via Samhällsnytt

De rellen met het daaraan gepaarde vandalisme, plunderen en brandstichting die werden verricht in samenhang met de opmars van de racistische, ultralinkse Black Lives Matter beweging nadat de zwarte lifestyle criminele drugsverslaafde George Floyd tijdens een politie-interventie stierf, hebben geresulteerd in recordhoge kosten. De eisen van de getroffen handelaren en particulieren aan de verzekeringsmaatschappijen bedragen tot dusverre twee miljard dollar.

Er zijn 140 steden in de Verenigde Staten getroffen door de vernietigingstocht van de Black Lives Matter vandalen. Het begon in Minneapolis en verspreidde zich vervolgens over grote delen van de Verenigde Staten. In 21 staten moest de nationale garde worden ingezet om de onrust te beteugelen. Zes mensen zijn omgekomen en een groot aantal is gewond geraakt tijdens de rellen.

Het was op 25 mei dat de drugsverslaafde George Floyd, die veroordeeld was voor meerdere zware misdaden, door de politie van Minneapolis werd gearresteerd nadat een winkeleigenaar hem had aangegeven wegens het uitgeven van valse bankbiljetten. Floyd stierf tijdens de politie-interventie na ademhalingsmoeilijkheden.

Zwarte machtsgroepen zoals Black Lives Matter hebben betoogd dat de dood moet worden toegeschreven aan racistisch politiegeweld, maar de gepubliceerde films (hier en hier) die de hele interventie documenteren, ondersteunen die bewering niet. Tegelijkertijd hebben autopsierapporten aangetoond dat Floyd ernstig ziek was door een hartaandoening en ook een zeer grote hoeveelheid van de levensgevaarlijke harddrug fentanyl had ingenomen toen hij werd gearresteerd, wat velen aanvoeren als de belangrijkste redenen waarom de arrestatie slecht afliep.

Desondanks leidde het incident tot uitgebreide en gewelddadige rassenrellen, waarbij ook gewelddadige linkse terroristen uit onder andere Antifa zich aansloten. In een omvatting van vernieling van eigendommen, plundering van winkels, autobranden en fysiek geweld op mensen die sinds lange tijd niet is gezien, struinden de linkse hordes door de straten onder het voorwendsel van protest tegen racisme en politiegeweld.

  Trump: "We hebben gewonnen!"

Nieuw kostenrecord

Wat gesloopt en afgebrand is, wordt nu weer opgebouwd en zowel geplunderde en beroofde winkeleigenaren als particulieren worden gecompenseerd voor hun verliezen. En de kosten blijken recordbedragen te zijn. Verdeeld over 140 steden en iets meer dan 20 deelstaten, bereiken de bedragen die de verzekeringsmaatschappijen nu moeten uitkeren tot twee miljard dollar, bijna 1,7 miljard euro. De werkelijke kosten zijn nog hoger, omdat niet alle schade aan eigendommen en personen door de verzekering wordt gedekt.

Zwarte rassenrellen hebben ook eerder de grootste materiële schade en kosten toegebracht aan de Amerikaanse samenleving. Vóór de George Floyd-rellen werd het kostenrecord aangevoerd door de rellen die in 1992 plaatsvonden na een spraakmakende brute politie-interventie in Los Angeles tegen de zwarte draaideurcrimineel Rodney King.

De ingrijpende politieagenten werden beschuldigd van racisme en politiegeweld, maar werden in een volgend proces vrijgesproken, een vonnis dat een golf van geweld en vandalisme onder de zwarten in Los Angeles teweegbracht. De kosten van vernielde eigendommen, plunderingen en persoonlijke verwondingen kwamen vervolgens terecht op 1,42 miljard dollar, omgerekend naar de geldwaarde van vandaag.

Ook in een langer historisch perspectief vallen zwarte rassenrellen op als die welke de Amerikaanse samenleving het meeste geld hebben gekost. In de jaren zestig van de vorige eeuw braken er verschillende van dergelijke rellen uit, waaronder de zogenaamde Watts-rellen in de wijk Watts in Los Angeles in 1965, waar haatzaaiende toespraken werden opgezweept door zwarte racisten met valse geruchten dat de politie een zwangere zwarte vrouw had misbruikt in verband met een interventie tegen een door voor meerdere misdaden veroordeelde zwarte man die onder invloed van alcohol of drugs in een auto reed.

  4-jarig jongetje vermoord en 4 volwassenen gewond na schietpartij zwarte in de VS

Alleen natuurrampen en terroristische aanslagen duurder

Elke maatschappelijke gebeurtenis die leidt tot schade met kosten van meer dan 25 miljoen dollar wordt in de Verenigde Staten geclassificeerd als een “ramp”. De zwarte rassenrellen worden alleen overtroffen door de kosten die worden veroorzaakt door natuurrampen in de vorm van bijvoorbeeld orkanen en bosbranden in de Verenigde Staten en terroristische aanslagen zoals de moslimaanvallen op het World Trade Center in 2001, wat het grootste verlies ooit was voor Amerikaanse verzekeringsmaatschappijen.

Black Lives Matter-leider begint nieuwe politieke partij – wil blanke mensen tot slaaf maken

Vorig artikelFox News stopt kwalijke feiten over George Soros
Volgend artikelHongaren en Polen ontkomen aan multicultureel te worden – ze moeten de grens van de EU bewaken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Nou, dan staan we nu mooi voor met de claim van de slavernij van de negers.
  Kunnen ze ons nu het verschil gaan terug betalen, van wat ze allemaal gesloopt hebben.
  Oh, nee , wacht eens even, per saldo hebben ze nog nooit iets opgeleverd of gepresteerd.
  Dus wij kunnen weer alles betalen en hun zijn natuurlijk weer zielig.
  Het enige wat ze bereikt hebben met deze gewelddadige demonstraties is dat nu bijna iedereen een hekel aan die lui heeft gekregen.
  Zijn ze mooi weer helemaal terug bij af.
  Ze gaan niet door met een herstart, maar direct terug in de gevangenis.

 2. De schade is veel hoger. Wel eens een filmpje gezien van hoe Manhatten er nu uitziet? tel daarbij op inkomsten derving……

 3. Hoe zou de gehele ‘politiek correcte’ bende vandalen staan te brullen als er een partij kwam die stelde enkel voor blanken te zijn en die de slavernij wenst te herstellen? Waarom hoor ik deze types nu nooit?
  Deze dwazen en gehersenspoelde klonen van poppenspeler De Mol en zijn aanhang van kontkussers?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in