andere voorouders van je, die hiervandaan komen zoals je zegt, die zullen er geen traan om laten als je dit land niet waardeert en vertrekt.
    lekker in een rieten jurkje dansen om je plaggenhut, waar jullie zo naar terug verlangen.
    als je je inzet voor een gezonde samenleving en economie hier, en je je nederlander gaat voelen en je ook zo gaat gedragen, dan vinden we het helemaal prima hè

 3. Graag wat info FN als het kan over de graandeal van Rusland aan diverse Afrikaanse landen door Putin en zijn Russische kabinet, zij doneerden het eten gratis als ik goed heb gelezen want in het verleden lieten de Russen graan doorvoeren en ging het dus helemaal niet zoals wel was afgesproken naar Afrika maar in het geheim naar Europa, mooi gebaar van Rusland en een staande ovatie voor Putin door de Afrikaanse afgezanten, ook is Putin nu weer anderen te slim af en een flinke tik weer richting de Azovjes in Kiev!!!

 4. FN,
  Ik heb zonet het filmpje bekeken van Putin en dat bekeek ik hier, neem mijn woorden terug over die info, jullie hadden het al gepost, mooi trouwens en weer slimme zet van Rusland!

 5. Die Russische vrouw heeft wellicht net zo veel boosheid over oekraine als die oekrainers over de Rusland.
  Politici en bedrijfsleven beginnen de viezigheid en soldaten en burgers gaan elkaar te lijf.
  En in de westerse parlementen staan ze te klappen.
  Ongelofelijk.
  En in de msm zei Zelensky dat aan het front goede resultaten gehaald worden.
  Mafklapper, er zijn honderdduizenden doden !

 6. Hebben jullie dat gevecht nog bekeken op het strand, geen idee wat er allemaal gezegd is hoor tegen elkaar maar de Russin gaat vol in de aanval, ik moet erom lachen maar het is ook wel triest voor iedereen verder op dat strand, maar ja wat zeggen zij tegen elkaar, daar ben ik nieuwsgierig naar, vandaar ook misschien wel die felle reactie!

   • Lee1990,
    dank voor het commentaar, ik hou van de Russen in het algemeen, zij zetten nu even recht wat het Westen pas geleden niet is nagekomen, die Afrikanen moeten dat toch zien of niet, Rusland met die alliantie, laat het maar groeien en vernietig die Nazi’s, zoals Putin toen over Isis zei, we schieten ze wel naar het hiernamaals en naar hun maagden bij de poging om Assad ten val te brengen.

 7. Oekraïense schermer gediskwalificeerd omdat hij weigerde handen te schudden met Russische tegenstander
  =
  Oekraïense schermsTER gediskwalificeerd omdat zij weigerde handen te schudden met Russische tegenstandSTER
  Dit is duidelijk vrouwenschermen.

 8. “Secret diplomatic talks are ongoing between former senior U.S. national security officials and high-ranking members of the Kremlin, a U.S. official directly involved in the talks has confirmed to The Moscow Times,” the Amsterdam-based publication reports.”

 9. In de beelden: het werk van de jongens van het 71st Guards Regiment vandaag in de omgeving van Rabotino. Veel gedode en gewonde soldaten van de strijdkrachten van Oekraïne na de aanval. VIDEO 18+

  https://t.me/RVvoenkor/50077?single
  https://t.me/RVvoenkor/50078?single
  https://t.me/RVvoenkor/50079?single

  Russische aanval UAV’s “Lancet” vernietigen vijandelijke uitrusting (inclusief die ontvangen door het Kiev-regime van NAVO-landen) langs het hele front.

  https://t.me/RVvoenkor/50044?single
  https://t.me/RVvoenkor/50045?single
  https://t.me/RVvoenkor/50046?single
  https://t.me/RVvoenkor/50047?single
  https://t.me/RVvoenkor/50048?single

  Er zijn beelden gepubliceerd van hoe artilleristen van de Brave-groepering het offensief van de vijand in de richting van Krasnolimansk in de Volksrepubliek Donetsk afsloegen

  https://t.me/RVvoenkor/50067

 10. Wat de Oekraïne nu mee maakt dat gaat hier ook gebeuren want daar heeft het volk in Europa zelf voor gekozen en zie nu het tuig in onze regering is al op de vlucht het zal niet meer lang duren dan is koning en koningin van Oranje ook op de vlucht zo het altijd is gegaan eerst een oorlog uitlokken en dan snel weg wezen en de nuttelozen worden wederom op geofferd en bij het opbouwen van het land weer uit gebuit worden want zo is het ook in 1940 gegaan en dat zal nu niet anders zijn. STEM MAAR OP VVD CDA CU OF GROENLINKS PVDA SP dan ben je zeker dat je weer uit gebuit gaat worden , SUKKELS.

 11. zz

  Brood en spelen.
  Graan naar arme landen brengt steun en voorkomt vluchtelingen.
  Niet alleen dat, maar op mondiaal niveau haalt het ook de wind uit de zeilen van USA/Nato/EU

  Tijd dat Poetin Kiev in fietst.
  De legers van Banderastan zijn verslagen; alleen ze weten het nog niet.

  Was net zoiets als de Blitzkrieg van de nazi’s: alle moffen dachten dat het hele leger gemotoriseerd was, terwijl het meeste peerd en wagen was.
  ———-
  Prachtig! Russische raketten op Cuba!
  Al die tijd heeft USA Cuba verarmd; wellicht krijgen de Cubanen nu een beter leven.

 12. Arme, arme jongens. Door een stel psychopaten het slagveld opgestuurd. Laat ze zelf lekker daarheen gaan, Zelensky voorop en aan het handje Biden. De rest kan de weg zelf nog wel vinden denk ik?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in