Ben weer in een klusje verwikkeld waar ik dus absoluut geen zin in heb, noch tijd die ik beter te besteden heb. Kreeg onlangs een mailtje van mijn host Dreamhost binnen met onder meer de volgende mededeling:

“Next, I looked at the database tables and although it looks generally optimised
there are two very worrying tables:

| wp_wkus28_newsletter_sent | 1447 MB |.
| wp_wkus28_newsletter_stats | 1925 MB |.

Together, this is about 3.5gb of data, which is a huge amount for an entire database, and even more for just a few tables. I would strongly recommend optimising these.”

Dat werd dus een bezoek aan Newsletter met de vraag hoe ik dit euvel moest aan pakken:

“The Newsletter Plugin
Hi Frontnieuws,

An agent just replied to your ticket “Overload newsletter_stats”.

Hi there,

thanks for contacting us. To reduce table size you should delete old newsletters. However, there are also other options, you can find info here: thenewsletterplugin.com/documentation/developers/backup-recovery/#stats-tables

Uit ervaring weet ik dat handmatig data verwijderen van de server in bulk via WP dashboard onmogelijk is. Het slikt alleen maar kleine porties. Wat inhoudt dat de eerste 20 bewaarde Nieuwsbrieven verwijderd werden, en prompt kwamen er mailtjes binnen met de klacht dat ze de laatste Nieuwsbrief niet konden bereiken. Nee, dat klopt, die is nu in het zwarte gat. Had ik even niet ingecalculeerd. Even dan maar de site direct bezoeken.

Ieder geval, om een lang verhaal kort te maken, het blijkt dus dat ik via FTP die twee folders op de server zelf al die data in ene kan verwijderen, zonder in Newsletter dashboard in porties handmatig te doen. Ja ik weet het klinkt allemaal technisch, en voor de meeste lezers misschien onbegrijpbaar. Maar waar het op neerkomt is, nadat deze klus geklaard is, is dat de Nieuwsbrieven elke 3 weken opgeschoond zullen worden en daarna niet meer bereikbaar zijn.

Ik duik er nog niet meteen in, moet me altijd even geestelijk voorbereiden om data te verminken, maar daarna zijn Nieuwsbrieven ouder dan 3 weken niet meer bereikbaar.

Nu we dit onderonsje achter de rug hebben, ga ik weer verder met productie van nieuwsberichten.

Met vriendelijke groet,

Rommel

Vorig artikelPoetin beveelt realiteitscheck – Geen Oekraïners meer op het slagveld, geen soevereiniteit in Kiev
Volgend artikelVoorlopige autopsie van een mislukte staatsgreep eind juni
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

16 REACTIES

 1. Jammer, want het zou een mooie archief kunnen zijn voor later. En de arbeid die erin zit is slechts enkele weken houdbaar.

 2. @Sjaak Jager juni 26, 2023 at 15:18

  Inderdaad. Maar met een continue stroom van elke dag een Nieuwsbrief met ongeveer 12 nieuwsberichten loopt die database propvol en wordt voortdurend omhoog gehesen.

 3. Frontnieuws juni 26, 2023 at 15:30

  Betekent dat beste Rommel dat men niet verder kan zoeken dan 3 weken geleden, als dat zó is dan is het verschrikkelijk jammer en dat zou betekenen dat ik van bijna alle nieuwsbriefen een PDF copy zou moeten maken, ook geen probleem, jammer dat verder in de tijd dat onmogelijk wordt doordat de server dicht slibt.

  Groeten en een fijne dag

 4. Wat ik vreemd vind: wat is tegenwoordig een paar GB? Ja, voor een database. Maar onder een database versta ik tekst. Een linkje naar een filmpje is 32 byte, een embedded filmpje zelf loopt hard op naar 100den MB. Dan gaat het hard. Dat is ook onzinnig.

  Ik heb ook een hekel aan mensen die ‘leuke fotos’ mailen on-gecomprimeerd van 48mp. Kwestie van hygiëne en discipline. Eerst kijken wat je verstuurd en hoe groot vóórdat je op de knop drukt.

  Het gaat om de tekst informatie. Dat kost ook de meeste tijd om te typen. Opslaan als txt of rtf maakt van elk boekwerk een paar kB. En nee, geen pdf want dat is alleen een container. Een domme pdf maakt het alleen maar erger.

  Zou mooi zijn als er nog wat overbleef van alle informatie.

 5. je kan dat toch altijd opslaan..ik heb er veel hoor..heel veel..bev van Dr Colman..en veel meer die voldongen feiten zijn…

 6. Begrijp ik het goed dat een klein begeleidend schrijven wat je kan verwachten als je op de link klikt de truc kan doen? Ik dacht altijd als je filmpjes embed dit niet ten koste ging van je eigen server. Ik vraag het maar, ik weet het ook niet.

 7. Rommel, ik snap het nog niet goed. Ik lees over nieuwsbrieven en berichten hier op de site.
  Betekent het dat nieuwsbrieven aan mailadressen gestuurd worden verwijderd? Of worden de artikelen zelf ook verwijderd? Dat laatste is zwaar kl*te, want ik kijk nog wel eens graag terug naar voor mij belangrijke artikelen om te delen met mensen. In den beginne kopieerde ik ze en sloeg ze op, maar ja twee problemen: kost veel tijd en mijn pc liep vol. Voor dat laatste wel een oplossing bedacht, maar voor het 1e niet. Ook kopieert die dan niet alle video plaatjes mee en dan moet ik de link extra oproepen en intypen, alsook een print screen van het plaatje van de video maken en bijwerken.
  Zijn er eenvoudigere oplossingen?

  • @Klien juni 27, 2023 at 02:50

   “Betekent het dat nieuwsbrieven aan mailadressen gestuurd worden verwijderd?”

   De laatste 21 nieuwsbrieven die naar abonnees werden gestuurd, worden elke drie weken uit de Nieuwsbrief-database verwijderd en dus daarna niet meer oproepbaar (foutmelding). De artikelen zelf blijven uiteraard op FN staan.

   “Zijn er eenvoudigere oplossingen?”

   Er zijn in deze business nooit eenvoudige oplossingen.
   Wat de Nieuwsbrief betreft, moet je die als een dagkrant zien en eruit klikken wat je wilt lezen, waarop je naar het corresponderende artikel op FN gedirigeerd wordt, en na consumptie in de kattenbak proppen. Zoals mijn jeugdvriend Mick grandioos wist te verwoorden: Who wants yesterday’s papers? Nobody in the world.

   • Misschien verander ik die frequentie in dat elke dag de 21e Nieuwsbrief uit de database wordt verwijderd. Zo schuift de meest recent verzonden Nieuwsbrief de tweede dag naar plaats 2, derde dag plaats 3, etc, en de 21e dag wordt-ie verwijderd. Zoals 21 lego bouwstenen op elkaar waarvan elke dag de onderste steen wordt weggehaald en een nieuwe er bovenop gaat. Zie je het voor je?
    Moet ik nog even ochtendje over slapen.

   • Nieuwe naam voor je Rommel: Nachtbraker 🙂
    Dank voor je reactie. Ik snap het nu. Blij dat de artikelen oproepbaar blijven. Alhoewel ik soms vergeet welke ik nog eens wil lezen of doorsturen. Misschien ook door het nachtbraken…..
    Hoop dat je nog even hebt kunnen slapen.
    Groet, Klien

   • Nog eventjes: de krant van gisteren is altijd nog goed om je warm te houden.. Maar digitaal lijkt me dat toch niet op te gaan, ook niet voor de kattenbak 🙂

 8. Oh, het gaat om de nieuwsbrieven!

  Dan is er toch niks aan de hand. Als ze verstuurd zijn mag iedereen ze zelf bewaren. Handig voor in de kanariekooi of zo. 😉

  PS: over opschonen gesproken: op de een of andere manier trekt deze site toch anti-semitische elementen aan. Dit zou nog wel erns problematisch kunnen worden. Je moet de aivd geen stok geven om mee te slaan.

  Mensen schijnen niet te snappen dat Rutte en Kaag niet ‘de Hollanders’ zijn evenmin als dat Rothschild en Soros ‘de joden’ zijn. Net zo fout als ‘woke’ is krijgen we nu de ‘wakkeren’ die alle kwaad in de wereld op ‘de joden’ afschuiven.

  Nog even en we gaan weer achter een ‘leider’ aanlopen die voor ‘het volk’ het ‘jodenprobleem’ gaat oplossen. Ik vind dat een zorgelijke ontwikking.

  Doe ermee wat je wilt.

   • Daarmee heb je mooi de echte vraag ontweken.

    Eerst worden de joden aangewezen. Daarna worden ze gedemoniseerd. Daarna worden de joden opgepakt. Daarna worden de joden uitgeroeid.

    En daarna zijn wij aan de beurt omdat niemand er wat van zei.

    Net als de vorige keer. En je dan schijnheilig afvragen “hoe kon het beschaafde volk van Duitsland in de jaren 30 daar toch intrappen? ”

    Nu gebeurt het hier weer en jij ziet het niet?

    Ik zie het gebeuren en daarom meld ik het. Zodat niemand kan zeggen “wir haben es nicht gewußt”

 9. Ik ben een hol bewoner schijnt het .
  Als ik zo lees dat men amechtig alles opslaat om terug te kunnen kijken cq nog ff te delen met anderen, gaf mij een opmerkelijke inkijk in mijn leef gebeuren . Voorbij en gelezen .
  Kijk nimmer tot bijna nooit terug naar ouder nieuws .
  Nooit gehad gedaan en geen behoefte aan .
  Nogmaals dit topic gaf mij een opmerkelijk inzicht hoe “men” tegenwoordig in het informatieve keurslijf zit gehangen . Laat mij welzijn .. ik kom nog uit het BBS tijdperk . Waar men toen al en gretig de rotte vis aanhang uithing . The File Transfer Protocol (FTP) is a standard communication protocol used for the transfer of computer files from a server to a client on a computer network. FTP is built on a client–server model . Ook toendertijd regelmatig gebruik van gemaakt om bestanden over te seinen naar vrienden .
  ( 14K4) modem . Idd ouwe fossiel . Daarna de grote leap in breedband . Mooie tijden FTD bijvoorbeeld .
  Quote FN”moet me altijd even geestelijk voorbereiden om data te verminken,” dijenkletser !!! 🤣
  Anyway iedereen heel fijne dag gewenst . Ik heb weer even het licht gezien . 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in