Al die visuele oorlogstaferelen die ik op het net tegenkom en niks mee doe omdat er naar mijn idee geen interessant verhaal aankleeft, of überhaupt een verhaal heeft, krijgen hier dagelijks een stekkie op FN. Het staat u vrij om in de reacties zelf videolinken te plaatsen.

Het Russische leger heeft een militair vliegveld in de Ivano-Frankovsk regio in Oekraïne aangevallen, zo maakte het Russische Ministerie van Defensie op 12 augustus bekend.

“Op 11 augustus voerden de strijdkrachten van de Russische Federatie een meervoudige precisieaanval uit met zware luchtwapens op een militair vliegveld in het gebied van de nederzetting Kolomyia in de regio Ivano-Frankovsk. Het doel van de aanval werd bereikt. Alle geviseerde faciliteiten werden geraakt,” zei de woordvoerder van het ministerie, luitenant-generaal Igor Konashenkov, tijdens zijn dagelijkse briefing.

Luitenant-generaal Konashenkov gaf ook details over de recente offensieve en defensieve operaties van het Russische leger aan het front.

In de richting van Kupyansk boekte de Russische Zapad Group nieuwe terreinwinst, waardoor de situatie daar verbeterde.

De groep sloeg ook acht tegenaanvallen af van de 95e luchtlandingsbrigade, 14e en 32e gemechaniseerde brigades van Oekraïne in de buurt van Novosyolovskoye, Pershotravnyovoye, Sinkovka en Mankovka.

De Oekraïense verliezen in deze richting bedroegen volgens Lt. Gen. Konashenkov 70 manschappen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, drie motorvoertuigen en een Gvozdika gemotoriseerde houwitser.

Ondertussen sloeg de Russische Yug Group in de richting van Donetsk zeven aanvallen af van Kievse troepen in de buurt van Kleshcheevka, Yakovlevka, Vodyanoye, Krasnogorovka en Nevelskoye. De groep vernietigde ook een munitiedepot van de 59e Gemechaniseerde Brigade van Oekraïne bij Pervomaiskoye.

De woordvoerder zei dat 110 Oekraïense manschappen, twee tanks, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, vier motorvoertuigen en twee D-30 getrokken houwitsers in deze richting geneutraliseerd werden.

In de richting van Zuid-Donetsk sloeg de Russische Vostok Group twee Oekraïense aanvallen af in de buurt van Urozhainoye. Kievse troepen verloren tijdens de gevechten 130 manschappen, een tank, drie gepantserde gevechtsvoertuigen en een AN/TPQ-50 anti-batterijradar van Amerikaanse makelij.

En in de richting van Zaporozhye werden nog drie aanvallen van de 46ste Luchtmobiele Brigade van de Kievse strijdkrachten afgeslagen in de buurt van Rabotino. Lt. Gen. Konashenkov zei dat 40 Oekraïense manschappen, vijf tanks, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, twee motorvoertuigen en een Msta-B getrokken houwitser daar geneutraliseerd werden.

In de richting van Krasny Liman sloeg de Russische Tsentr Group drie aanvallen af van Oekraïense 63ste en 66ste gemechaniseerde brigades bij Sergeevka en in het Serebryansky bos. De Kievse strijdkrachten verloren 90 manschappen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, twee pick-up trucks en een D-20 getrokken houwitser in deze richting.

Ondertussen neutraliseerden Russische aanvallen in de richting van Kherson 35 Oekraïense manschappen, twee motorvoertuigen, een Gvozdika gemotoriseerde houwitser en een AN/TPQ-36 tegenbatterijradar van Amerikaanse makelij.

Lt. Gen. Konashenkov gaf tijdens zijn briefing ook de volgende details:

Operationeel-Tactische en Legerluchtvaart, Raket-troepen en Artillerie van de Strijdkrachten van de Russische Federatie hebben mankracht en militaire hardware in 126 gebieden geneutraliseerd.

Daarnaast is 1 vooruitgeschoven commandopost van het 10de Legerkorps van de AFU geraakt in de buurt van Orekhov (regio Zaporozhye).

In de districten Zaporozhye en Malaya Tokmachka (regio Zaporozhye) zijn opslagplaatsen van raket- en artilleriewapens en logistiek van de AFU vernietigd.

Daarnaast zijn 29 Oekraïense onbemande luchtvaartuigen neergeschoten in de buurt van Ploshchanka (Volksrepubliek Lugansk), Belogorovka, Pokrovskoye (Volksrepubliek Donetsk), Ulyanovka, Ocherevatoye (regio Zaporozhye), Pokrovskoye (regio Kherson), en boven de wateren van de Zwarte Zee.

In totaal zijn er tijdens de speciale militaire operatie 458 vliegtuigen, 245 helikopters, 5.683 onbemande luchtvaartuigen, 429 luchtverdedigingsraketsystemen, 11.249 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 1.144 gevechtsvoertuigen uitgerust met MLRS, 5.853 veldartillerie kanonnen en mortieren, en 12.189 speciale militaire motorvoertuigen vernietigd.

In een latere verklaring zei het Russische ministerie van Defensie dat Oekraïne had geprobeerd de Krimbrug aan te vallen met een S-200 raket die was omgebouwd tot een aanvalsversie, maar de Russische luchtverdediging schoot de raket midden in de lucht neer.

“Op 12 augustus om ongeveer 15.00 uur Moskouse tijd deed het regime in Kiev een nieuwe poging om een terroristische aanval uit te voeren op de Krimbrug, met een S-200 grond-luchtraket die was omgebouwd tot een aanvalsversie. Russische luchtverdedigingssystemen zagen de Oekraïense raket en schoten hem midden in de lucht neer,” zei het ministerie, eraan toevoegend dat er geen schade of slachtoffers waren.

Daarnaast deelden Russische nieuwsbronnen video’s waarop Russische artillerieaanvallen te zien waren, evenals enkele recente verliezen van Kiev, waaronder Brits-Duits-Italiaanse FH70 en Amerikaanse M777 getrokken houwitsers en een Amerikaanse AN/TPQ-36 anti-batterijradar die vernietigd werden met Lancet zweefmunitie. (Via Southfront.)

Nu week tien van het Oekraïense tegenoffensief ten einde loopt, zitten de Kievse strijdkrachten nog steeds kilometers ver verwijderd van de eerste verdedigingslinies van het Russische leger. De recente Oekraïense aanvallen op Russisch grondgebied waren een poging om de aandacht af te leiden van het mislukken van het tegenoffensief.

Video claimt dat Leopard 2 wegbrandt na ATGM-inslag

Politie arresteert Oekraïense mannen van militaire leeftijd die onder stoelen van auto’s wegvluchten

Russische drone zoekt naar Ukrops in huis

Ukrop klaagt dat plaatselijke bewoners hun posities weggeven aan Rusland

Russische Kerchbrug heeft nieuwe rookafweer – Schiet verschillende nieuwe AFU raketten neer


Oekraïense nesten worden aan flarden geschoten door Russische FPV-drones


Zeeslagen: Oekraïne publiceert beelden van zijn drones die worden opgeblazen door Russische oorlogsschepen

Kadyrov over hoe hij denkt over ‘onderhandelingen’ met Oekraïne

Bezorgrobots hebben grote problemen in de zombiestraten van L.A.

Oekraïense man is woedend op corrupte autoriteiten

Verlaten Leopard 2A4 aan Zaporozhye Front ziet er eenzaam uit

De BMP-3 is een beest als hij AFU-posities bestookt

Ukrop wordt geraakt door explosie in zijn auto

Niet te stoppen Russische FPV-drones roeien AFU uit – Wordt een echt probleem

Arestovich geeft zijn verkiezingspleidooi

Langere versie is nog erger: CNN wordt vernederd door Republikeinse kiezers in Ohio

Meer beelden van de “cOuNtEr-OfFeNSiVe”

Krankzinnige nieuwe beelden van Russische FPV-drones die Oekraïense loopgraven rechtstreeks opblazen

BMP-2 versus Lada? Waarom – Niemand weet het

Tegenoffensief verloopt goed

Russische 127e Gemotoriseerde Geweerdivisie liquideert Wehrmacht DRG bij Priyutnoye (18+)

Beste hoek van de aankomst van de Russische kruisraket gisteren in het Oekraïense huurlingenhotel

Bradley slaagt er niet in bemanning van vernietigde Leopard 2 onder vuur te evacueren


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

FRONTNIEUWS FILMPSCOOP DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Russisch leger verbrandt Oekraïens materieel aan het frontVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOorlog is een zwendel… Amerikaanse en NAVO wapenindustrieën halen recordomzet van $400 miljard uit proxy-oorlog met Rusland
Volgend artikelOvertollige sterfgevallen zijn nog steeds hoog: Wat is de oorzaak en waarom praten we er niet over?
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

16 REACTIES

 1. WAT ik nu vooral zou willen weten is of Rusland nu eindelijk aan t winnen is en of de mogelijk bestaat dat er binnenkort n einde komt aan deze WAANZIN !

 2. Maar ja dank zij die Dictator Rutte zij Het is onze oorlog Maar nu nergens meer te zien VVD CDA PVDA Groen LINK CU Drama66 terroriste Kaag wijf Waarheen leid de weg?????????

 3. Eerst zien en dan 100% overtuigd worden, 78 jaar is Europa een wingewest en protectoraat van de VS

  De huidige regering in het Witte Huis is er trots op de hechte transatlantische integratie en eenheid nieuw leven ingeblazen te hebben. Maar zelfs deze termen hebben in het begrip van bijvoorbeeld Berlijn en Washington totaal verschillende betekenissen. Met alle schijn van volledige eensgezindheid, ervaart de coalitie binnen de coalitie een ernstige tweedeling dan ooit tevoren. Dat schrijft de bekende Duitse journalist Gabot Steingart in een column voor Focus.

  Het goede nieuws voor de Amerikanen is dat de Europese economie het modewoord ‘ontkoppeling’ heeft omarmd en een scheiding aanbrengt tussen alles wat wel en niet kan.

  Het slechte nieuws voor de VS is dat de Europese economie zich loskoppelt van de Amerikaanse politieke maatstaven, niet van China, zoals het Witte Huis zou willen. De president van de Verenigde Staten wordt niet langer geaccepteerd als voogd. Europa bevrijdt zichzelf. >>>

  https://topcor.ru/38163-osvobozhdaet-sebja-v-evrope-nachalas-tihaja-revoljucija-protiv-direktiv-ameriki-focus.html

 4. Er zal nog veel water naar de zee moeten vloeien voor onze rot corrupte EU reptielbreinen akkoord zijn dat Rusland voor eeuwig en altijd over Hoerkraiene mag beschikken zolang wij goedkope energie en grondstoffen krijgen van een niet agressief Rusland, met andere woorden een terugkeer naar de geopolitieke situatie van +-2010…

 5. Voor de mensen die symphatiseren met azof etc.

  How Fascism Serves Capitalism | FULL DOCUMENTARY
  In this documentary, Dr. Michael Parenti defines fascism, describes its characteristics, and explains the role fascism plays in serving the rational interests of capitalists while suppressing communism and other organized worker movements.
  https://www.youtube.com/watch?v=Mn_RwIcL7cg

  Het filmpje legt in korte tijd en zeer compleet uit dat het fascistisch economisch model voor de gewone burger geen voordeel bied , enkel armoede, uitbuiting, achterstelling en repressie.

  Ik vind het werk van Dr. Parenti fantastisch.

 6. Ik zou een andere indeling in hoofdstukken op frontnieuws willen voorstellen
  In plaats van:
  5G / BIDEN CLAN / BILL GATES / COVID-19 CARTOONS / COVID-19 VACCINE / PHOENIX CLASSICS /
  FRONT NEWS MOVIE SCOOP / GRAPHENE OXIDE / GREAT RESET / CLIMATE / UKRAINE CONFLICT / POPULATION
  Zou ik ook deze onderwerpen willen zien:
  – Economie en finance (= in overlap met great reset)
  – Science (Dekt tevens 5g, haarp, graphene, dna, wapens )
  – Politiek (Dekt tevens trump-biden conflict en oligargen, monopolisten etc)

  Het is dus een veralgemenisering van onderwerpen, die daarmee minder snel verouderen – wie is er niet covid moe?
  Ik weet nu niet waar ik deze dingen zou kunnen posten.

  • @ Lepoudre Luc augustus 13, 2023 at 09:05

   Omdat die functie niet in de Embed Video HTML-code van Bitchute video’s aanwezig is. Voor full screen even op de link klikken en op Bitchute zelf deze optie toepassen.

   • Veel dank voor de hulp FN, en zeker ook voor de alertheid. Maar vooral om ons de mogelijkheid te geven die ons door de overheden geweigerd worden.

 7. Het is opvallend stil rond de oorlog, ook bij FN, maar vooral bij de westerse propaganda outlets…. in HLN wordt er een beetje naast de kwestie geluld met bijv beelden van gewonde Russische soldaten die in veldbedjes op de ‘gloeiend hete’ tarmac moeten wachten voor transport ….’gloeiend heet’…. zijn die sukkelaars dan ergens op n spaans vliegveld terechtgekomen vraag ik mij dan af …..maar in de commentaarsectie lokt het alvast de gewenste Russofobe reacties uit van de gebruikelijke gebreenwashte dommeriken…..Oh ja, men is ook tot de conclusie gekomen dat de Wagner opstand mogelijks in scene werd gezet, heb het niet volledig kunnen lezen, ik heb nl geen HLN abonnement en vertik het om ook maar 1 rotte Euro aan die corrupte staatskrant te geven…

  • de commentaarsectie is een uitgezuiverde reeks die de bedoelde geest van het artikel moet bevestigen of uitvergroten, maar een tegenwoord wordt, behalve onachtszaamheid, nooit gepubliceerd. Je kan dan genieten van schunnig taalgebruik, afkomstig van een bepaalde laag van de bevolking, die de redactie in maatpak zich niet kan veroorloven.

 8. Indrukwekkend is het wel , die raket die inslaat op het hotel…..spijtig van die getraumatiseerde kinderen en eventuele onschuldige slachtoffers, de Yanks noemen het collateral damage, so that must be OK then…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in