Al die visuele oorlogstaferelen die ik op het net tegenkom en niks mee doe omdat er naar mijn idee geen interessant verhaal aankleeft, of überhaupt een verhaal heeft, krijgen hier dagelijks een stekkie op FN. Het staat u vrij om in de reacties zelf videolinken te plaatsen.

Kievse strijdkrachten hebben zware menselijke en materiële verliezen geleden bij hun pogingen om op te rukken in de richtingen van Zuid-Donetsk, Kupyansk, Krasny Liman en Donetsk, aldus het Russische Ministerie van Defensie op 3 augustus.

In zijn dagelijkse briefing zei het ministerie dat de Russische Yug Group acht aanvallen in de buurt van Belogorovka, Berestovoye, Kleshcheevka, Krasnogorovka en Maryinka heeft afgeslagen. Na het afslaan van de aanvallen zette de groep een tegenaanval in en verbeterde de situatie aan de frontlinie bij de nederzettingen.

De Oekraïense verliezen in deze richting bedroegen 380 manschappen, een tank, vijf gepantserde gevechtsvoertuigen, vier motorvoertuigen, twee Krab gemotoriseerde houwitsers van Poolse makelij en een Rapira antitankkanon, aldus het ministerie.

In de richting van Zuid-Donetsk richtte de Russische Vostok Group zich op Oekraïense verzamelingen van manschappen en uitrusting in de buurt van Ugledar, Prechistovka, Makarovka en Staromayorskoye. De groep sloeg ook een aanval af in de buurt van Urozhaynoye.

Volgens het ministerie verloren de Kievse strijdkrachten 175 troepen, een tank, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, twee motorvoertuigen, twee in Amerika gemaakte M777 getrokken houwitsers en een D-30 getrokken houwitser.

In de richting van Zaporozhye waren verschillende Oekraïense samenkomsten het doelwit in de buurt van Orekhov, Malaya Tokmachka, Novodanilovka en Pyatikhatki.

Ten minste 45 Oekraïense troepen, twee tanks, twee motorvoertuigen, een Akatsiya zelfrijdende houwitser en een D-20 getrokken houwitser werden in deze richting geneutraliseerd, aldus het ministerie.

In de richting van Kupyansk voerde de Russische Zapad Group offensieve operaties uit op een breed front en nam voordeliger posities in bij Olshana, Pershotravnyovoye en Kuzyomovka. Bovendien sloeg de groep een aanval af van de 25e Luchtlandingsbrigade van Oekraïne in de buurt van Novosyolovskoye.

Een reeks Russische aanvallen was ook gericht op verzamelingen van manschappen en uitrusting in de buurt van Sinkovka, Petropavlovka, Kotlyarovka en Stelmakhovka.

Volgens het MvD verloren de Kievse strijdkrachten 150 manschappen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, drie motorvoertuigen, een in Polen gebouwde Krab gemotoriseerde houwitser en een D-30 getrokken houwitser.

Ondertussen sloeg de Russische Tsentr Group in de richting van Krasny Liman twee Oekraïense aanvallen af bij Novovodyanoye en Chervonaya Dibrova. Tijdens de strijd verloren de Kievse troepen 30 manschappen, een infanteriegevechtsvoertuig en een gepantserde personeelsdrager. Daarnaast lanceerde de groep een uitgebreide vuuraanval op Oekraïense eenheden bij Grigorovka, Torskoye en Makeevka.

De Oekraïense verliezen bedroegen 110 manschappen, drie gepantserde gevechtsvoertuigen, twee motorvoertuigen en een Akatsiya zelfrijdende houwitser, aldus het ministerie.

In de richting van Kherson verloren de Kievse strijdkrachten 30 militairen, vijf motorvoertuigen en een Msta-B getrokken houwitser door Russisch militair vuur.

Het Russische ministerie van Defensie gaf ook de volgende details over de Oekraïense verliezen:

Operationeel-Tactische en Legerluchtvaart, Raket-troepen en Artillerie van de Strijdkrachten van de Russische Federatie hebben 97 artillerie-eenheden op hun vuurposities, mankracht en militaire hardware in 106 gebieden geneutraliseerd.

Daarnaast is 1 Buk grond-luchtraketsysteem vernietigd in de buurt van Memrik (Volksrepubliek Donetsk).

Luchtverdedigingseenheden hebben 11 projectielen van het HIMARS meervoudig gelanceerde raketsysteem en 2 HARM anti-radarraketten onderschept.

Daarnaast zijn 38 Oekraïense onbemande luchtvaartuigen neergeschoten in de buurt van Novovodyanoye, Rubezhnoye, Nikolayevka, Privolye (Volksrepubliek Lugansk), Dokuchayevsk, Spornoye, Kremenets, Berestovoye, Yevgenovka, Volodino (Volksrepubliek Donetsk), Shirokoye en Lyubimovka (regio Zaporozhye).

In totaal zijn er 458 vliegtuigen, 245 helikopters, 5.468 onbemande luchtvaartuigen, 428 luchtverdedigingsraketsystemen, 11.100 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 1.142 gevechtsvoertuigen uitgerust met MLRS, 5.731 veldartillerie kanonnen en mortieren, evenals 12.038 speciale militaire motorvoertuigen vernietigd tijdens de speciale militaire operatie.

Daarnaast deelden Russische nieuwsbronnen video’s waarop de vernietiging te zien is van een T-64 tank, twee IMR-2 genievoertuigen, een Gvozdika zelfrijdende houwitser en een Strela-10 korteafstands luchtverdedigingssysteem van de Kievse strijdkrachten met Lancet zweefmunitie.  (Via Southfront.)

Oekraïne lanceerde zijn tegenoffensief meer dan acht weken geleden nadat het tientallen miljarden aan militaire hulp had ontvangen van zijn steunverleners in het Westen. Desondanks hebben de troepen tot nu toe zware verliezen geleden en geen noemenswaardige winst geboekt.

Oekraïense mortierstelling wordt naar de hel gestuurd door artillerie van Russische 9e Gemotoriseerde geweer Brigade

Russische 1e Tank Legertroepen vallen AFU 32e Brigade aan in regio Koepjansk en nemen 6 militanten gevangen

LPR Legerkorps valt AFU aan bij Belogorovsk, vernietigt Georgische huurlingen (18+)

Russische aanval legt AFU-vleeswagen en troepenmacht eromheen volledig plat

Simon Pegov lang interview met plaatsvervangend commandant van het Somalische Bataljon – Gevechten in Mariupol en meer

Breng een bezoek aan de Kurganmashzavod-fabriek die de Premier BMP-3 IFV van Rusland produceert

Deze staatsronselaar had geen F’s meer over – Krijgt vuist op kaak

Het leven van een AFU-kannonenvoerploeg

Team BOBR FPV Drone raakt Oekraïense BMP terwijl hij troepen laadt

Nog een Lancet gaat volledig door Leopard 2A6 koepel

Analist Yuri Podolyaka zegt dat Rusland in augustus waarschijnlijk een groter offensief zal beginnen

Buitgemaakte Zweedse CV-90 gaat naar Rusland om te worden bestudeerd of tentoongesteld

Russische strijdkrachten nemen meer AFU-soldaten gevangen aan het front

Ondertitelde beelden van incompetente Oekraïense colonne MRAP’s die uit elkaar wordt geblazen

Hoe de Russische PTKM-1R mijn wordt ingezet

Buitenlandse huurlingen filmden ontmoeting met Russische Su-34 nadat deze AFU-posities bombardeerde

Colombiaanse huurling laat zien wat zijn ‘Oekraïense collega’s’ met hem deden

Ukrop vindt verrassing onder de grond na Russische artillerieaanval

4 nieuw gevangen Oekraïense superstrijders leggen getuigenis af

Betere ondertiteling voor boze AFU-soldaat die de leiding van Kiev bedreigt

Gewonde AFU-soldaat die zijn oog verloor heeft een boodschap voor Zelensky en de regering

Weer een NAVO Iris-T luchtverdediging vernietigd

Twee vernietigde Leopard 2A6’s langs de kant van de weg gedumpt

Meer vernietigde AFU-colonnes blijven branden aan Zaporozhye Front


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

FRONTNIEUWS FILMPSCOOP DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Beter vertaalde versie heroïsche aanval Russische tankbemanning op Oekraïense tank overmachtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOngevaccineerden moeten dit lezen – Het is huiveringwekkend
Volgend artikelVS Verkiezingen 2024 – Twee rechtszaken en één winnaar
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Opnieuw altijd leuk een betrouwbaar overzicht op de feiten vd dag…daar moet je op andere kanalen een hele namiddag gaan kijken..nee bedankt👍

  2. Dat de Russen de lijken tellen kan ik me wel voorstellen, maar wat gebeurd er daarna met die lijken?
    Worden die ter plekke begraven of worden die naar Kiev gestuurd zodat de nabestaanden weten waar ze aan toe zijn?
    Dit is tot nu toe wel een erg onderbelicht thema. Voor de moeders zal het toch wel belangrijk zijn te weten wat er met hun zonen gebeurd (is).

    • De russen documenteren die lijken en sturen ze terug naar Oekraïne, zodat de nabestaanden nog een pension/uitkering kunnen krijgen. Wat uiteraard niet de bedoeling van Oekraïne is omdat ze toch al geld te kort komen. Veel gerekruteerden word ook het Oekraïens paspoort afgepakt en moeten hun soldij delen met hun leidinggevende commandant o.i.d. Als ze dat niet doen gaan ze meteen naar het front “meatgrinder” en komen ze nooit meer terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in