Zweden – Ashraf verkrachtte een vrouw in het bos en pleegde iets meer dan twee jaar later seksuele misdrijven tegen vrouwen en kinderen. De twee jongste waaraan hij zich blootstelde zijn een meisje in haar jonge tienerjaren en een baby. De straf was gevangenisstraf, schadevergoeding en uitzetting.

Foto: Ashraf en de trap © Politiepatrouille

Een 32-jarige vrouw in Bandhagen in het zuiden van Stockholm ging op de ochtend van 9 december 2019 naar de wasruimte om de was te doen. Ze zag toen een man staan met alleen maar ondergoed, slippers en t-shirt die haar met een vreemd gezicht aanstaarde, schrijft Samhällsnytt.

Ze wist dat de man in de omgeving woonde, maar zijn gedrag was onbehagelijk en maakte haar bang. Ongeveer 45 minuten later zag ze hem weer. Hij maakte weer vreemde gezichtsuitdrukkingen en op dat moment zag de vrouw dat hij een erectie had.

In samenhang met een melding van het incident bij een politieagent vertelde een vriendin haar dat ook andere vrouwen door dezelfde man aan soortgelijke dingen waren blootgesteld.

De vrouw zag op een gegeven moment, vanuit haar auto, de dader aan komen lopen. Ze nam een foto van hem en kreeg ook de fotoconfrontatie van de politie te zien. Ze wees de 27-jarige Ashraf aan, die uit Syrië komt.

Masturbeerde voor ogen van moeder en baby

Op 10 december 2019, de dag na bovengenoemd incident, verbleef een andere vrouw in de wasruimte. Ze bracht haar baby mee, die toen negen maanden oud was. De vrouw zag Ashraf, die haar onbehagelijk door het raam aankeek. Zijn gedrag was zo onaangenaam dat de vrouw ervoor koos om een bezorgde sms naar een vriendin te sturen.

Ashraf ging vervolgens het deel van de keldergang in waar de vrouw zich bevond. Ze werd nog banger en nerveuzer toen hij naar haar bleef staren en zelfs aan de deurklink begon te trekken in een poging om binnen te komen. De deur was echter op slot.

Ze keek Ashraf door het deurraam aan en vroeg wat hij wilde. Ze zag toen dat hij zijn broek en ondergoed naar beneden had en masturbeerde. Het maakte haar bang en ze belde huilend een vriendin op, daarna de politie en vervolgens ook naar haar moeder om te alarmeren over de gebeurtenis.

  Nigeriaan verkracht 16-jarig Italiaans meisje - burgemeester Fabbri: "Gewelddadige illegalen zijn een tumor die moet worden uitgeroeid"

Een politiepatrouille kwam ter plaatse, ondervroeg de vrouw en onderzocht de wasruimte. Ashraf was toen reeds van de plaats delict verdwenen.

Uit het vonnis:

Ze is achteraf bang geweest en voelt zich nog steeds aangedaan door het incident. Ze durfde de wasruimte niet te gebruiken en ging niet met haar  kinderen naar de binnenplaats. Ze dacht dat haar kinderen misschien aan iets konden worden blootgesteld en vindt het zeer onaangenaam dat hij masturbeerde terwijl hij naar baby keek. Het is moeilijk om haar kind nu mee te nemen, voelt bijna als een mishandeling voor het kind.

Om anderen te waarschuwen, schreef de vrouw op Facebook wat haar in de wasruimte was overkomen. Andere vrouwen lieten toen ook van zich horen en vertelden dat ze ook door hem waren aangerand. Even later zag ze Ashraf bij de plaatselijke ICA-supermarkt en nam ze met haar mobieltje een foto van hem.

Stelde zich bloot aan 15-jarig meisje

Een paar dagen later, op de ochtend van 13 december 2019, zou een 15-jarig meisje het appartement verlaten om naar school te gaan. De brievenlade werd geopend en het meisje wachtte tot de post naar binnenviel, maar er gebeurde niets terwijl de brievenlade open bleef. Het meisje zag door het kijkgat dat er een bebaarde man buiten stond.

Het meisje zag dat de man voorovergebogen was en door de brievenlade keek. Ze werd bang en sms’te een vriendin over wat er aan de hand was.

Na een tijdje verdween de man van het toneel en na nog een moment te hebben gewacht waagde het meisje zich uit het appartement. Toen ze echter de deur op slot deed en de trap af ging, liep ze de man weer tegen het lijf.

Hij trok zijn broek naar beneden, greep zijn geslachtsdeel en begon voor haar te masturberen. Ze werd bang en rende huilend terug het appartement in en sloot zichzelf op. Ze nam contact op met de politie en vervolgens met een curator van de school om te praten over wat er met haar was gebeurd.

Later die dag konden het meisje en haar moeder zien dat de brievenlade nogal vies was. Ze begrepen toen dat de man daar zijn penis had geplaatst en was klaargekomen. De moeder heeft de smurrie gefilmd en foto’s gemaakt, die later sperma bleek te zijn.

  Zweedse geestelijk gehandicapte vrouw werd verliefd op Afghaan - nodigde daarna zijn vrienden uit voor verkrachtingsfeest, verkracht met een wijnfles

De dag erna belde de moeder de politie die naar het appartement kwam en hun eigen onderzoek verrichtte. De moeder en dochter probeerden de dader te vinden en te identificeren via Facebook, maar zonder succes.

Een paar dagen later fotografeerde de moeder een man die uit de wasruimte kwam. De dochter bevestigde dat het dezelfde persoon was die ze bij de brievenlade en in het trappenhuis had zien masturberen.

Na de gebeurtenissen durfde het meisje het appartement niet meer alleen te verlaten en moet ze bij het verlaten van het huis door de ouders worden begeleid.

Gaf een treffer in het DNA-register

Testresultaten van het Nationaal Forensisch Centrum (NFC) op het sperma bij de brievenbus gaven een hit. Het kwam overeen met het DNA dat werd gevonden tijdens een verkrachtingspoging in Södertälje in 2017. Het vooronderzoek dat was stopgezet, werd hervat.

De politie had in samenhang met het onderzoek alle mannen in de flat waar de poging tot verkrachting had plaatsgevonden onderzocht en NFC kon nu vaststellen dat het DNA-profiel van een van de mannen overeenkwam met de sperma bij de brievenlade van de nu aangerande vrouw, meldde de politie op haar website.

Volgde vrouw

Op de avond van 26 juli 2017 was een 20-jarige vrouw op weg naar huis in Södertälje na het bijwonen van een feestje. Ze nam om 23 uur de metro en was op dat moment onder invloed van alcohol.

In de pendeltrein kwam ze Ashraf tegen, die ze nog nooit eerder had ontmoet. Hij zat dicht bij haar en vroeg om haar Facebook-profiel. Toen merkte ze dat Ashraf haar volgde toen ze uit de trein stapte.

Op weg naar haar woning in de wijk Fornhöjden controleerde ze verschillende keren achter haar, maar Ashraf verscheen niet meer. Enkele minuten later hoorde ze echter in het donker voetstappen naderen en plotseling voelde ze dat iemand haar arm over haar schouder legde.

Het bleek Ashraf te zijn, die haar vertelde dat ze mee moest en haar arm vasthield. Vervolgens sleepte hij haar met geweld het bos in, terwijl hij haar borsten betastte en probeerde te zoenen. De vrouw verzette zich, maar kon zich niet verdedigen tegen de beduidend sterkere Ashraf.

Ashraf smoorde haar mond tot ze bijna bewusteloos was en dus kon ze niet schreeuwen. Hij bleef haar borsten betastten en daarna ook haar vagina, eerst aan de buitenkant van haar kleren, maar dwong trok daarna haar broek uit.

  Justitieschandaal in Duitsland: Gewetenloze verkrachter uit Somalië gaat niet naar de gevangenis

Met geweld duwde hij de vrouw naar de grond en stond achter haar. Hij trok zijn broek uit en zij voelde zijn penis tegen haar achterste stoten.

Eerst dacht ze dat hij haar zou penetreren, maar toen hoorde ze hem masturberen en op haar broek klaarkwam. Daarna rende hij weg.

De vrouw schreeuwde om hulp en verschillende mensen hoorden de kreten en kwamen naar de plek om haar te helpen. Men heeft verklaard dat de vrouw hysterisch was, schreeuwde, heftig ademde en moeite had om te vertellen wat er was gebeurd. De politie werd gealarmeerd terwijl een vrouw met het slachtoffer praatte en troostte.

“Ik weet dat ik hier altijd mee zal moeten leven. Maar als hij wordt veroordeeld, denk ik dat ik verder kan gaan”, vertelde de vrouw aan het dagblad Dagens Nyheter in verband met de vervolging van Ashraf enkele jaren later.

Na de gebeurtenissen in Bandhagen in december 2019 werd Ashraf gezocht. Hij werd op 12 februari 2020 gearresteerd. Hij vroeg om een Arabisch tolk.

Verlengde verblijfsvergunning

Op 17 september 2015 is bij de Migratiedienst een aanvraag ingediend voor een verblijfsvergunning voor Ashraf. Hij kreeg een tijdelijke toekenning van 11 augustus 2016 tot 11 september 2017.

Op 25 juli 2017 is de verblijfsvergunning vervolgens verlengd tot 12 september 2019. Daarna is hij nog een keer verlengd, tot 24 september 2021.

Op 6 april 2020 heeft de districtsrechtbank van Södertälje een uitspraak gedaan in deze zaak. Ashraf Ridan, geboren in 04-01-1993 en Syrisch staatsburger, werd veroordeeld voor poging tot verkrachting en drie gevallen van aanranding.

De straf bedroeg twee jaar en vier maanden gevangenisstraf en uitwijzing voor een periode van tien jaar. Hij zal ook 7.000 euro schadevergoeding betalen aan de vrouw die hij probeerde te verkrachten, 825 euro aan de peutermoeder, 500 euro aan de 32-jarige vrouw en 825 euro aan het 15-jarige meisje (die uiteindelijk allemaal door de Zweedse belastingbetaler opgehoest moeten worden).

De uitspraak van de rechtbank is te lezen op de volgende link: Södertälje TR B 370-20 Dom 2020-04-06

Immigrant verkrachtte een 10-jarig Zweeds meisje honderden keren

Vorig artikelMoskeeën vrij van Corona-voorschriften?
Volgend artikelCoronapatiënten kunnen in hun bed worden begraven – “Het lichaam hoeft niet te worden opgetild”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Geldstraffen moeten in dit geval meestal door de regering of instanties opgehoest worden. Van een kikker kan je geen veren plukken.
    Castratie en daarna deportatie.
    Weg met dat gespuis, maar wel eerst de “boosdoener” voorgoed verwijderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in