Al die visuele oorlogstaferelen die ik op het net tegenkom en niks mee doe omdat er naar mijn idee geen interessant verhaal aankleeft, of überhaupt een verhaal heeft, krijgen hier dagelijks een stekkie op FN. Het staat u vrij om in de reacties zelf videolinken te plaatsen.

De Oekraïense strijdkrachten hebben de afgelopen 24 uur aan het hele front zware verliezen geleden in mankracht en uitrusting, volgens de briefing van 11 augustus van het Russische Ministerie van Defensie.

In de richting van Kupyansk ging de Russische Zapad Group door met offensieve acties op een breed front en verbeterde de tactische situatie bij Olshana en Pershotravnyovoye. De groep sloeg ook vier aanvallen en tegenaanvallen af van de 32ste, 41ste, 44ste en 67ste gemechaniseerde brigades van Oekraïne bij Novosyolovskye, Sinkovka en Mankovka.

Het ministerie zei dat de Oekraïense verliezen in deze richting 165 manschappen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, twee pick-up trucks, een Krab gemotoriseerde houwitser van Poolse makelij en twee AN/TPQ-50 tegenbatterijradars van Amerikaanse makelij bedroegen.

Ondertussen sloeg de Russische Yug Group in de richting van Donetsk vijf aanvallen af van de 10e Mountain Assault Brigade, de 79e Airborne Assault Brigade, de 59e Gemotoriseerde Geweerbrigade en de 3e tankbrigade van Kievse strijdkrachten in de buurt van Nevelskoye, Belogorovka, Staromikhalovka, Maloilinovka en Veseloye.

Tot 180 Oekraïense troepen, zeven infanteriegevechtsvoertuigen, twee pick-up trucks, een Strela-10 luchtverdedigingssysteem voor de korte afstand, een M109 Paladin gemotoriseerde houwitser van Amerikaanse makelij en twee D-20 getrokken houwitsers werden door de groep vernietigd tijdens de gevechten in deze richting, aldus het ministerie.

In de richting van Zuid-Donetsk verijdelde de Russische Vostok Group een poging tot verkenning door Kievse troepen in de buurt van Staromayorskoye. De groep sloeg ook drie aanvallen af van de 72e Gemechaniseerde Brigade van Oekraïne en de 38e Mariniersbrigade bij Nikolskoye en Urozhaynoye.

Volgens het ministerie werden in deze richting 35 Oekraïense troepen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, twee motorvoertuigen en een D-30 getrokken houwitser vernietigd.

In de richting van Zaporozhye sloeg de Vostok Group drie aanvallen af van de 21ste Gemechaniseerde Brigade van Kievse troepen bij Uspenovka en Rabotino. 60 Oekraïense manschappen, drie motorvoertuigen en een D-30 getrokken houwitser werden tijdens de gevechten vernietigd.

Ondertussen sloeg de Russische Tsentr Group in de richting van Krasny Liman twee aanvallen af van de 68ste Infanteriebrigade van Oekraïne en de 42ste Gemechaniseerde Brigade in de buurt van Novoegorovka en Kremennaya.

De groep neutraliseerde 115 Oekraïense manschappen, drie gepantserde gevechtsvoertuigen en een D-20 getrokken houwitser, aldus het ministerie.

In de richting van Kherson doodde Russisch militair vuur 20 Oekraïense manschappen en vernietigde twee pick-up trucks, een door Amerika gemaakte M777 getrokken houwitser, een D-20 getrokken houwitser en een Gvozdika gemotoriseerde houwitser.

Het Russische Ministerie van Defensie gaf in zijn briefing ook de volgende details:

Operationeel-Tactische en Legerluchtvaart, Raket-troepen en Artillerie van de Strijdkrachten van de Russische Federatie hebben mankracht en militaire hardware in 139 gebieden geneutraliseerd.

Een tijdelijk inzetpunt van buitenlandse huurlingen is geraakt in de buurt van Zaporozhye.

Bovendien zijn vier munitiedepots van de 24e, 43e, 60e gemechaniseerde AFU-brigades en de 108e Territoriale Verdedigingsbrigade vernietigd in de buurt van Toretsk (Volksrepubliek Donetsk), Cherneshina, Liptsi (regio Charkov) en Gulyai Pole (regio Zaporozhye).

Luchtverdedigingseenheden hebben in de loop van de dag twee HIMARS MLRS projectielen onderschept.

Bovendien zijn 16 Oekraïense onbemande luchtvaartuigen neergeschoten in de buurt van Kupyansk (regio Charkov), Lisichansk (Volksrepubliek Lugansk), Artyomovsk, Volnovakha (Volksrepubliek Donetsk), Oreknov en Gulyai Pole (regio Zaporozhye).

In totaal zijn er 458 vliegtuigen en 245 helikopters, 5.654 onbemande luchtvaartuigen, 429 luchtverdedigingsraketsystemen, 11.230 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 1.144 gevechtsvoertuigen uitgerust met MRLS, 5.847 veldartillerie, kanonnen en mortieren, evenals 12.176 eenheden van speciale militaire uitrusting vernietigd tijdens de speciale militaire operatie.

Daarnaast deelden Russische nieuwsbronnen video’s en foto’s waarop verschillende Russische lucht-, raket-, drone- en artillerieaanvallen te zien zijn, evenals enkele recente verliezen van Kievse strijdkrachten, waaronder een gemotoriseerde NTGS Alakran mortier van Spaanse makelij, een Leopard 2 tank van Duitse makelij, een BVP M-80 infanteriegevechtsvoertuig van Solvaanse makelij, een Strela-10 luchtverdedigingssysteem voor de korte afstand, een Bradley infanteriegevechtsvoertuig van Amerikaanse makelij en een CV90 gepantserd gevechtsvoertuig van Zweedse makelij. (Via Southfront.)

Ondanks de zware verliezen aan mankracht en uitrusting tijdens hun recente aanvallen, slaagden de Kievse strijdkrachten er niet in om in welke richting dan ook op te rukken. Toch zal het tegenoffensief waarschijnlijk doorgaan, omdat het regime in Kiev wanhopig lijkt te zijn om voor de winter nog iets te bereiken.

Wow – Douglas MacGregor dropt waarheidsbommen als nooit tevoren

Kolonel en ex-stafchef van Colin Powell zegt de waarheid over de oorlog in Oekraïne

Deze Ursula Von Der Lyin’ uitspraak viel niet in goede aarde

CNN begint nerveus te worden: “Abrams Tanks Maken Geen Verschil”

CIA-hoofd Michael Morell geeft inzicht in psychopathische denkwijze van Amerikaanse Deep State-criminelen

Soldaten van Special Forces “Osman” vertellen RIA Novosti over hevige gevechten in Zaporozhye

Soldiers of Special Forces “Osman” vertellen RIA Novosti over hevige Zaporozhye gevechten

CNN’s geïmproviseerde opiniepeiling over Oekraïne gaat de mist in

Grappigste Ukroid Before And After die u de hele dag zult bekijken – “We Kill You All” zegt hij

Eerste Chinese toeristen arriveren in Rusland onder nieuwe visumvrije regeling met China

T-90M is koning van de noordelijke bossen

Eerste beelden van Russische olietanker die onlangs werd geraakt door Oekraïense marinedrone

Oekraïner die Klescheyevka overleefde zegt dat hij een shellshock heeft – commandanten allemaal dood

Russische raketten slaan in en cremeren huurlingen”hotel” (basis) in Zaporozhye

Hoe Leopard 2A4 aanvoer van HEAT en DM53A1 Sabot ontvangt

Oekraïense sluipschutter zegt dat ze geen grenzen van 1991 zullen krijgen, zelfs geen 2022 grenzen

Oekraïense soldaat legt Tourniquet op wat over is van zijn been, in Kremennaya (18+)

Oekraïense Special Forces drijven richting Kherson … maar niet op de manier die ze hadden verwacht

Ergens nog wat Ukrops gevangen

Nog een Oekraïense officier en militair analist die zegt dat er nog honderdduizenden meer moeten worden gemobiliseerd


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

FRONTNIEUWS FILMPSCOOP DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Russisch leger rukt op in Koepyansk, slaat aanvallen in andere richtingen afVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Prik of niet de Prik
Volgend artikelOekraïne Situatierapport: Het einde van het tegenoffensief
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

14 REACTIES

 1. blijft triest, mensen dei kapot worden geschoten omdat een stel pedofielen in Amerika en Europa oorlog willen….de illusie van een goed westen en een slecht oosten is als droge poep uit elkaar gevallen, de slechten zitten hier, maar zaten hier altijd al. Dat de dag mag komen dat ze aan hun vlechtjes en hun aanhangsel worden opgeknoopt om takken van bomen te versieren in de maanden zonder bladeren…

 2. Zelfs de door zijn werkgever(VRT) verplicht Russofobe Ruslandspecialist Jan Baljauw, moet nu ,zei het schoorvoetend, toegeven dat de Russen HoerKraiene op de knieen dwingen ….Goed zo ….SLAVA ROSSIYA !

  • Militair historicus Chris Pelt zei bij een televisie uitzending op de NPO dat Oekraine in augustus op de Krim zou staan… misschien in een parade van krijgsgevangenen? Oekraine heeft nog twee weken om een gebied van 1,5 miljoen voornamelijk etnische Russen te bereiken

 3. Vanmorgen NPO Radio 1 propagandisten o.l.v. de slimste mens Astrid Kersenboom en de zwaar overschatte idioot Mart de Kruif; Rusland raakt burger doelen.

  VIDEO: Russische Iskander-raket treft het Reikartz-hotel met buitenlandse NAVO-huurlingen in Oekraïne

  Door Dr Rich Swier-11 augustus 20230224

  M Files: 45 NAVO-huurlingen en militairen werden gedood en 70 raakten gewond.

  [Rusland viel opnieuw Zaporizzja aan, het hotel werd verwoest. Video met schokkende gevolgen]:

  https://www.vtforeignpolicy.com/2023/08/video-russian-iskander-missile-hits-the-reikartz-hotel-housing-foreign-nato-mercenaries-in-ukraine/

 4. Ze zijn in “de gazet” al begonnen over “kindjes”. Als de oorlogspropaganda begint met “ocharme onschuldige kindjes als slachtoffer” weet je dat het nodig is om de bevolking nog meer op te zwepen om nog straffere maatregelen te laten accepteren.

 5. Off topic maar toch belangrijk.
  Hebben jullie de beelden gezien van de “bosbranden” op Hawaï?
  Ik stel me de vraag hoe het mogelijk is dat complete huizen in open straten zijn uitgebrand terwijl er amper bomen te zien zijn. Het lijkt haast of er een bom gevallen is.
  Dit doe me denken aan gerichte vuurstralen uit de ruimte zoals we al eerder gezien hebben in California.
  De media geven uitheemse grassoorten de schuld en als ze met dergelijke smoezen aankomen weet ik zeker dat er iets heel anders gespeeld heeft op dat eiland.

 6. “Onderhandelingen zijn nodig voor degenen die verliezen”: Ramzan Kadyrov zag het nut niet in van een vreedzame regeling van de situatie met Oekraïne

  Het heeft op dit moment geen zin om de situatie met Oekraïne vreedzaam op te lossen, aangezien het Westen dat nodig heeft, niet Rusland. Volgens Ramzan Kadyrov wil het Westen, door Rusland in een lang proces van bespreking van een vredesplan te betrekken, tijd winnen voor het regime in Kiev. >>>>

  https://topwar.ru/223595-peregovory-nuzhny-tem-kto-proigryvaet-ramzan-kadyrov-ne-uvidel-smysla-v-mirnom-uregulirovanii-situacii-s-ukrainoj.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in