Op 5 juli verklaarde het Russische Ministerie van Defensie dat in de afgelopen 10 dagen 170 buitenlandse huurlingen in Oekraïne gedood zijn, 99 van de anderen weigerden deel te nemen aan de vijandelijkheden en hadden het grondgebied van Oekraïne verlaten, bericht Southfront.org.

Op 4 juli werd het knooppunt van tijdelijke stationering van buitenlandse huurlingen in het gebied van de toen van Oekraïne in de regio Mykolaiv door Russische raketten vernietigd.

Op 3 juli heeft een aanval van de Russische luchtmacht op de basis van buitenlandse huurlingen in de noordelijke buitenwijken van de stad Nikolajev maar liefst 120 “huursoldaten” vernietigd.

 

Op 5 juli werd in de Volksrepubliek Luhansk het paspoort gevonden van de huurling Alloda Zviadauri uit Georgië, die aan de kant van de Oekraïense nationalisten vocht. Zviadauri was lid van een Georgische groepering en werd tijdens de gevechten in de buurt van Lisichansk gedood.

Op 4 juli meldde de Duitse radio-omroep RTL dat de tweede huurling uit Frankrijk aan zijn verwondingen is overleden, die hij had opgelopen tijdens een artilleriebeschieting in Oekraïne.

De gesneuvelde was Adrien D, 20 jaar oud, die zich in maart bij het Oekraïense Internationale Legioen had aangesloten. Hij was samen met een andere Franse huurling gewond geraakt in de buurt van Charkov. Zijn kameraad Wilfried Bleriot, 32 jaar, stierf begin juni ter plaatse. Adrien raakte gewond en zou op 25 juni gestorven zijn.

Angel Adrover Martinez

Angel Adrover Martinez, 31 jaar, kwam ook in maart in Oekraïne vechten. Naar verluidt had hij mentale problemen en had hij eerder geprobeerd zelfmoord te plegen. Hij kwam vanuit Nederland in Oekraïne aan. Eerst verbleef hij in Lviv, voerde militaire taken uit in verband met de communicatie, daarna ging hij naar de Donbass. Naar verluidt stierf de Spanjaard op 18 juni tijdens gevechten in Severodonetsk. Hij wordt verondersteld de eerste Spaanse burger te zijn die in Oekraïne gedood werd.

  Waarom Rusland aan het winnen is... (Video)

Volgens het Spaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken in Oekraïne is Ángel Adrover Martínez van Majorca misschien niet door Russische troepen gedood. Meer informatie over zijn lot werd echter niet gedeeld. In maart plaatste hij zijn laatste video op YouTube waarin hij leerde hoe hij wapens moest gebruiken.

Als gevolg van een raketaanval in Charkiv zijn op 2 juli twee huurlingen uit Brazilië, Douglas Brown en Talita Duvalier, gedood.

De Wit-Rus Vasily Parfenkov, geboren in 1983, werd ook gedood aan de Oekraïense frontlinies. Hij was in zijn land veroordeeld tot 4 jaar strikt regime, maar kreeg één keer gratie van de Wit-Russische autoriteiten. Daarna werd hij opnieuw veroordeeld. Hij werd ook een jaar lang behandeld voor alcoholisme, voordat hij in 2014 naar Oekraïne vluchtte en lid werd van de OUN (Organisatie van Oekraïense Nationalisten) en later van de nazistische “Azov” formatie. Hij was een van de eerste buitenlandse huurlingen die het Oekraïense staatsburgerschap kregen. Hij werd later in Kiev veroordeeld wegens deelname aan pogroms. Sinds het begin van de Russische militaire operaties sloot hij zich aan bij het bataljon van Kastus Kalinovski.

– Hoeveel gewonden zijn er nog?
– Twee.
– Twee gewonden?
– Ja, en één “200”.

Op 1 juli werd een huurling met een Pools paspoort neergeschoten tijdens de gevechten bij Lisichansk. Hij kreeg eerste hulp van Russische soldaten.

Meer buitenlandse huurlingen werden aan de frontlinies van de Donbass door de Russische strijdkrachten gevangengenomen. Zij staan voor de rechter in de Volksrepubliek Donetsk.

Op 9 juni werden de Britten Sean Pinner en Aiden Aslin, en de Marokkaan Saadoun Ibrahim, in Donetsk ter dood veroordeeld. Allen pleitten schuldig aan de gewapende agressie met als doel de macht in de DPR te grijpen.

  Amerikaanse wapens voor Oekraïne: Europa moet betalen, Amerika verdient er goed aan
Aidan Aslin

Op 4 juli diende de Britse huurling Aiden Aslin een cassatieberoep in tegen het doodvonnis bij de Kamer van Beroep van het Hooggerechtshof, betreffende de wijziging van de strafmaat. Hij werd de laatste van de veroordeelde huurlingen die tegen de beslissing van het hof in beroep ging. Eind juni sprak Aslin de inwoners van Donbass en Rusland toe en vroeg om vergeving voor zijn daden. Volgens hem heeft de beschieting van de binnenstad van Donetsk door de Oekraïense strijdkrachten hem de ogen geopend voor de oorlog in Oekraïne.

Bovendien werden nog twee huurlingen, Dylan Healy en Andrew Hill, in de DPR voor dezelfde misdaden aangeklaagd.

Op 5 juli hebben opsporingsambtenaren van de DPR een Zweedse burger, die zich in de Azovstal-fabriek overgaf, aangeklaagd wegens deelname aan de vijandelijkheden als onderdeel van Oekraïense gewapende formaties als huurling.

Naar verluidt is tegen een Zweedse burger een strafzaak geopend op grond van artikel 430 van het Wetboek van Strafrecht van de DPR (“Huurlingenactiviteit”). Het onderzoek werd ingesteld. De naam van de huurling is niet bekendgemaakt. Officieel moet de DPR nog commentaar geven op het bericht.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

BREAKING: Oekraïense Tochaka-U treft Kramatorsk in een nieuwe bloedige provocatie – Tientallen burgers dood (Waarschuwing! Schokkende beelden)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe westerse landen orkestreren een wereldwijde voedselcrisis en geven Rusland de schuld
Volgend artikelNederlandse boeren brengen tank naar mestprotest; agenten schieten op tractor – VIDEO’S UPDATE!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Off topic, nauwelijks

  De Verenigde Staten zijn verplicht de wereld te compenseren voor verliezen door COVID-19, Volodin waardeerde de sensationele uitspraak van een Amerikaanse professor

  De voorzitter van de Doema, Vyacheslav Volodin, waardeerde de verklaring van het hoofd van de Lancet-commissie, professor Jeffrey Sachs, die gelooft dat COVID-19 “hoogstwaarschijnlijk is gecreëerd in een Amerikaans biologisch laboratorium”.

  “Een Amerikaanse wetenschapper, hoofd van de commissie voor COVID-19 , beschuldigde de Verenigde Staten van het verspreiden van de coronaviruspandemie :

  “Ik ben er bijna van overtuigd dat hij uit Amerikaanse biotech-laboratoria kwam… Er waren twee jaar intensieve studie. Dit is een biotechnologische blunder, geen natuurlijke verspreiding.”

  Vandaag, wanneer dergelijke beschuldigingen worden geuit, zwijgt Biden. Hij is bang dat de wereld de waarheid zal leren over de ware boosdoener van de pandemie.

  Miljoenen zieken en doden, de wereldwijde economische crisis, de daling van de levensstandaard van mensen zijn de gevolgen van COVID-19, waarvoor Washington verantwoordelijk moet worden gehouden.

  Het Amerikaanse militaire biologische onderzoek dat ze over de hele wereld uitvoeren, moet worden gestopt en vrijgegeven.

  Aan alle staten die door de pandemie zijn getroffen, zijn de Verenigde Staten verplicht de geleden verliezen te vergoeden’, schreef Volodin op Telegram

  Bron: https://rusvesna.su/news/1657092784

 2. Kerels… zielige kerels bovendien, die dit uitvreten.

  Haal zielige kerels weg uit de wereld, en de psychopatische kerels vluchten met staart tussen de benen. De hele wereld draait om zielige kerels en psychopatische kerels; zonder die twee testosteron treurnisgroepen zou het gewoon rustig zijn in de wereld.

  En zo roeit het menschdier zichzelf uiteindelijk uit – vermits er een gen spuitje komt om deze twee soorten kerels in te teugelen. (Helaas zijn er ook nog echte kerels die de prijs voor deze klootzakken betalen, en die worden niet gehoord.)

 3. Ik herinner me nog de beelden waarbij Turkse soldaten in Syrië gevangen genomen vrouwelijke YPG soldaten ter plekke dood schoten nadat ze zich hadden over gegeven….NATO militairen….volgens mij is er niet een aangeklaagd door het internationaal gerechtshof.

  Over de waarde van verdragen en afspraken gesproken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in