Op 17 april had Covid-19 ongeveer 37.000 Amerikanen gedood, de cijfers verschillen enigszins afhankelijk van de gebruikte bron. Dit kan worden vergeleken met de gewone griep die in het afgelopen jaar 34.157 Amerikanen heeft gedood, volgens het Amerikaanse gezondheidsagentschap CDC.

Vandaag, op 25 april, is het aantal doden reeds 52.193 volgens de website worldometers.info. Covid-19 behoudt onverminderd zijn positie als belangrijkste doodsoorzaak in de VS in termen van dagelijkse metingen. En dit ondanks het feit dat veel van de staten uitgebreide maatregelen hebben ingevoerd met quarantaine en het sluiten van werkzaamheden.

Het dodental voor Covid-19 ligt momenteel rond de 2.000 per dag, vergeleken met het seizoensgebonden griepgemiddelde van 94 doden per dag.

WHO gaat akkoord met het heropenen van de Chinese dierenmarkten

De sterftecijfers moeten echter met een korreltje zout worden genomen, aangezien sinds 14 april ook mensen worden geregistreerd die zijn overleden terwijl ze symptomen vertonen die verband houden met Covid-19 – hoest, koorts, kortademigheid – maar die niet zijn getest. Het is mogelijk dat sommigen van hen nog een andere ziekte hebben gehad, zoals een longontsteking. Aan de andere kant is het zeer waarschijnlijk dat het dodental eerder te laag was, omdat velen stierven zonder ooit getest te zijn, en niet in de  statistieken voor Covid-19 zijn ingevoerd.

Bronnen:
https://www.cdc.gov/flu/about/burden/2018-2019.html
https://www.rt.com/usa/485821-nyc-reports-probable-coronavirus-deaths/
https://www.newstarget.com/2020-04-21-coronavirus-killed-more-americans-in-last-17-days-than-regular-flu-year.html
https://www.worldometers.info/coronavirus/
https://covidusa.net/?autorefresh=1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here