Om het bondig te zeggen… Gedramatiseerd een Oekraine II, minstens. Het zit zo. Vanochtend tientallen mailtjes op mijn redactiebureau van Nieuwsbrieflezers die klaagden dat de site niet bereikbaar was. Dat kan, niet vaak of zelfs regelmatig. Maar soms krijgt de server de hik wanneer iedereen besluit bij Frontnieuws lang te gaan om te kijken welke ellende zich nu afspeelt op deze planeet, waar we natuurlijk niks van willen missen.

Het zou niet moeten, ik heb een duurder abbootje dat gemakkelijk het aantal views aankan, het aantal oproepen loopt per dag in de miljoenen, niet te verwarren met bezoekers, toch crasht het soms, vermoedelijk zit Bill Gates hierachter.

Doe dan eindelijk is een update van je theme Newspaper, hoor je iemand zeggen, die corrigeert misschien de euvels van de oude versie, misschien. Misschien maakt mij altijd kriebelig, meer misschiens draaien op niks uit dan wel, bovendien hebben misschiens de neiging dingen erger te maken dan voor de misschien. Als u in uw leven hebt opgelet is u dat vast niet ontgaan. Bovendien is de site-opbouw naar mijn gevoel compleet en maken al die nieuwe toeters en bellen die met de update meekomen het pakket zwaarder en leggen het dataverkeer om naar knooppunten te stromen die niet nodig zijn, ik sta in dit huishouden niet voor niets bekend als een groenmens.

Maar misschien dus, trap niet net zo als ik in die val van misschien. Het werd een catastrofe. Nadat ik de update op de server had geüpload had en was geïnstalleerd, liet de site machinetaal van het theme Publisher zien, waar ik een tijdje naast Newspaper mee heb geknutseld. De serverjongens van Dreamhost, ik en onze moeders begrepen er geen hout van. Ik zal u de stress en frustratie besparen die ik moest ondergaan, maar het resultaat van wat u nu ziet is een backup plaatsing die ook de nodige ergernis opleverde voordat het naar voldoening voldeed.

De site is nog steeds niet in ouwe doen, de widgets, die zijbalkjes naast de artikelen zijn verdwenen, die moet ik weer opvissen, en verder zijn er nog een paar technische monsters op de achtergrond die verslagen moeten worden. En waarschijnlijk duikt er nog wat nevenschade op, zo werkt dat in deze business. Maar goed, eind goed alles goed.

Sorry voor het ongemak voor al mijn ongeruste Frontnieuwslezers, en jammer voor al mijn vijandig gezinde lezers.

Met vriendelijke groet,

Rommel

Vorig artikelPropaganda, Corporatisme, en de Verborgen Wereldwijde Staatsgreep
Volgend artikelAnarchie en misdaad hebben de straten van Kiev overgenomen
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

21 REACTIES

 1. Machines! They always seem to break when you need them most!
  In ieder geval bedankt voor de update. Ik zag vanochtend al een testbericht voorbij zoefen. I guess dat ’t hiermee te maken had.

 2. Thanks voor de update Rommel :-). Sterke met alles weer opduiken en aanpassen. Bedankt voor al het werk en blij met je site. Een van de weinige met regelmatig betrouwbaar nieuws.

 3. Ik dacht dat het een syber aanval was, kan ook dat er met je gef.ckt word om te voorkomen dat men opje site savonds gaat zoeken naar info. Ben blij met je site, je werkt hard en geeft goede info. En de rest nemen we maar voor lief.

 4. Ik wil mijn steun en dank betuigen, om mijn ogen te openen … Je doet het fantastisch!!! Jaren geleden dat ik nog zulke interessante berichtgeving kon volgen …

 5. Beste Rommel,

  Ook ik was in paniek, checkte zelfs ook nog op mijn werk laptop of ik FN kon bereiken.
  Semi-Afkick verschijnselen noemen ze het (noem ik het), jaja ook ik moest eraan geloven.

  Ben enorm blij te vernemen dat de fix zo goed als wel back in the air is.
  Ikzelf (werkend in de IT) vind het een knap stukje staal wat je hier doet!
  Ik ben geen back-end developer overigens, anders had ik je direct via teamviewer uit de brand kunnen helpen!

  Ik haast me intussen dat ik dit schrijf naar de Cartoons…. *zucht -opluchting* ze zijn er nog.
  Ook nieuwe bij gekomen (prettige aanvulling weer!).

  Verder ben ik blij dat die verontrustende berichten uit beeld zijn.
  Oh, ja nee niet de oorlogsberichten maar de asielzoekers die kinderen verkrachten en elkaar vermoorden en zo. Jeetje mina zeg dat was horrific (ik weet dat er gekke dingen bestaan maar de constante focus op die onderwerpen, hé bah..naar…!!).

  Enfin,

  FN is back!!

  Top!! Bedankt Mister R!!

 6. Beste Rommel,
  Hierbij mijn zeer grote waardering voor alles wat je doet met deze geweldige echte nieuws site! Echt vervelend die server problemen. De beste regel is gewoon: als iets gewoon goed werkt: NIET updaten! Ik zelf draai altijd zo lang mogelijk oude, goed werkende software, ik doe alleen updates als het een echt veiligheidslek dicht maakt of een storende bug oplost. Er is niet voor niets de term: Never change a winning team, dat geldt ook voor software.

 7. Accuut slachtofferhulp gebeld 😛
  Trok het ff niet .
  WTF mijn dagelijkse dosis FN niet bereikbaar ?
  Trauma 😀
  LOL iemand wou via teamviewer ff helpen ?
  Kun je net zo goed meteen ff een srtiptease uitvoeren 😀
  “Schrijd de kamer in alsof je een professional bent. Loop op je partner af met een sexy loopje alsof je op de catwalk loopt en waarbij je dus vol zelfvertrouwen de ene voet voor de andere voet zet. Houd je hoofd hoog en je schouders iets naar achteren, waardoor je borst vooruit steekt en de meeste aandacht vangt. Plaats een hand op je heup. ”

  Laat ik het zo zeggen jij mag nimmer aan mijn toetsjes komen Lee1990 ..
  Anyway fijn dat FN weer online is .. 👍

 8. Toen ik vanochtend niet op de site kon komen, brak mijn verstand… uit angst ben ik direct de boosterprik gaan halen.

  Hopelijk zal Bill Gates je niet meer lastig vallen. Daar is zijn pens te groot voor.

 9. Herkenbaar, de site waar ik op werk heeft hier regelmatig last van, de heren gates een consorten zijn ontzettend vaak aan het controleren of je het allemaal wel goed doet. Hele WiFi straten liggen er soms uit om te voorkomen dat je foute spullen naar binnen of naar buiten gooit.

 10. ik had het ook “site niet bereikbaar” deze voormiddag doch de laatste weken is het dikwijls zo van onbereikbaar dan probeer ik het na een tijdje terug en dan gaat het weer gewoon vanzelf, bedankt voor je schrijfsels

 11. Ik dacht vanochtend dat de site was ‘gesaboteerd’, schrok me wezenloos.
  Bedankt voor je update en al je werk voor deze echte nieuwssite.

 12. Ah bah, verschrikkelijk als zoiets gebeurt. Ik had wat deze site betreft niet anders verwacht, want dit is natuurlijk een enorme schietschijf met alle soorten info die erop staat. Succes met al het werk en bedankt voor alle info!

 13. Ik vind het sowieso knap wat jullie allemaal brengen qua nieuws en de site in de lucht kunnen houden incl al die iT gebeuren waar ik niks van snap haha, dus petje af voor jullie werk.

 14. Vervelend is het als alles knoeiboel wordt. Het is een soort pesten.
  Waarom kunnen jullie site niet met rust laten ?
  Ik hoop dat je het goed krijgt.
  Veel luefs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in