Readovka beschikt over video-opnamen die kort voor en onmiddellijk na de brute executie van Russische soldaten gemaakt zijn. De details van het bewijsmateriaal en de omstandigheden van de tragedie worden toegelicht, bericht Readovka.world.

Op 3 augustus publiceerden wij een video die dit voorjaar, vermoedelijk eind maart, door Oekraïense strijders in de regio Chernihiv is opgenomen. Op de video is te zien hoe de lichamen van ongewapende Russische krijgsgevangenen in koelen bloede door het hoofd worden geschoten. De beulen, die in strijd met elk artikel van de Conventie van Genève de Russische militairen hadden afgeslacht, drijven de spot met de doden en scheppen lachend op dat zij een soldaat hadden neergeschoten terwijl hij probeerde te ontsnappen.

Readovka heeft een nieuwe video verkregen die de wreedheden van de Oekraïense strijders tegen Russische gevangenen bewijst. In de video worden drie van de Russische soldaten, met ducttape geblinddoekt, in een auto gebracht en er vervolgens uitgeladen, vermoedelijk om afgeslacht te worden. Na een gedetailleerde vergelijking van de twee video’s hebben wij vastgesteld dat op de beelden dezelfde soldaten te zien zijn, waarbij de actie in de tweede video plaatsvindt kort voordat de gevangen soldaten op de grond belanden en in het hoofd worden geschoten.

Ondanks de lage kwaliteit van de videobeelden die door het ZOV-team aan Readovka zijn verstrekt, hebben wij overeenkomsten tussen de twee video’s kunnen vaststellen wat de kleding betreft.

De eerste krijgsgevangene is onmiddellijk herkenbaar aan zijn kaki broek met zwarte elementen en een donkerblauwe thermische jas met lichtblauwe stoffen inzetstukken op de schouders en de mouwen, en aan zijn zwarte laarzen.

  Is Poetin een samenzweringstheoreticus?

De tweede krijgsgevangene is gekleed in een grijsgroene coltrui en een groene kaki broek, met lichte donkere schoenen. Hij heeft een mollig postuur, en door zijn ingepakte hoofd heen is zijn kaalheid te zien. Maar het voornaamste herkenningspunt is een rode bandage om zijn knie. In de video, waar de strijders al zijn gefilmd, zien wij een man met een soortgelijke lichaamsbouw en in soortgelijke kleren. Heel even zien we het been van de vermoorde man, waarop ook een rode bandage te zien is, alleen is die in de opnamen verplaatst van de knie naar de enkel.

De derde militair draagt een broek en een kaki jasje van hetzelfde stel, met een capuchon op het jasje en een donkergroene hoed. Hij draagt zwarte gymschoenen met grijze inzetstukken op de zolen. Een kenmerkend detail is dat hij een kniebeschermer draagt. Op de tweede video met de lichamen zijn de capuchon, de gymschoenen en de kniebeschermers duidelijk te zien. Deze soldaat is, zoals eerder door de Oekraïense militairen zelf is uitgesproken, gedood toen hij probeerde te ontsnappen.

Het is opmerkelijk dat er een verschil is in de tint van de kleren van de doden, maar men moet er rekening mee houden dat de twee video’s op verschillende tijdstippen van de dag gefilmd zijn. De eerste, waarin de krijgsgevangenen uit de auto gelost worden, is in de namiddag opgenomen, en de tweede, waarin zij al dood liggen, is in de avond opgenomen. Bovendien is de eerste video gefilmd bij zonlicht en de tweede bij een bewolkte hemel. Tenslotte moet er rekening gehouden worden met de slechte kwaliteit van de camera van de mobiele telefoon, waarmee de Oekraïense militairen aan het filmen waren.

  Berlusconi verwijt Zelensky oorlog in Oekraïne: "Hij hoefde alleen maar te stoppen met aanvallen op de Donbas"

Volgens onze bron wordt de bekende Oekraïense nationaliste Vita Zaverukha, lid van de Rechtse Sector (verboden in Rusland) en bekend van andere gewelddadige incidenten tegen Russische militairen door strijders van het Kievse regime, in verband gebracht met het misdrijf op de video. Zij is niet aanwezig in de beelden waar de Russische krijgsgevangenen al gedood zijn, maar onze bron zegt dat de militairen die de Russische soldaten afgeslacht hebben met haar verbonden zijn. In de tweede video, waar de krijgsgevangenen per auto gebracht worden, is op de achtergrond een vrouwenstem te horen, en volgens onze bron behoort die toe aan Zaveroeka.

Er zij op gewezen dat op de beelden de gezichten en herkenningstekens te zien zijn van de militairen die de Russische gevangenen geëxecuteerd hebben, maar de redactie van Readovka kan niet met zekerheid zeggen hoe zij precies herkend worden. Ook de meningen van de door ons geïnterviewde deskundigen liepen uiteen, en hier is aandacht van het publiek nodig. Wij vragen iedereen die op enigerlei wijze kan helpen bij het identificeren van degenen die bij deze misdaad betrokken waren, contact met ons op te nemen.

Een gedetailleerde analyse van de twee video’s, waaruit blijkt dat de vastgebonden krijgsgevangenen in de auto en de vermoorde Russische soldaten op de grond dezelfde personen zijn, is een nieuwe bevestiging hiervan. Tegelijkertijd zijn alle daders nog steeds niet gestraft. Er is ook geen reactie van de wereldgemeenschap op deze flagrante misdaad tegen de mensheid, die door de Oekraïense militairen is begaan.

De redactie verbindt zich ertoe al het beschikbare materiaal betreffende deze misdaad te verstrekken aan vertegenwoordigers van alle media en internationale openbare organisaties, indien daarom gevraagd wordt. De misdadigers moeten gestraft worden.

  Rusland: De Nieuwe Wereldorde is tot een einde gekomen

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende video’s tonen Oekraïners die Russische krijgsgevangenen neerschieten en martelenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelChina verkoopt op agressieve wijze Russisch gas aan Europa
Volgend artikelInternationaal onderzoek naar ongevaccineerde “controlegroep” rapporteert zijn bevindingen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Godvergeten kutwereld.Vraag me vaak af waarom ik zon overlevingsdrang heb? Welke idioot wil uberhaupt nog leven in deez wereld? Wat een waanzin.Probeer mensen voor te lichten maar ze willen er niet aan.Mijn vriendin wordt als paria gezien omdat ze al haar ramen vol heeft hangen met stickers van schwab en the great reset….maar ja paria he.Mens is ZO lief….maar ja,we zijn wappies he.Totale waanzin alles.Om te janken.

 2. Oorlog is hel.
  Ontzettend klote dat een broedervolk elkaar wederom afmaakt door ophitsing van geopolitieke krachten.
  Het zou frontnieuws wel sieren als ze ook de Russische misdaden zouden posten want die zijn er natuurlijk ook!

  Zoek maar op “21 roses” of “Igor Mangushev”

  • Allemaal censatiegeouwehoer van de leugenpers. Magushev heeft na de strijd in Mariupol zijn stress geventileerd en een stoer verhaal willen vertellen. Maar hij heeft de Oekraïense dode soldaat na de strijd aangetroffen, niet gedood in gevangenschap. Dit is dus niet te vergelijken met de illegale slachtingen van krijgsgevangenen genoemd in dit artikel.

 3. Moeilijk te controleren dit alles natuurlijk, oorlogen en de media en de propaganda, een lang bestaand fenomeen, ik blijf vooral benadrukken dat die tijd dat de Oekraïnse defensie jarenlang de Donbassregio en duizenden Russisch sprekenden hebben gedood, ik de media niets hebben horen zeggen over die beschietingen, terwijl alles erg veel lijkt op een deel van onze eigen geschiedenis, denk nu aan het plackaat van verlatinghe, de Nederlanders erkenden de Spaanse koning als zijn overheid en besloot zich af te scheiden, de Russisch sprekenden in de Donbassregio erkenden ook het Oekraïnse regime niet meer als zijn overheid en besloten zich af te scheiden, komt veelal overeen he, daarom sta ik achter die Russisch sprekenden in de Oekraïne en tegenover die Nazi’s van Zelensky en ‘ t Azovbataljon, maar hoop vooral op vrede want dat is het beste voor de burgers van die volkeren .

 4. Daar sta je dan met je Gneefse conventie in je zak….verdragen zijn waardeloos en “rechtspraak” is per definitie corrupt en part5ijdig.

 5. Het is vreemd maar de liggende dunnere man heeft witte gymschoenen of witte zolen dat hebben geen v.d drie mannen die uit de auto komen . Die soldaten hebben allemaal dezelfde soort kleren aan dus makkelijk om iets in elkaar te draaien. Als je het wil zien zie je het ook.
  Soldaten die al veel hebben verloren zijn trouwens geen lieverdjes meer en die doen dan ook dingen terug die hen of hun kameraden zijn overkomen . Deze oorlog moet stoppen. Punt Maar jullie zijn tegen de gevestigde orde en dus sta je achter een Putin die zijn oude getrouwe uit het raam duwen. Heel bijzonder !

 6. Als het op waarheid berust–en dat denk ik–hoop en verwacht ik dat de Russen een goed geheugen hebben en passend wraak nemen.
  Poos terug hadden ze al een beul gevonden tussen de krijgsgevangenen; dat was er eentje die russen vermoorde en de video’s naar hun familie stuurde…
  Denk niet dattie een prettig einde kreeg….

 7. En ondanks de massamoord op 15000 Russen, het schieten op eigen burgers, het doodschieten van degenen die zich willen overgeven, en de moord/marteling op gevangenen, blijft het westen de Nazi’s steunen.
  Met name andere nazi’s in west europese landen en in de oorlogzoeker–binnenkort failliete–USA.

  • Kun je me aanwijzen waar je al deze nazi’s ziet?
   Waar hebben ze je pijn gedaan?

   Het westen is doordrenkt van joodse invloeden maar meneer ziet nog steeds overal nazi’s.

   • Alle nazis van de afgelopen eeuw zijn in het zadel geholpen en gefinancierd door joodse bankiers. Geen ontkennen aan. En tegenwoordig zijn er vele instellingen zoals het CRIF in Frankrijk en AIPAC in de States, en zo voort, alle Goyim worden continu door dit soort van instellingen “pijn gedaan”. Als je dat niet ziet, Henk, ben je stekeblind.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in