Al die visuele oorlogstaferelen die ik op het net tegenkom en niks mee doe omdat er naar mijn idee geen interessant verhaal aankleeft, of überhaupt een verhaal heeft, krijgen hier dagelijks een stekkie op FN. Het staat u vrij om in de reacties zelf videolinken te plaatsen.

Volledige versie van de gedurfde Oekraïense SOF Krim-overval waarbij de meesten stierven en gevangen werden genomen

Door het luik – Russische VOG-granaat valt recht in open M113-luik

Ukrop BTR-80 komt de dag redden … Maar een paar tellen later …

Die luchtverdediging van Odessa lijkt niet te werken

Russische speciale vrijwilligerseenheid vernietigt voertuigen van de AFU-commandostaf in Kherson

Shoigu bezoekt Krasmash JSC – Fabrikant van strategische SARMAT-raketten

Minister van Defensie Sergei Shoigu heeft de voortgang van de staatsorder voor defensie gecontroleerd bij de defensie-industrieonderneming Krasmash JSC in het Krasnojarsk Territorium.

Het hoofd van het Russische defensiedepartement inspecteerde de productiewerkplaatsen van de onderneming en het technologische proces van massaproductie van het strategische raketsysteem Sarmat van de vijfde generatie, meldt het Ministerie van Defensie.

Het bedrijf produceert op dit moment de eerste productieraketten, die in de zeer nabije toekomst in gevechtsdienst zullen worden gesteld. In het positiegebied van een van de formaties worden in de laatste fase bouw-, installatie- en inbedrijfstellingswerkzaamheden uitgevoerd aan de eenheden en systemen van silolanceerinrichtingen en de commandopost.

Profeet Zjirinovski slaat opnieuw toe (2019)

Canada biedt zeer innovatieve nieuwe medische hulp voor veteranen

Plaats van concentratie van de vijand vernietigd in Charkov – Nationalistische Gedenkdienst

Zoals gisteren in de regio Charkiv werd gemeld, is de plaats waar de vijand zich concentreerde vernietigd. De regionale openbare aanklager zei dat er een herdenkingsdienst was voor één van de Oekraïense nationalisten die gedood was.

AFU neergeslagen bij Rabotino – Frontlijnverslag

Interessant: Rusland vond de mortier uit tijdens de Japanse oorlog

Op 19 augustus 1904 lanceerde het 3e Japanse leger van generaal Nogi een aanval op het Russische fort Port Arthur op het schiereiland Liaodong. De aanval duurde 6 dagen, maar de Japanners, die 1/3 van hun manschappen verloren, slaagden erin om slechts een paar redoutes in handen te krijgen. Ze groeven zich in en bevonden zich in een dode zone, onze artillerie kon hun posities niet nauwkeurig bestrijken.

Toen wendde de adelborst van de mijnenlegger Sergej Nikolajevitsj Vlasjev zich tot het hoofd van de artilleriewerkplaatsen van Port Arthur, kapitein Gabyat. De toekomstige kapitein van de 1e rang bood de toekomstige generaal-majoor iets aan dat later de eerste mortier ter wereld werd genoemd, hoewel dit ding er niet uitzag als een gewone mortier.

Dit wonder van techniek vuurde zogeheten marine paalmijnen af. Het was de bedoeling om ze met kanonnen af te schieten.
Generaal Stessel verbood echter om drie-inch kanonnen te gebruiken voor experimenten. Maar Vlasjev en Gobyat werden gesteund door de organisator van de verdediging van Port Arthur Kondratenko, die hen toestond 75-mm kanonnen te gebruiken die na de Chinezen waren overgebleven.

Op 9 november 1904 werden 6 schoten afgevuurd vanaf de Vysokaya Berg op de Japanse loopgraven. Drie van de zes mijnen sloegen rechtstreeks in de loopgraaf in. En een paar dagen later werd er al geschoten vanaf 47-mm kanonnen, dezelfde paalmijnen. Vervolg in de video, dit is niet het einde van het verhaal van de eerste mortier.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

FRONTNIEUWS FILMPSCOOP DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Ukrop probeerde Russische FPV-drone te ontlopenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCNN: Poetins strategie om het Westen uit te putten in Oekraïne werpt vruchten af
Volgend artikelPalestijnen spreken de taal van geweld die Israël hen heeft geleerd
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in