Al die visuele oorlogstaferelen die ik op het net tegenkom en niks mee doe omdat er naar mijn idee geen interessant verhaal aankleeft, of überhaupt een verhaal heeft, krijgen hier dagelijks een stekkie op FN. Het staat u vrij om in de reacties zelf videolinken te plaatsen.

Op 1 en 2 augustus rukte het Russische leger op in de richting van Kuzyomovka in de regio Luhansk, waardoor Kievse troepen verder teruggedrongen werden.

De Russische Zapad Group zei dat een gemotoriseerde geweerbrigade van het 1e Tankleger acht vestingen en vier schuilholen in de richting van Kuzyomovka in beslag heeft genomen. De brigade vernietigde ook drie machinegeweerbemanningen en schakelde een compagnie infanterie uit van de 32ste Afzonderlijke Gemechaniseerde Brigade en de 25ste Afzonderlijke Luchtlandingsbrigade van Oekraïne ten zuidwesten van het Les Popov-gebied.

Daarnaast voerden Ka-52 en Mi-35 aanvalshelikopters en Su-25 aanvalsvliegtuigen van de groep 13 luchtaanvallen uit op verzamelingen van de 14e Gemechaniseerde Brigade en Territoriale Verdedigingseenheden in dezelfde richting. Ondertussen vernietigden artillerieaanvallen een D-30 getrokken houwitser en een mortier in de buurt van Berestovoye.

De S-300 en Buk luchtverdedigingssystemen van de group sloegen ook een Oekraïense aanval af met HIMARS precisiegeleide raketten op Russische militaire posities.

Ondertussen sloeg de Russische Vostok Group in de richting van Zuid-Donetsk een aanval af ten westen van Staromayorsky. Daar werd een infanteriegevechtsvoertuig vernietigd en een aantal Oekraïense troepen gedood.

De artillerie van de group vernietigde ook een pick-up truck in de buurt van Novomikhailovka, een mortier in de buurt van de Oktyabr State Farm en een munitiedepot ten zuiden van Zolotaya Niva.

Met behulp van drones vernietigde de group een Krab gemotoriseerde houwitser van Poolse makelij in Vremovka en een Giatsint-B getrokken houwitser ten noordwesten van Novodonetsk. Een communicatiecentrum van de Kiv strijdkrachten in Novomikhailovka werd ook vernietigd door de vliegtuigen van de group.

In de richting van Zaporozhye richtte de Vostok Group zich op Oekraïense samenkomsten in de buurt van Rabotino. Verschillende militaire voertuigen werden vernietigd met meerdere raketwerpers, artillerie, aanvalshelikopters en zweef munitie. De artillerie van de group vernietigde ook een munitiedepot ten noorden van Temirovka.

Tijdelijke inzetgebieden van Kievse troepen in de buurt van Priyutnoye, Novodanilovka en Zherebyanka waren ook het doelwit van de vliegtuigen van de group.

Daarnaast hebben Russische nieuwsbronnen video’s vrijgegeven van recente aanvallen met Lancet zweefmunitie in verschillende gebieden. De aanvallen vernietigden een IRIS-T SLM luchtverdedigingssysteem van Duitse makelij, een PT-91 tank van Poolse makelij, een M777 sleephouwitser van Amerikaanse makelij en twee BTR-4 infanteriegevechtsvoertuigen van Oekraïense makelij van Kievse strijdkrachten. (Via Southfront.)

Oekraïne lanceerde zijn tegenoffensief meer dan acht weken geleden. Ondanks de zware verliezen aan mensen en materieel hebben de Kievse strijdkrachten nog steeds moeite om betekenisvolle overwinningen te boeken. Hun situatie lijkt zelfs te verslechteren nu het Russische leger langzaam in meerdere richtingen oprukt.

Oekraïense krijgsgevangene vertelt over de training van de Oekraïense strijdkrachten

Ouderen en zieken worden gerekruteerd, en hen wordt geleerd te schieten met wapens uit de tijd van de Grote Patriottische Oorlog.

Medeoprichter Wiki geeft toe hoe bevooroordeeld Wiki nu is

Het Duitse nieuws zegt dat Oekraïense rekruten niet veel tijd hebben om te trainen – alleen maar leren hoe ze moeten aanvallen

Russische sluipschutter demilitariseert twee Oekraïense soldaten

Beter vertaalde versie heroïsche aanval Russische tankbemanning

Russische tankbemanning die complete AFU-colonne tegenhield spreekt zich uit – eerst bestuurder, dan commandant

SudoPlatov Bataljon dropt dronebommen op AFU

Oekraïense colonne is vernietigd nabij Staromayorsk, vanuit het perspectief van de AFU

Beelden van de aanval van NAVO-pantservoertuigen op de kruising van Zaporozhye en de DPR door de ogen van een vijandelijke tanker. Tijdens de strijd staat een deel van de uitrusting van de vijand in brand, wordt opgeblazen door mijnen of vernietigd door onze artillerie.De Oekraïense strijdkrachten laten tanks, infanteriegevechtsvoertuigen en pantservoertuigen van de NAVO achter tijdens hun poging door het front op de Vremevski-richel te breken.

Oekraïense T-64 brandt uit na Lancetinslag in Zaporozhye

Vernietigde Bradleys als zwerfvuil langs de kant van de weg

AFU-pantser brandt in de velden na mislukte aanval op Rabotino

Meer AFU worden gevangengenomen aan het front

Een zeldzame blik vanuit Russische loopgraaf bij Rabotino op het werk van de Ka-52 “Whirlwinds” op Oekraïense pantsers

De Mi-28N is ook aanwezig als escorte.

Vernietigde Oekraïense Kazak-2’s en Kirpi vrachtwagens branden uit in Staromayorsk

Nog een Leopard 2A4 vernietigd op een mijn in Zaporozhye Richting

Slecht nieuws: Transgender Kiev woordvoerder meldt dat Gonzalo Lira gevangen is genomen

RT bevestigt dat hij nooit de grens is overgestoken, maar in feite werd tegengehouden door Oekraïense diensten aan de Oekraïense kant van de grens. https://www.rt.com/russia/580721-gonzalo-lira-missing-ukraine/

Graanhaven Izmail in Oekraïne brandt na nacht van verwoestende Russische aanvallen


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

FRONTNIEUWS FILMPSCOOP DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Autoriteiten in Mali en Burkina Faso hebben een gezamenlijke verklaring uitgegeven dat ze Niger zullen verdedigen tegen het WestenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNo Shit!
Volgend artikelDochter van een Groene politicus sterft bijna door C-19 vaccin – Na twee jaar praat hij erover
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

3 REACTIES

  1. Zo’n Iris-T (1e filmpje) kost 140 miljoen dollar volgens Wikipedia, raketten nog niet meegeteld.
    Over over de balk smijten gesproken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in