Europa heeft de hoeveelheid ruwe olie opgevoerd die het uit Rusland importeert, meldde Bloomberg deze week. Dat is ondanks een EU-embargo dat minder dan een maand geleden is overeengekomen, bericht RT.

Olieraffinaderijen op het continent kochten vorige week 1,84 miljoen vaten Russische ruwe olie per dag, meldde Bloomberg, die gegevens over het volgen van tankers citeerde, en eraan toevoegde dat het de derde opeenvolgende wekelijkse toename was en het hoogste niveau dat Europa, met inbegrip van Turkije, in bijna twee maanden ontving.

De stijgingen worden toegeschreven aan Litasco SA, de handelstak van het Russische Lukoil, die de vaten naar zijn raffinaderijen in Italië, Roemenië en Bulgarije vervoert, en aan aankopen door Turkije.

De EU heeft vorige maand een gedeeltelijk verbod op Russische olie goedgekeurd, met de belofte om tegen volgend jaar 90% van alle invoer te blokkeren. Het voor de hele Gemeenschap geldende verbod is gericht op ruwe olie die over zee wordt aangevoerd, maar laat enkele uitzonderingen voor invoer via pijpleidingen.

Volgens Bloomberg hebben sommige bedrijven en landen al een stap terug gedaan, en de markt overgelaten aan anderen die graag Russische ruwe olie blijven kopen, die tegen kortingen wordt aangeboden.

Eerder deze maand meldde The Economist dat de aanvoer van Russische olie naar de Europese Unie tussen januari en april met 14% is gestegen, ondanks de belofte van het continent om de invoer af te bouwen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

NAVO-sancties en de komende wereldramp met dieselbrandstof – Welkom bij de eugenetica-agenda van Davos Great ResetVolg Frontnieuws op Telegram

De Noorse gezondheidswerkster met bloedklonter na AstraZeneca vaccin is overleden

Lees meer over:

5 REACTIES

 1. De bedriegers bedriegen de bedriegers die bedriegen.

  Leugen op leugen.

  Tijdens de oliecrisis in de 80- tiger jaren, (de autoloze zondagen) kreeg Amerika ook olie uit gebieden waar geen olie was.

  Knap staaltje bedrog.
  Er is een film die daarover gaat.
  “The deal” van 2005 met Christian Slater en Selma Blair
  Wat hierin gebeurt maakt veel duidelijk, over hoe het gaat.
  Die was op waarheid gebasseerd, dat weet ik er nog van.

  Dus als er tekorten zijn van wat dan ook, is dat geregeld, uitzonderingen daargelaten.

  Fijn zo’n EU.

  Het begin van doen wat gedaan moet worden voor de economie?

  Doe liever wat er gedaan moet worden voor de bevolking.

  En ja.daar hoort economie ook bij.

  • Tijdens de oliecrisisonder Den Uil gingen we vissen op open zee Je kontoen een kotter afhuren met een groep.
   Eenmaal buitengaats na ongeveer 1 uur varen zagen we daar twee supertankers liggen.
   Niet dat Ik wist wat supertankers waren maar ze waren heel erg groot, dus Ik vraag aan de schipper wat zijn dat voor schepen.
   Hij legde me uit dat het supertankers waren die al weken voor de kust voor anker lagen en de haven niet in mochten om te lossen.
   Het komt erop neer dat ook die oliecrisis een gemanipuleerd zooitje was om de prijzen op te drijven.
   Het is niet dat we sinds het Oekraine conflikt besodemieterd worden maar dat is al meer dan 50 jaar zo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here