De situatie bij Bakhmut ontwikkelt zich als een ramp voor het Oekraïense leger. Steeds meer bewijs toont zware verliezen aan mankracht en voertuigen in de Oekraïense strijdkrachten (AFU), terwijl het Oekraïense opperbevel nog steeds niet in staat is de frontlinie te stabiliseren, schrijft Matvey.

Een artikel in de New York Times van eind november beschrijft overvolle ziekenhuizen, terwijl Oekraïne “stromen versterkingen” heeft gestuurd. Volgens soldaten en plaatselijke bewoners is Bakhmut “een vernietigende draaikolk geworden” voor de AFU en strijders van het Oekraïense Internationale Legioen. Buitenlandse operatoren die de tegenaanval bij Kharkov en Kherson leidden, lijden ook slachtoffers en spreken van een verslechtering van het scenario voor de Oekraïense troepen. Volgens de Oekraïense ambassade in Georgië zijn alleen al in de afgelopen week zes Georgische huurlingen in het gebied gedood.

Laatste Georgische huurlingen gedood in Oekraïne

Newsweek meldt dat de beruchte Russische PMC (Private Military Company) Wagner Group “kennelijk een ander doelwit in het vizier heeft: de PMC Mozart Group, die Oekraïense troepen helpt opleiden”.

De gepensioneerde kolonel Andrew Milburn van het Korps Mariniers, die de Amerikaanse huurlingen leidt, verklaarde dat de leden van zijn groep nu niet meer in hotels kunnen verblijven omdat ze het doelwit zijn van Russische raketten. Zoals de naam doet vermoeden, was Mozart Group bedoeld als tegenhanger van Wagner, maar kon geen fatsoenlijke tegenstand bieden aan de Russische PMC.

Andrew Milburn, leider van de Mozart Group

Nu ze voortdurend worden aangevallen en verliezen lijden, probeert het hoofd van de Mozart Group zijn publiek te overtuigen dat het doel van hun aanwezigheid in Oekraïne puur humanitair is, hun activiteiten zijn op geen enkele manier gerelateerd aan andere buitenlandse PMC’s.

  Wat is het volgende?

Milburn zegt ook dat de verdedigers van Bakhmut “een acuut regeneratieprobleem hebben”, dat wil zeggen het onvermogen om tijdig nieuwe rekruten te krijgen.

Ten slotte moet de leider van de Mozart Group toegeven dat hij daardoor waarschijnlijk gedwongen zal zijn zijn activiteiten begin volgend jaar te staken.

De onthullingen van de Amerikaanse ex-marinier bevestigen de berichten over de slechte situatie van het Oekraïense leger in Bakhmut. Het valt niet helemaal uit te sluiten dat de verklaringen van de gepensioneerde kolonel en de berichten over zware verliezen van de AFU in het gebied bedoeld zijn om de Oekraïense samenleving voor te bereiden op het nieuws over de terugtrekking uit de stad. Het lijkt erop nu de winter nadert de situatie in Bakhmut, dat al het Nieuwe Verdun is genoemd, zal uitgroeien tot een ware tragedie voor Kiev.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het plan “Europa verkrachten” is het volgende, stommerdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRacistische Rutgers Universiteit professor roept in walgelijke tirade op tot een “einddatum” voor blanken, beweert dat zij een ras van “schurken” zijn
Volgend artikelDr. David Martin hekelt de gezondheidsautoriteiten omdat ze van ongeveer 4 miljard mensen “biowapenfabrieken” hebben gemaakt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Zo langszaam bekruipt mij het overtuigende gevoel, dat de Oekraine een val in een val was/is, met Poetin als de onvrijwillige speler.

  Dat poetin de oekraine binnentrok was voorspelbaar en manipuleerbaar.
  Dat bepaalde landen wapens en geld aan de snuiver zouden sturen ook.
  Tot zover redelijk stabiel.

  Nu zijn er Amerikanen en polen en engelsen–de volgende provocatie
  Nu worden RU vliegvelden aangevallen–alweer provocatie.

  Te verwachten: zelensky krijgt lange afstand wapens en gaat ze bruiken.

  Dan heeft RU alleen nog maar de mogelijkheid–zoals zijn provocateurs willen– de oekies aan te vallen met massa vernietigings wapens.

  Dat zal USA/Nato/GB een excuus vinden om Oekraine binnen te trekken.

  Dan is WO3 begonnen– en dat is wat de globalisten willen.

 2. Zou RU hard reageren, moet USA en GB van de kaart geveegd worden.
  Zou RU dat NIET doen, wordt RU vernietigd.
  ———————————————-
  Oekraine zelf is voor de oorlogszoekers niet van belang; voor RU wel, voor de veiligheid van russen en Rusland, en voor de grondstoffen, om de oorlogskosten te betalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in