Pixabay

De fabrieksorders in Duitsland zijn in april gedaald als gevolg van aanhoudend hoge prijzen die een afname van grootschalige aankopen veroorzaakten, zo bleek dinsdag uit gegevens van het federale statistiekbureau Destatis, bericht RT.

De totale nieuwe orders in de verwerkende industrie daalden met 0,4% ten opzichte van de voorgaande maand. De daling van de boekingen was kleiner dan in maart, toen ze met 10,9% kelderden ten opzichte van februari, de grootste daling sinds april 2020 tijdens de Covid-19 lockdowns. De daling was echter opmerkelijk in vergelijking met de cijfers van vorig jaar, toen de orders met 9,9% kelderden ten opzichte van april vorig jaar.

De gegevens onthullen aanzienlijke verschillen in orders tussen de industriële sectoren. De boekingen in de machine- en apparatenbouw daalden in april met 6,2% op maandbasis, terwijl de bouw van diverse voertuigen, waaronder schepen, treinen, vliegtuigen, ruimtevaartuigen en legervoertuigen, een daling van 34% liet zien. Deze sectoren hadden een bijzonder sterk negatief effect op de algemene statistieken, aldus Destatis.

Nieuwe orders in de sectoren consumptiegoederen en kapitaalgoederen daalden ook, met respectievelijk 2,5% en 1,7%. Elektrische apparatuur en motorvoertuigen daarentegen stegen met respectievelijk 12% en 2,4%.

De totale binnenlandse orders stegen licht, met 1,6%. Buitenlandse orders daalden daarentegen met 1,8%.

Analisten schrijven de daling van de productieorders toe aan de hoge prijzen en het krappe monetaire beleid, die de vraag drukken. Duitsland is formeel in een recessie beland na twee opeenvolgende kwartalen van economische krimp.

Ondertussen zei het Duitse ministerie van Economie dat de “exportgerichte economie van het land vooral te lijden heeft onder de nog steeds zwakke wereldeconomie en de afname van orders uit de eurozone.”

Volgens economen van Commerzbank kan het bestaande orderboek voldoende zijn om de Duitse industrie “enkele maanden” te ondersteunen. Maar gezien het gebrek aan nieuwe orders zal de industriële activiteit in de tweede helft van het jaar waarschijnlijk “aanzienlijk afnemen”.

  Anti-Rusland resolutie krijgt minder dan één op drie steun van de Verenigde Naties lidstaten

“De industrie zal dan waarschijnlijk een belangrijke rol spelen bij het opnieuw krimpen van de Duitse economie.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De crisis in Oekraïne gaat niet over Oekraïne. Het gaat over DuitslandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBiden’s Crack Kronieken trappen het Trans Pride zomeroffensief van de NAVO af
Volgend artikelBasisschool geeft 8-jarige jongens “puberteitskits” met inlegkruisjes en maandverband
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

31 REACTIES

 1. U moet begrijpen dat deze oorlog niet tegen Hitler of het nationaal socialisme is, maar tegen de kracht van het Duitse volk, dat voor eens en altijd vernietigt moet worden, ongeacht of het in handen is van Hitler of een jezuïetenpriester.

  – Winston Churchill

 2. Je krijgt wat je verdient… uiteindelijk heeft het volk er ook niets uit geleerd schuldig verzuim noemt men dat…dat geld trouwens voor de hele EU…

 3. Die kracht kon wel eens terugkomen.Niet alle Duitsers zijn even devoot en slaafs.
  Maar goed,ze waren zo enthousiast over de boycotten.
  Dit is de rekening.
  Zullen de Duitsers geen werk meer hebben/>
  Revolutie.

 4. Als de Europese motor stopt, dan is het doel van usa bereikt. Weer een concurrent minder.
  Niet voor niets is de pijpleiding opgeblazen die Europa van goedkope energie voorzag.
  En niet voor niets heeft usa regering , ik meen , 287 miljard dollar beschikbaar gesteld om Europese bedrijven naar usa te lokken met O.a. goedkopere energie dan in Europa.
  En de bende in Brussel doet dapper aan de ondergang van Europa mee. Net zo als de Europese regeringsleiders die de waanzin in Oekriland steunen. Dag Europa, dag pleuro en daaaag arm volk, dat dan in de reddende ? Armen van Schwabber valt.

 5. Berekeningen zijn relatief, wat vergelijk je en wat is 5% van een verlies als je als uitgangspunt de maant ervoor hebt toen het verlies 10% was? Van 100 is dat dus nog maar 90 en daarvan dus 5% is dan 4.5 dus je verliest 14.5 van 100. 85.5 is dan het nieuwe 100 waarop men weer verder rekent, als men in procenten werkt.

  Als je het in appels doet is het duidelijk, je bent een deel kwijt en 35% van je appel is dat er nog maar 65 appels over zijn. Wat is dan het resultaat van de Duitse industrie qua werk? Wat ik weet is dat de grote auto bouwers zijn vertrokken of ingekrompen,. hun toeleveranciers failliet of ingekrompen…en vele andere bedrijven zijn aan het inpakken om weg te wezen.
  Lijkt me dat je dus behoorlijk aan het kapot gaan bent als land.

  Als men spreekt over het aantal faillissementen dan is dat geen maatstaf voor economie, het is eigenlijk gelul, immers een resultaat hangen aan bedrijven die failliet gaan tegenover nieuwe KVK inschrijvingen is totaal achterlijk, een bedrijf met 2000 werknemers dat failliet gaat en 10 ZZP ers die zich inschrijven is geen 900% economische groei die men mooi verkoopt maar gewoon KUT voor 1990 mensen….maar zo verkoopt men ons deze cijfers…

  Bevolingsgroei meten door inkomers en wegganders te tellen is geen maatstaf om een volk als groeiend te benoemen, het ligt eraan of de intelligentsia vertrekt en of de achterlijkheid word ingevoerd…

  Als regeringen hun burgers voorliegen is hun falen de oorzaak van slechte resultaten en ellendige gevolgen.
  Regeringen horen dan te vertrekken, behalve in dictaturen, daar blijven ze tot de meute ze komt opknopen, dan stapt men in het vliegtuig en vertrekt met het goud….

  Belastingverhogingen zijn het ultieme bewijs dat een land niet goed word geregeerd / bestuurd, maar dat hen die de leiding hebben falen in hun taak voor de burgers hun belangen te werken. Dat ze voor andere belangen wel goed presteren is een teken aan de wand voor het volk dat onder deze leiding moet leven…

  kortom, cijfers en statistieken zijn verneukerij. en wie de opdracht geeft tot het maken van die cijfers heeft noodzaak de boel te verneuken. Anders was een lach op het gezicht van de burgers veelzeggender…

 6. Ik was een bewonderaar van de Duitse hoogstaande cultuur, technologie, discipline, rechtlijnige éénduidigheid. Ik heb dat zien verloederen in de jaren ’80 na het gejengel van de Beatles en de McDonalds-cultuur. Wat honderden jaren is opgebouwd is onder het Anglo-Amerikaans, het liberalisme en Joods kapitalisme op twee generaties vernietigd. Es ist alles vorbei.

   • Helemaal, als je van Hadyn, Bach, Beethoven, Schubert terug tuimelt naar het niveau van het primitief Inglish gejengel, is zoals het Rome van tweeduizend jaar geleden naar een Afrikaanse Bantoestam. Merkel sprak tenminste nog Hoch Deutsch, von der Leyen brabbelt nu Inglish… Arme Europese volkeren… vanwege een fiere Vlaming.

  • Beste Lepoudre Luc,
   Heino was ook geen ‘ muzikaal groot licht’ :))

   Wellicht kennen we de uitspraak nog van menig Duitser; ” Bei uns ist alles größer”

   Wakkere Nederlanders zeggen; ” wij zijn de lul “.
   De Duitser; ” ………..”.

 7. Ik plaats het hier nog een keer omwille de ramp die gister plaats vond van het op lazen van de dam.
  Ik denk dat dit de ramp is die mijn engelen bedoelen die heel zwaar onderschat word.
  Ik denk dat dit de ramp is waar mijn engelen op doelden. Die uit de hand loopt en word onderschat.
  Denk dat de reactoren niet genoeg gekoeld gaan worden en schade gaan aanrichten en daar gaan de russen de schuld van krijgen omdat zij de plantage hebben bezet in voorkennis dat men deze wilde opblazen en om de mensheid juist te beschermen tegen deze wilde ondoordachte acties van zelensky.
  Ik denk dat het serieus fout gaat lopen. Dan zal eerdaags een geheim over rutte naar buiten worden gebracht die de politiek op zijn kop zet. Zou zo maar eens kunnen dat het nu allemaal hiermee gaat beginnen, de ramp ,de geheime informatie over rutte en de boze vuisten naar rutte. Tina turner is er niet meer , haar overgaan zou het markeerpunt zijn wanneer alles in gang kwam. Vraag me af of mick jagger tina volgt.

  • Gistermorgen werd ik heel vroeg gewaakt door krijsende vogels, ergens tussen 4.30 uur en 5 .30 uur.
   Heb het geluid opgenomen omdat toevallig mn ipad naast bed lag. Het geluid van de vogels was om zot van te worden. Een kwartier lang kwetterden alle vogels in bomen en in de lucht. De lucht was donker van vogels om mij heen. Was duidelijk dat er een paniek was. Ik kon het niet lokaliseren en belde de politie met de vraag of er iets was gebeurd waar ik woon zo ongerust was ik. Vogels hun gedrag zijn een voorbode zegt men altijd .
   En het was echt pure paniek en gekrijs onder de vogels. Zo verschrikkelijk hard en lang. Vogels vlogen tegen elkaar aan en paar uur later zag ik verschillende gewonde en dode vogels bij mij achter liggen op mijn dagelijkse wandelroute. Ik wist instinctief dat het een voorbode was van iets dt heel negatief zou zijn.
   Ik ben bang dat het incident samenviel met het opblazen van deze dam en dat zijn rotzooi tot hier zal komen.
   Ik ga kijken of ik van die pillen kan bemachtigen of nog heb liggen voor het geval van en wat zoiets smet huisdieren doet. Ik denk dat het belangrijk is hier het gevaar van in te zien, wat als de kerncentrale het begeeft daar. 🥺

   • Allé meiske toch! ik sta elke morgen rond vijf uur op en het vogelgeluid op dat morgenduur is van de mooiste dingen in de wereld. Probeer eens ernaar te luisteren.
    Als ik verder lees krijg ik toch ongemakkelijke vragen.

   • Het dorp waar ik geboren en opgegroeid ben was vroeger een bedenvaartsplaats en een sanctuary voor kinderen met tbc met veel bebost gebied eromheen. Het draagt de naam van een vogel die daar een voorbode gaf aan een ramp die ging gebeuren destijds , een bloederig gevecht dat uitbrak maar door de waarschuwing van de vogels vielen er daar geen doden of gewonden en was het een veilige haven voor voortvluchtigen die kwamen schuilen. Er is een mariakapel geplaatst nadien in dat kleine dorpje en later een kerk. Omdat het als heilige plaats aanschouwd werd honderden jaren geleden waarvan tot 40 jaar terug het dorp nog steeds als bedevaartsoord voor kinderen werd gebruikt .
    De meeste die daar nu wonen hebben er geen besef van,maar ik wel. Ik zag en hoorde de vogels ook boodschappen brengen , van te warm weer naar teveel regen naar ongevallen met autos daar op de grote weg die er langs loopt. Alsof je aan hun gekwetter hoorde waar het om ging.
    Het is een speciale band die wij oud bewoners en voorouders hadden aldaar met die bepaalde vogelsoort. Misschien dat daarom gister o.a. die zelfde vogels in grote aantallen de lucht donker maakte en het afgrijselijke schelle gekrijs zo ondragelijk dat ik wakker moest worden en het mee moest maken.
    Zij vertelde mij van een grote ramp, zo omvangrijk ….wie hoort het met mij mee.

    • Beste Greet,
     Het klopt dat de natuur waarschuwingen kan geven op voorhand.
     Kijk b.v. naar de dieren in bergachtige gebieden vlak voor een aardbeving, ze vluchten zoveel als mogelijk de bergen/heuvels op.

     Ik neem jouw verhaal series echter,
     De mensheid is niet noemenswaardig in staat om dingen te veranderen.
     Wellicht die jodium pillen bij de hand houden.
     Verder is het slechts afwachten wat er komen gaat.
     Maak jezelf niet te angstig, de dingen komen zoals ze wellicht moeten komen.
     Een nieuwe en mooiere wereld kan er pas komen nadat de grote zooi eers opgeruimd is.

     • Mijn tweede baas was in Hiroshima geboren in 1948, had 2 arrnen & 2 benen, niks mis mee.
      De capaciteit van “de bommen” is beduidend groter geworden dat kan van invloed zijn….. gelukkig hebben we de Patriotten en niet die oude S300, 400, 550 (hoorde ik laatst).
      Alles is prima in orde , gewoon verder slapen, is goed voor de wol.

      • dat komt omdat het een hoax was. (zie pag 389,390, 391) van het boek ‘ALLICHT: Hoe varianten van bedrog de mensheid kunnen doen ontwaken’ waarin de auteur zich baseert op het werk van wiskundige A. Nakatani, de Seversky (en nog anderen) die duidelijk aantoonden dat er TNT gebruikt werd in ‘vuile bommen’…het waren maw propagandawapens…het boek toont overduidelijk aan dat omzeggens alles bedrog is mensen…en hoog tijd om te ontwaken

  • Mooi. Ik koopt die troep toch niet. Beter Castrol als die low-quality shit van Shell. En natuurlijk tanken bij Lukoil.

 8. Duits Europarlementslid Christine Anderson legt uit waarom globalisten je nodig hebben in de val in steden van 15 minuten

  De globalisten zijn vastbesloten om de massa’s samen te drijven in steden van 15 minuten die in wezen zullen dienen als streng gecontroleerde bevolkingsgevangenissen, volgens het Duitse EP-lid Christine Anderson.

  Anderson, een lid van de Alternative for Germany Party, legde uit dat het COVID-vaccinpaspoort slechts een proef was voor een sociaal kredietsysteem dat zal worden geïntegreerd in deze zogenaamde 15-minutensteden, vertelde Anderson aan The Epoch Times.

  “De COVID-pas was een proefballonnetje om mensen een soort QR-code te laten maken. Mensen daar gewoon aan laten wennen, ‘zei ze.

  https://www.infowars.com/posts/video-german-mep-christine-anderson-explains-why-globalists-need-you-trapped-in-15-minute-cities/

 9. Er zijn tal van mensen die geschikt zijn maar niet opletten, 1 praatje met de gelegaliseerde onderwereld, de commercie, en ze zijn besmet, zij zien dat niet maar ik wel. Dat kan 10 levens kosten, want de kanker wordt deel van je ziel die op lange termijn werkt waar ze niet kunnen rekenen, op hun computer. In alle gevallen hebben ze in hun ‘stoutmoedige’ stijl van leven van altijd alles zelf gedaan, hun leuke sfeer aan mij te danken, om me persoonlijk tegen te werken, omdat hun vlakke materialisme niet verder denkt dan per cent. Zo spoelen ze, bij wijze van spreken, een biljoen door de plee om je te naaien voor een paar domme centen.

 10. Minder consumptie minder vervuiling. Het is tijd te stoppen met de Amerikaanse consumptie cultuur van weggooien en kopen, gewoon repareren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in