Al die visuele oorlogstaferelen die ik op het net tegenkom en niks mee doe omdat er naar mijn idee geen interessant verhaal aankleeft, of überhaupt een verhaal heeft, krijgen hier dagelijks een stekkie op FN. Het staat u vrij om in de reacties zelf videolinken te plaatsen.

De hoeveelheid Oekraïense krijgsgevangenenvideo’s vandaag is krankzinnig … en is constant, ze worden voorgelogen om in de aanval te gaan (via Twitteraccount Lord Bebo).

“De bataljonscommandant is een complete f**k”: De militanten van de aanvalsbrigade “Edelweiss” hebben zich massaal overgegeven op de flank van Artyomovsk
▪️ In in de richting Seversky hebben de Oekraïense militairen van de 10e Afzonderlijke Bergaanvalbrigade “Edelweiss” zich massaal overgegeven aan de soldaten van het 2e Legerkorps (LPR). Ze namen de juiste beslissing en zullen blijven leven.
▪️ Zoals gewoonlijk geven de strijdkrachten van Oekraïne hun bevelhebbers en de leiding van het land de schuld van al hun problemen, door hen te beledigen en naar de camera te sturen.


In Orekhov gevechten namen Russische strijdkrachten AFU-verkenningstroepen gevangen – ze zijn er slecht aan toe

⚡️⚡️⚡️Niets gebeurde, zoals altijd met de 65e brigade! – in de slag bij Orekhov namen wij de inlichtingendienst van de Strijdkrachten van Oekraïne gevangen
R. Kadyrov: “Het is heet in de richting van Orekhovsky. Tijdens het volgende tegenoffensief van de Oekraïense nazi’s op onze stellingen hebben de Russische eenheden met succes verschillende vijandelijke aanvallen afgeslagen, waarbij ze een hoge mate van heldhaftigheid en moed toonden. De vijand leed aanzienlijke verliezen in de vorm van drie infanteriegevechtsvoertuigen, twee tanks, twee BBM’s en tot 50 mannen.
▪️ Tijdens de gevechten namen strijders van het Vostok-Akhmat bataljon van het Ministerie van Defensie van de Russische Federatie verkenners van de 65ste brigade van het 3de gemechaniseerde bataljon van de Strijdkrachten van Oekraïne gevangen, waardoor hun levens gered werden. De pelotonscommandant van de nazi’s raakte gewond, hij kreeg de nodige medische verzorging. Volgens de gevangenen gooide het brigadecommando hen op frauduleuze wijze in onze stellingen, door te zeggen dat we nog maar 2-3 strijders over hadden. Ze misleidden hun soldaten om naar voren te gaan.
▪️ Dankzij de goed gecoördineerde acties van het personeel van ons bataljon onder de professionele leiding van lieve BROTHER, de commandant van het RF Ministerie van Defensie “Vostok-AKHMAT” bataljon Majoor Vakhi Khambulatov “Askhab”, samen met de soldaten van de 42ste divisie van het 58ste leger van het Zuidelijke Militaire District van het Ministerie van Defensie van de Russische Federatie, is het gelukt om de aanval van de oprukkende vijand af te slaan en de posities van de Russische troepen intact te houden. Ik spreek mijn dank uit aan al onze soldaten voor hun succes op het slagveld⚡️

Ondertitelde versie van een andere AFU krijgsgevangenengroep van de 1e Brigade

Oekraïense 1e brigade van de strategische reserve, die speciaal getraind was voor het “tegenoffensief”, nu in Russische gevangenschap:

Wat wilt u zeggen over uw commandanten?
Het zijn klootzakken en flikkers die ons als kanonnenvoer achterlieten… we liepen in een hinderlaag. Er was geen verkenning uitgevoerd, dus werden we als kanonnenvoer gedropt. 🇷🇺⚔️🇺🇦

Poetin shockeert SPIEF menigte met gruwelijke video van OUN Banderieten tijdens WO2

Tijdens de plenaire zitting van de SPIEF werd een video getoond over de wreedheden van de Oekraïense OUN (Banderieten) tijdens de Grote Patriottische Oorlog.

Ik heb het ondertiteld zodat het zo breed mogelijk gedeeld kan worden. Mensen moeten het weten, mensen moeten het zien.

Wauw – Oekraïne wordt heel snel verwesterd, precies zoals ze wilden

Meer AFU die niet in de beste vorm terugkwamen van het “offensief”

Leden van de Galicia-divisie van Oekraïne werden gedecoreerd tijdens het geven van Sieg Heils

In het land van geopolitieke dwaling Oekraiene werden de nazi’s, leden van de Galicische divisie tijdens de Tweede Wereldoorlog, gedecoreerd.

De seniele Vasil Nakonechnyi denkt dat het nog steeds 1943 is, dus uit gewoonte Sieg Heil hij tijdens de uitreikingsceremonie.
En waarom zou je niet Sieg Heilen als je net als in 1943 allemaal je eigen aardige Nazi’s om je heen hebt!

Poetin vraagt waar Zaluzhny is: “Ik weet waar hij is… en het is niet in Oekraïne”

Oekraïense DRG’s struikelen over Russische Mon-50 anti-personeelmijnen

Een groep DRG’s van de Oekraïense strijdkrachten stuitte op MON-50 anti-personeelfragmentatiemijnen.

Oekraïense aanval verliep niet zoals gepland

Oekraïense media: het was een succesvolle aanval, maar uiteindelijk verliep niet alles volgens plan

Oekraïense media blijven verbazen met hun cynisme. Hier zijn beelden van een populair Oekraïens publiek, waarin het mislukken van het tegenoffensief van de Strijdkrachten van Oekraïne wordt becommentarieerd met het volgende citaat:

“Het was een succesvolle aanval, maar uiteindelijk verliep het niet volgens plan. De vijanden, die ons niet konden verslaan in een infanteriegevecht, bestreken ons voortdurend met artillerie en vliegtuigen, “schrijven ze in ukrosmi.

Voor een goed begrip: momenteel lijden de militanten van de Strijdkrachten van Oekraïne zware verliezen in de richting van Zaporozhye.

Hilarische ondertitelde vangst van 20+ Ukrops bij Bakhmutovka, Gorlovka

20 Oekraïense soldaten van de 5e compagnie, 2e bataljon, 28e brigade van de AFU maakten de juiste keuze en gaven zich over bij Bakhmutovka in de richting van Gorlovka. De dag ervoor gingen de 4e en 6e compagnie van deze brigade op offensief in deze sector. Soldaten van de 5de compagnie gingen naar binnen om die twee compagnieën te versterken, maar er was niets meer om te versterken. De rest staat in de video.

Onderstaande video’s via mijn nieuwe vriend Dreizinreport bemachtigd

Nog meer opgeblazen Ukro-puin in de Vremievka salient, ten westen van Donetsk. Een uitzicht vanaf de Oekraïense kant.


Hieronder worden twee verschillende Amerikaanse M2 Bradleys geraakt door antitankraketten, ergens aan het zuidelijke front.


Een andere Oekraïense colonne die mishandeld wordt, in Zaporozhie.


Op 0:24, een voltreffer op een Oekraïense tank, en dan, tegen het einde, vernietigt een tankgranaat (van links komend) een in de V.S. gemaakte M113 en het Oekraïense personeel dat erin gaat. Allemaal in de buurt van Bakhmut.


Vanaf de Oekraïense kant, bekijkt een of andere militair een schijnbaar intacte maar uitgebrande Oekraïense T-72 tank. Er is ook een afgedankte Amerikaanse Oshkosh M-ATV MRAP, vlakbij.


Een U.S. M2 Bradley, geraakt en waarschijnlijk totaal verwoest, door iets dat van de rechterkant van het scherm komt aanvliegen.


Twee Britse Mastiff pantserwagens geraakt door Lancet kamikaze-drones in Novodonetskoe, ten westen van Donetsk. De schade aan de eerste is onduidelijk. De tweede is waarschijnlijk niet economisch te repareren, maar kan, indien geborgen, gekannibaliseerd worden voor reserveonderdelen.


Hieronder in totaal vier Oekraïense gevechtsvoertuigen die getroffen zijn door geleide antitankraketten die door helikopters gelanceerd zijn, in de Vremievka salient, ten westen van Donetsk. De eerste en vierde zijn duidelijk GEATOMISEERD.


Drie inslagen met helikopters, naar verluidt nieuw vanaf zaterdagochtend 17 juni. Waarschijnlijk in het nieuwste aandachtsgebied van Oekraïne, ten zuiden van Orekhov, Zaporozhie.


Hieronder, meer vernielde Ukro-junk (een Sovjet-type tank en enkele NAVO-model pantserwagens), bij Levadnoe, aan de westelijke rand van de Vremievka salient.


Hieronder rijdt een soort pantserwagen (vermoedelijk een NAVO-model) over een Russische mijn bij Novodonetskoe, ten westen van Donetsk.


Helemaal aan het einde van de video, wordt een Oekraïens BMP-gevechtsvoertuig verwoest (het is waarschijnlijk over een mijn gereden), nadat het een aanvalsteam heeft afgezet in de buurt van Bakhmut. Ik denk dat ze terug moeten lopen.m


Een Oekraïense tank brandt uit, nadat hij geraakt werd door een antitankraket, in Zaporozhie. De bemanning redt het.


Hieronder, vanaf de Oekraïense kant, een YPR-765 wrak (Nederlandse koepelvariant van de Amerikaanse M113) die op het punt staat om weggesleept te worden. Er zijn maar heel weinig van deze YPR-765’s over, de meeste zijn vernietigd of buitgemaakt.


Een FPV kamikaze drone valt aan en brandt een verlaten Amerikaanse M113 uit, locatie niet gespecificeerd.

Hieronder laat een Oekraïens tankbemanningslid de gevolgen zien van een mortierbom die RECHTSTREEKS in het open bestuurdersluik is ingeslagen, toen de bemanning NIET in de tank zat. Locatie niet gespecificeerd. Deze machine heeft onderhoud op depotniveau nodig.


Hieronder, vanaf de Oekraïense kant, twee Amerikaanse MaxxPro MRAP’s in een door Oekraïne gecontroleerd dorp bij Vremievka, ten westen van Donetsk. De eerste MRAP is grotendeels uitgebrand en waarschijnlijk niet economisch te repareren. De tweede lijkt verlaten (de deur aan de rechterkant staat wijd open), maar is waarschijnlijk nog bruikbaar.Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

FRONTNIEUWS FILMPSCOOP DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Franse huurlingen evacueren gewonde strijders na gevecht met het Russische leger & Wagner video’sVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGrote bezorgdheid in Brussel over de magere resultaten van het Oekraïense tegenoffensief: Versnelt wapenleveringen
Volgend artikelTegen 2030 eet u geen vlees meer en mag u slechts drie nieuwe kledingstukken per jaar dragen, zegt rapport
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

23 REACTIES

   • Voor een leger dat op sterven na dood is richten ze toch wel veel schade aan ,maanden terug berichte deze fake nieuws krant al dat door gebrek aan munitie de Russen de vijand te lijf gingen met hun pionier schop .
    Het gros van de idioten gelooft dit nog ook en denkt dat de overwinning voor de navo nabij is .
    Onder tussen begint de Russische beer steeds luider te grommen.
    Slava Russia.

    • dat verhaal van deze spetsnaz schep vond ik wat vreemd, maar toevallig kwam een paar dagen laten deze schep ter sprake bij “Forged in fire” op history channel (dat is een wedstrijd waar smeden een wapen moeten namaken).
     in deze aflevering dus de spetsnaz schep.
     het blijkt niet alleen een hele bijzondere schep te zijn, maar tegelijk ook bijl, zwaard, werpmes. een er blijft niet veel van je tegenstander over hiermee.
     de msm deed er nogal lacherig over, maar het is dus een veelzijdig hulpmiddel en wapen voor de speciale eenheden.

  • Ja dat zou die puntneus Pinokkio homo Rutte willen .
   Niets voor niets gaan de prijzen van brandstof omhoog , om zijn oorlog te financeren ik hoop dat Rusland hem in handen krijgt en hem zo veel slaag geven dat ie in zijn broek schijt van angst samen met KuT KAAG en Sjoerdma enn de Friese NSB er van Hoekstra WALGELIJK DIT VOLK.

  • Ja Rutte en zijn oorlog helden zullen wel genieten van de vele jonge doden soldaten wij als NL volk mogen wel trots op ons zelf zijn gewoon wat geld en wapens leveren waar duizenden mensen dan vervolgens worden ver moord wat zijn wij toch helden of niet meneer Rutte.

 1. De Russen hebben blijkbaar nog een hele berg vaatwasmachines staan om hun wapens te voorzien van electronica.
  Misschien is een vaatwasser embargo een goed idee, Frau Kutsula von der Lying, een Eu Vatwa?

  • Bas juni 18, 2023 at 20:04Bas het is allemaal propaganda,ook de succesvolle fimpjes van Rusland tegen Ukriaiene soms.En andersom.
   Feit is,de Russische economie is behoorlijk autonoom.
   Niet tot 4 of 5 nm chips,maar 20 of 30 nm chips kunnen ze zelf maken.
   Dus alles wat vliegt en explodeert,komt van eigen bodem.
   Om de technologische race,loopt Rusland wel achter.
   Echter,dat word gecompenseert door grote aantallen artillerie en simpele,doch effectieve drones.
   De EU doet ondertussen aan paniek-voetbal.
   Snel,we moeten nog meer wapens leveren.
   En wie maakt die wapens?Juist Rheinmetall in Duitsland.Die kunnen ook nog wel een kadootje verwachten binnenkort,zoals belooft.
   Mr Putin mag van mij heel de Oekraine asfalteren na bombarderen.

   • Technologische race en achterlopen? Moet je eerst nog even melden in welke domeinen, want in luchtafweer hebben ze 30 jaar technologische voorsprong. In vrijwel alle missiel- en rakettechnologie idem. Zwaar materieel fabricage zoals treinstellen zijn ze nummer 1, perfecte, onverwoestbare, assen uit een stuk. Militaire vliegtuig- en luchtvaarttechnologie waarschijnlijk ook, en dat al sinds de 30er jaren. De yankee F-15 was een topper, maar een antwoord op de Flanker, en niet andersom, en ondanks het geschreeuw van de vele F-15 fanboys is het niet zeker dat de Flanker minder presteert. Zeker niet als je van beiden de laatste versies (blocks) vergelijkt.

    En wat voor goed is de wetenschappelijke kant van technologie als je geen middelen hebt om het “super” spul in productie te nemen, of dat tegen zo vreselijk hoge kosten en lange ontwikkelingstijd dat de Russen ook die overwinning uiteindelijk in hun zak kunnen steken. Denk aan het allerduurste yankee faalnummer, de JSF F-35 (of de Gerald Ford klasse).

    Dan weg- en waterbouw, eens de trots van Nederland. Ooit een brug van de afmetingen als die naar de Krim over de straat van Kerch zo vlot en zo succesvol gebouwd zien worden? Zo wat die technologische race betreft denk ik dat we in het westen eerst maar eens onze kop uit onze reet moeten trekken voordat we zulke onzin spuien.

 2. Het eerste filmpje moest verplicht worden om te zien en elke dag uitgezonden moeten worden , Misschien gaan er dan ogen open

 3. Voor gelijkaardige beelden.. Vreselijke was ik bijna 2 jaar geleden permanent verwijderd van twitter..ik kreeg ze binnen en tijdens het directe delen was alles plots weg..nog voor de aanvang vd smo vreselijke beelden toen, miljoen en nu nog meer keer bedankt Poetin…(en Rommel) !!!!! verplichte beelden inderdaad… ongelooflijk wreed dat wel…❤️🇷🇺🇷🇺🌹

  • Ja ik ben op facebook al meerderen maanden en een keer 12 maande geblokkeerd maar die dom oren in den haag snappen niet dat er veel meer bronnen zijn waar een eerlijk en duidelijk beeld van het onrecht wat een volk wordt aan gedaan en verder vind ik dat he Nederlands volk maar eens moet stoppen met Duitsland slechte mensen te vinden heel groot deel van ons volk steunt Rutte daarom zijn wij geen haar beter maar eerder nog slechter volk.

 4. Dat is dus wat je krijgt als je de beer blijft prikken met een stok.. vroeg of laat haalt ie uit en dan blijft er geen ene malle moer meer over van je.

 5. Apocalypse Now.
  Kurtz : I’ve seen horrors… horrors that you’ve seen. But you have no right to call me a murderer. You have a right to kill me. You have a right to do that… but you have no right to judge me. It’s impossible for words to describe what is necessary to those who do not know what horror means. Horror… Horror has a face… and you must make a friend of horror. Horror and moral terror are your friends. If they are not, then they are enemies to be feared. They are truly enemies! I remember when I was with Special Forces… seems a thousand centuries ago. We went into a camp to inoculate some children. We left the camp after we had inoculated the children for polio, and this old man came running after us and he was crying. He couldn’t see. We went back there, and they had come and hacked off every inoculated arm. There they were in a pile. A pile of little arms. And I remember… I… I… I cried, I wept like some grandmother. I wanted to tear my teeth out; I didn’t know what I wanted to do! And I want to remember it. I never want to forget it… I never want to forget. And then I realized… like I was shot… like I was shot with a diamond… a diamond bullet right through my forehead. And I thought, my God… the genius of that! The genius! The will to do that! Perfect, genuine, complete, crystalline, pure. And then I realized they were stronger than we, because they could stand that these were not monsters, these were men… trained cadres. These men who fought with their hearts, who had families, who had children, who were filled with love… but they had the strength… the strength… to do that. If I had ten divisions of those men, our troubles here would be over very quickly. You have to have men who are moral… and at the same time who are able to utilize their primordial instincts to kill without feeling… without passion… without judgment… without judgment! Because it’s judgment that defeats us. \

 6. Wat zullen oud ijzer en andere metalen handelaren daar een werk hebben van heb ik jou daar, neem aan dat er als de rust weer terug is binnen een jaar of 3 (hopelijk eerder) dat velen dan aan het oud ijzer sprokkelen gaan en ow al die landbouw velden met scherven en kogels en hulzen en of erger niet ontplofte mijnen en granaten e.d. wat een zooi zal er nu in de grond liggen/zitten en wat een werk om alles weer op te ruimen.

 7. er zijn geen woorden voor… vervloekt zijn ze.. vervloekt zij die hen steunen.. het westen dus…15% vd wereldbevolking…❤️🇷🇺🌹

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in