Kan een gemeenschappelijke ADHD verstandsstoornis bij asielzoekers de reden zijn wat het uiterst moeilijk maakt dat ze niet van Zweedse meisjes kunnen afblijven? Ja, zegt Hooggerechtshof van Zweden, en heeft een Arabier die eerder was veroordeeld voor verkrachting voor dit delict vrijgesproken, ondanks een video die laat zien hoe het meisje herhaaldelijk ‘nee’ zegt tijdens de verkrachting. Volgens het Hooggerechtshof heeft de man namelijk “vermoedelijk een ADHD-problematiek”, wat resulteert in “moeilijkheden om te begrijpen wat een nee betekent”.

Een video liet zien hoe het 14-jarige meisje herhaaldelijk “nee” zei tijdens de verkrachting. Desondanks werd de dader onverwacht vrijgesproken van de verkrachting Foto: © Politie / privé

Abdul uit Irak verkrachtte het 14-jarige meisje in zijn appartement op 4 oktober 2016 in Gotenburg. Hij dreigde daarna het meisje om aanstootgevende afbeeldingen en video’s naar haar familie te sturen als ze niet zou terugkomen voor meer seks, en heeft haar daarna meerdere malen verkracht.

Volgens het arrest verzond Abdul een naaktfoto van het slachtoffer die hij tijdens de verkrachting op beeld had vastgelegd en dreigde gelijktijdig de foto onder haar familie te verspreiden als ze niet terug zou komen voor meer seks met hem. Bij de foto schreef hij de aanmaning “kom zonder menstruatie” gevolgd met “de foto is perfect” en “je hebt een dag om erover na te denken, als ik je dan niet zie of geen antwoord krijg, zeg ik je vaarwel, en hallo tegen je familie”.

In december 2016 werd Abdul door de Gotenburg districtsrechtbank veroordeeld voor kinderverkrachting. De uitspraak was 10 maanden gesloten jeugdzorg. Bovendien moest Abdul 15.000 euro smartengeld betalen aan het slachtoffer.

  Zweedse feministe weigerde asielzoeker aan te geven die haar 12-jarige dochter had aangerand

Bij het Hooggerechtshof werd tegen het vonnis werd in beroep gegaan, dat op 7 april 2017 Abdul vrijsprak voor kinderverkrachting. De misdaad is nu gekwalificeerd als kindermisbruik in plaats van kinderverkrachting.

De straf is verminderd omdat Abdul lijdt aan een “ADHD-problematiek”, wat volgen het Zweedse Hooggerechtshof betekent dat hij “moeilijkheden heeft om het samenspel en de communicatie met andere mensen, dat als normale norm wordt gezien, duidelijk te bevatten”. Er is een video opname wat een beeld geeft hoe Abdul het meisje anaal penetreert terwijl ze herhaaldelijk “NEE” schreeuwt. Maar het Hooggerechtshof heeft in al zijn wijsheid besloten dat het 14-jarige meisje alleen maar de anale penetratie afkeurde en er verder geen sprake is van kinderverkrachting.

Noch de rechtbank of het Hooggerechtshof signaleert dat in deze verkrachtingskwestie misschien ook sprake is van een veroordeling voor kinderpornografie.

Abdul heeft nu een plaatsvervangende straf met een veroordeling tot beschermend toezicht en moet deelnemen aan een relatie- en samenlevingsprogramma, en betaalt in plaats daarvan 6.500 euro aan het meisje als schadevergoeding.

Uit een bijlage van de gevangenis- en reclasseringsdienst, die Fria Tider onder ogen heeft gezien, blijkt dat Abdul ongeveer vijf jaar geleden naar Zweden is gekomen en nog steeds een staatsburger van Irak is.

Desalniettemin heeft de aanklager nooit om uitzetting gevraagd.

Vorig artikelKinderverkrachter slaat ondanks lijfstraf van de ouders toch weer toe
Volgend artikelGriekenland: het brand weer eens in het migrantenkamp op het eiland Samos
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Ik denk dat die Zweedse “rechter’ eerder in Nederland al “rechter” was en is geëmigreerd naar Zweden omdat hij de straffen in NL véél te hoog vond voor verkrachtende en moordende ADHD-“vluchtelingen”.

  • Ik denk dat zonder dossier kennis je geen uitspraak kan doen. Uit het vonnis voorzover die al correct is weergegeven, wat ik niet verwacht gezien de zeer tendentieuze wijze van belichting, is op te maken dat de dader zelf minderjarig is en niet volledig toerekening vatbaar. De straf is toegesneden op die omstandigheden niet op het feit dat hij Iraniër zou zijn. Erg stom om dat te denken. Het is veeleer zo dat minderheden veel zwaarder gestraft worden dan autochtonen.

   • U liegt , en daar kan niets goeds uit voorkomen , het was niet jouw zusje , of wel , laat me raden naar uw reactie

  • Dit bericht komt dan ook uit Zweden.
   Daar grijpen ze elke ouwehoer verhaal aan om medelijden te hebben met de dader.
   Deze site staat dan ook vol met dit soort voorbeelden hoe ze daar met sielige uitvreters omgaan.
   Het 1 nog ongeloofwaardiger dan het andere, als je het leest.
   Geen enkel normaal mens zou kunnen geloven dat ze dat daar ook zo aanpakken.

 2. Het is géén Iranees wel een Irakees. Die anale penetratie is ook al zoiets. En meisjes van 14 jaar laat je met rust, waar gaan we naartoe. Als hij geen “neen” verstaat, maar wel al die beelden aan haar familie enzovoort wil overmaken, kan ik niet opmaken dat hij ADHD heeft. Zet diene gast aan ’t werk, dat zou hem beter afgaan dan nog betutteld te worden ook. Hij zou dat in zijn land eens moeten doen. Of één van onze jongens ginder hetzelfde doen. Het zou niet in de kranten komen. Hij zou gewoon verdwijnen.

  • we moeten gaan richting vergeving , omdat we allen beinvloed worden , maar om hem aan het werk te zetten , vind ik te niks , en waarschijnlijk houdt hij zijn hand in zijn zakken om daarna naar een volledig gemeubileerd huis , computer , wasmachine , magnetron , afwasmachine , gratis rijlessen , terwijl ze ons beschimpen , recht uit zeggen dat ze ons willen vermoorden , alle vrouwen gaan verkrachten , dat uw kinderen een hoofdoek zullen dragen , ze hebben alleen oorlog in jun hoofd , hetzelfde zoals Hitler deed , de jeugd beinvloeden , war de islam , arabieren nu ook doen , om hun jeugd op jacht te laten gaan in europa , het is dichterbij , en erger als U denkt

 3. Rape is rape, regardless.
  If he cannot understand ‘NO’ then he needs incarcerating in a mental facility until he is taught how to.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in