Al die visuele oorlogstaferelen die ik op het net tegenkom en niks mee doe omdat er naar mijn idee geen interessant verhaal aankleeft, of überhaupt een verhaal heeft, krijgen hier dagelijks een stekkie op FN. Het staat u vrij om in de reacties zelf videolinken te plaatsen.

Het Russische leger heeft opnieuw een golf van aanvallen door Kievse troepen in Kupyansk en een aantal andere richtingen afgeslagen.

In zijn briefing van 13 augustus zei het Russische Ministerie van Defensie dat de Zapad Group zes aanvallen en tegenaanvallen van de 14e, 44e Gemechaniseerde en 95e Luchtlandingsbrigades van Oekraïne hadden afgeslagen in de buurt van Novosyolovskoye en in de buurt van Sinkovka en het Mankovka-district in de richting van Kupyansk.

De Oekraïense verliezen in deze richting bedroegen 60 manschappen, vier gepantserde gevechtsvoertuigen, twee motorvoertuigen en een AN/TPQ-36 contrabatterijradar van Amerikaanse makelij.

Ondertussen sloeg de Russische Yug Group in de richting van Donetsk zes aanvallen af van de 110e Gemechaniseerde, 5e Aanvals-, 81e Luchtmobiele en 79e Luchtmobiele Aanvalsbrigades van de Kievse strijdkrachten bij Belogorovka, Vesyoloye, Krasnogorovka en ten westen van Klesjtsjevka.

Het ministerie zei dat 300 Oekraïense manschappen gedood of gewond zijn geraakt tijdens de gevechten. Drie gepantserde gevechtsvoertuigen en twee motorvoertuigen werden ook vernietigd.

In de richting van Krasny Liman sloeg de Russische Tsentr GRoup een aanval af van de 68ste Jaeger Brigade van Oekraïne ten zuidoosten van Novoyegorovka.

Kievse troepen verloren 45 troepen, drie gepantserde gevechtsvoertuigen, vier pick-up trucks, een Gvozdika gemotoriseerde houwitser en een D-30 getrokken houwitser in deze richting, aldus het ministerie.

En in de richting van Zuid-Donetsk richtte de Russische Vostok Group zich op verschillende Oekraïense eenheden in de buurt van Staromayorskoye en Urozhaynoye. 80 Oekraïense manschappen, een tank, vier gepantserde gevechtsvoertuigen, drie motorvoertuigen en D-20 en D-30 getrokken houwitsers werden daar geneutraliseerd.

In de richting van Zaporozhye werd een andere Oekraïense aanval ten zuidwesten van Uspenovka afgeslagen. Daarnaast lanceerden Russische troepen een uitgebreide vuuraanval op verzamelingen van Kievse troepen in de buurt van Yablonevoye en Malaya Tokmachka.

Het ministerie zei dat de Kievse strijdkrachten 40 manschappen, vijf tanks, vijf infanteriegevechtsvoertuigen, drie motorvoertuigen en een FH-70 van Britse makelij, twee Msta-B en een D-20 getrokken houwitser verloren. .

Ondertussen verloren de Kievse troepen in de richting van Kherson 20 manschappen, vier motorvoertuigen en een Amerikaanse M777 getrokken houwitser onder Russisch militair vuur.

Het ministerie gaf tijdens de briefing ook de volgende details:

Operationeel-Tactische en Legerluchtvaart, Raket-troepen en Artillerie van de Strijdkrachten van de Russische Federatie hebben manschappen en militaire hardware in 137 gebieden geneutraliseerd.

Daarnaast is 1 vooruitgeschoven commandopost van het 9e Legerkorps van de AFU geraakt in de buurt van Orekhov (regio Zaporozhye).

1 controlepunt voor onbemande luchtvaartuigen, evenals AFU manschappen en militaire hardware zijn uitgeschakeld in de buurt van Pervomaiskoye (Volksrepubliek Donetsk).

Jachtvliegtuigen van de Russische lucht- en ruimtemacht hebben 1 Mi-8 vliegtuig van de Oekraïense luchtmacht neergeschoten nabij Brusovka (Volksrepubliek Donetsk).

Luchtverdedigingseenheden hebben 8 projectielen neergeschoten die werden afgevuurd door HIMARS MLRS.

Daarnaast zijn 25 Oekraïense onbemande luchtvaartuigen geraakt in de buurt van Kremennaya, Rubezhnoye, Zolotaryovka (Volksrepubliek Lugansk), Trudovskoye, Gorlovka (Volksrepubliek Donetsk), Chapaevka en Ocherevatoye (regio Zaporozhye).

In totaal zijn er tijdens de speciale militaire operatie 458 vliegtuigen, 246 helikopters, 5.708 onbemande luchtvaartuigen, 429 luchtverdedigingsraketsystemen, 11.274 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 1.144 gevechtsvoertuigen uitgerust met MLRS, 5.862 veldartillerie kanonnen en mortieren, en 12.207 speciale militaire motorvoertuigen vernietigd.

Het Russische ministerie van Defensie kondigde in afzonderlijke verklaringen ook aan dat er de afgelopen 24 uur vijf Oekraïense aanvallen verijdeld zijn. Vier van de drones werden onderschept boven de regio Belograd, terwijl de vijfde werd neergeschoten boven de regio Koersk.

Ondertussen deelden Russische nieuwsbronnen video’s waarop een aanval te zien was op een konvooi van Kievse strijdkrachten, recente artillerieaanvallen op een Oekraïens elektronisch oorlogsvoeringsysteem en de vernietiging van twee zelfrijdende houwitsers met Lancet zweefmunitie. (Via Southfront.)

De Kievse strijdkrachten staan op het punt om de tiende week van hun tegenoffensief af te sluiten, zonder ook maar één belangrijk resultaat in welke richting dan ook te boeken. Ondertussen nemen de Oekraïense menselijke en materiële verliezen toe. Ondanks deze catastrofale situatie lijkt het regime in Kiev vastbesloten om door te gaan met het tegenoffensief om zijn steunpilaren gunstig te stemmen.

Russisch FPV-team laat Ukrop op de ejectknop van zijn truck drukken


Hoe Chinese mensen worden behandeld in NYC

Staatsronselaars buiten dienst dreigen buschauffeurs nu met loopgravendienst

Intens: Beroemd Close Quarter vuurgevecht van vorig jaar nu voor het eerst ondertiteld

Werkelijk verbazingwekkende beelden van de kant van het Oekra Reich

Naast twee uitgebrande of anderszins onklaar gemaakte Amerikaanse M113’s en een door Oekra gebouwde Kozak pantserwagen, zien we VIER uitgebrande of anderszins onklaar gemaakte Oekra BTR-4 gevechtswagens (of verbeterde Sovjet / Warschaupact BTR’s).

Nog een Oekra Reich SCRAPYARD bij Rabotino, Zaporozhie

Met twee vernietigde T-72 tanks en minstens drie vernietigde BMP gevechtsvoertuigen, evenals één intacte maar verlaten BMP.

Een Amerikaanse M2 Bradley is volledig gedenazificeerd bij Rabotino, Zaporozhie

Een Russische granaat raakt een pantservoertuig dat een paar sukkels met wachtdienst oppikt en/of afzet

Een Lancet kamikaze-drone vernietigt een Duitse Leopard tank, de springlading blaast dwars door de koepel

Een Lancet kamikaze-drone treft een Oekra Reich BTR-4E gevechtswagen

Een BMP gevechtsvoertuig van het Oekra Reich, wordt getroffen door een Russische houwitser granaat


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

FRONTNIEUWS FILMPSCOOP DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Russisch leger beschoot belangrijk vliegveld in recente golf van aanvallen op OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBill Gates’ WHO zegt dat klimaatverandering massale vaccinaties tegen migrerende muggen vereist
Volgend artikelHier zijn een paar dingen die u aan het denken zetten over de Maui-branden
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

8 REACTIES

 1. Als al die Russische succesverhalen waar zijn dan begrijp ik echt niet waar de Ukros nog de moed vandaan halen om verder te blijven vechten voor een blijkbaar verloren zaak ….

  • Die oekies krijgen die succesverhalen niet te horen of zien. Zware censuur in oekieland weet je nog? Hier ook bij de MSM.
   Trouwens, de meeste ‘soldaten’ nu zijn van de straat geplukte onvrijwillige vrijwilligers op straffe van…

   • inderdaad hier horen we ook niets over al die oekrainse verliezen, behalve als ze eindelijk een klein overwinninkje hebben wordt daar uitgebreid verslag van gemaakt. En de meeste sukkels trappen er allemaal in.

 2. Hoe Chinese mensen worden behandeld in NYC.
  En helemaal nobody die een poot uitsteekt…
  Ik heb me weleens laten vertellen door kleurlingen dat het meeste racisme voorkomt onder kleurlingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in