Er is een proefballon opgelaten op de website van NBCnews. Het test de reactie van het publiek op de aanstaande erkenning door de VS en de NAVO van hun nederlaag in Oekraïne:

Amerikaanse en Europese functionarissen snijden onderwerp van vredesonderhandelingen met Oekraïne aan, zeggen bronnen – NBCnews – 03 nov 2023

WASHINGTON – Amerikaanse en Europese functionarissen zijn in stilte begonnen te praten met de Oekraïense regering over wat mogelijke vredesonderhandelingen met Rusland zouden kunnen inhouden om een einde te maken aan de oorlog, volgens een huidige hoge Amerikaanse functionaris en een voormalige hoge Amerikaanse functionaris die bekend zijn met de besprekingen.

Dit komt in dezelfde week dat er een artikel in Time verscheen over Zelensky’s onwil om de werkelijke situatie in Oekraïne in ogenschouw te nemen en zijn nederlaag toe te geven. Dezelfde week interviewde The Economist Generaal Zaluzny die optimistisch sprak over een patstelling aan het front, zelfs terwijl zijn leger op het punt staat uiteen te vallen.

Alles bij elkaar zouden de drie stukken wel eens deel kunnen uitmaken van een campagne van de Amerikaanse regering om haar nederlaag in Oekraïne toe te geven en tegelijkertijd de Oekraïense proxystrijdkrachten de schuld te geven van de resultaten van haar blunder.

Terug naar het NBC stuk:

In de gesprekken zijn zeer grote lijnen uitgezet van wat Oekraïne zou moeten opgeven om tot een deal te komen, zeiden de functionarissen. Sommige van de gesprekken, die de functionarissen als delicaat omschreven, vonden vorige maand plaats tijdens een bijeenkomst van vertegenwoordigers van meer dan 50 landen die Oekraïne steunen, waaronder NAVO-leden, bekend als de Ukraine Defense Contact Group, aldus de functionarissen.

De gesprekken zijn een erkenning van de militaire dynamiek op de grond in Oekraïne en politiek in de VS en Europa, zeiden de functionarissen.

De besprekingen begonnen te midden van zorgen onder Amerikaanse en Europese functionarissen dat de oorlog een patstelling heeft bereikt en over de mogelijkheid om door te gaan met het geven van hulp aan Oekraïne, zeiden de functionarissen. Ambtenaren van de regering Biden maken zich ook zorgen dat Oekraïne steeds minder troepen heeft, terwijl Rusland een schijnbaar eindeloze voorraad heeft. Oekraïne worstelt ook met de rekrutering en heeft onlangs te maken gehad met publieke protesten over een aantal van de open dienstplichteisen van president Volodymyr Zelenskyy.

  Loopt Rusland vooruit op het Oekraïense offensief?

Het probleem van het Oekraïense leger is duidelijk. Het heeft bijna geen manschappen meer en er zijn er maar weinig die het nog kan rekruteren. Het is moeilijk om de werkelijke verliezen van het Oekraïense leger in te schatten, maar het zou me niet verbazen als ik vernam dat het in totaal gaat om ongeveer 300.000 doden en zo’n 500.000+ gewonden, van wie velen nu invalide zullen zijn.

Eindelijk worden deze zorgen over de mankracht van Oekraïne erkend:

President Joe Biden heeft zich intensief beziggehouden met de uitputting van de Oekraïense strijdkrachten, volgens twee mensen die bekend zijn met de zaak.

“Mankracht staat op dit moment bovenaan de zorgenlijst van de regering,” zei één van hen. De VS en haar bondgenoten kunnen Oekraïne voorzien van wapens, zei deze persoon, “maar als ze geen competente strijdkrachten hebben om ze te gebruiken, heeft dat niet veel zin”.

De laatste zin lijkt te zijn overgenomen uit het Time stuk waarin stond:

In sommige takken van het leger is het tekort aan personeel zelfs nijpender geworden dan het tekort aan wapens en munitie. Een van Zelensky’s naaste medewerkers vertelt me dat zelfs als de VS en hun bondgenoten alle wapens leveren die ze hebben toegezegd, “we niet de manschappen hebben om ze te gebruiken”.

Oekraïne zelf vernietigt zijn eigen brigades sneller dan het nieuwe kan genereren:

De afgelopen dagen zijn tanks van de 47e brigade (Leo 2) en 10e bergbrigade (T-64BM/BV) gezien en vernietigd in de buurt van Avdiivka. Beide brigades waren nog maar net verslagen tijdens hun hopeloze aanvallen aan het zuidelijke front. Het heeft geen zin om wat er van hen over is in een andere strijd te gooien zonder ze opnieuw samen te stellen. De hele ervaring en kennis die deze brigades hadden opgedaan zal met hen verloren gaan.

  Gelooft er nog iemand in een Oekraïense overwinning?

Het hele professionele middenkader van het leger, de sergeanten en jonge officieren, zijn grotendeels gedood of gewond. Zonder hen is het onmogelijk om nieuwe troepen samen te stellen.

Het NBC stuk heeft het nieuws gehaald in Oekraïne (in het Russisch). Terwijl ik dit publiceerde verscheen een eerste politieke reactie, totale ontkenning:

Zelensky: Er is geen patstelling en er zullen geen gesprekken of concessies komenUA Pravda – 4 nov 2023

De Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy denkt niet dat de situatie aan het front in Oekraïne een patstelling is en heeft gezegd dat Oekraïne niet zal onderhandelen met Rusland.

Citaat van Zelenskyy: “Dit is geen patstelling. Rusland controleert het luchtruim. Wij beschermen onze troepen. Niemand [in Oekraïne] wil onze mensen [in de strijd] gooien zoals Rusland doet […].

Hoe kunnen we dit overwinnen? Met de F-16’s moeten we wachten tot onze jongens getraind zijn en tot ze terugkomen. Als er luchtverdediging aan het front is, rukken onze soldaten op en zetten ze de uitrusting in die ze hebben.”

Wat zal hij zeggen als de F-16’s, de vijftig jaar oude wunderwaffen, sneller uit de lucht vallen dan dat ze omhoog gaan?

Er zijn duidelijke tekenen dat de kloof tussen het politieke en militaire leiderschap in Oekraïne groeit. President Zelensky heeft zojuist, op verzoek van zijn nieuwe minister van Defensie, de commandant van de speciale strijdkrachten van Oekraïne ontslagen en een nieuwe geïnstalleerd:

Generaal-majoor Viktor Khorenko weet niet waarom hij is ontslagen als bevelhebber van de Speciale Operaties Troepen. Valerii Zaluzhnyi, opperbevelhebber van de strijdkrachten van Oekraïne, heeft geen verzoek om zijn ontslag ingediend.

Het is zeer ongebruikelijk om een officier te ontslaan zonder verzoek van zijn superieure commandant.

Er zijn ook schoten gelost op Zaluzny zelf:

Kantoor van de president adviseert opperbevelhebber Oekraïense strijdkrachten om situatie aan front niet bekend te makenUA Pravda – 4 nov 2023

Ihor Zhovkva, plaatsvervangend hoofd van het kantoor van de president, heeft in een reactie op het artikel van Valerii Zaluzhnyi, de bevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten, voor The Economist gezegd dat de militairen niet naar buiten moeten brengen wat er aan het front gebeurt.

Zhovkva verklaarde ook dat “een van de hoofden van de kantoren van de leiders” hem belde nadat het genoemde artikel was gepubliceerd.

  Poetin legt de Europeanen uit waar het bij de Nord Stream turbine om gaat, en meer

“En ze vragen me gewoon in paniek: ‘Wat moet ik aan mijn leider melden? Zitten we echt in een impasse?’. Proberen we dit effect te bereiken met dit artikel?”, zei de vertegenwoordiger van het kantoor van de president.

In het stuk van NBC wordt zelfs een tijdsbestek genoemd waarbinnen Oekraïne moet toegeven dat het voorbij is:

Ambtenaren hebben ook privé gezegd dat Oekraïne waarschijnlijk slechts tot het einde van het jaar of kort daarna heeft voordat meer dringende besprekingen over vredesonderhandelingen moeten beginnen. Amerikaanse functionarissen hebben hun mening over een dergelijke tijdslijn gedeeld met Europese bondgenoten, aldus functionarissen.

Rusland zal waarschijnlijk instemmen met vredesbesprekingen. Maar het zal waarschijnlijk meer eisen dan Oekraïne bereid is te geven. Op zijn minst is dat de volledige controle over de vijf oblasten die het heeft geannexeerd, waaronder de Krim, en geen NAVO-betrekkingen met Oekraïne. Het huidige Oekraïense parlement zal die eisen waarschijnlijk afwijzen, wat vervolgens zal leiden tot nog meer Russische eisen.

Kiev moet de realiteit nog erkennen. De Oekraïense staat is aan het leegbloeden – zowel financieel als fysiek. De machthebbers hebben ontdekt dat hun doel aan het begin van de oorlog – Rusland verzwakken – tot het tegenovergestelde heeft geleid. Rusland heeft nu een groter en beter bewapend leger met meer echte oorlogservaring dan al zijn mogelijke tegenstanders.

Rusland heeft gewonnen.


Copyright © vertaling 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Globalisten woedend: Poetin verstoort hun plannen voor een “Nieuwe Wereldorde”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelScott Ritter: Rusland, Israël en het oorlogsrecht met betrekking tot burgers
Volgend artikelDe nieuwe elektrische oorlogscampagne – Hoe het Russische leger de Oekrainse doelen zal selecteren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Dan krijgt Putin gelijk, dat hij dit jaar nog de oorlog special operation wilde stopzetten. Ik hoop het. Genoeg bloed gevloeid en een nato dan europa die met een afgezakte broek thuis komen.

 2. De huidige regering heeft geen bevoegdheid om met de RF te onderhandelen. Eerst moet er een staakt-het-vuren komen met eerlijke verkiezingen, zodat het Oekraïense volk wordt gehoord.

  • Juist, Zelensky en zijn corrupte achterban moeten eerst worden ontheven en worden vervolgt voor oorlogsmisdaden, dan volksverkiezingen, en herstructureren.

 3. Navo twijfelde aan de kracht van onze kleine grote vriend. Dacht dat ie zwak was. We hebben gezien wie en wie’s materieel zwak is! Putin noemen ze dictator, maar is eigenlijk de held. Zelensky noemen ze held maar is nazi. Wat een wereld pfffff

 4. allemaal blabla enkel Rusland zal de rekening maken.. Niet het idioot verslagen volkje uit de EU/Navo…én misschien door verkiezingen van het volk…ppss gisteravond een er grote en fantastisch mooie kerk bezocht..die speciaal voor de Oekraïense vluchtelingen open is en missen opgedragen worden… voormiddag en s’avonds…schrikwekkend enkele ouderen en enkele jongeren in de voormiddag in de avond een mis opgedragen voor pakweg 5 of 6 vrouwen en 4 mannen…maw, Niemand !!!!! en er wonen er erg veel jonge Oekraïense jeugd in Antwerpen (zuid)..!!!!!!!

  • ….en daar staat de Russische ‘beer’ dan ….met ze mond vol tanden…. een vééél te brave beer , als men vergelijkt met het tandeloos krapuul dat dergelijke acties heeft mogelijk gemaakt !

   • Godverdomme ….ik wou reaguren op jouw link ivm de ernstige aanvallen op de Krim scheepswerven ….’Hoe ken dat nou’ om het op zn Ollands te zeggen….

   • de russische beer neemt zijn tijd en gelijk heeft ie, hoe langer het duurt, hoe zwakker ONZE economiën, hoe uitgeputter ONZE militaire kracht en voorraden en hoe sterker ZIJN punt overkomt……..
    rusland speelt voor de long term, niet voor de short term gelijk ‘onze’ NATO en aanverwante fascistoïde en ONVERKOZEN burgerlijke en militaire ‘europese en amerikaanse overlords’……

 5. Dit ‘vredesverhaal’ geloof je toch niet zeker … tenzij je onnozel bent ?! Von der lijken was deze week nog in Kiev om de toetreding van rot corrupt Hoerkraiene tot de EU te bespreken, Duitsland gaat ook nog n tandje bijsteken om de Nazilensky Freund te steunen en US’ demente ‘Brandon’ heeft ook nog steunpakketten klaar voor het land waar zn zoon en andere criminele cronies n fortuin verdienen….VREDE ?! Ben je gek man !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in